סיר שהוא בית. שילוב מופלא בין דג סלמון עסיסי ובין ניוקי שסופג את כל טעמי הרוטב האדום. ארוחה שלמה בסיר אחד שכיף לאכול גם יום ויומיים אחרי.
לעמוד האינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם
סלמון ברוטב אדום עם ניוקי
מצרכים:
3 כפות שמן זית
3 פלפלי שושקה או פלפלים אדומים מתוקים
1 פלפל צ’ילי אדום
15 שיני שום, קלופות
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
2 כפות סילאן
3 כוסות מים רותחים
4 נתחי סלמון – תנובה
1 חבילה ניוקי מכל סוג שאוהבים
אופן הכנה:
– חותכים את הפלפלים לחצי או לרבעים ומוציאים את הגרעינים. פורסים לרצועות דקות.
– קוטמים את החלק הירוק העליון של הפלפל החריף.
– בסיר סוטאז רחב מחממים שמן זית ומטגנים יחד את 2 סוגי הפלפלים ושיני השום במשך 15 דקות או עד שהפלפלים רכים.
– מוסיפים פפריקה, רסק, מלח וסילאן ומטגנים יחד 5 דקות.
– מוסיפים מים ומבשלים יחד במשך שעה. טועמים ומתקנים טעמים בהתאם להעדפה שלכם.
– מוסיפים את נתחי הדג, מוודאים שהרוטב מגיע כמעט עד לגובה הדג, ומנערים מעט את הסיר כדי שהרוטב יעטוף את הדגים. מבשלים יחד במשך 20 דקות ומדי פעם משקים את הדגים עם הרוטב.
– מוסיפים את הניוקי (מוודאים שהרוטב עדיין מגיע לגובה הדגים) ומבשלים יחד עד שהניוקי מוכנים. בערך 15 דקות. אם צריך אפשר להוסיף מים רותחים.
הערות ושדרוגים
– לא חובה לשים פלפל חריף אם כי קחו בחשבון שהפלפל לא חתוך אז יוצאת ממנו חריפות מאוד עדינה ועיקר פיקנטיות טובה.
– אם רוצים יותר חריף אפשר לקצוץ את הפלפל החריף או להוסיף ½ כפית פפריקה חריפה או צ’ילי גרוס.
– המתכון בשיתוף תנובה.
אפשר עם מושטים? אותם כמויות?
לבשל עם מכסה פתוח?
את הניוקי צריך לבשל לפני?