היום לפני 3 שנים קם הבית הזה
מקום קטן שמאפשר לי לשפוך את המילים בלי שיערכו אותן. בלי שיגידו לי איך ומה לכתוב.
מקום בו אני יכולה לספר על החיים ועל המשפחה. על הדברים שאני עוברת. מקום בו אף אחד לא שואל “את מי זה מעניין”.
לקח לי זמן להבין שהאוכל, בזכותו אתם מכירים אותי, הוא אמצעי ולא מטרה. שאלוהים זיכה אותי במתנה מיוחדת, היכולת לספר ולדבר אוכל כדי שאתם תגיעו ותקשיבו. ואין מתנה גדולה מזו. אין זכות יותר גדולה מהזכות להשפיע, ולא רק בהכנת עוגה או באיך מבשלים פסטה.
העובדה שאתם כאן – בבלוג, בפייסבוק, באינסטגרם, ברחוב וביו-טיוב, מאפשרת לי להעביר הרבה מהדברים שאני מאמינה בהם ושיש מי שמקשיב. שיח על משקל ועל דימוי גוף והתמודדות יומיומית עם מה שנשקף מהמראה. שיח על נשיות ולא דרך אמרות גדולות אלא דרך דוגמה אישית שאני מקווה שמציגה לכם כמה תקרת זכוכית היא פיקציה. שיח על אנשים שונים, על פרגון, על קבלה של אנשים שעל פניו כנראה שלעולם לא הייתם מתחברים אליהם.
עד היום, כשאנשים באירוע לא מכירים אותי, אני בקושי מצליחה למצוא את מקומי. בקושי מצליחה למצוא עם מי לדבר ולא יודעת איך ניגשים ואיך צוחקים ככה ביחד אם מעולם לא חווינו משהו במשותף.
פעם זה היה שורט אותי. מכאיב לי. פעם הרגשתי שאני בחוץ ושלעולם לא אצליח להיות זאת שצוחקים איתה.
היום אני מודה לאלוהים על רגעים כאלה, שאני מגיעה למקום ואף אחד לא מכיר אותי. זה מאפס, זה מזכיר לי כמה קרובה הקרקע, זה גורם לי להתמודד ולהלחם על מקומי. להלחם שישמעו אותי.
אני תמיד אומרת – יש מתכונאים טובים ממני, יש אנשי קולינריה מופלאים בהרבה, יש פודיז שיכולים להביא לכם את כל ההיסטוריה של הבולונז ואת כל הנוסחאות ללחם מחמצת מושלם. אני לא שייכת לכל אלה. אני באה ממקום אחר, כזה שרוצה שיזיזו לו את הלב, שיגרמו לו לשמוח, לחשוב, להזכר ולזכור.
לא למדתי בישול ואפייה וגם לא צילום וכתיבה. באתי אליכם ככה, כמו שאני, עם כל החוסר שלמות. וגם עם כל ההשלמה שהגיעה בשנים האחרונות שלהיות אחר זאת ברכה.
והיום, 3 שנים אחרי, אני בעיקר מקווה שהצלחתי לגרום לכם לחייך. וגם להזיל דמעה של געגוע. שלפחות פעם אחת משהו בלב שלכם זז.
בזכות העוגה. בזכות המילים. בזכות התמונות. זה באמת לא משנה בזכות מה.
תודה שאתם כאן.
ועכשיו – קבלו באהבה גדולה את 10 המתכונים הכי נצפים של השנה. אלה שהפכו לדיירי קבע במטבחים שלכם בשנה האחרונה. חלקם מככבים פה כבר שנה שלישית ברציפות וחלקם התפרסמו רק בשנה האחרונה (מספר הצפיות מתייחס לשנה האחרונה ולא לכל הכניסות מאז עלה המתכון).
מאחלת לכם שנה מאושרת <3
ואל תשכחו לעקוב אחרי שאר הבתים שלי
- אתר צוציקים – אוכל שילדים אוהבים (פייסבוק | אינסטגרם)
- אתר SuperGood – חיים בריאים ומאוזנים יותר (פייסבוק | אינסטגרם)
- אתר !YOOO – הקניות הכי שוות ברשת (פייסבוק | אינסטגרם)
- אתר קרוטית – הבית אליו אני חוזרת תמיד (פייסבוק | אינסטגרם)
- כל המתכונים שלי במדור “משהו טעים” בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות
-> שימו לב – כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על שם המתכון בכותרת
מקום 1: עוגיות שוקולד צ’יפס
כניסות השנה: 303,250
סוף סוף זה קרה – מצאתי את המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ’יפס. ויש גם בונוס: אפילו לא צריך מיקסר כדי להכין אותן ויש גם גרסת פרווה וגרסה טבעונית.
מקום 2: פנקייקים כמו בבית הפנקייק
כניסות השנה: 232,943
כמו בבית הפנקייק – מתכון מושלם לפנקייקים שמנמנים וטעימים בטירוף שמכינים בקערה אחת. ויש גם גרסה לפנקייקים דקים.
מקום 3: קציצות עוף אפויות
כניסות השנה: 194,241
הקציצות שאני הכי אוהבת בעולם. אפויות, רכות, זהובות, מלאות בטעם אבל עדינות וממש קלות להכנה. כי בנינו, אין כמו קציצות עוף.
מקום 4: לחם טחינה
כניסות השנה: 176,819
לא תאמינו ממה מורכב הלחם הזה. ולא, אין בו קמח. גם לא קמח טפיוקה או חומוס או עדשים. ועזבו זה, הוא בריא בטירוף ומוכן תוך 35 דקות כולל זמן ההכנה. זהו, התאהבתי.
מקום 5: עוגת מספרים
כניסות השנה: 154,107
העוגה ששברה את הרשת בביצוע אדיר של עדי כהן. עוגת מספרים לכבוד השנה החדשה עם בצק פריך, קרם עשיר והמון קישוטים צבעוניים וטעימים.
מקום 6: עוגת רוגלך
כניסות השנה: 153,492
העוגה שתגנוב את ההצגה בכל פעם שתכינו אותה – עוגת רוגלך עם המון שכבות מלאות בשוקולד ונוטלה. פשוט מטורף כמה היא טעימה.
מקום 7: עוגת טריקולד
כניסות השנה: 148,695
קלאסיקה מנצחת – עוגת טריקולד שקוצרת מלא מחמאות עם שכבת מוס שוקולד מריר, חלב ולבן, תחתית עוגיות אוראו ורוטב שוקולד מבריק מעל.
מקום 8: ספגטי ברוטב עגבניות
כניסות השנה: 139,717
מתכון של עומר מילר לספגטי ברוטב עגבניות הכי טעים שאי פעם אכלתם. בלי לאזן עם סוכר ועם עגבניות טריות ומינימום עבודה. לא להאמין כמה מושלם זה יוצא.
מקום 9: קאפקייקס שוקולד שהולכים איתי לכל מקום
כניסות השנה: 118,387
אחרי אינספור בקשות קבלו את המתכון הכי אהוב עלי בעולם לקאפקייקס שוקולד אדירים שמכינים באמת ב-5 דקות וכמעט בלי כלים בכיור (פרווה בלי להתפשר).
מקום 10: מג’דרה של סבתות
כניסות השנה: 111,569
מתכון שעובר מדור לדור – מג’דרה של סבתות עם המון בצל מקורמל. הכי טעים לאכול לצד סלט ירקות טריים.
וכמעט כמעט נכנס לעשירייה: שניצל תירס
כניסות השנה: 104,777
במקום לקנות בחוץ מכינים בקלות בבית – שניצל תירס בציפוי פירורי לחם ושומשום שילדים (ומבוגרים) אוהבים במיוחד.
ואהוווווווווווווווו העוגת מספרים שלך