טוב, תקשיבו, המתכון הזה הוא אחד המופלאים. עזבו את המראה המרשים, העובדה שיש פה גם אורז, גם פרגיות, גם תפוחי אדמה וגם פטריות וצנוברים – הוא פשוט טעים ברמות אחרות ועם עומק שמזכיר תבשיל חמין שהתבשל כל הלילה.
קצת כמו מקלובה אבל אחרת.
מדובר במעין עוגת אורז, עטופה ברעפים של תפוחי אדמה דקים ששומרים על כל תכולת הסיר והופכים קריספיים וזהובים בטירוף אחרי האפייה.
והשוס הגדול? הוא מגיע כשכף גדולה נכנסת פנימה ומתגלה מראה שכבות יפהפה של פרגיות, פטריות, בצל מקורמל, ערמונים וכמובן אורז משובץ בצנוברים ותבלינים.
אם אתם תוהים למה בחרתי להשתמש פה ב-2 סוגי אורז אז המטרה היא מצד אחד להדביק את כל חומרי הגלם יחד, מה שעושה בהצלחה מרובה האורז העגול בגלל העמילניות שלו והעובדה שהוא יותר דביק ומצד שני האורז הבסמטי שמוסיף כאן עדינות וגם קצת אווריריות בתוך הביס. שילוב מנצח.
ולא, הטירוף הזה לא נופל אחרי שהופכים את הסיר, בתנאי כמובן שתאפו את זה כמו שצריך ותתנו לעוגת האורז לעמוד כמה דקות כדי שיתרת הנוזלים שיש בסיר תספג.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בעמוד האינסטגרם.
- לעוד מתכונים שווים לחג הכנסו למתחם “מתכונים אחד אחד“.
- אל תפספסו גם את המתכון למלפוף (מיני כרוב ממולא) וגם את המתכון לעוף ואורז בתנור שמכינים בתבנית אחת.
עוגת אורז עם פרגיות, פטריות ורעפי תפוחי אדמה שחומים
מצרכים:
5 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
300 גרם נתחי פרגית, חתוכים לקוביות
1 סלסלת פטריות שמפניון
1 שקית ערמונים מבושלים
2-3 תפוחי אדמה
1/2 כוס צנוברים
1 כפית בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כוס אורז עגול סוגת
1 כוס אורז בסמטי סוגת
3 כוסות מים רותחים
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
צנוברים קלויים
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות והערמונים לרבעים. פורסים את תפוחי האדמה עם מנדולינה, או סכין חדה מאוד, לפרוסות דקות.
– מטגנים בשמן זית את הבצל עד ריכוך ומוסיפים את הפטריות והפרגיות. מטגנים עד שהפרגיות משנות את צבען. מוציאים החוצה לצלחת ומוסיפים את הערמונים.
– מערבבים בקערה גדולה את 2 סוגי האורז עם התבלינים והצנוברים.
– מרכיבים: משמנים עם 2-3 כפות שמן את תחתית ודפנות הסיר (חשוב שיהיה מתאים גם לתנור) ומהדקים פרוסות של תפוחי אדמה בדפנות ובתחתית הסיר. מומלץ לשים 2 שכבות בתחתית הסיר ולא להתקמצן על השמן.
– מניחים מעל 1/2 מכמות האורז המתובל ומעליו את הפרגיות עם הבצל, הפטריות והערמונים.
– מכסים ביתרת האורז ומדליקים את הגז על להבה בינונית. מכסים עם מכסה (ללא מים עדיין) ומטגנים במשך 7 דקות.
– מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות על אש קטנה-בינונית.
– בינתיים מחממים את התנור ל-160 מעלות.
– מעבירים את הסיר, כשהא מכוסה, לתנור ואופים במשך שעה ורבע. מצננים לפחות 30 דקת ורק אז הופכים על צלחת הגשה.
– מעטרים בפטרוזיליה קצוצה וצנוברים.
