הרי ברור שכל השנה אני רוצה לפרסם לכם את המתכון המושלם הזה ודווקא עכשיו, רגע אחרי השרב הגדול, החלטתי לעשות את זה.
אבל תקשיבו, אני לא מוותרת לכם – שימו 19 מעלות במזגן, תלבשו את הפיג’מה הכי שווה שלכם ורוצו למטבח לחתוך בצל. המרק שמתקבל הוא אגדה. כזה שאני יכולה לאכול גם בצהריים וגם בערב. גם בארוחה חגיגית וגם ככה באמצע היום.
הוא מתקתק בזכות הקרמול של הבצלים, סמיך בזכות טיפטיפה קמח והכי מפנק בזכות סירות הבאגטים המוקרמות שמתרככות במפגש עם המרק אבל נותרות פריכות בחלק העליון עם הגבינה.
ואל תגלו, אבל למרות שהמתכון דורש יין לבן לרוב אני מתעצלת לפתוח בקבוק (לא שותה אלכוהול) ואני מכינה אותו גם בלי היין. יוצא נפלא גם בלעדיו.
ואם יש לכם בבית ציר במקום מים (אפשר גם מים רותחים + 2 כפות אבקת מרק בצל/עוף) בכלל יצא לכם מרק חגיגה.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים לקבל כל בוקר מתכון ישירות לנייד שלכם? הרשמו לערוץ הטלגרם ובכל יום תשלח אליכם המלצה אחת על מתכון ששווה להכין.
- אל תפספסו: מתכון לעוגת גבינה עם שוקולד ואוראו | גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות | כרוב צרוב עם רוטב יוגורט | קיש גבינות וכרישה | שבלול קובנה במילוי גבינות וקונפי שום | כרובית במילוי גבינות ותרד | טרייפל היער הורוד | לזניה מפורקת
מרק בצל וכרישה עם סירות באגט מוקרמות
מצרכים למרק:
50 גרם חמאה
2 כרישות, ללא החלק הירוק כהה
5 בצלים לבנים, גדולים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מעט גרידת אגוז מוסקט
2 כפות קמח לבן
1 כפית סוכר חום (בהיר או כהה)
1 כוס יין לבן
1 כף בלסמי
1 כף רוטב סויה
6 כוסות מים רותחים (או ציר למי שיש)
לפרוסות באגט:
1/2 באגט
100 גרם גבינת איבריקו או מנצ’גו COLLECTION
1/2 כפית פלפל שחור
עלים מ-2 ענפי טימין
אופן הכנה:
– קולפים את הבצלים וחותכים לחצי. פורסים לטבעות דקות.
– מוציאים 2-3 שכבות של הכרישה (מהחלק החיצוני הסיבי) וחותכים לטבעות דקות. שימו לב שמשתמשים בכרישה עד החלק הירוק היותר כהה שלה. את שאריות הכרישה אפשר לשמור לציר מרק.
– בסיר בינוני ממיסים את החמאה ומטגנים, על אש בינונית, את הבצלים והכרישות עד הזהבה יפה. חשוב להיות סבלניים בשלב הזה עד שהבצלים מזהיבים. מהקרמול הזה יגיע כל הצבע והטעם. זה לוקח בערך 30 דקות ושימו לב לערבב מדי פעם.
– מוסיפים מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, קמח וסוכר וממשיכים לטגן ביחד עוד 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
– מוסיפים יין לבן, בלסמי ורוטב סויה ומבשלים עד שאדי האלכוהול נעלמים. במשך 15-20 דקות.
– מוסיפים את המים (או הציר) ומבשלים במשך 25-35 דקות. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.
– סירות באגט: מגרדים את הגבינה על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה. מוסיפים פלפל שחור ועלי טימין.
– חותכים הבאגט לפרוסות ומפזרים מעל את הגבינה המגורדת עם הטימין. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 5 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.
– מגישים מעל המרק.
הערות ושדרוגים
– אפשר להכין את המרק גם יומיים קודם, ללא הבאגט, וכשרוצים להגיש פשוט מחממים את המרק בסיר ומכינים בצ’יק את פרוסות הבאגט.
– מתיקותו של המרק מגיעה מהבצלים, אז אם המרק יוצא מתקתק מדי לטעמכם, אפשר להוסיף עוד פלפל שחור גרוס או פלפל לבן.
– אפשר להמיר את הכרשות בעוד 2 בצלים לבנים (או סגולים).
– אפשר לוותר על היין הלבן.
– כדי לאזן טעמים אפשר להוסיף, ביחד עם המים, 2 כפות אבקת מרק בצל או עוף.
– צפו בכל מתכוני חוברת שבועות של תנובה.
– המתכון בשיתוף תנובה.
קודם תודה על המתכונים, נכנסת כל הזמן ותמיד יש משהו חדש. הכנתי את המרק ויש טעם חמצמץ מהיין. יש מה לעשות? הוא כבר התבשל..
לכן חשוב איזה סוג יין השתמשת. סוביניון בלאן מתאים מאוד.
האם אפשר להחליף את החמרה בשמן וזה לא יהרוס את הטעם של המרק?
חמאה*
נהנת מהמתכונים הנהדרים שלך… מההקדמות הנפלאות… מחזירה אותי הביתה, עוקבת אחרייך הרבה זמן במוסף של ידיעות… אשמח להתעדכן בהמשך,,,🌺
הכנתי את המרק יצא מושלם!
רוצה להכין שוב ואין לי קמח בבית (כן גם זה קורה…)
אפשר לשים קורנפלור במקום?
יצא מושלם. תודה!
האם אפשר לוותר על הבלסמי ועל היין?
יצא מושלם! תודה רבה ♥️
היי רחלי 🙂
אולי שאלה מוזרה ואולי לא… במקום אבקת מרק יש מצב להשתמש באבקת דאשי?
זה שבוע שני שאני מכינה את במרק בצל, פשוט טעים ונותן תחושה של חופשה בפריז!
בכלל כל מתכון שלך שאני מכינה הוא ללא ספק מנצח.
שמתי תיבול כמו שכתבת יצא לי מתוק
לכמה מנות המרק מספיק?