ב-3 החודשים האחרונים הכנתי את המנה הזאת 7 פעמים. בפעם הראשונה הייתי סקפטית שהיא תעבוד. פחדתי שהגבינות יברחו, שהגלילות יפלו הצידה ושרוטב העגבניות לא יצליח לרכך את הזוקיני.
ואז יצאה מהתנור שלי תבנית כל כך יפה שלא הפסקתי לחייך. לא הפסקתי להתבונן במנה המהפנטת הזאת. לא האמנתי כמה היה פשוט להכין וכמה מיוחד זה יצא – אהבה ממבט ראשון.
מדובר בעצם בסוג של לזניה, בלי פחמימות ובלי פסטה, אבל עם המון טעם נהדר ומלא מרקמים.
ההתאהבות במנה הזאת גרמה לי להכין אותה שוב ושוב עד שבפעם החמישית החלטתי לשלב בתוך תערובת הגבינות גם חצילים קלויים שנותרו על קרש החיתוך. אליהם התווספו גם צנוברים, כי הם החברים הכי טובים של החציל, וכבר בביס הראשון ידעתי – נולד מתכון חדש שיככב השנה בחוברת שבועות של תנובה, שהייתה לי הזכות לקחת בה חלק בפעם השלישית. ובהזדמנות זאת, תרשו לי להגיד תודה גדולה על האמון, זה מרגש אותי מאוד ולא מובן מאליו.
האמת היא, שאם לא תגלו לחברים בתנובה, אספר לכם שהיה לי ברור שהמנה הזאת תככב שם. בשלב שבו הם בחרו מתכונים מתוך רשימה ארוכה של רעיונות ששלחתי, אני כבר הכנתי את המנה לצילום. זאת אומרת, לאכילה, אבל הצילום היה תירוץ נהדר.
אז מה יש כאן בעצם? פרוסות דקות של זוקיני/קישוא שמייצרים בעזרת קולפן ירקות הכי פשוט. מילוי גבינות אדיר שאפשר לשחק עם השילוב שלו ולמטה בהערות גם נתתי לכם אופציה לגבינות רזות יותר שהופכות את המנה לעוד יותר חסכונית בקלוריות (כל כולה ירקות + גבינות). את כל אלה עוטף רוטב עגבניות שמבעבע מלמטה ומייצר חלק תחתון רך וחלק עליון זהוב וגם תוספת של חציל קלוי וצנוברים שהופכים הכל לחגיגה.
ובנימה טעימה ואופטימית זאת – מרתון שבועות, וחודש יום ההולדת שלי, יוצאים לדרך.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים לקבל כל בוקר מתכון ישירות לנייד שלכם? הרשמו לערוץ הטלגרם ובכל יום תשלח אליכם המלצה אחת על מתכון ששווה להכין.
- ויש עוד בונוס! רוצים לקבל את חוברת שבועות, עם הקדשה אישית, ישירות אליכם הביתה? הרשמו לבלוג ו-10 מכם יזכו לקבל אותה הביתה.
- אל תפספסו: מתכון לעוגת גבינה עם שוקולד ואוראו כמוה לא ראיתם. העוגה הכי מדהימה לחג ובכלל. וגם מתכון לכרוב צרוב עם רוטב יוגורט ושקדים קלויים והמנה שאתם חייבים להכין – קיש גבינות וכרישה וגם טרייפל היער הורוד ו לזניה מפורקת
גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות
מצרכים (לתבנית עגולה בקוטר 22 או 24 או תבנית מלבנית):
1 חציל בלאדי גדול
1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
100 גרם גבינת פטה כבשים פיראוס
150 גרם גבינת איבריקו או קשקבל מגורדת מסדרת COLLECTION
1 ביצה L
1/3 כוס צנוברים קלויים (אפשר גם 1/2 כוס)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אבקת שום או 1 כפית משחת שום
1 צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות מוכן
3-4 זוקיני ירוק, עדיף רחבים (או קישואים)
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– מניחים את החציל על תבנית תנור עם נייר אפייה ומחוררים בכמה מקומות. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהחציל שחום ורך מאוד בפנים. בערך 30 דקות תלוי בגודל החציל.
– חוצים את החציל הקלוי, מוציאים את פנים החציל לתוך מסננת ומאפשרים לכל הנוזלים לצאת החוצה.