הערות ושדרוגים
– לגרסה צמחונית/טבעונית ממירים את הפרגיות בקוביות חצילים, פרחי כרובית, קוביות קישואים או כל ירק אחר שאתם אוהבים. גם טופו יעבוד כאן. כך או כך חשוב לטגן או לקלות את הירקות קודם.
– ניתן להוסיף לקערה עם האורז והתבלינים גם 2 גזרים מגורדים דק.
– המתכון בשיתוף סוגת.
נראה מקסים!
אפשר פשוט עם אורז פרסי?
היי, מה במקום ערמונים<? לא אוהבים פה
נראה מעולה! האם חצילים במקום פטריות יתאימו כאן? והאם אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד הגשה בערב חג?
היי
נראה מעולה!
מה גודל הסיר? כמה מנות המתכון?
יש תשובה לגודל הסיר? אשמח ואודה
ניראה כמו קסם
היי נראה מדהיםםם.. נראה לך שיעבוד גם בלי הפרגית? (צמחונים)
אפשר להכין מראש? ואז איך מחממים והופכים?
אין זמן בערב חג להתעסק עם בישוך
נראה מושלם… מה גודל הסיר שהשתמשת בו?
יהיה טעים (מאד) גם ללא בשר?
נראה מהמם!
איזה סיר יתאים? נון-סטיק כזה או סיר מתכת רגיל?
וגם- משנה הסוג של תפוחי האדמה?
אני מתקשה להאמין שיש רק 3 כוסות מים על 2 כוסות אורז. זה לא מעט מדי? ומה קורה במשך שעה בתנור? לא צריך להוסיף מים?
ניסיתי אתמול ,יצא לי טעים אבל ממש לא כמו בתמונה אולי זה גודל הסיר .הפטריות והפרגיןת קצת נעלמו לי עם כמות האורז וכמובן הוספתי עוד מים.
באיזה גודל סיר השתמשת? ואם לא שינית את כמות המצרכים של משהו אין סיבה שהם יעלמו, עוד יש פה קצת יותר ממה שצריך עוף.
הי
מה גודל הסיר?
האם חייבים שני סוגי אורז?
לא עדיף לטגן טיגון קל את תפוחי האדמה ואז לרפד את הסיר?
סיר בגודל 24 הכי מושלם לפה.
עדיף 2 סוגי אורז אבל אם אתם הולכת על אחד שימי אורז עגול. חשוב פה אורז שקצת נדבק כדי שזה ישאר יציב.
ולא, איך צורך, תפוחי האדמה דקים וגם מקבלים טיגון בהתחלה לפני הוספת המים (כשהכל בסיר) וזה גם ככה הרבה זמן יחסית על הגז/תנור. תראי כמה הם שחומים בתמונה.
מה גודל הסיר המומלץ?
24 עובד פרפקט למתכון הזה ובכלל זה הגודל האהוב עלי במטבח
האם צריך לבשל עד הסוף את הפרטיות או ממש רק עד שהצבע משתנה
נראה מעולה!
יש לך טיפ להכנה מוקדמת של זה? אפשר רק לחמם בתנור בערב החג?
לחמם בסיר? או להפוך ולחמם כבר ללא הסיר?
שנה טובה!!
בנוסף לשאלות שאין עדין תשובו, אני שואלת מה הכוונה טיגון 7 דקות הרי אי פשר לערבב?
כל סיר מתאים גם לשים בתוך התנור? תודה 🙂
כל סיר שאין לו ידיות מפלסטיק 🙂
היי אשמח לדעת האם ניתן להשאיר על הגז ללא אפיה בתנור ?
באיזה קטע זה מופיע תחת טבעוני?
איך מחממים?
נראה מושלם!!! רוצה להכין. אפשר להכין עד שלב הטיגון כולל תפוחי האדמה, להכניס את האורז, ולדחות למחרת את הבישול והתנור ביום ההגשה? תןדה
היי במקום פרגית אפשר חזה עוף אולי? תודה
אשמח להתעדכן. תודה
האם ניתן להכין מראש ולחמם?
אפשר לשים בתנור שבת ל17 ולוותר על שלב הבישול?
ל17 שעות הכוונה