חמין תוניסאי עם קוקלות

Posted on
חמין תוניסאי עם קוקלות

לא מעט סירי חמין יצאו מהתנור שלי. צ’ולנט הונגרי של סבתא, חמין מקרוני שהופכים על מגש, טבית עיראקי ואפילו חמין פתיתים שהוא יותר סוג של פשטידת לילה. מה עוד אפשר לחדש במאכל הכל כך אלמותי הזה שמזוהה מאוד עם המטבח היהודי על שלל תפוצותיו.

אז מסתבר שיש עוד מה ללמוד, ולא מעט, על המאכל של החורף והיום הבאתי לכם גרסה נפלאה לחמין תוניסאי שהשוני העיקרי שלו הוא בכמות העגבניות והפפריקה שיש במתכון וגם השימוש בחיטה שבעצם מחברת את כל המרכיבים יחד. לחמין הזה יש לא מעט גרסאות, יש ששמים בתוכו גם גרגירי חומוס ויש שמוסיפים גריסים או גריסי פנינה ולא כולם שמים בכלל ביצים, כך שאתם לגמרי יכולים לשחק ולגוון בהתאם להעדפה האישית שלכם ולזכור שהכי חשוב שיצא טעים בדיוק כמו שאתם אוהבים.

ומילה לגבי הקוקלות – אותן כופתאות סולת מתובלות שסופגות את כל הטעמים של החמין. אני ממש ממליצה לא לוותר עליהן ולהניח אותן מעל החמין. כשתפתחו את הסיר תגלו שהן כמו יהלומים ששזורים בתבשיל המחמם הזה.

והנה גם טיפ שהוא כור היתוך בין תרבויות וכמובן לא שייך למתכון המקורי – למי מכם שרוצה לגוון ולשדרג ניתן לשים מעל החמין, בתוך הסיר כמובן, ג’חנונים קפואים. תודו לי אחר כך.

אל תפספסו – מתכון לחמוצים מהירים שהולכים נהדר לצד החמין.

חמין תוניסאי עם קוקלות
חמין תוניסאי עם קוקלות. צילום: טל סיון צפורין

חמין תוניסאי עם קוקלות ועשבי תיבול

מצרכים:
6 כפות שמן
2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
1 קילו בשר שריר או אסאדו או שפונדרה או שילוב, חתוכים לקוביות גדולות
1/2 קילו חיטה מושרת 3 שעות במים (אפשר גם למשך הלילה)
8 תפוחי אדמה קלופים
3 כפות רסק עגבניות
3 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה או צ’ילי גרוס
4-5 כפות דבש או סילאן
1 כף גדושה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
10-15 שיני שום קלופות
6-8 ביצים

קוקלות עם עשבי תיבול:
5 כפות שמן זית
1 כוס סולת
2 ביצים L
1/3 כוס מים חמימים
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
3-4 שיני שום כתושות

אופן הכנה:
– להכנת הקוקלות: קוצצים דק את עשבי התיבול ומעבירים לקערה.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת רכה. במידה והיא דלילה מדי אפשר להוסיף 2-3 כפות פירורי לחם. מניחים בצד עד להכנת החמין. שימו לב – אם אתם לא שמים את כל כמות עשבי התיבול קראו למאה בהערות מה לעשות.
– להכנת החמין: פורסים את הבצלים לרצועות.
– מחממים שמן בסיר גדול, שמתאים לתנור, ומטגנים את הבצלים והבשר עד שהבשר משנה את צבעו. מקפידים לערבב כדי שלא ידבק לסיר.
– מוסיפים רסק, פפריקה, מלח ופלפל ומטגנים ביחד במשך 5 דקות. מקפידים לערבב.
– מוסיפים שיני שום, תפוחי אדמה וחיטה ומערבבים בעדינות.
– מוסיפים מעל את הביצים.
– ממלאים את הסיר במים רותחים עד לגובה המצרכים + 5 ס”מ מעל.
– יוצרים קציצות עגולות או אליפטיות, עם ידיים רטובות, מהתערובת של הקוקלות ומניחים מעל. מקפידים שהמים יגיעו עד לכיסוי שלהן אחרת הקוקלות תצאנה יבשות.
– סוגרים את הסיר עם מכסה או רדיד אלומיניום ואופים ב-120 מעלות בתנור למשך הלילה (12-18 שעות).
– חשוב מדי פעם לפתוח את הסיר ולבדוק שיש מספיק נוזלים.

חמין תוניסאי עם קוקלות
חמין תוניסאי עם קוקלות. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– אם לא רוצים לא חייבים להוסיף גם קוקלות לחמין.
– אם לא הספקתם להשרות את החיטה קודם לא קרה כלום. פשוט שטפו אותה היטב במים ותכניסו אותה לחמין כמו שהיא. יצא מצוין גם בלי ההשרייה.
– אתם יכולים להוסיף או להוריד מכמות תפוחי האדמה או הביצים.
– כן, אפשר בלי פפריקה חריפה אבל היא ממש ממש עדינה פה אז אל חשש שיצא חריף או פיקנטי. ואפשר כמובן לשים גם כפית אם רוצים פיקנטיות חזקה יותר.
– אם החלטתם לא לשים בקוקלות עשבי תיבול בכמות שכתובה במתכון תוסיפו פרוס לחם אחד שהשרתם במים וסחטתם היטב. כדי שהקציצות תהיינה רכות ולא דחוסות. חשוב כמובן לערבב היטב את הסולת והלחם השרוי.

11 תגובות

  1. נועה says:

    וואי נקרא טעים!!
    אם רוצים גם גריסים בנוסף לחיטה איך עושים את זה?:)

    1. מאיר says:

      למה לא לבשל הגז ? חייב בתנור ? הרי שמים אח”כ בפלטה כל השבת

  2. ויקי says:

    נראה מושלםםםם
    יש גרסה צמחונית?

  3. אבי says:

    תודה על המתכון, בא לי לנסות.
    האם אפשר להמיר את החיטה בגריסי פנינה (שכבר יש לי בארון)?

  4. אריאלה פיקסלר says:

    לא, לא, לא, ברברה הזו עושה שמות בתוכניות שלי! תכננתי להכין לשבת משהו מסוים והפוסט הזה עם הסופה המעאפנה הזו שינו לי הכל.
    אני מודיעה שאני יוצאת להפסקה מהעבודה ויאללה קוקלות של רחלי יאללה!!
    טנקיו מותקל’ה טנקיו
    לאביו

  5. שקד says:

    קוקלות זה לא קציצה של בשר וסולת? זכור לי מחמותי שככה היא מכינה

    1. חן says:

      גם אצלנו מכינים את הקוקלות עם בשר!
      אבל כנראה שיש כאלה שמעדיפים לחסוך…

      1. מיכל says:

        בגדול בקוקלה יש שומן כבש. אבל קוקלה צמחונית רעיון מצוין.

    2. חנה says:

      מוסיפים שומן כבש

  6. מרים says:

    וואי, נראה טיעים!
    ננסה לשבת בעז”ה

  7. זאב says:

    כאילו את לא מבשלת את הביצים קודם??

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend