פנקייק תירס שכולם יתאהבו בו

Posted on

אם יש מתכון אחד שמזוהה איתי יותר מכל מתכון אחר זה שניצל תירס. פרסמתי אותו לפני כמה שנים ומאז הוא הפך לאחד הפופולריים ברשת. ובכלל, לי ולתירס יש סיפור אהבה – אמא שלי מספרת שרגע לפני שילדה אותי היא קנתה ברחוב תירס חם ובגלל זה אני אוהבת את הגרגירים הצהובים והפציחים האלה. אבל בנינו, מי לא אוהב תירס? הוא מתוק, כיפי בפה, מתפצח ומוסיף יהלומים צהובים ויפהפיים לכל מתכון.

בשנים האחרונות צצו בארץ לא מעט זנים של תירס, בינהם תירס גילי המתוק שאפשר, וכדאי, לאכול אותו גם בגרסתו הטרייה ללא בישול. ולצידו תירס לבן, אף הוא מתוק.

במתכון הפעם אפשר להשתמש גם בגרגירי תירס מקלח וגם מגרגירי תירס מקופסת שימורים או קפואים. כל האופציות יעבדו.

אז רגע לפני שהשמש יורדת והקיץ מפנה את מקומו לגשם ולשמיים האפורים – קבלו מתכון לפנקייקים צהובים ושמנמנים, רכים וכיפיים, שמזכירים מאפינס תירס רק בגרסת הפנקייק. ילדים מאוהבים בהם (וגם מבוגרים) ואפשר להגיש אותם עם סלט או שמנת חמוצה או גבינה לבנה.

נחטפים הישר מהמחבת. צילום: טל סיון צפורין

פנקייק תירס

מצרכים (בערך 12-15 פנקייקים – תלוי בגודל):
3 ביצים L
1 כפית מייפל
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 צרור עירית – לא חובה אבל מוסיף
1/2 קופסה (130 גרם) קוטג’ או גבינה לבנה
100 גרם גבינת פטה או בולגרית
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1 כוס גרגירי תירס ללא נוזלים

אופן הכנה:
– פורסים את העירית לטבעות דקות.
– בקערה גדולה מערבבים ביצים, מייפל, מלח, פלפל שחור, עירית וקוטג’.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים מעט.
– מפוררים פנימה גבינה בולגרית ומוסיפים את התירס. מערבבים. אם הבלילה יוצאת לכם מאוד סמיכה אפשר להוסיף מעט חלב.
– במחבת רחבה, משומנת מעט עם חמאה או שמן זית, מניחים מצקת גדושה מהבלילה ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה.
– מגישים עם סלט ירוק או שמנת חמוצה/גבינה לבנה.

ארוחת ערב נהדרת לכל המשפחה. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום קוטג’ אפשר כל גבינה לבנה שיש לכם בבית.
– לא חייבים להשתמש בעירית, ואפשר גם להמיר אותה בבצל ירוק, או פשוט לוותר עליה לגמרי.
– במקום או בנוסף לגבינת פטה אפשר לשים גבינה צהובה מגורדת.
– אם הבלילה יוצאת לכם מאוד סמיכה אפשר להוסיף מעט חלב.

19 תגובות

  1. רוני says:

    מה התפקיד של המייפל והאם אפשר לוותר עליו?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לוותר. הוא עוזר ליצור קראסט וקרמול מסביב

      1. ליבי says:

        יצא מדהים

  2. לודה says:

    הכנתי מקמח כוסמין מלא. מעולה!!!

  3. יעל/ says:

    זה במקרה דומה ללביבות תירס של דליקטסן?

    1. רחלי קרוט says:

      האמת שאני לא מכירה אותן

  4. דותן says:

    יש אפשרות לגרסה ללא גלוטן?

  5. מלכה says:

    האם אפשר לאפות כמו פשטידה?

  6. רינה says:

    מתכון מעולה!
    מי שפחות אוהבת לטגן
    אפשר להכין מהבלילה מאפינס טעימים ביותר ♥️

  7. איריס כהן says:

    אפשר לותר על הגבינה?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. במקרה הזה מומלץ להוריד ביצה אחת

  8. הדר says:

    הי,
    האם ניתן יוגורט במקום גבינה לבנה/קוטג’?

  9. נגה says:

    אין לי מייפל.. יש תחליף אחר או שאפשר גם בלי?

  10. שירי says:

    אפשר לאפות?

  11. עמית ברק says:

    ניתן קמח תופח במקום קמח רגיל+אבקת אפייה?

  12. רייזי says:

    כדי שיתאים למה שיש בבית הורדתי מייפל עירית וגבינת פטה
    הוספתי עוד קצת קמח בשביל להשלים כנגד הגבינה הקשה
    יצא מעדן והילדים מאוד מאוד אהבו
    תודה!!

    1. רייזי says:

      אופס, וגם שכחתי לשים אבקת אפייה
      יצא מעדן כאמור

  13. אלינור says:

    היי, אפשר להכין את הבלילה בערב ולמחרת בבוקר לטגן?

  14. ענבל says:

    הי, לצליאקים במה ניתן להחליף את הקמח?

    תודה:)

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend