אחד הבונוסים שקיבלתי מאז שאח שלי הכיר את אשתו (היי מעיין!) זה קציצות הפרסה של אמא שלה בתיה.
בשנים האחרונות, כמעט בכל פסח, בין אם אנחנו עושים את החג ביחד ובין אם לא, בתיה שולחת לנו צלחת מלאה בקציצות כרשה נהדרות שמתחסלות בשנייה וחצי.
אז הפעם, רגע לפני החג, וברוח האווירה הנעימה והרגועה שמביא איתו האביב, החלטתי להכין גרסה יוונית לקציצות הכל כך אהובות האלה. לצד צזיקי מרענן, זיתי קלמטה, סלט מלפפונים חתוכים גס וגבינת פטה שהיא הכי “סיגה סיגה” (שזה אומר לאט לאט ביוונית. כי ככה אוכלים אותן – מתענגים עליהן לאט ונהנים מכל ביס).
כי מה צריכה אשה (או גבר) חוץ מקצת חופש, אנשים שאוהבים ואוכל טוב.
קציצות כרישה וגבינת פטה (שמפתיעה בפנים)
מצרכים:
2 כפות שמן זית
3 כרשות, שטופות היטב
1 בצל לבן, קלוף (או עוד כרשה)
1 תפוח אדמה גדול, קלוף
1/4 כפית מלח (אין צורך ביותר, הגבינה מוסיפה את המליחות)
1/4 כפית פלפל שחור
2 ביצים L
4-5 כפות קמח מצה (בפסח) או פירורי לחם (לא בפסח)
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 חבילה גבינת פטה כבשים 20% פיראוס
אופן הכנה:
– מבשלים את תפוח האדמה עד ריכוך ומועכים לפירה חלק.
– בינתיים חותכים את החלק הירוק של הכרשות (לא את כולו, את החלק הבהיר יותר משאירים) ומוציאים 2-3 שכבות חיצוניות של הכרשה. חותכים לפרוסות דקות את החלק הגדול שנשאר.
– פורסים את הבצלים לפרוסות דקות.
– בסיר רחב ונמוך מטגנים את הבצל והכרשות בשמן זית במשך 3 דקות. סוגרים את המכסה וממשיכים לטגן עד ריכוך. חשוב לטגן עם סיר סגור כדי שהכרשות יתרככו ולא יטגנו ויקבלו מעטה קריספי אלא רך וחום.
– מוסיפים את שאר המצרכים (פרט לפטה) ומערבבים היטב. מפוררים את הפטה לחתיכות בינונית ומוסיפים, מערבבים בעדינות כדי שישארו צא’נקים של גבינה. בשלב הזה מומלץ להעביר למקרר לשעה – עטוף בניילון נצמד (ואפשר גם ליום). אם התערובת יוצאת רכה מדי אפשר להוסיף עוד כף קמח מצה.
– מחממים שמן בגובה 1/2 ס”מ בסיר רחב ונמוך. אני אוהבת לטגן בסיר כי אז השמן לא משפריץ לכל עבר, אבל כמובן שאפשר גם מחבת.
– יוצרים קציצות עם ידיים רטובות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לקציצות גם חופן שמיר קצוץ או פטרוזיליה/כוסברה.
– ואם אין תפוח אדמה? אפשר להמיר בעוד קצת קמח מצה או 1/2 כוס שבבי תפוחי אדמה (אלה שמכינים איתם פירה).
– שימו לב שככל שהתערובת תצא רכה יותר ככה הקציצות יספגו יותר שמן אז אם יצא לכם קצת רך מדי תוסיפו פירורי לחם או קמח מצה אבל קחו בחשבון שהתערובת מתייצבת קצת במקרר אז אל תוסיפו לפני הקירור.
– כן, אפשר גם לאפות. פשוט מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן במעט שמן זית ואופים על 190 מעלות במשך 30 דקות (או עד הזהבה). מומלץ להפוך פעם אחת במהלך האפייה.
רוטב יוגורט, מלפפונים ושמיר (כמו צזיקי)
מצרכים:
1/2 יוגורט בטעם טבעי
1 שמנת חמוצה (איזה אחוזי שומן שרוצים)
1/2 מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול
2 שיני שום, קלופות
2 מלפפונים קשים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
חופן (בערך 1/2 כוס) עלי שמיר
10-15 עלי נענע
מיץ מ-1/2 לימון
אופן הכנה:
– מגרדים את המלפפונים על החלק העבה בפומפייה ואת השום על החלק הדק.
– מערבבים את כל המצרכים, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
– מגישים עם הקציצות.
נראות משהו משהו! איך אני אוהבת קציצות כרישה ♥
נראה כל כךךךך טעים! מכינה בטוח
ואין צורך לטחון את התערובת לפני הוספת גבינה ?
אחרי שמטגנים את הבצל והכרישה ולפני שמוסיפים את שאר המצרכים- מורידים מהאש נכון?
את ממליצה להקפיא? ואם כן איך?
את ממליצה להקפיא? ואם כן איך? לפני או אחרי טיגון?