כבר כמה חודשים שאני משתדלת מאוד לא לצרוך קמח לבן, עדיף גם לא קמח בכלל אבל בטח לא לבן. אחרי המון שנים גיליתי שהוא עושה לי כאבי בטן אז מנסה לחסוך מעצמי את הבטן הנפוחה.
לרוב זה לא באמת מפריע לי, בטח לא בארוחת צהריים, אבל בבוקר ובערב הרגשתי מאוד בחסרונו של הלחם. כך יצא שרכשתי לא מעט לחמים נטולי פחמימות או קמח – לחם שקדים וגרעינים, לחם פשתן ועוד שלל סוגים.
בסוף הבנתי שהגיע הזמן שאכין אותם לבד. שאוכל לשלוט על התוספות והמרכיבים ושתמיד הוא יהיה בבית גם כשאין מלאי בחנות טבע (הו גד כמה מאתגר להשיג את הלחמים האלה).
הלחם הזה נולד משילוב של כמה מתכונים. מלחם עדשים כתומות שמככב אצלי לאחרונה (בקרוב מתכון), מלחם טחינה שעלה לכאן לבלוג לפני 3 שנים והוא באמת אחד המופלאים וגם מלחם שקדים של הילית סביר צידון שהיא אחת המדהימות והמוכשרות. במקור אצלה היה גם פשתן טחון אבל לרוב אין לי אותו בבית אז שיניתי כך שיתאים למצרכים שיש לרובנו במזווה והוספתי גם טחינה וקמח עדשים שמוסיפים עוד בוסט של בריאות ובעיקר של שובע.
זהו, שולחת אתכם להכין ומחכה לשמוע איך יצא. שימו לב שמומלץ מאוד לתת ללחם להצטנן לגמרי לפני הפריסה כדי שלא יתפורר. אחרי הצינון הוא הכי יציב וטעים.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
לחם שקדים וטחינה
מצרכים:
250 גרם שקדים טחונים דק
50 גרם קמח עדשים כתומות או קמח חומוס
3 כפיות טחינה גולמית
3 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
1 כף מייפל או סילאן
2 ביצים L או 3 M
3/4 כוס מים
3/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס עד 3/4 כוס תוספות שאוהבים – לבחירתכם:
גרעיני חמנייה
גרעיני דלעת
פקאנים טבעיים קצוצים גס
חמוציות
3-4 כפות שומשום
שקדים פרוסים
2-3 כפות זרעי פשתן
2-3 כפות פרג שלם
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים פס נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק ארוכה. משמנים אותה בפנים עם מעט תרסיס שמן.
– בקערה בינונית שמים קמח שקדים, קמח עדשים, טחינה, שמן זית, מלח, מייפל וביצים. טורפים מעט.
– מוסיפים את המים וטורפים היטב עד שנוצרת בלילה רכה ודי נוזלית.
– מוסיפים את התוספות שאוהבים ומקפידים להשאיר חלק בצד כדי לפזר מעל.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ועם נייר אפייה ומפזרים מעל את התוספות ששמתם בתוך הלחם. אני גם אוהבת להמליח מעל עם מעט מלח גס.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 55-60 דקות או עד שהלחם זהוב זהוב.
– משחררים את הלחם מהתבנית ומעבירים לרשת צינון או לשיש כדי שהלחם לא יקבל לחות בתוך התבנית.
– חותכים רק כשהלחם הצטנן לגמרי אחרת הוא עלול להיות פירורי.
הערות ושדרוגים
– במקום קמח עדשים או קמח חומוס אפשר לשים כמות זהה של קמח שקדים נוסף על הכמות שיש במצרכים.
– אל תוותרו על התוספות הן אלה שמשדרגות את הלחם ומוסיפות עניין.
– שומרים את הלחם בחוץ עד 4 ימים או פורסים ושומרים בקופסה סגורה במקפיא.
– נסו לקלות את הלחם בטוסטר, יוצא חלום.
הי,
במה אפשר להניר את הביצה לטבעונים? תחליף ביצה יעבוד? אם כן כמה?
בודקת עדיין לגבי אופציה טבעונית
מאוד אשמח למרשם טבעוני ובלי גלוטן………
היי, את יודעת אולי איך אפשר ליצור קמח עדשים אדומות מעדשים אדומות?
יש בבלוג הנהדר של אסי רוז מדריך איך לעשות את זה.
שאלת תם
האם זה נקרא לחם מפני שזה ניראה כמו לחם?
בעיניי כל המצרכים הם של עוגה בחושה…
(שואל בכוונה טובה ומתכוון לנסות)
יש הרבה לחמים שמתחילים כמו עוגה בחושה
אבל אם זה לא מתוק זה לא עוגה
זאת שאלה מעולה!
באמת של החיים מדובר בעוגה בחושה – היא מתייצבת אבל היטב ונהדרת כלחם גם. ההגיון שלה הוא בהחלט של בחושה, וגם המרקם דומה, אבל אין שום בעיה להכין מזה כריך, טוסט או כל דבר שמכינים עם לחם.
בחיים לא ייוצר פה גלוטן כמו בלחם כי אין פה קמח אבל זה תחליף מעולה ממש.
היי.
כמה כוסות זה 250 גר’ קמח שקדים?
תודה
כמה מים מוסיפים לבלילה??
בוקר טוב ושבוע טוב, ראשית תודה על המתכונים הנפלאים!!
