אני אוהבת ארוחות שקל להכין. אוהבת שלא צריך לבלות שעות במטבח ועדיין לקצור מלא מחמאות מכולם. והכי אני אוהבת? מתכונים שלא מלכלכים לי מלא כלים.
הארוחה שלפניכם היא כל מה שהכי משמח – היא קלה להכנה, מגישים אותה ישר לשולחן עם התבנית ולא צריך לצידה דבר כדי שכולם ישבעו ויתאהבו.
והבונוס בשיטת ההכנה? הסלמון שומר על עסיסיותו בזכות האורז שמקיף אותו, וגם בזכות הכיסוי בתנור, והאורז יוצא לגמרי חלומי – רך רך, אחד אחד, מנוקד בהמון יהלומים של עשבי תיבול ובין ביס לביס תגלו גם גרידת לימון וסילאן שמוסיף מתיקות עדינה.
ואגב, האפייה בתנור מאפשרת לכם, בעיקר בחגים, להשאר עם כיריים חופשיות לבישולים נוספים. תודו שזה מבורך.
בואו לצפות בכל שלבי ההכנה
View this post on Instagram
מאחלת לכולכם חג אביב שמח ומחכה לראות איך יצא לכם. אל תשכחו לתייג אותי ♥
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
אורז ירוק ופילה סלמון ברוטב שום – ארוחה חגיגית בתבנית אחת
מצרכים:
1/2 קילו אורז יסמין או בסמטי או פרסי סוגת
1/4 צרור שמיר – לא חובה אבל מאוד מוסיף
1/2 צרור עלי כוסברה
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
קליפה מגורדת דק מלימון שלם (או תפוז)
3 כפות סילאן
1 כף גדושה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
4 כוסות מים רותחים
לסלמון:
1 פילה סלמון בגודל התבנית – ללא עור ועצמות
4 כפות שמן זית
4-5 שיני שום כתושות
חופן עלי פטרוזיליה
3 כפות דבש או סילאן
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
– מניחים את האורז בקערה גדולה וממלאים במים. מערבבים בעדינות ומסננים את המים. חוזרים על הפעולה 3 פעמים. לאחר השטיפה ממלאים שוב את הקערה עם מים, ביחד עם האורז, ומשרים אותם יחד במשך 30 דקות. מסננים היטב בסיום.
– בינתיים קוצצים דק דק שמיר, כוסברה ופטרוזיליה.
– אחרי שהאורז סונן מנוזלים מוסיפים לו את כל עשבי התיבול, גרידת לימון, סילאן, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
– רוטב לסלמון: קוצצים דק דק את הפטרוזיליה ומערבבים ביחד עם שמן זית, שום כתוש, מלח ודבש או סילאן. אפשר גם לתבל עם מעט פלפל שחור גרוס.
– מרכיבים: בתבנית גדולה שיכולה להכנס לתנור וגדולה מגודל הסלמון (שימו לב שיש לה שוליים גבוהים שיהיה לאורז לאן לתפוח למעלה) מניחים בשכבה אחת את האורז המתובל.
– מניחים מעל את הסלמון כשהצד היפה כלפי מעלה.
– מברישים את הרוטב של הסלמון על הדג ואת יתרת הרוטב שופכים על האורז.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– שופכים את המים הרותחים על האורז (לא על הדג אחרת הרוטב למעלה יעלם).
– מכסים את התבנית היטב עם רדיד אלומיניום.
– מעבירים את התבנית לתנור ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהאורז רך. חשוב לפתוח בשלב הזה ולבדוק אם האורז מוכן. אם הוא לא, סוגרים שוב וממשיכים לאפות עוד כמה דקות.
הערות ושדרוגים
– במקום אורז יסמין או בסמטי אפשר להשתמש באורז עגול. גם אותו חשוב לשטוף היטב ולהשרות.
– חשוב להשרות את האורז כי אז זמן האפייה מתקצר כי האורז נכנס לתנור כשהוא כבר ספוג נוזלים. אם לא תשרו יקח לאורז יותר זמן להתרכך ובינתיים הדג עלול להתייבש.
– רוצים להכין מראש? מכינים את כל המנה עד השלב שבו מוכנים את המים (לא מוסיפים אותם) ובמקום להוסיף מים מכסים ושומרים במקרר יום קודם או בחוץ ביום ההגשה. שעה לפני ההגשה שופכים מים מסביב, מכסים ואופים בתנור.
– אפשר לוותר על חלק מעשבי התיבול ואפשר להוסיף גם עירית קצוצה.
– המתכון בשיתוף סוגת.
אפשר להשתמש במנות של פילה סלמון ולא בפילה שלם?
בהחלט אפשר
אהבתי את הרעיון .מוכנה לנסות יאמי😋
אפשר להשתמש בקוקוס במקום המתיקות של סילן/דבש?
תודה ❣️
ואוווו, נראה מעולה, מתכון שווה לפסח!
תודה רבה וחג שמח🌷
כמה חתיכות אם זה סלמון חתיכות?
היי רחלי,
אוהבת מאוד את המתכונים שלך .
💜 האם אפשר להכין את המנה בנפרד?
בתנור?
לגמרי אפשרי
אפשר אורז מלא?אפשר להוסיף פירות יבשים?האם מתאים לתנור באוויר חם? (נינגה)?
בעקרון אפשר אורז מלא, ואז שמים עוד 1 ו-1/2 כוסות מים, הבעיה שיקח יותר זמן אפייה ואני חוששת שהסלמון קצת יתייבש.
פירות יבשים יעבדו מעולה!
יצא מעולה תודה
אפשר במקום אורז תפוחי אדמה?
הי רחלי
אני מאד אוהבת את המתכונים שלך
אני מכינה את הדג , עברו כבר 45 דקות ועדיין
התבנית עם האורז והסלמון מלאה במים ללא שינוי בכלל מתחילת האפיה
הלפ, מה עושים ??
ככל הנראה התבנית לא הייתה סגורה לגמרי
היי רחלי ,
אני באמצע ההכנה ..
אם אני רוצה לשים 2 כוסות אורז אז כמה כוסות מים לשים?
3.5 כוסות מים
היי
האם אפשר להכין מסלמון קפוא (שמגיע קפוא עם העור)?
הכנתי ויצא חלומי😍
קיבלתי אין סוף מחמאות כמו “זה האורז הכי טעים שאכלתי” והגד ללא רבב
רחלי, תודה רבה על מתכון משובח! ממש מצפה להכין.
האם אפשר להכין מסלמון שלם קפוא – יחד עם העור?
האם אפשר להחליף את הסלמון בדג אחר? למשל ברמונדי?
לגבי תחילת ההכנה: מתי להשרות במים קרים ומתי במים חמים? קצת לא ברור איך ארבע כוסות משתלבות לפי ההוראות. לא כל כך הבנתי את התהליך
מתכון 🔥
עשיתי קצת התאמות לחך המשפחתי: במקום סילאן באורז שמתי בצל מטוגן עם שום. המנה קצרה מלא מחמאות.
מכניסה לספר המתכונים המשפחתי 🙏🏼
היי האם אפשר להכין בסיר שמותאם לתנור?
הכנתי לחג עם אורז בשמתי של סוגת ורק עם 2 כוסות מים. לצערי הסלמון היה מוכן הרבה לפני האורז. נאלצתי לגרד את האורז הקשה מהסלמון, להכניס את האורז לכמעט 20 דקות בנפרד, ואז להשיב את הסלמון לחימום. יצא טעים אבל היה מלחיץ. איפה שגיתי?
האם אפשר להכין את המתכון בסיר סוטאז במקום בתנור? ועם אורז פרא? כמה כוסות מים צריך?
הכנתי וכווולם לקקו את האצבעות…
תודה על מתכון מעולה🥰
האם אפשר קינואה במקום אורז
יצא מעולה!
הי. אפשר להכין רק את הדג? לא יצא יבש?
היי רחלי..הכנתי ויצא וואו!!
אם איזה דגים אחרים אפשר להכין?
תודה רבה לך 🙂