קציצות כרובית מהירות

Posted on

מצרכים:
1 כרובית, בינונית
1/2 כוס קמח (לבן או כוסמין או חצי חצי)
1/4 כוס פירורי לחם
3 ביצים
1/2 כפית אבקת אפייה
כפית מלח

אופציות לשדרוג (אפשר אופציה אחת, אפשר את כולן ואפשר בלי בכלל):
1 שן שום כתושה – הכי דק שאפשר
1/2 צרור עירית או פטרוזיליה, קצוצים דק
1/2 צ’ילי אדום חריף, קצוץ דק מאוד
1/2 כוס גרגירי תירס

אופן הכנה:
– מבשלים את הכרובית (2 אופציות): מניחים את הכרובית בסיר עם המון מים רותחים מומלחים ומבשלים במשך 15 דקות או עד שהכרובית רכה אבל לא מתפוררת. אופציה שנייה ומהירה יותר – חותכים את הכרובית לפרחים, מניחים בכלי שמתאים למיקרו ביחד עם 1/4 כוס מים ומבשלים במיקרו במשך 5-7 דקות או עד שפרחי הכרובית רכים. נפטרים מעודפי המים.
– קוצצים גס את הכרובית עם סכין ומניחים בקערה גדולה. אפשר בהחלט לקצוץ ולהכניס גם את גזע הכרובית כל עוד הוא התרכך מעט בזמן הבישול (אם אוהבים מרקם אחיד יותר, אפשר למעוך את הכרובית עם מועך פירה. בכל מקרה מומלץ מאוד לא למעוך אותה לגמרי).
– מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים היטב. אם יש זמן, מעבירים למקרר לחצי שעה, אם לא, אפשר ישר לטגן.
– מחממים שמן בגובה 1/2 ס”מ במחבת ומניחים תלוליות מהבלילה עם כף. משטחים מעט. מטגנים את הקציצות מ-2 הצדדים עד הזהבה.

קציצות כרובית

הערות ושדרוגים
– אם רוצים להוסיף את אחת התוספות פשוט מוסיפים אותן בזמן הוספת המצרכים לכרובית. אם יש לכם שום קונפי בבית, הוא יעבוד כאן מדהים (מספיקה שן שום אחת לתערובת).
– אפשר להגיש את הקציצות עם סלט וגבינות בארוחת ערב, אפשר לשים אותן בתוך פיתה עם טחינה וסלט ואפשר גם לצד מטבלים כמו קטשופ או מיונז ממש כמו קציצות רגילות.
– אם תשנו את הכותרת ותקראו להן לביבות במקום קציצות תוכלו בקלות להכין אותן גם בחנוכה 🙂
– במקום פירורי לחם אפשר לשים כמות זהה של קמח.
– במקום קמח + אבקת אפייה אפשר להשתמש בקמח תופח.
– אם הבלילה נוזלית מדי, מומלץ לא להתפתות ולהוסיף עוד קמח. ככל שהבלילה תהיה יציבה יותר בהתחלה ככה היא תצא יבשה ודחוסה יותר בסוף. מצד שני, אם הבלילה ממש נוזלית (תלוי מאוד אם נפטרתם כמו שצריך מעודפי המים של הכרובית וכמה הביצים שלכם גדולות) אפשר להוסיף 2-3 כפות פירורי לחם.
– אפייה: הבלילה הזאת רכה מדי לאפייה ולכן פחות מתאימה. בקרוב מתכון לגרסה אפויה.

  • לשתף זה כיף

35 תגובות

  1. לירן says:

    הפיתות שלך ממש מגרות!!!!!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה 🙂

      1. שרה says:

        היי הכנתי את הקציצות כרובית ויצאו מאוד מאוד טעימות. (הוספתי מעט שום כתוש).

        1. רחלי קרוט says:

          שמחה מאוד לשמוע! ואחלה שדרוג, אין כמו שום <3

          1. פמלה says:

            הי, אפשר להחליף את הקמח בקוואקר?

  2. שי says:

    הכנתי כבר והן משגעות! ממליצה!

    1. רחלי קרוט says:

      מהממת שאת <3

  3. מור says:

    היי, האם אפשר להשתמש בכרובית של סנפרוסט?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אבל ממש מומלץ את הטרייה 🙂
      ובכל מקרה, שקית אחת.

  4. עדי says:

    מעולות ומהוללות

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה!

  5. מיכל says:

    מאוד טעים אפילו ללא השידרוגים 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה שאהבת!

  6. רוית שילה says:

    הכנתי בתוספת שן השום והפטרוזיליה יצא פצצה….. תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה יופי, ממש שמחה לשמוע.

  7. קציצות עוף רכות ברוטב לימון, דבש וצ'ילי שאתם חייבים להכין – קרוטית – Krutit says:

    […] תפספסו – עוד מתכונים מעולים לקציצות קציצות כרובית מהירות קציצות מעקודה קציצות עוף ובקר בציפוי פירורי לחם קציצות […]

  8. מור says:

    היי, נראה מושלם! יש תחליף לביצים??

  9. לימור says:

    הכל נראה מעולה.. מתחילה בהכנות של כל מיני…

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! ספרי איך יצא 🙂

  10. צופה says:

    כדאי להעזר במעבד מזון?

    1. רחלי קרוט says:

      חבל על הכלים 🙂

  11. מוריה says:

    וואוו כמה טעים!! הכנתי עם פטרוזיליה ותירס, ממש מעולה?

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה לשמוע! <3

  12. מאי says:

    נראה מעולה! מטעמי בריאות מחכה לגרסה אפויה..

  13. מטר says:

    יש אפשרות לאפות אותן ?

  14. ליאור says:

    מעולה. בלי שדרוגים, עם קמח כוסמין בלבד וחצי מהם אפיתי ויצא מעולה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע!

  15. אלינור says:

    פעם ראשונה שאני מנסה להכין לביבות שלא מבוססות על תפוח אדמה ושיואו זה טעים! אפילו הבנזוג שלא מת על כרובית טרף. העיסה ממש נוחה לתפעול ולא מגירה נוזלים שזה בכלל שוס, בקיצור אני מוכנה לחנוכה 🙂 ורחלי את מקסימה!

    1. רחלי קרוט says:

      איך שימחת! <3

      חג שמח

  16. מיה says:

    הכנתי עם הכרובית בצ’אנקים די גדולים עם טבלית שום קפוא אחת ויצא מצוין!
    האם ניתן לאפות בתנור?

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף, שמחה שאהבת.
      כן, בהחלט.

  17. חוה says:

    אני אופה אותן ויוצאות מעולות

  18. בר says:

    אפשר להכין את הבלילה ולשים במקרר ובערב לטגן?

  19. ימית says:

    יעבוד לדעתך עם ברוקולי ?

  20. נגה says:

    יצא מעולה! הוספתי שום ופטרוזיליה.
    אפילו הילדים הבררנים שלי התלהבו ואכלו.
    תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend