פשטידת מנגולד וגבינות

Posted on

הוא טעים בטירוף ומאוד בריא, קל להכנה ומסתגל בקלות, ולמרות זאת, בקרב מול התרד המנגולד תמיד מפסיד.

אז הפעם החלטתי לתת לו לככב והוא בתמורה פרגן לי בחזרה עם פשטידה מנצחת שגם עוזרת לסיים את הגבינות הפתוחות במקרר.

פשטידת מנגולד וגבינות
נהדרת לצד סלט

פשטידת מנגולד וגבינות

מצרכים:
1 בצל לבן, קלוף או 1 כרשה גדולה – החלק הבהיר
1 חבילה עלי מנגולד – כולל החלק הלבן
3 כפות שמן זית
2 ביצים L
כוס (בערך 100 גרם) גבינה צהובה מגורדת
1 גביע (250 גרם) קוטג’ או גבינה לבנה או שילוב שלהם
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול או שמנת חמוצה
כוס קמח תופח או כוס קמח + כפית אבקת אפייה
1/2 כוס שיבולת שועל דקה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

לעיטור:
1/3 כוס גרעיני חמנייה

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות קטנות (אם משתמשים בכרשה חותכים לטבעות דקות).
– חותכים את החלק הלבן של המנגולד לקוביות ואת החלק הירוק לרצועות דקות.
– מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצל (או הכרשה) ביחד עם החלק הלבן של המנגולד עד שהם מתרככים. מוסיפים את רצועות המנגולד הירוקות ומטגנים במשך 2-4 דקות, תוך כדי ערבוב. מתבלים ב-1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור. מעבירים לקערה גדולה.
– מוסיפים לקערה את שאר המצרכים לפי הסדר ברשימת המצרכים. מקפידים לערבב בין הוספה להוספה.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב (עדיף עם נייר אפייה בתחתית לחילוץ מהיר ונוח) ומפזרים מעל את גרעיני החמנייה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40-45 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.
– מצננים לגמרי לפני שפורסים. ותהיו סבלניים עם זה, הפשטידה חייבת להתקרר אחרת היא לא תהיה מספיק יציבה.

פשטידת מנגולד וגבינות
חשוב לתת לה להתקרר לפני שחותכים כדי שהיא תתייצב

הערות ושדרוגים:
– ניתן להמיר את המנגולד בחבילת עלי תרד.
– במקום גבינה לבנה או קוטג’ אפשר להשתמש בגבינת שמנת, גבינה ריקוטה או כל גבינה לבנה רכה שאוהבים.
– במקום גרעיני חמנייה ניתן לפזר מעל הפשטידה גרעיני דלעת או שומשום.

42 תגובות

  1. אורטל says:

    הולכת לנסות 🙂
    חבילת עלי תרד- הכוונה לחבילה שלמה של הקפוא? (800 גרם)
    תודה 🙂

  2. רינה says:

    מעדן!!! אתר מקסים!! תמשיכי כך!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה!

      1. אנה says:

        היי רחלי הגבינה צהובה קריטית? אם לא אשים הפשטידה תישאר יציבה?

        1. שרה הלל says:

          הפשטידה נראית מצוינת,עדיין לא מוכנה לאכילה,אבל יש צורך לציין שתי תבניות אינגליש קייק

          1. זיו says:

            מושלם אמאלה

  3. יעל says:

    האם אפשר לוותר על הקמח ולהתאים את המתכון לתזונה דלת פחמימות?

    1. מאיה says:

      נראה מעולה! ישר כח! מצטרפת לשאלה אשמח למענה לגירסה דלת הפחמימות. אולי אפשר להמיר את הקמח האמור בקמח שקדים. תודה רבה.

  4. פלי says:

    יצא שלמות!! בעלי לא הפסיק ליישר..

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע!

  5. שני says:

    האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בכוסמין מלא? בקמח עדשים? חומוס? תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר, אבל ממש עדיף רק חצי מהכמות להמיר

    2. אפרת says:

      החלפתי הכל בכוסמין+ כפית אבקת אפיה- יצא מצויין!

      1. רחלי קרוט says:

        איזה יופי. כל כך שמחה כשהמרות כאלה מצליחות <3

  6. רינת says:

    במה אפשר להחליף את עלי המנגולד?

