כדורי בייגל ירושלמי במילוי גבינות

Posted on
כדורי בייגל ירושלמי במילוי גבינות

שילוב אדיר בין בייגל ירושלמי ובין גבינות שנמסות באפייה והכל בתוך כדורים קטנים שכיף לתלוש מהתבנית.

ויש גם מלא רעיונות לשדרוג המילוי ואיך להפוך את הכדורים האלה לכדורי זעתר או שום.

כדורי בייגל ירושלמי במילוי גבינות
כדורי בייגל ירושלמי במילוי גבינות
כדורי בייגל ירושלמי במילוי גבינות
כדורי בייגל ירושלמי במילוי גבינות

כדורי בייגל ירושלמי במילוי גבינות

מצרכים (26 כדורים ממולאים):
500 גרם קמח לבן או כוסמין לבן/בהיר
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
60 גרם (5 כפות) סוכר לבן
5 כפות שמן זית
240 מ”ל (1 כוס מדידה) מים
1 כפית מלח

למילוי:
125 גרם (1/4 שקית) גבינת כנען 5% תנובה
220 גרם (קופסה אחת) גבינת שמנת נפוליאון 16%
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
80 גרם (בערך 4 כפות) גבינה בולגרית
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת שום

לציפוי מעל:
1 כוס שומשום
שמן זית להברשה

אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים פרט למלח ולשים על מהירות 1 במשך 4 דקות. אם הבצק קצת יבש אפשר להוסיף 3-4 כפות מים.
– מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 15 דקות נוספות עד שהבצק חלק לגמרי. מוציאים אותו מהקערה, משמנים אותה בשמן זית ומחזירים את הבצק. משמנים גם אותו למעלה ומכסים היטב בניילון נצמד.
– מתפיחים במשך שעה בחוץ או במשך הלילה (מינימום 7 שעות ועד 24 שעות) במקרר כשהוא סגור היטב.
– מחלקים את הבצק ל-26 חתיכות במשקל שווה של 30 גרם. ומכדררים כל בצק לעיגול עגול. מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות ובינתיים מכינים את המילוי.
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– בקערה גדולה שמים את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב היטב.
– פותחים כל כדור בצק למעין פיתה, אפשר בעזרת הידיים או בעזרת מערוך, ומניחים באמצע כפית גדושה מהמילוי. חשוב לא לרדד את הבצק דק מדי אלא רק לפתוח אותו קצת שיהיה מקום לשים את המילוי.
– סוגרים היטב ליצירת שקיק סגור ומכדררים לכדור עגול. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
– מניחים את השומשום בקערה בינונית ובקערה נוספת שמים מים.
– טובלים כל כדור בצק במים ומיד מגלגלים אותו בשומשום.
– מניחים בתבנית עגולה בקוטר 28-30, עם נייר אפייה בתחתית, כך שכל הכדורים יהיו אחד ליד השני. אין צורך לשמור רווחים גדולים מספיק רווח קטן של 1/2 ס”מ. קחו בחשבון שהכדורים תופחים אבל לא מאוד, זאת לא חלה אלא בייגל ולכן אין פה תפיחה גדולה.
– מאפשרים למאפים לנוח, כשהם מכוסים, במשך 15 דקות (אין צורך יותר) ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-35 דקות או עד שהכדורים זהובים יפה.
– כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם בשמן זית.

כדורי בייגל ירושלמי במילוי גבינות
כדורי בייגל ירושלמי במילוי גבינות

הערות ושדרוגים
– אם נשארו לכם כדורים שלא נכנסים לתבנית אפשר כמובן לאפות אותם בנפרד בתבנית קטנה.
– ניתן לגלג את הכדורים בשומשום לבן מעורבב עם זעתר או עם שומשום שחור או פרג.
– כשהמאפים יוצאים מהתנור ניתן להבריש אותם בשמן זית או בשמן זית שמערבבים עם זעתר או מעט אבקת שום.
– במקום גבינת שמנת אפשר לשים קוטג’ או חמד  או גבינת שמנת 5%.
– במקום צהובה אפשר לשים מוצרלה או גאודה.
– רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי זיתים קצוצים או עגבניות מיובשות קצוצות או עלי תרד קצוצים דק (אין צורך לבשל).
– המתכון בשיתוף תנובה.

