אני מאוהבת בטופו! זהו, אחרי ששחררתי את ההצהרה הזאת לאויר העולם, אני יכולה לספר לכם שמהיום הראשון שהמדור הזה יצא לדרך (שבוע שעבר המדור חגג שנתיים! וואו) רציתי לגלות לכם את סודות הטופו שמשום מה עדיין נחשב לעיתים אנמי.
אבל האמת היא, שטופו הוא חומר גלם מדהים. הוא מלא בחלבון, עשיר בסידן, דל קלוריות והוא בעיקר נייטלרי בטעמו וסופג לתוכו כל טעם שתוסיפו לו. והכיף הגדול? הוא מגיע בכמה מרקמים שונים – קשה, קשה מאוד, רך/משי וכו. ההבדל בינהם הוא בתהליך הגיבון מחלב סויה לטופו, ממש כמו שמכינים גבינה מחלב פרה. לעומת טופו קשה, שעובר גיבון ולחיצה עד שכל הנוזלים יוצאים החוצה, טופו רך עובר רק תהליך של קרישה ולכן הוא ממש רך.
אז מה מכינים עם כל אחד מהם? עם הטופו הקשה אפשר להכין מוקפצים ושניצל, בולונז וקציצות או כל דבר שמצריך חומר גלם שיש לו מרקם יציב יותר. טופו רך/משי לרוב נטחן למעין קרם חלק והוא נהדר להכנת ממרחים סמיכים כמו מיונז או גבינה טבעונית ואפילו מוס שוקולד שם הוא מחליף את השמנת.
כדי להראות לכם את היחודיות המופלאה של הטופו נפגשתי השבוע עם אולגה טוכשר, האישה המוכשרת מאחורי הבלוג הטבעוני “המרכיב הסודי“. את אולגה אני מכירה כבר שנים ארוכות והיא עברה תהליך מאתגר של מעבר לאורח חיים טבעוני עם קריצה בריאה יותר. היא למדה קונדיטוריה, ואף עסקה בזה לא מעט שנים, ואחרי שהפכה לטבעונית הצליחה להביא את עולם המתוקים גם לטבעונות עם עוגות מוס מרהיבות אבל גם ארוחות יומיומיות שמוכיחות שטופו הוא אחד מחומרי הגלם שכולנו חייבים להכיר.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
טופו מוקפץ עם ברוקולי וקשיו (ללא גלוטן)
מצרכים (3 מנות):
1 חבילה (300 גרם) טופו קשה
2 כפות קורנפלור
3 כפות שמן
3-4 שיני שום, כתושות
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קצוץ דק
1 ראש קטן ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
3 כפות מים
מצרכים לרוטב:
6 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון או חומץ אורז
4 כפות סוכר חום כהה או סילאן
3 כפות קורנפלור
6 כפות מים
להגשה:
אורז מבושל
חופן קשיו קלוי
שומשום
בצל ירוק, פרוס לטבעות דקות
אופן הכנה:
– מסננים את הטופו מהנוזלים שבאריזה ומייבשים בעזרת נייר סופג. חותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ.
– מעבירים לקערה, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים ביחד עד שכל הטופו מכוסה בקורנפלור מכל הצדדים.
– מחממים 2 כפות שמן במחבת, מסדרים את קוביות הטופו בשכבה אחת ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת.
– באותה המחבת/ווק מחממים עוד כף שמן ומטגנים את השום והג’ינג’ר עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרחי הברוקולי והמים, מערבבים ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך 2-3 דקות. חשוב לעבוד בשלב הזה על אש גבוהה כדי לקבל צריבה יפה.
– בינתיים טורפים בקערה עת כל מרכיבי הרוטב.
– מוסיפים את הרוטב למחבת עם הברוקולי ומערבבים. הוא יתחיל להסמיך ממש מהר.
– מחזירים למחבת את קוביות הטופו, מוסיפים את הקשיו ומערבבים היטב, עד שהכל מכוסה ברוטב מבריק.
– מפזרים שומשום ובצל ירוק חתוך ומגישים מיד על מצע אורז.
הערות ושדרוגים
– במקום ברוקולים אפשר לשים פרחי כרובית או קוביות/פרוסות גזר.
– אל תוותרו על הג’ינג’ר, הוא מאוד מוסיף אבל לא דומיננטי כמו שנדמה לכם בגלל הריח החזק שלו.
– אם יש לכם בבית, מומלץ להוסיף לרוטב 1/2 כפית שמן שומשום.
נראה נהדר! ואיזה כיף שסופסוף מישהו מעיז להגיד שטופו זה בכלל לא “עצוב” כמו שחלק חושבים…. תודה על המתכון ועל הגישה הנהדרת!
באהבה גדולה! ואין על טופו ♥
היי רחלי יופי של בלוג!!
הכנתי עכשיו את הטופו( פעם ראשונה שלי) יצא ממש טעים אבל הנראות רחוקה להיות כמו שיצא לך:/ מה עשיתי לא בסדר? הטופו די התפרק לי..
לכמה מנות זה מספיק ?
רחלי היקרה, המתכון נראה מדהים. רציתי לדעת במה ניתן להמיר את הטופו? כל דבר הולך? סלומון/פרגית/בקר?
כן, בהחלט. לא הייתי ממירה בבקר כי אלא הוא חתוך לנתחים ממש דקים אבל כל השאר יעבוד.
האם יש תחליף לקורנפלור במתכון?
קמח עדשים אולי? קמח חומוס או משהו אחר ללא גלוטן?
קמח טפיוקה. צריך כאן קמח עמילני.
על איזה טופו את ממליצה למתכון? תמיד הולכת לאיבוד מול מדף הטופו…
כנל, גם אני אשמח לדעת איזה סוג טופו מומלץ
בעקרון כל טופו קשה יעבוד, רק לא הטופו שכתוב עליו טופו רך או טופו משי.
אם תמצאי את הטופו באריזה הכחולה (תכתבי בגוגל טופו כחול) אני ממש מחבבת אותו. אבל גם השאר נהדרים ויש בארץ יצרני טופו מצוינים.
האם אמורים לרכך את הברוקולי לפני שמכניסים למחבת? האם ברוקולי קפוא מתאים או עדיף טרי?
לא צריך לרכך. הטרי יותר קראנצ’י כזה, הקפוא יותר רך.
האם אפשר מידי פעם להציע תחליף למאותגרי פחמיימות ולסוכרתיים,תחליף לקמחים ולשאר עתירי הפחמיימות,האם לדוגמה במקום הקורנפלור במתכון ניתן להשתמש בקמח שקדים???
בהחלט אקח את זה בחשבון למתכונים הבאים.
צריך כאן קמח עמילני שנדבק ומסמיך אז קמח טפיוקה יותר לעבוד נהדר.
יצא יאמי רק קצת גואי (דביק כזה) יכול להיות שכדאי אולי פחות סילאן?
זה אמור לצאת סטיקי כזה. אפשר להפחית סילאן אם את פחות אוהבת.
שמעי, אין מתכון שלך שלא יוצא לי פגז. יצא טעים בטירוף!
אלופה
ממש ממש שמחה לשמוע! תודה על המילים היפות.
יו יצא מה זה טעים ומתובל טוב!!!
היי רחלי!
המנה מעולה אך הקורנפלור (ברוטב בלבד, לא השתמשתי בו לציפוי הטופו), עושה מין אפטר טייסט עם מרקם מעט קמחי.
האם נתקלת? האם יש תחליף לקורנפלור?
תודה את נהדרת!!!
כמו כל המתכונים שלך- יצא מדהים!
תודה!
מנה מעולה! תודה רבה
הכנתי עם ברוקולי קפוא ושומשום במקום קשיו
[…] זוכרים, כי מהמדור ההוא עלה גם המתכון של אולגה טוכשר לטופו המוקפץ. בקיצור, גם המתכון שלפניכם שייך לאולגה והוא פורסם אי אז […]
מנה מצויינת !!! תודה לך על המתכונים הטעימיםםם יאמי! הספקתי להכין כמה מתכונים. עד עכשיו שום מתכון לא איכזב איזה כייף!
ממש ממש שמחה לשמוע! תודה גדולה שכתבת
תודה על מתכון מעולה יצא עכשיו טעיייים😌
מתכון מעולה!
השתמשנו בבוטנים במקום קשיו.
הכיסוי של הטופו בקורנפלור גאוני
היי רחלי,
האם ניתן לשמור את השאריות במקרר? אם כן, איפה מחממים ?
תודה על עוד מתכון מעולה!
הבעיה היחדיה היא שיצא לי נורא סמיך וניסיתי לדלל עם מים ולא ככ עזר. איך אפשר לדלל את הרוטב?
הכנתי עם שעועית ירוקה טריה במקום ברוקולי. יצא מעולה. תודה רבה !
מנה מדהימה! וואו! תודה רבה לך עליה!
באהבה רבה. וממש שמחה שאהבת.
תודה רבה על המתכון 😊
הכנתי עם כרובית והוספתי לרוטב כפית חמאת קשיו יצא מהמם
לא הבנתי למה אי אפשר לדרג. 100 מתוך 10, מתכון מושלם!!! ממש כמו במסעדות
לא הבנתי למה אי אפשר לדרג. 100 מתוך 10, מתכון מושלם!!! ממש כמו במסעדות
באסה.. כי מהתגובות נראה שלכולם המתכון הצליח ורק אצלי לא😢
ברגע שהוספתי את הרוטב הוא התגבש ונהיה כמו סירופ טופי וכל המנה הפכה להיות דביקה ולא כיפית.
אשמח לדעת מה לא עשיתי נכון..