– מעבירים את פנים החציל, ללא הנוזלים, לקערה גדולה ומערבבים מעט עם מזלג.
– מגרדים את הגבינה הקשה על החלק הדק בפומפייה (אם משתמשים בגבינה מגורדת כמובן שמדלגים על שלב הגירוד פה) ומוסיפים לקערה עם החציל.
– מוסיפים גבינת נפוליאון, גבינת פטה מפוררת, ביצה, צנוברים ותבלינים ומערבבים.
– שופכים את רוטב העגבניות לתוך תבנית בגודל 20X30 או תבנית עגולה בקוטר 24 או 22 כך שכל החלק התחתון יהיה מכוסה ברוטב.
– יוצרים רצועות של זוקיני בעזרת קולפן ירקות – פשוט מייצרים פרוסות דקות כמו שמקלפים ירק מלמעלה למטה.
– מניחים בתחתית רצועת הזוקיני (בחלק הצר) כפית גדושה מהמילוי ומגלגלים לגליל קטן.
– מניחים את גלילות הזוקיני, בצמידות, בתוך התבנית עם הרוטב ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-40 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב. מגישים חם.
הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? מוסיפים לתערובת הגבינות גם 1/2 צרור בזיליקום קצוץ דק ואפשר לפזר מעל גם עלי טימין טריים.
– לא אוהבים חצילים? אפשר להמיר ב-1/2 חבילה עלי תרד קצוצים דק או בטטה אחת מבושלת ומעוכה לפירה (עם כמה שפחות נוזלים) או פלפלים קלויים וקצוצים דק.
– במקום גבינת נפוליאון אפשר להשתמש בחצי גביע קוטג’ או ריקוטה.
– במקום פטה כבשים אפשר בולגרית או חמד.
– צפו בכל מתכוני חוברת שבועות של תנובה.
– המתכון בשיתוף תנובה.
יפה כל כך!
הגלילות נראות כאלה יפות!
האם ניתן להחליף את רוטב העגבניות ברוטב חלבי מבוסס שמנת?
[…] Previous Post גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות […]
רעיון מדהים וכל כך יפה. הכנתי לארוחת שישי. חששתי שהעיסה לא תחזיק ותיהיה נוזלית מידי. הלכתי על שילוב של גבינות עם בטטה במקום חציל, ויצא מושלם. עכשיו צריך רק סצוות הטועמים ירעיף מחמאות ❤💜
יעבוד עם בטטה במקום זוקיני?
באיזה רוטב עדבניות השתמשת? יש מגוון רחב 🙂
אפשר להכין יום מראש ולחמם ביום ההגשה?
בהחלט
[…] Previous Post גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות Next Postעוגת שוקולד ב-5 דקות – בלי תנור, בלי מיקסר ובלי ביצים. לא יאמן! […]
הי!! נראה מדהים
למי שלא אוהב קישואים
אפשר לגלגל חצילים במקום?
היי, נראה מעולה! האם הזוקיני לא ייפתח כאשר נעמיד אותו בקערה? תודה!
הי רחל
האם אפשר להכין יום מראש ?
[…] גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות […]
[…] גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות […]
[…] גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות […]
זה מושלם!!
[…] גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות […]
[…] גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות […]
[…] גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות […]
למי שלא אוהב חציל מה עוד אפשר להכניס? נראה מדהים!
[…] גלילות זוקיני במילוי גבינות ברוטב עגבניות […]
היי באיזו גבינה שהיא לא שמנה אפשר להשתמש במקום קשקבל?
מצטרפת לשאלה איזה גבינה אפשר במקום קשקבל
גבינה רזה ?
האם ניתן להכין מראש?
מושלם! ה׳כוכב׳ בערב שבועות. קל להכנה, נראה מדהים וטעים מאד.
אפשר את המלית להכין עם גבינות בלבד? צריך לעשות שינוי בכמויות או להוסיף משהו אם אני רוצה לעשות רק עם גבינות?
זה נראה נפלא ובטוחה שגם טעים
וואו זה טעים כל כך… הכנתי לחג. את החציל החלפתי בבטטה. יצא מעדן. כולם נהנו כל כך. תודה רבה על המתכון ❤️