21 תגובות

  1. מאטי says:

    מהמם

  2. נועה says:

    צריך לאכול את זה חם?
    האם יתאים לקחת לפיקניק/טיול ולאכול קר?

  3. בתאל says:

    היי ניראה מדהים😋
    יש לך רעיון למילוי טבעוני?

    1. אסתר says:

      היי בתאל, לדעתי ניתן לערבב גבינת ממהקיו זיתים וקצת סוגי גבינות קשות מגורדות ולמלא.
      אפשר גבינת אלטרנטיב טיבעית ולהוסיף לה עירית קצוצה וגינות קשות מגורדות.
      שפע של אפשרויות. בהצלחה. תהני.
      אסתר

  4. שירה says:

    נראה מעולה, את חושבת שאפשר להכין יום קודם ולשמור במקרר ואז לאפות בבוקר?

    1. ורד says:

      ⁹מצטרפת לשאלה. אני יכולה להכין הכל היום. להכניס למקרר ורק לאפות מחר?

      1. רחלי קרוט says:

        כן. המרקם לא יצא של בייגל כי תהיה תפיחה אחרי המילוי ולא אמורה להיות אבל עדיין יצא טעים.

        1. ורד says:

          אז מה עדיף? לשמור בירוק את הבצק כל הלילה ורק מחר למלא?

          1. ורד says:

            בקירור*

  5. ורד says:

    אז מה עדיף? לשמור בקירור את הבצק כל הלילה ורק מחר למלא?

  6. בשמת פלוטניק says:

    אפשר להפחית בכמות הסוכר?

  7. אור says:

    היי,
    נראה מעולה.
    מה גודל התבנית שבתמונה (עם ה- 18 כדורי בייגל)?

  8. טל says:

    איך לשמור כשמוכן? במקרר? בחוץ?
    רוצה להכין ולהגיש לאירוע – האם אפשר לשמור ולהגיש יום אחרי? האם כדאי לחמם לפני ההגשה?

  9. טלי says:

    האם אפשר להשתמש בקמח תופח רגיל במקום?

  10. אלכס says:

    מתכון מעולה שלך, כרגיל! יצא טעים ברמות ושווה את ההשקעה, תודה!

  11. נועה says:

    יש בעיה עם המתכון – זה יוצא טעים ברמה שאי אפשר להפסיק לאכול 🤦‍♀️
    שברתי דיאטה עם 3 כדורים והכרחתי את עצמי ממש להפסיק.
    4 אנשים חיסלו 20 כדורים בארוחת ערב. אמא’לה כמה שזה טעים !!!!!!!!
    יותר טעים שזה חם, אבל גם קר זה טעים

  12. ליבוביץ חדווה says:

    נראה טעים חייבת לנסות .
    מסיבות אישיות נמנעת מסוכר(לא בגלל דיאטה) 😂😂😂
    האם יש גרסה דומה למתכון זה אבל ללא סוכר?
    חדשה בבישולים במטבח
    אשמח למענה
    חדוה

  13. שרית says:

    לא הסתדרתי עם הכדרור. כשניסיתי לסגור את הפיתה על ידי כיווצוץ הקצוות ביחד, שאריות הבצק בסגירה יצרו שכבת בצק עבה מבשאר הכדור ובגלל זה זה לא נאפה בצורה אחידה

  14. תהילה says:

    ואווווווווו מה זה המתכון המטורף הזה?!!!!!!!!!!!טעים בטירוףףףףףףףףףףףףףף
    טרפו הכול!
    ועוד לקחנו איתנו לטיול יום למחרת,וגם שהם לא היו חמים-טרפו אותם!
    הכנתי עם גבינה צהובה,גבינה לבנה,בולגרית,קוטג,יצא טעים!

  15. מור says:

    למה להכין 26 כדורים אם בתמונה יש 18?

    1. רחלי קרוט says:

      למה להכין 26? כי זאת הכמות 🙂 הכנתי פה ב-2 תבניות וצילמתי אחת

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend