מאז שהתחלתי לאכול בריא יותר, אני אוכלת בבית הרבה יותר דגים. מצד אחד הם הרבה יותר קלילים ופחות מכבידים, ומצד שני דווקא דגים משביעים אותי לאורך זמן ארוך יותר.
והבונוס הגדול? ממש ממש פשוט להכין אותם בבית. כל עוד לא תצרבו אותם יותר מדי זמן תקבלו דג מעולה ועסיסי שלא נופל משום מנה במסעדה.
מה שכן, אני תמיד מעדיפה לבשל עם דגים טריים. כן, זה אומר שפעם בכמה ימים אני קופצת לחנות וקונה דגים מפולטים טריים, לפי מה שהגיע, ופשוט מגוונת עם התיבול ו/או התוספות.
הפעם הבאתי לכם מתכון שאני ממש אוהבת ועושה שימוש בסלמון, אחד הדגים הכי אהובים בארץ, וברוטב צ’ימיצ’ורי ירוק שאני לגמרי ממליצה שתמיד יהיה לכם במקרר. הוא מושלם גם כאן עם הדג ומוסיף לו מלא טעמים (וגם שומר עליו עסיסי וקראנצ’י מלמעלה בזכות הפיסטוקים) אבל הוא מעולה גם כממרח על לחם, בתוך תבשילים, ביחד עם אורז או פסטה ועוד ועוד. ולצד הדג אפשר לשים גם שיני שום, אפונת שלג, זוקיני, ברוקולי או כל ירוק אחר שאתם אוהבים.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
- כאן תמצאו עוד מלא מתכוני דגים מעולים.
צ’מיצ’ורי שאין כמוהו בעולם
מצרכים לצנצנת בינונית שמספיקה לכמה מנות דג:
1 צרור שלם עלי כוסברה
1/2 צרור עלי בזיליקום
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
3 ענפי בצל ירוק או 1/2 צרור עירית
עלים מ-3 ענפי סלרי
1 פלפל צ’ילי חריף (אפשר גם פחות)
1/2 כוס שמן זית
5 שיני שום, קלופות
קליפה מגורדת מלימון אחד
1/4 כפית מלח
אופן הכנה:
– שמים בקערת מעבד מזון את כל המצרכים וטוחנים בפולסים עד שנוצרת מעין משחה ירוקה. אם עשבי התיבול נתקעים מעט בדפנות המכשיר, עוצרים ומורידים אותם לתחתית.
– אם צריך, אפשר להוסיף עוד שמן זית עד למרקם שאתם אוהבים.
– מעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים במקרר. הצ’ימיצ’ורי נשמר לפחות חודש כל עוד לא הכנסתם פנימה כלים מלוכלכים.
סלמון בקראסט ירוקים
מצרכים:
3-4 נתחי סלמון, ללא עצמות
6 כפות גדושות צ’ימיצ’ורי (מתכון מצורף למעלה)
1/4 כוס פיסטוקים או פקאנים או אגוזים
סלסלת אפונת שלג או חצאי קישואים
2 ראשי שום שלמים
1 לימון
מעט שמן זית לזילוף
אופן הכנה:
– קוצצים את הפיסטוקים (או האגוזים) דק אבל מקפידים שישארו מעט צ’אנקים.
– חוצים את השום באמצע ואת הלימון חותכים לרבעים.
– בתבנית שמתאימה לתנור מניחים את הסלמון ומורחים מעליו את הצ’ימיצ’ורי בנדיבות. מפזרים את הפיסטוקים או האגוזים הקצוצים.
– מפזרים מסביב אפונת שלג, ראשי שום ופלחי לימון ומזלפים מעל מעט שמן זית.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהסלמון משנה את צבעו. חשוב לא לצרוב יותר מדי כדי שהסלמון לא יתייבש.
תמשיכי ללכת ולאכול בריא (באיזון כמובן)!
זה קשה וזאת מלחמה יומיומית – אבל זה כל כך שווה את זה!
בין יתר הדברים שהשגת, תשיגי גם את זה. זה בטוח 🙂
איזה דג אחר יתאים? והאם אפשר בלי אגוזים או פיסטוקים? (אסור לי). נראה מעולה. בא לי להכין בסופש. תודה רבה
מתכון נהדר!האם מורחים את הציפוי מעל העור או בצד שללא עור? תודה!
עשיתי בדיוק את המתכון והצ’ימצורי יצא מר והרס את הטעם של הדג. לא אכין שוב
תודה מתכון נהדר. יש לך אולי טיפים איך לשמור ולחמם דגים כשלוקחים אותם לעבודה יום למחרת? תודה!
למה הצ’ימיצ’ורי יוצא מר?