אחד מחומרי הגלם הכי אוהבים עלי הוא טופו. הוא וורסטילי, מלא בחלבון, סופג כל טעם שתשדכו לו ואני גם מחבבת את זה שהוא לא מאוד יקר ומחבילה של טופו שעולה בערך 11 ש”ח אפשר להכין סיר שלם של קציצות או מוקפץ לכל המשפחה.
וכן, אני יודעת מה חלקכם חושבים – שיש לו מרקם של מחק וטעם של כלום. אז תרשו לי להוכיח לכם שזה רחוק מהמציאות. כל מה שצריך זה לדעת איך לעבוד איתו. איך להפיק ממנו את הכי טוב שלו. אני מבטיחה לכם שתשנו את דעתכם (למי שטרם שינה כמובן).
ומילה לגבי הקציצות האלה – הן רכות אפילו יותר מקציצות עוף, מתגבשות נהדר לכדי קציצה וסופגות בצורה מושלמת את הרוטב. אם אתם לא צורכים ביצים מכל סיבה שהיא, אפשר להמיר את הביצה בכף קמח חומוס או עדשים כתומות או בעוד 1/2 כפית קורנפלור.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
קציצות טופו ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות
מצרכים לקציצות:
1 חבילה טופו קשה – ללא הנוזלים
1 ביצה L
1/4 צרור עלי כוסברה
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
3-4 שיני שום, קלופות
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות קורנפלור
3/4 כפית מלח
2 כפות שמן זית
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
15 עגבניות שרי – מומלץ מזן תמר (או 2 עגבניות גדולות)
3 ענפי סלרי – החלק הירוק כולל העלים
6 שיני שום, קלופות
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית בהרט
3/4 כפית מלח
2 כוסות מים רותחים
4-6 תפוחי אדמה, קלופים
אופן הכנה:
– פורסים את הבצלים לרצועות דקות או חותכים לקוביות. חוצים את העגבניות לחצי וקוצצים גס את הסלרי. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2-3 ס”מ. מניחים הכל בצד.
– בקערת מעבד מזון שמים את כל מצרכי הקציצות וטוחנים עד לקבלת תערובת רכה ויחסית אחידה. לא צריך לטחון כאן עד למשחה בצבע אחיד אבל עד שעשבי התיבול קצוצים דק בתוך התערובת.
– בסיר רחב ונמוך מחממים 3 כפות שמן זית ויוצרים קציצות מהתערובת. מטגנים אותן מ-2 הצדדים עד הזהבה עדינה. בסיום הטיגון מוציאים אותן לצלחת.
– מוסיפים מעט שמן זית לסיר שבו טוגנו הקציצות ומוסיפים בצלים, עגבניות וסלרי ומטגנים יחד במשך 15 דקות או עד שהבצל מתרכך.
– מוסיפים שום ומטגנים יחד 2 דקות.
– מוסיפים פפריקה, פלפל שחור, בהרט ומלח ומערבבים. מטגנים יחד במשך 2 דקות.
– מוסיפים מים רותחים ומבשלים את הרוטב במשך 15 דקות. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי שלכם.
– מחזירים פנימה את הקציצות ואת קוביות תפוחי האדמה ומנערים מעט את הסיר. הרוטב צריך להגיע עד 3/4 גובה הקציצות. אם צריך אפשר להוסיף מעט מים רותחים.
– סוגרים את הסיר ומבשלים יחד על אש נמוכה-בינונית במשך 30-50 דקות או עד שתפוחי האדמה מוכנים. מדי פעם מנערים את הסיר כדי שהרוטב יגיע גם לחלק העליון.
– אם רוצים, אפשר להכניס את הסיר לתנור, ללא המכסה, לרבע שעה בסיום הבישול כדי לקבל חלק עליון צרוב.
הערות ושדרוגים
– ניתן לפזר לפני ההגשה פטרוזיליה קצוצה דק.
– אם רוצים אפשר להוסיף לקציצות 1/4 צרור עירית.
– אפשר לוותר על אבקת שום. אבל אל תוותרו על שיני השום אלא אם אין לכם ואז אפשר רק אבקת שום. בקיצור, לפחות אחד מהם.
– במקום קורנפלור אפשר קמח חומוס או קמח עדשים כתומות או קמח כוסמת.
– אם משתמשים בעגבניות רגילות חותכים אותן לקוביות.
– אל תוותרו על הסלרי, הוא ממש קריטי פה לטעם.
– אם יש לכם אבקת מרק (בטעם עוף או בצל) תוסיפו כף אחד לרוטב בזמן הוספת התבלינים.
– במקום תפוחי אדמה אפשר בטטות ואפשר גם שעועית ירוקה או אפונה.
– ומה קורה אם יש ילדים בררניים לגבי צבע ירוק בקציצות? תטחנו את עשבי התיבול למשחה חלקה לפני שאתם מוסיפים את שאר המצרכים ואז תוסיפו את השאר. ואם אתם יודעים שגם זה בעייתי אני מרשה לכם לוותר על עשבי התיבול 😊
תודה על המתכונים הנפלאים שלך!
יש דרך לוותר על הביצה בשביל טבעונים?
כן, היא רשמה במתכון אפשרויות המרה: “אם אתם לא צורכים ביצים מכל סיבה שהיא, אפשר להמיר את הביצה בכף קמח חומוס או עדשים כתומות או בעוד 1/2 כפית קורנפלור”.
הייתי מנסה קצת פסיליום. זה יופי של ביינדר
עם כמה שיש לי בעיה נפשית עם טופו, את הסיר הזה אני לחלוטין הולכת להכין.
ולא, לא כי טופו לא טעים, סתם חטפתי עליו סיבוב. לא “הוא” הבעיה, אני הפרובלמה חד משמעית.
אני שמתי עליו איקס וזהו, מאז אנחנו לא חברים, אבל הסיר הזה כל כך עושה לי עיניים שאי אפשר שלא.
כפרה עליך.
הכנתי וקצת התבאסתי – הקציצות התפרקו לגמרי (עניין שחוזר על עצמו כמעט בכל מתכון קציצות טופו שאני מכירה), והרוטב היה מימי מדי ועם לא מספיק טעם.
לגמרי , כאילו אין מה שמחזיק את הקציצות. ממש חבל. איך ניתן לשפר לפעם הבאה
מה זה טופו קשה? זה מוצר אחר או שפשוט להוציא את הנוזלים מהרגיל?
רחלי זה נראה מהמם!! הבעיה אצלי זה שבעלי והילד קרניבורים אמיתיים, אפשר להחליף את הטופו בעוף/הודו טחונים? האם זה ישנה משהו נוסף במתכון?
טעים אבל מתפרק, רואה שזה לא רק אני זה בעיה חוזרת של הרבה שהכינו אמא שלי ממליצה קצת פירורי לחם בעיסה להבא אנסה במידה ואכין❤️
הי, נראה מצויין! כמה גרם חבילת טופו (חיה בחו”ל, המידות פה שונות)
היי רחלי, נראה מעולה!
חבילה אחת של טופו זה לא מעט? יספיק לסיר לכל המשפחה?
יצא מעולה! אבל הקציצות ממש התפוררו לאורך כל הדרך. מה אפשר לעשות כדי שלא יתפוררו?
שמתי את כל מצרכי הקציצות ויצאה לי תערובת ממש נוזלית. מה אפשר לעשות?
הקציצות ממש מתפרקות בבישול, ותפוחי האדמה טרם התרככו
אני מבשלת המון עם טופו
ולרוב נהנית מהמתכונים שלך
ובשביל הרבה עבודה… התסכול גדול
הקציצות יצאו נהדר ולא התפרקו. הכנתי קטנות יחסית והשקעתי בלטגן היטב. שמתי קודם את תפוחי האדמה ועירבבתי עם הרוטב ורק אז הנחתי בעדינות את הקציצות. מרגע ששמתי אותן בסיר התייחסתי אליהן ממש בעדינות ובטח שלא עירבבתי. בישלתי על אש קטנה הרבה זמן כדי שתפוחי האדמה ייתבשלו. הרבה יותר ממה שכתוב במתכון. הכנתי עם שלושה תפוחי אדמה ואז זה יצר יחס יותר נכון בין הקציצות והתפו”א. הרוטב טעים אבל יתר קצת מיימי מדי. בטוח אכין שוב כי יצא ממש טעים. תודה רבה!
הכנתי ויצא מעולה! אפילו בעלי הקרניבור שביקורתי מאוד באוכל אהב ולקח תוספת. תודה רבה על מתכון שבטוח יהפוך קבוע אצלנו בבית!
לאור התגובות הכנתי עם השינויים הבאים ויצא טעים מאוד:
פחית עגבניות מרוסקות במקום עגבניות
חיזוק תבלינים לרוטב
בישול קודם רק של תפוחי האדמה ברוטב ורק אז הוספה של הקציצות שטוגנו היטב לכמה דקות בלבד רק שיצופו ברוטב
יצא ממש טעים!
בעקבות התגובות הוספתי רסק עגבניות קטן לרוטב וכשהרוטב היה מוכן, הכנסתי קודם את תפוחי האדמה ואח״כ את הקציצות. לא התפרקו. יצא טעים מאוד! תודה!
האמת ממש התאכזבתי… הקציצות התפרקו לגמרי בטיגון… והלך המתכון וכל ההשקעה 🤨
אני מכינה הרבה פעמים קציצות טופו שיוצאות מעולה לכן לא ברור מה קרה פה?
לא מבינה איך עם כל התגובות פה על הקציצות לא טרחת לעדכן או להוריד את המתכון
גם לי התפרקו הקציצות לגמרי והכל הלך לפח…. פעם אחרונה שמכינה מתכון שלך