מצרכים ל-2 חלות ממולאות:
400 גרם קמח (עדיף קמח חלה)
7 גרם שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
180 מ”ל (3/4 כוס) מים
35 גרם (3 כפות) סוכר
35 מ”ל (3 כפות) שמן
1 ביצה
כפית מלח
מצרכים למילוי:
3 כפות שמן זית
3 כרשות (רק החלק הלבן + קצת מהחלק הירוק בהיר)
15 עגבניות מיובשות, קצוצות דק
200 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית או חמד, מפוררת (ואפשר גם בלי)
מלח ופלפל
מצרכים לציפוי:
1 ביצה + כף מים
שומשום או פרג או גרעיני חמניה
אופן הכנה (לפני ההכנה מומלץ לקרוא את המדריך להכנת חלה מושלמת):
– בקערת מיקסר, עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים של החלה פרט למלח. מערבלים על מהירות איטית במשך 6 דקות.
– מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 4 דקות עד שנוצר בצק חלק וגמיש. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח עד הכפלת נפח. אם יש לכם זמן, מומלץ להתפיח את הבצק לילה במקרר רק חשוב שיהיה מכוסה כדי שלא יווצר מעין קרום יבש על הבצק.
– מכינים את המילוי: חותכים את הכרשות לטבעות דקות ומטגנים בשמן זית על אש קטנה במשך 15-20 דקות עד שהכרשות רכות לגמרי. מתבלים במלח ופלפל. אם רוצים, אפשר להוסיף גם בצל אחד קצוץ לרצועות דקות.
– 2 דקות לפני שמסיימים לטגן מוסיפים עגבניות מיובשות קצוצות ומערבבים. מעבירים את התערובת לקערה ומניחים לה להתקרר.
– מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים בגודלם ומרדדים כל כדור לרצועה ארוכה באורך 30 ס”מ בערך. מרדדים את הרצועה עם מערוך לפס שטוח (כמו בתמונה).
– מניחים באמצע הבצק מהמילוי, שימו לב לא לשים מילוי בקצוות אחרת הבצק לא יסגר לכם, ומפזרים גבינה מפוררת. סוגרים וצובטים את 2 קצוות הבצק ומגלגלים לרצועה חלקה.
– קולעים כל 3 רצועות לחלה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח. השלב הזה הכי חשוב מבחינת התפיחה אז סבלנות.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מברישים את החלות בביצה טרופה עם מעט מים, מפזרים שומשום ואופים במשך 17-25 דקות או עד שהחלות זהובות ותפוחות.
הערות ושדרוגים
– במקום או בנוסף לעגבניות מיובשות אפשר להשתמש בזיתים מגולענים קצוצים.
– לגרסת פרווה מוותרים על הגבינה.
– במקום כרשה אפשר להשתמש ב-2 בצלים חתוכים לרצועות דקות ומטוגנים עד הזהבה.
– רוצים לשדרג? מורחים את עלה הבצק בממרח פסטו ומעל מניחים את התוספות.
אפשר להקפיא את החלה? ואם כן באיזה שלב עדיף?
עדיף להקפיא אחרי ההכנה (כמו שמקפיאים לחם) ולהפשיר בטמפרטורת החדר + כמה דקות בתנור כדי שתחזור להיות כמו טרייה
כמה זמן להמתין בהתפחה השנייה? נראה שתפחה קצת אבל לא הכפילה את נפחה לגמרי וכבר חלפה כמעט שעה
בסביבות שעה אלא אם יש מזגן בבית ואז אולי יקח לה טיפה יותר.
איך יצא בסוף?
יצאה מושלם! אוורירית, רכה ויפייפיה! אני עדיין בשוק שהצליח לי (ניסיונות אפייה ראשונים שלי). איזה כיף שמצאתי את הבלוג שלך, כל המתכונים נראים מדהים, מעוררי תאבון ועושים חשק לאפות.
אם אני רוצה לוותר על המילוי ולהכין אותה כחלה מתוקה, מה לשנות/ להוסיף?
ממש שמחה לשמוע! לא צריך לשנות כלום, תכיני אותו דבר רק בלי המילוי.
אפשר להוסיף עוד כף סוכר או דבש/מייפל/סילאן
היי רחלי,
אשמח אם תוכלי להאיר את עיניי, עשיתי בפעם השלישית את המתכון הזה ומשום מה הפעם לא הצליח לי. החלות תפחו באופן מדהים לאחר עיצובן וברגע שמרחתי עליהם ביצה הם ממש ״התפנצ׳רו״ ובאפייה הם תפחו ממש מעט ונוצרה מעטפת פריכה על גבול הקשה. יש לך מושג מה יכול לגרום לזה?
[…] תפספסו: 10 טיפים לחלות מושלמות חלה במילוי עגבניות מיובשות, כרשה וגבינת פטה חלה מקמח […]
[…] חלת פלעצלך עם בצל מטוגן חלת כוסמין חלת סלק ורודה חלה במילוי עגבניות מיובשות, כרישה מקורמלת וגבינת פטה חלת שום ועשבי תיבול לחמניות במילוי דאבל שוקולד לחם […]
[…] חלת פלעצלך עם בצל מטוגן חלת כוסמין חלת סלק ורודה חלה במילוי עגבניות מיובשות, כרישה מקורמלת וגבינת פטה חלת שום ועשבי תיבול לחמניות במילוי דאבל שוקולד לחם […]
האם יש אפשרות להכניס להתפחת לילה במקרר לאחר המילוי וקליעת החלה?
גם אצלי החלה התפנצרה, בטיפים לא ראיתי את זה אבל כנראה שזה בגלל התפחת יתר בפעם השנייה? התפחתי שעה וחצי ואז קראתי שמומלץ רק 40 ד…