  7. אילנה says:

    מתכון מעולה, הכנתי אותו כבר כמה פעמים, מוסיפה גם פטריות לפשטידה , ומשתמשת בקמח סויה במקום קמח רגיל.

    1. רחלי קרוט says:

      כיף לשמוע! תודה רבה

  8. ירדנה says:

    מאד מאד טעים אבל יצא לי קצת רך בפנים. כאילו לא לגמרי אפוי בתחושה. בתמונה שלך זה נראה גם ככה. כך אמור להיות ?

  9. נטע says:

    הכנתי עכשיו ויצא מהמם! אבל יצאו 2 ע”י התבנית הייתה קטנה. את חושבת שזה ישרוד הקפאה??

  10. ריבי says:

    איך אומרים אצלנו? ” תכניסי למאגר” שזאת הכי מחמאה שאפשר. עשיתי כמה המרות-גבינה צפתית במקום צהובה ו”שמנת” סןיה של אלפרו לבישול (5%). יצא מצוין. הבעיה היחידה היתה שנאלצתי לחלק בן שתי תבניות של אינגליש קייק, לא נכנס באחת בשום אופן.

    1. רחלי קרוט says:

      הכי מחמאה <3 תודה רבה!

      יכול להיות שהתבנית שלי קצת יותר גדולה, אבדוק את זה שוב.

    2. אריאל says:

      היי! נראה מדהים!
      במה אפשר להמיר את הקמח שיתאים לפסח?

  11. עמית says:

    האם חבילת פטריות תשתלב במתכון? ואם כן, להוסיף לטיגון עם עלי המנגולד?
    תודה 🙂

  12. ערגה says:

    וואו פשטידה אליפות. עשיתי מעט שינויים בגלל מצרכים שונים במטבח. מוצרלה במקום גבינה צהובה וקרם קוקוס במקום שמנת. יצא תענוג אמיתי!

  13. רונית כפיר says:

    מקווה שזה מעולה! עכשיו הכנסתי שתי תבניות לתנור ממנגולד עצום, שגדל אצל שכנה שלי בגינה. אחזור לדווח.

  14. הדס says:

    הכנתי- יצא מצוין. עשיתי גרסא דיאטתית יותר: במקום שלוש כפות שמן שמתי כף אחת, במקום כוס גבנצ שמתי שליש , הורדתי את שיבולת השעועל ושמתי רק חצי קופסת גבינה. יצא מצוין

  15. בטי says:

    אפשר שיבולת שועל עבה?

    1. איילה says:

      היי,
      האם אפשר לוותר על השמנת?
      דבר נוסף, האם אפשר להקפיא את הפשטידה

      1. רחלי קרוט says:

        אפשר לשים שמנת חמוצה או חלב.

        אפשר אחרי האפייה, ולשמור בשקית אטומה. כשרוצים להגיש מפשירים ומחממים קצת בתנור או בטוסטר אובן.

      2. סימה says:

        היי
        האם אפשר להקפיא?

  16. מלכה says:

    היי, אפשר להקפיא?

  17. אירית says:

    פשטידה מעולה.תודה על המתכון.

  18. שני says:

    עשיתי את הפשטידה , יוצא מושלם! תודה לך !

  19. אלי says:

    החלפתי את הצהובה במוצרלה מגורדת ויצא מושלם!
    תודה על המתכון!!

  20. שלהב כסיף says:

    האם אפשר להכין את הפשטידה כמאפינס? או בתבנית מרובעת?

  21. טלי says:

    יצא טעים בטירוף! גם לי לא נראה שהבלילה תכנס באינגליש קייק, השתמשתי בתבנית 20×30, 35 דקות בטורבו. יצא מושלם 🙂

  22. יעל אוחנה says:

    מה משקל החבילה/ כמות עלי המנגולד ?יש כל מיני ברות וכמויות שונות

  23. טל says:

    היי רחלי,
    במה אפשר להחליף את הגרעינים מעל? הפשטידה נועדה לפעוט בן שנה.. האם אפשר לוותר על הגרעינים?

  24. אור says:

    1.לא צריך לסנן את המנגולד לאחר הבישול?
    2. השמן במתכון הוא לבלילה או רק לטיגון במחבת?

  25. לירון says:

    פשטידה מעולה
    תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      כיף לשמוע!

  26. אורלי says:

    נראה טוב האם אפשר לוותר על השיבולת שועל?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend