השבוע יצא לי להגיע לשוק איכרים ליד הבית ונתקלתי בערימה של כרשות יפהפיות וצעירות, מוצקות ועם צבע לבן, שהופך ירקרק, וידעתי שאני חייבת לרכוש כמה מהן כדי להכין דברים טעימים בבית.
הרעיון הראשון שעלה לי לראש היה להכין איתן קציצת כרשה ועוף, המתכון הכי פופולרי שמכינים כאן בארץ עם כרשה, אבל בסוף החלטתי לגוון ולהכין איתן ממולאים. אבל לא סתם ממולאים, כאלה שיש בהם טריק שמקצר את שלבי ההכנה באופן משמעותי.
כמובן כמובן שאתם יכולים להכין עם בשר טחון שמתבלים עם תבלינים, עשבי תיבול, בצל קצוץ וכדומה (בדיוק כפי שאתם מכינים בשר לממולאים) אבל הבאתי עוד אופציה מהירה למי שאין זמן.
סוכריות כרשה במילוי בשר ואורז (עם טריק בהכנה)
אלה לא סתם ממולאים, אלא כאלה שיש בהם סוד שגם מקצר את ההכנה וגם הופך את הביס למושלם. אז מה הסוד? במקום להכין תערובת של בשר ולקצוץ פטרוזיליה, לחתוך בצל, לנסות לקלוע לתיבול המדויק, להוסיף שמן ועוד ועוד, במקום כל אלה קונים קציצות בשר מוכנות (יש בכל קצביה ואפילו בסופרים) ואפשר גם לקנות פשוט קבב שאתם אוהבים ומערבבים ביחד עם אורז. זהו, לא צריך תיבול, לא לקצוץ, רק לערבב עם אורז וזהו.
וכמה קל למלא כרשה? בדיוק כמו למלא גמבה. פותחים, ממלאים ולתנור.
מצרכים:
400 גרם קבב או קציצות בשר (טרי או מופשר)
3/4 כוס אורז עגול שטוף ומסונן
5 כרשות יפות ומוצקות (עדיף ישרות)
לרוטב:
1/3 כוס סילאן
1 כפית שטוחה מלח
1 כף פפריקה מתוקה
מים – כמות בשלבי הכנה
אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים את קציצות הבשר והאורז ולשים ביחד לתערובת אחידה.
– חותכים החוצה את החלק הירוק כהה (החלק העליון) של הכרשה ובחלק הלבן יוטצרים חתך מלמעלה למטה אבל לא עד הסוף אלא רק עד האמצע.
– מפרידים את עלי הכרישה כך שיווצרו לכם מעין צינורות דקים של כרשה.
– פותחים כל צינור כרשה וממלאים בפס של תערובת בשר. סוגרים ומניחים בתבנית מלבנית.
– חוזרים על הפעולה עם יתרת הכרשות והמילוי.
– מערבבים את כל מצרכי הרוטב (שמים בהתחלה 2 כוסות מים) ושופכים על הכרשות הממולאות. הרוטב צריך להגיע עד כמעט לכיסוי כל הכרשות. אם צריך מוסיפים עוד מים.
– סוגרים את התבנית עם נייר אפייה ומעל רדיד אלומיניום. תקפידו שיהיה סגור לגמרי.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה וחצי ואז פותחים את הכיסוי, מרטיבים את הכרשות ברוטב שבתבנית ואופים ללא כיסוי במשך 30-50 דקות או עד שהכל זהוב ורך. מומלץ להרטיב מדי פעם את הכרשות בתנור.
רוצים לראות איך מכינים וממלאים? הנה סרטון עם כל שלבי ההכנה:
View this post on Instagram
הכנתי ובאמת היה ממש מוצלח. שיניתי מעט את הרוטב.
הילדים נהנו גם מההכנה וגם לאכול.