האם אפשר להכין ללא סילאן(בגלל סוכרת) ? האם יש צורך בממתיק אחר?
אפשר. אין צורך בממתיק אחר.
הי רחלי ותודה רבה . האם תוכלי להמיר את הגרמים לכוסות/כפות?
ניתן לוותר על הסילאן.אני סכרתית
האם אפשר לטחון שקדים לא מולבנים?
והאם אפשר 300 גרם שקדים במקום 50 גרם עדשים/ חומוס?
אפשר 300 גרם שקדים.
אצלי בבית מעבד המזון התקשה לטחון שקדים לאבקה אבל בגדול זה אפשרי.
מתכון מושלם. אבל להערכתך כמה קלוריות בפרוסה?
בחנויות לפיצוחים יש כאלה שיטחנו את השקדים לקמח רק צריך לשאול ויוצא זול יותר משקית מוכנה. סתם יקר.
הלחם נראה יפה. יש אפשרות לתחליף לביצים במקרה זה? תודה רבה
אני מנסה לעבוד על גרסה טבעונית. מבטיחה לעדכן.
לגבי קמח עדשים ,אפשר לטחון לאבקה כמות זהה של עדשים כתומות?
בהחלט אפשר אבל מניסיון שלי בטחינה זה תמיד מתחיל להוציא שומן מהר ואז נוצרת משחה במקום אבקה
עם מטחנה טובה (לי יש של מרפי ריצדארס מכשיר קטן שלא תופס המון מקום ועושה עבודה מעולה) עדשים כתומות הופכות בצ’יק לקמח מעולה
האם ניתן לוותר על המייפל/סילאן במתכון?
נראה מאפה נחמד, לשם גיוון, אבל לא בדיוק לחם. אני אופה לחם עם קמח לל”ג (לא קונדיטור, הוא לא מספיק טוב) ושמרים.
הטיפ המנצח שלי: מחליפה את המים במתכון במי בישול של חומוס. כן, אלה שניתן להקציף – ומאותה סיבה.
לבריאות!
ולי לא מספיק טוב לאכול את מה שהקמחים ללא גלוטן עשויים ממנו . כך׳בשבילי זה בהחלט פתרון טוב
היי
כמה קלוריות אפשר להכניס ללחם’ הקלוריות צריכות להיות ממה שמורחים עליו, זה נראה יותר כמו עוגה מלוחה ולא לחם
נכון
הכנתי ויצא נפלא ! תודה על המתכון. אני מחפשת מתכונים כאלו ללא גלוטן ודלי פחממות וזה עונה על כל הדרישות. קל להכנה, ועם טעם ומרקם נפלאים 🙂
יש אפשרות לתרגם את הגרמים למידות של כוס/כף?
כן, אשתדל היום בערב ♥
תודה. מאוד רוצה להכין אותו
היי רחלי
נראה מתכון פשוט ונהדר.
האם חייבים להוסיף אבקת אפיה?
אפשר במקום ביצים: רסק תפוחי עץ/צ׳יה?
שימי לב שבאופן ההכנה לא מצוין מתי להוסיף את אבקת האפייה.
שלום 🙂 נמנעת מאבקת אפיה. האם אני יכולה לשים סודה לשתיה במקום?
ואם כן, באיזו כמות? תודה רבה
לחם משגע!
הכנתי לפי המתכון ויצא סוף הדרך..
מתחשק לי להכין אותו כלחם שום – עם תוספות של פפריקה, שום וזיתים
איך להכין? לשים תוספות רק למעלה או גם בפנים?
טעות, התכוונתי ללחם טחינה
היי
מתכונים נפלאים. תודה!
את יכולה להמיר כמויות לכוסות? אין לי משקל בבית, זה ממש יעזור.
תודה רבה
הי,באופן ההכנה ,אבקת האפייה נשמטה
שמחתי לקרוא ולראות שהרבה אנשים עוברים ללא קמח ושמרים בעיני זה נפלא אני שומרת על קיטו מזה שנה + וירדתי 13.5 ק”ג אבל לצערי אושפזתי והייתי בשיקום 3 חודשים ושם כבר לא יכולתי לשמור לכן עליתי כמה קילוגרמים ועכשיו חזרתי לקיטו , כל זאת מספרת לך כי במידת האפשר אם אפשר לקבל עוד מתכונים ולא רק לחם שמח מאוד בתודה וגנר רבקה ( אגב נרשמתי לאתר שלך)
עכשיו מחכה לרעיון איך להפוך את זה דווקא כן לעוגה, אולי תוספת גזר ועוד קצת ממתיק? נואשת לעוגה פרווה דל פחמימה
ברשימת המצרכים מופיעה אבקת אפיה אבל היא נעלמה מהוראות ההכנה. אפשר להוסיף יותר נוזלים?
היי הכנתי את הלחם והוא טעים ברמות , מה ערך תזונתי שלו ל100 גרם .
אני מפחדת לאכול אותו בלי לדעת שקדים מאוד שומני אמנם בריא אבל עדיין יש בו הרבה קלוריות .
הי ותודה רבה. האם תוכלי להמיר את המידות לכוסות/כפות?
שלום רב
אני רוצה להכין חצי כמות.
האם זמן האפייה ישתנה?
תודה מראש
לימור
הי, האם אפשר להמיר את הטחינה ל חמאת שקדים או מאת בוטנים?
יעבוד גם כלחמניות בתבנית שקעים?
הי. אפשר להמיר קמח שקדים לטף או יותר שקדעם טחונים?