בתור חובבת סושי, לא פעם אני מתבאסת להכין אותו בבית. לשטח את האורז, לחתוך לרצועות דקות את כל מצרכי המילוי, לגלגל (ואבוי על הגלגול המרושל שלי) ואז לגלות שאני לא מצליחה לחתוך את זה כמו שצריך. בקיצור, הבנתי, אני אכבר אזמין מבחוץ.
אבל אז גיליתי את שיטת הכדורים שבה כל מה שצריך זה למעוך את האורז על היד, להניח בפנים מה שאוהבים ולסגור לכדור. אתם יכולים לקרוא לזה כדורי סושי או כדורי אורז עם הפתעה ובכלל – ממש לא חייבים למלא בדג בניחוח אסיאתי. אפשר גם בסלט אבוקדו, בטופו מוקפץ, בכרוב מאודה או בכל תוספת אחרת שאתם אוהבים כמו עוף טחון ואפילו בולונז כל עוד אין בו הרבה נוזלים.
כל מה שצריך זה להכין אורז עגול לסושי, והפעם הוא גם שודרג והתווסף לו אורז עגול מלא, שהוא לא רק בריא ומשביע יותר אלא גם ממש ממש טעים. יש לו טעם אגוזי ומרקם שקצת מזכיר לי את השילוב בין קינואה ובורגול וביחד עם האורז העגול הרגיל מתקבל גם מראה חגיגי של 2 צבעים וגם טעם משגע. אגב, 2 סוגי האורז האלה מאוד עמילניים וקצרים ולכן הם מתאימים למנות שרוצים שהאורז ידבק אחד לשני כמו כאן.
עוד בונוס בכדורים האלה הוא התוספת של השומשום הקלוי והשומשום השחור שמעצימים את המראה והטעם.
את המנה הזאת כיף להגיש בארוחה חגיגית כמנה ראשונה (מנת פתיחה) שתגרום לכולם לשמוט לסתות, רק תקשיבו לי ואל תכינו מהם הרבה כי ירצו לזלול את כולם ואז לא ישאר מקום לעיקרית.
עוד אופציה היא להביא את זה לארוחת חברים או לאירוח ולהגיש את זה ממש כמו שמגישים סושי. אם לחברים או למשפחה שלכם אין העדפות קולינריות מיוחדות אתם יכולים למלא בכמה סוגים של מילויים ולתת לכל אחד לאכול את שלו ולגלות מה יש בפנים.
כדורי אורז ב-2 צבעים במילוי טרטר סלמון בניחוח אסיאתי
מצרכים:
1 כוס אורז עגול מלא סוגת
1 כוס אורז עגול לסושי סוגת
1 כף מירין
1 כף חומץ
1/3 כוס שומשום לבן
1/4 כוס שומשום שחור
1/2 כפית מלח
לטרטר סלמון:
200 גרם פילה סלמון טרי, ללא עצמות ועור
1/2 צרור עלי כוסברה
10 עלי נענע
1 פלפל צ’ילי טרי
1/4 צרור עירית
1 כף סויה
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית שמן שומשום
1 כפית מייפל
אופן הכנה:
– קולים את השומשום הלבן עד הזהבה קלה.
– מבשלים את 2 סוגי האורז לפי ההוראות על גב השקית ומעבירים לתבנית רחבה.
– מזלפים מעל מירין וחומץ ומתבלים במלח. מערבבים בעדינות.
– מוסיפים שומשום לבן ושומשום קלוי ומערבבים מצננים. בשלב הזה שומרים בטמפרטורת החדר, מכוסה, עד שרוצים להגיש.
– מכינים את הטרטר (כמה שיותר קרוב להגשה): קוצצים דק דק את הצ’ילי ועשבי התיבול וחותכים את הסלמון לקוביות בגודל 1 ס”מ.
– מערבבים את כל מצרכי הטרטר.
– לוקחים אורז, בכמות של כדור פינס פונג, ומשטחים על היד (חשוב שהידיים תהיינה מעט רטובות). ממלאים בטרטר וסוגרים לצורת עיגול. מגישים מיד או עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה.
הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש רק באורז עגול לסושי אם כי התוספת של האורז המלא מאוד משדרגת.
– במקום סלמון אפשר דג ים לבן שאוהבים. רק חשוב שיהיה ממש טרי.
– ואם לא אוכלים דגים נאים? אפשר להקפיץ את קוביות הדג ואז גם אין בעיה לשמור את כדורי האורז לילה במקרר ואפילו למלא בעוף טחון שמקפיצים קודם במחבת.
– לגרסה צמחונית/טבעונית אפשר למלא בסלט אבוקדו, כרוב מאודה, ירקות מוקפצים ועוד.
– המתכון בשיתוף סוגת.
וואי וואי זה נראה כל כך טוב.
אני כמעט טועמת את זה…
עכשיו בא לי ?
גאונה שכמותך….גם אני לא מצטיינת בגלגול ומתה על סושי ודג נא עכשיו פתרת לי את הבעייה. אורז עגול לסושי יש לי צריך עכשיו לרדת לקנות מלא ושומשום שחור
אפשר תמונה של המירין
נראים מעולה!! חייבים להשתמש במירין?
אפשר לקבל גם מתכון לרוטב בתמונה?
אשמח למתכון או פרטים לגבי הרטבים המתאימים.
כונו נשמח לתגובתך
האם ניתן להכין מראש/ להקפיא? נשמע מצויין. חשוב לי גם לפרגן על המתכונים של המצויינים.
גם זה לא צריך להופיע תחת טבעוני
היי איך נראה מירין? חייבים להשתמש בו?
דג טונה גם יתפוס?
ולגבי העלי כוסברה במה אפשר להחליף?
היי, הכנתי אתמול, זה בהחלט היה טעים אבל ממש התפרק. מה עשיתי לא נכון? תודה 🙂
מושלם אכין לנכד