כעכים מתובלים בציפוי שומשום

Posted on

מצרכים:
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן או 300 גרם קמח לבן + 200 קמח כוסמין
5 גרם (כפית שטוחה) שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים
5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
120 מ”ל (1/2 כוס) מים
כף סוכר או כף דבש
100 מ”ל (1/2 כוס) שמן זית
100 גרם חמאה רכה
כפית שטוחה פפריקה חריפה (או צ’ילי גרוס)
1/2 כפית כמון (או תבלין מחלב)
1/2 כפית אבקת ג’ינג’ר
כף אבקת שום
1/2 כפית פלפל שחור או לבן
1 כפית מלח

לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה (או בקערה רגילה – לשים עם הידיים) מניחים את כל המצרכים לפי הסדר ברשימת המצרכים.
– מערבלים את הבצק עד שהוא מתאחד, בסביבות 3-5 דקות.
– יוצאים מהבצק רצועות בעובי ס”מ ובאורך 10 ס”מ ומחברים לצורת עיגול או משאירים כמקלות.
– מניחים את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה ומתפיחים 20 דקות.
– מחממים תנור ל-175 מעלות.
– מברישים את הכעכים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות. אם רוצים את העוגיות מתובלות יותר, אפשר לפזר מעט מלח דק וצ’ילי גרוס.
– אופים במשך 22 דקות או עד שהכעכים זהובים. מצננים היטב (הכעכים מתקשים אחרי הצינון) ומאחסנים בצנצנת אטומה.

כעכים מתובלים בציפוי שומשום

  • לשתף זה כיף

9 תגובות

  1. ריעות says:

    אפשר עם שמן??
    נראה מעולה ולא משתמשת בחמאה ומרגרינה…

    1. רחלי קרוט says:

      האמת שלא ניסיתי, מבטיחה לנסות בקרוב ולעדכן

  2. סיון says:

    היי, האם אפשר במקום החמאה שמן קוקוס? אני רוצה לעשות פרווה ולא מכניסה הביתה מרגרינות למניין

  3. בר says:

    היי רחלי,
    האם ניתן לוותר על הכמון והג’ינג’ר? או שניתן להחליף אותם במשהו אחר?

  4. עדינה says:

    ממש מבאס, כמות המלח לא הגיונית יצא מלוח להחריד

  5. בת אל זגורי says:

    גם לי יצא מלוח ברמה קיצונית
    המשפחה קיבלה הרעלת נתרן

    1. רחלי קרוט says:

      אויש אויש, את צודקת. הייתה טעות הקלדה :((( הכי לא מתאים שזה יקרה לי. סידרתי את זה.

  6. מימי says:

    זה יוצא קשה?
    כמו עוגיות עבאדי?

  7. הודיה says:

    היי, האם אפשר להקפיא?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend