במקפיאי הסופר, באיזור הירקות הקפואים, נחה לה שקית של שעועית צהובה שהיא פשוט קסם אבל רבים ורבות לא נוטים להשתמש בה. איכשהו נדמה שבקרב על הסיר השעועית הירוקה תמיד מנצחת אבל בנינו? דווקא הצהובה היא זו שמפתיעה.
יש לה טעם של בית, היא מזכירה ניחוחות של סבתא, ואי אפשר להתחרות עם הרכות הנהדרת שלה שאהובה מאוד על ילדים.
כשהייתה קטנה סבתא שלי נהגה להשתמש בה המון, גם בתצורה הקפואה שלה וגם בטרייה. ותמיד, אבל תמיד, קיוויתי שהיא תכין אותה עם מלא רוטב כדי שאוכל לטבול בפנים לחם אחיד אליו תדבק גם שעועית צהובה. איזה ביס זה היה.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
כדורי עוף ואורז ברוטב אדום עם שעועית צהובה
סיר שהוא ארוחה שלמה. כזה ששנים אחר כך עוד יזכרו לכם. כזה שהילדים יתאהבו בו ויבקשו אותו שוב ושוב, גם כשיהיו גדולים ויחזרו הביתה לאוכל שגדלו עליו.
מצרכים לכדורי עוף ואורז:
400 גרם עוף טחון
3/4 כוס אורז עגול או כל אורז שאתם אוהבים (לא מלא)
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
4 שיני שום כתושות או 1/2 כפית אבקת שום
4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב אדום ושעועית:
4 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
8 שיני שום, קלופות
2 ענפי סלרי – לא חובה
1 פלפל אדום מתוק או פלפל שושקה
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף או אבקת מרק בצל – לא חובה
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 שקית שעועית צהובה קפואה
אופן הכנה:
– מתחילים עם הרוטב: קוצצים את הבצל והשום לקוביות ואת הסלרי פורסים לטבעות דקות. חותכים את הפלפל לרצועות דקות.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן ומטגנים בצל, שום, סלרי ופלפל אדום עד שהבצל והפלפל רכים. זה לוקח 30 דקות בערך. אל תזרזו את השלב הזה כי הרבה מהטעם מגיע מהטיגון והריכוך.
– מוסיפים פפריקה, רסק, אבקת מרק, מלח ופלפל ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
– מוסיפים מים רותחים עד לגובה של 6-7 ס”מ (בערך עד גובה הקציצות שתיכף תכניסו) ומבשלים את הרוטב במשך 30 דקות.
– בינתיים מכינים את כדורי העוף: קוצצים דק את עלי הפטרוזיליה ומערבבים עם שאר המצרכים. את האורז ניתן לשטוף קודם כדי להפטר מחלק מהעמילן אבל לא חובה. אני דווקא אוהבת את העמילן פה כי הוא מדביק את הקציצה.
– כשהרוטב מוכן (תטעמו שלא חסר מלח או קצת סוכר) מגלגלים כדורים מהעוף עם האורז ומוסיפים לסיר.
– מבשלים יחד, עם מכסה סגור, במשך 45 דקות או עד שהאורז בתוך כדורי העוף מוכן. איך יודעים? גם רואים שהאורז מבצבץ החוצה והוא שמנמן ורך וגם אפשר לטעום כדור אחד.
– מפזרים מעל את השעועית הקפואה, מערבבים בעדינות, ומבשלים ביחד במשך 20 דקות או עד שהשעועית חמה ועטופה ברוטב. קחו בחשבון שהיא כבר מבושלת אז רק צריך לחבר אותה לטעמים.
הערות ושדרוגים
– במקום שעועית צהובה אפשר לשים שעועית ירוקה קפואה או אפונה קפואה או לקט אפונה וגזר קפואים. אני מדגישה פה קפואים כי אלה מהשימורים לא מתאימים למתכון הזה. ואם רוצים שעועית טרייה? אין בעיה להשתמש בה אבל אז תוסיפו אותה לסיר ביחד עם הקציצות ולא לקראת סוף הבישול כמו שמוסיפים את הירק הקפוא.
– אפשר כמובן לוותר על השעועית אם לא אוהבים או אם אין בבית ואפשר גם לשים במקומה קוביות תפוחי אדמה או בטטה. רק לבדוק שזה מוכן ורך לפני שסוגרים את התנור כן?
– אין בעיה להמיר את העוף הטחון בבקר טחון.
יצא כל כך טעים שחייבת לשתף.
שמתי שועית ירוקה טרייה וגם פלפל חריף ברוטב
יצא משגע ברמות!!!
מה אפשר לשים ברוטב במקום פלפל אדום? או פשוט לוותר עליו?
בעלי רגיש לגמבה
האם אפשר לטגן חלק מהקציצות (במקום לשים ברוטב)?
אם כן, האם אפשר להוסיף להן איזה ירק (קישוא למשל) כדי לאוורר אותן?