בראוניז שוקולד הבחירה הטובה – ללא אפייה וללא גלוטן

Posted on

האמת היא, שכל דקה שאני מבזבזת לכם במקום לשלוח אתכם להכין את המתכון הזה, זה זמן מבוזבז שבו טרם טעמתם את הבראוניז האלה.

אני מודה, הייתי סקפטית. אני מכירה את המתכון הזה שנים מחו”ל ותמיד הרתיע אותי עניין התמרים. אני? תנו לי שוקולד, חמאה ועוד קצת שוקולד ותראו אושר מה הוא.

אבל אז הגיע אלי משלוח של שופרסל גרין עם מלא דברים לט”ו בשבט וכל מה שחשבתי עליו זה – די רחלי, קיבלת אות משמיים.

אז הקשבתי לאות והכנתי את הבראוניז הכי שווים שיש. הם בלי אפייה, המתיקות שלהם מגיעה ממייפל טהור ומתמרים (וגם משוקולד איכותי 70 או 80 אחוז מוצקי קקאו) ויש בהם קראנצ’יות אדירה של אגוזי לוז או פקאנים או שקדים או גם וגם וגם – תלוי מה יש לכם בבית.

אני מפצירה בכם להכין את זה ומחכה בקוצר רוח שתספרו לי איך יצא.

שומרת במקרר קוביות שוקולדיות לכל רגע שמתחשק לי משהו מתוק

ועוד דבר קטן – שמעתי השבוע הרצאה נפלאה של אפרת אנזל על אכילה מודעת. על חשיבה ומחשבה לפני כל ביס. על העובדה שאפשר לאכול טעים, שמח, מושחת, שוקולדי והכי מספק ועדיין לבחור קצת אחרת. אז הבראוניז האלה הם הכי הדרך שלי לבחור קצת יותר טוב.

אתם יכולים אגב לשחק פה עם כמות המתיקות. אם אתם מעדיפים קינוחים עם מתיקות מאוד עדינה אפשר לשים גם קצת פחות מייפל, מאוד תלוי כמה אחוזי קקאו יש בשוקולד שלכם. ממליצה לכם להכין את תערובת הבראוניז עם טיפל’ה פחות מייפל ואז לטעום. אם לא מספיק מתוק לכם תוסיפו עוד קצת ותערבבו. רק קחו בחשבון שגם השוקולד מעל יוסיף קצת מתיקות.

3 שכבות של אושר – בראוניז, טראפלס ואגוזי לוז קלויים

בראוניז שוקולדיים שהם הכי הבחירה הטובה – בלי אפייה, בלי גלוטן, בלי מוצרי חלב

מצרכים (לבראוניז גבוהים כמו פה משתמשים בתבנית 15X20 ולבראוניז נמוכים משתמשים בתבנית 20X20):
16 תמרים מסוג מג’הול (השתמשתי במג’הול אורגני של גרין)
5 כפות גדושות קקאו איכותי
1/4 כוס מייפל טהור
3 כפות שמן קוקוס (לא שמן רגיל, צריך פה שמן שמתקשה)
1 ו-1/2 כוסות אגוזי לוז או פקאנים או שקדים או מיקס שלהם

לשכבת טראפלס:
100 גרם שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים
4-5 כפות קרם קוקוס או חלב קוקוס או כל חלב שתרצו
1/3 כוס אגוזי לוז או פקאנים או שקדים

אופן הכנה:
– במחבת רחבה קולים את האגוזים עד שהם מזהיבים יפה. מצננים ומעבירים לקערת מעבד מזון. לא לדלג על השלב הזה, חשוב שהאגוזים בפנים יהיו קראנצ’יים.
– בינתיים מגלענים את התמרים ומעבירים גם אותם לקערת מעבד המזון.
– מוסיפים לקערה קקאו, מייפל ושמן קוקוס וטוחנים בפולסים עד שנוצרת תערובת די אחידה עם צ’אנקים קטנים של אגוזים (בסטורי אצלי באינסטגרם תראו בדיוק לאיזה מרקם זה צריך להגיע). אם התערובת לא מתגבשת לכם ביד אפשר להוסיף עוד טיפה מייפל או שמן קוקוס, מאוד תלוי בעסיסיות של התמרים שהשתמשתם בהם ובגודל שלהם. בכל מקרה צריך לקחת קצת מהתערובת ביד ולהדק, אם זה מתהדק ולא נדבק ליד זה מוכן.
– מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית ומקפידים שנייר האפייה יצא החוצה מהשוליים לחילוץ נוח.
מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר האפייה ומהדקים היטב היטב עם הידיים או תחתית כוס. חשוב שיהיה מהודק ובשכבה אחידה. מעבירים למקפיא לכמה דקות עד שהשוקולד יהיה מוכן. אם בשלב הזה אתם עוצרים מכל סיבה ולא ממשיכים לשוקולד מיד אז אל תעבירו למקפיא אלא למקרר.
– בקערה שמתאימה למיקרוגל שמים שוקולד וקרם קוקוס וממיסים, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. שופכים את השוקולד על תערובת הבראוניז, מחליקים עם כפית או סכין.
– בינתיים קולים במחבת אגוזי לוז או פקאנים או שקדים עד הזהבה. מצננים, קוצצים גס ומעטרים את שכבת השוקולד מעל.
– מעבירים למקרר עד שהחלק העליון יציב ואז חותכים לקוביות ושומרים במקרר עד להגשה.

מגדל של שמחה שוקולדית

הערות חשובות
– נכון שחתכתי כאן לקוביות גדולות אבל דווקא הקטנות יותר כיפיות בעיני כי הבראוניז שוקולדיים ולא צריך קובייה מאוד גדולה.
– שכבת האגוזים הקלויים למעלה סופר חשובה כדי להוסיף מרקם קראנצ’י כיפי לבראוניז אז לא לוותר.
– כשאתם קולים את האגוזים לבראוניז עצמם אתם יכולים כבר לקלות אקסטרה בשביל העיטור מעל ופשוט להשאיר בצד ואותם לקצוץ ולפזר מעל.
– שימו לב שיש אגוזי לוז עם הקליפה ויש בלי. אם קניתם עם, פשוט תקלו אותם במחבת ואחרי הקלייה הקליפה משתחררת בקלות.
– אני שילבתי פה שקדים (עם הקליפה), פקאנים ואגוזי לוז אבל באמת ששלושתם יעבוד נהדר.
– ואם אין מעבד מזון? משתמשים בתמרים בוואקום שכבר טחנו אותם (בערך 3/4 חבילה) ואת האגוזים קוצצים דק דק דק ואז מערבבים הכל יחד.
– אתם יכולים להשתמש בשוקולד עם כל אחוז קקאו שאתם אוהבים.
– אם אין לכם שמן קוקוס תוותרו עליו, הוא מייצב את הבראוניז אבל יהיו בסדר גם בלעדיו. קצת פחות יציב אבל עדיין סבבה לגמרי.
– איכות הקקאו תקבע את השוקולדיות של הבראוניז אז תקנו קקאו איכותי.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לתערובת הבראוניז, לפני הטחינה, 1/2 כוס אוכמניות מיובשות או חמוציות מיובשות.
– רוצים לשדרג עוד? אפשר להוסיף לתערובת הבראוניז, לפני הטחינה, כמה קוביות שוקולד ואז יהיו לכם צ’אנקים של שוקולד פציח בפנים.
– האם סילאן יעבוד במקום מייפל? כן. טעם קצת אחר אבל יעבוד.

27 תגובות

  1. נטע says:

    גאוני!!!

  2. איילה says:

    יוו איך בא לי להכין.
    יש לי בבית ממרח תמרים (100% תמרים). אפשרי להשתמש בו במקום לטחון תמרים מגולענים?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשרי <3 את האגוזים אפשר לטחון לצ'אנקים קטנים. תראי בהערות למטה יש הסבר לגבי זה ♥

      1. הדר says:

        יש הבדל בין ממרח תמרים בקופסא לזה שבוואקום?

  3. רוני says:

    נראה מצוין. אכין בהקדם.
    אגב, כתבת ״קליעה״ של האגוזים אבל אני מניחה שהתכוונת ל״קלייה״ שכן חלה קולעים ואגוזים קולים 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      חחח כתבתי קולים עשר פעמים בטקסט ואחד התפקשש 🙂 תודה, סודר.

  4. רחל says:

    היי…מקסים🍒🍒
    כמה זמן היאמי הזה יחזיק מעמד ללא קרור?
    תודה

  5. רותם says:

    תודה רבה על המתכון!
    יש אפשרות להמיר את שמן הקוקוס בחמאה או חמאה טבעונית?

  6. מיכל says:

    היי האם יש לזה טעם של תמרים?
    ממש משתדלת לאכול בריא אבל לא סובלת טעם של תמרים

    1. יסמין says:

      הכנתי ויצא מושלם! טעם שוקולדי עשיר, לא להאמין שהיא טבעונית!

  7. יעל says:

    דבש יעבוד במקום מייפל?

  8. תמרי says:

    הי רחלי,
    ניתן להשתמש בטחינה גולמית במקום שמן קוקוס?

    תודה רבה

    1. איילת :) says:

      מצטרפת לשאלה

  9. היפה בנשים says:

    נשמע יאמי. את התמרים צריך לקלף לפני הטחינה?

  10. חן says:

    המתכון הכי טוב שלך אבררר
    אמאאא מה זה הדבר הממכר הזה?!

  11. בלה אוסטרובסקי says:

    כמה גרם ממרח תמרים לשים במקום תמרים שלמים? או שעדיף עיסת תמרים? אם כן, כמה?

    1. חן says:

      אי אפשר ממרח תמרים.
      פעם ניסיתי להחליף באיזה מתכון ויצא על הפנים
      עיסת תמרים – אם זה 100% תמרים אז לגמרי אפשרי

  12. אורה says:

    הכנתי! יצא מעולה, ממש טעים ולא מורגש שזה על בסיס תמרים אפילו שהשתמשתי בסילאן המקום מייפל. תודה רחלי🤩

  13. אורה says:

    אפילו עם סילאן לא הרגשתי טעם של תמרים. באמת חוויה של בראוניז. האגוזים הקלויים והקקאו ממסכים את טעם התמרים

  14. איריס says:

    כמה גרםזה 16 תמרים בערך?

  15. לילוש says:

    כמעט בטוחה שהתשובה תהיה שלילית, אבל האם ניתן להמיר את השקדים והאגוזים במשהו קראנצ’י אחר?
    שואלת מטעמי אלרגיה.
    תודה מראש לעונים.

    1. Chaya says:

      בוטנים זה בסדר?
      אמנם לא ניסיתי, אבל אולי ילך
      בהצלחה

  16. רונה says:

    יש לך המלצה לקקאו איכותי?

  17. דוד גבאי says:

    אשמח לעזרה, אני מתלמד, אם אין מיקרוגל איך ממיסים את השוקולד?

  18. סמדר says:

    היי, נראה מתכון מדהים. אפשר לוותר על הציפוי בשוקולד?

  19. מיכל אליאב says:

    מתאים לסכרתיים?

  20. אביגיל says:

    ה בראוניז הכי טעים שאכלתי נקודה.
    תודה !!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend