מה יותר טעים מבראוניז שוקולד? בראוניז שוקולד פאדג’יים עם שלוליות של עוגיות שוקולד צ’יפס. והכי כיף? מבצק העוגיות תוכלו להכין עוד המון עוגיות או לשמור את הבצק שנותר במקפיא ולהכין עוגיות בצ’יק כשתרצו.
אל תפספסו: סרטון עם כל שלבי ההכנה
בראוניז שוקולד ושלוליות עוגיות שוקולד צ’יפס
מצרכים (הכמות לבצק עוגיות מספיקה לבראוניז + 20 עוגיות):
200 גרם חמאה תנובה
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
3 כפות סוכר חום כהה
1 ביצה L
280 גרם (2 כוסות) קמח
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
300 גרם שוקולד צ’יפס
לבראוניז:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה תנובה
¾ כוס (150 גרם) סוכר לבן
3 ביצים L
¾ כוס (100 גרם) קמח
אופן הכנה:
– להכנת בצק עוגיות: ממיסים את החמאה עד שהיא רכה אבל לא רותחת.
– מוסיפים את 2 הסוכרים וביצה וטורפים.
– מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים לקבלת בצק.
– מוסיפים את השוקולד ומערבבים. שומרים את הבצק בצד. שימו לב: יש כאן הרבה בצק והוא מספיק לבראוניז + בערך 20 עוגיות. אפשר להקפיא את יתרת הבצק בקופסה או שקית ולשמור להכנה במועד אחר.
– להכנת הבראוניז: בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים יחד שוקולד וחמאה ומערבבים.
– מוסיפים סוכר וטורפים.
– מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים אחרי כל הוספה.
– מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהקמח נטמע.
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– מעבירים את בלילת הבראוניז לתבנית בגודל 20X20 משומנת או עם נייר אפייה ומיישרים מעט.
– לוקחים חתיכות מבצק העוגיות ומשטחים מעט עם הידיים. מניחים בצורה חופשית מעל הבראוניז. אגב, אם אוהבים הרבה עוגיות אפשר גם לשים שכבה של בצק עוגיות מתחת לבראוניז כדי שיהיה גם בצק למטה.
– אופים ב-170 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שהחלק החיצוני יציב והחלק הפנימי יציב אבל עוד רך מעט.
– מצננים לגמרי ורק אז חותכים.
הערות ושדרוגים
– במקום שוקולד צ’יפס אפשר להשתמש בשוקולד קצוץ גס.
– אפשר להכין גם חצי מכמות בצק העוגיות זה יספיק גם לבראוניז וגם לעוד כמה עוגיות בנוסף.
– לכל מתכוני הקינוחים בבלוג
– המתכון בשיתוף תנובה.
0 תגובות