לפני 9 שנים בערך הזמינו אותי למסיבת עיתונאים לרגל השקת תפריט חדש במסעדת צ’מפיונס ששוכנת בכפר המכביה ברמת גן.
הייתי אז עיתונאית ובין היתר סיקרתי תפריטים חדשים כדי לספר לקוראים מה התחדש.
אני זוכרת שלא ממש התכוונתי להגיע. לו”ז צפוף, חשש שלא יהיה מוצלח וגם סתם עצלנות, כמעט והשאירו אותי בבית אבל בסוף התרצתי, בעיקר כי הבטחתי לחברה שנלך לשם ביחד.
מזל.
אני לא זוכרת הרבה מההשקה הזאת, אבל דבר אחד אני לא מצליחה לשכוח – את הסלט כרוב ועוף שהוגש למנה ראשונה והפך לכוכב של הערב. במשך שעתיים, ובכל פעם כשהגיעה המלצרית, שאלתי בנימוס מהול בחוצפה אם אפשר עוד קצת מהסלט עם ערימת האטריות הקריספיות מעל.
מאותו יום פקדתי את המסעדה, ששכנה מול המערכת שבה עבדתי, לפחות פעם בשבוע. רק כדי לאכול את הסלט הזה.
בשלב כלשהו המלצרים ידעו שזה מה שאני מזמינה ואפילו לא שאלו מה להביא. לי ולשני חברים שהצטרפו אלי למסע הזלילות הממכר הזה. היי שרון וקובי! וגם פיני שהצטרף מאוחר יותר :).
כמה חודשים אחרי אותה השקה תפסתי שכל וביקשתי מיחסי הציבור של המקום את המתכון. למרות שלא בישלתי הרבה בבית, בטח ביחס לעכשיו, ידעתי שאני חייבת להכין את הסלט ולפרסם את האוצר הזה ואכן פרסמתי אותו באתר nana10 שמאז הספיק להסגר ועל הדרך מחק איתו את המתכון.
כשעזבתי גם אני את המערכת, ששכנה 5 דקות מהמסעדה, פחתו גם הביקורים שלי בצ’מפיונס ולאט לאט הסלט הפך לזכרון. עד שנזכרתי בו השבוע והחלטתי למצוא את המתכון שנשלח אלי אז במייל. למצוא וכמובן להכין.
בתוכי חששתי להכין אותו, תהיתי אם רק דמיינתי שהוא היה כזה מוצלח או שהוא באמת כזה. למזלי גיליתי שהזכרון שלי לא מתעתע וגם היום הוא אחד הסלטים הטעימים שאכלתי.
והנה גם כמה קטנות – אני כמעט בטוחה שהשף באותם הימים במסעדה היה שלום גניש, אז בהזדמנות זאת תרשו לי להוריד בפניו את הכובע על המתכון המשובח, שאמנם שיניתי קצת (בכל זאת החיך מתבגר וגם הטעמים. וחוץ מזה, זאת הייתה ההזדמנות שלי להוסיף עוד עוף) אבל הרעיון, החיבור והמתכון הבסיסי לגמרי שלך. תודה גדולה.
שנית, השוס הגדול פה, חוץ מהרוטב שהוא מדהים, זה האטריות הקריספיות מעל. אחרי שמשדכים אותן לסלט נוצר ביס שיש בו מיליון מרקמים וטעמים. אני ממש ממש ממליצה לא לוותר על זה. כן, למרות שזה מטוגן (בקטנה) ולמרות שזה לוקח עוד כמה דקות של עבודה. זה באמת הדובדבן בסלט הזה.
הכנתם? מחכה לכם באינסטגרם לשמוע איך יצא <3 וחוץ מזה, בסטורי תוכלו לראות איך מטגנים את האטריות בשנייה וחצי.
סלט כרוב ועוף עם סלסולי אטריות אורז
מצרכים לסלט ענק שמספיק ל-8 אנשים:
1 כף שמן זית
1 כרוב לבן, שטוף
1/3 חבילה אטריות אורז עבות (כמו של פאד תאי)
500 גרם פילה עוף, שטוף ונקי
1/3 כוס שומשום לבן
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1/4 צרור עלי כוסברה
מעט עלי פטרוזיליה
שמן לטיגון האטריות
לרוטב:
3 כפות גדושות מיונז איכותי
1 כף חמאת בוטנים טבעית
5 כפות סויה איכותית
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן שומשום
2 כפות מייפל או דבש
אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב, עדיף עם מטרפה כדי שלא יהיו גושים ועל מנת שהמיונז יתחבר כמו שצריך עם חמאת הבוטנים.
– חותכים את העוף לרצועות, נפטרים מהגיד שיש באמצע, ומפזרים מלח ופלפל.
– מטגנים במחבת חמה עם כף שמן זית עד שהעוף משנה את צבעו. חשוב לשמור עליו רך ולא לייבש אותו. אין צורך לחכות לצבע זהוב רק עד שהעוף מוכן לגמרי בפנים.
– בינתיים חותכים את הכרוב לרצועות דקות ומעבירים לקערה גדולה.
– קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה דק ומוסיפים לקערה עם הכרוב.
– במחבת חמה, ללא שמן, קולים את השומשום עד שהם מזהיבים מעט וריח אגוזי נישא באוויר. אל תוותרו על השלב הזה השומשום הקלוי מוסיף תועפות טעם. מוסיפים לכרוב ולעשבי התיבול.
– מוסיפים את העוף ומערבבים.
– מזלפים את הרוטב ומערבבים היטב.
– בסיר רחב שמים שמן בגובה של 3 ס”מ ומביאים לרתיחה עדינה. מפזרים מעל את האטריות, כל פעם ממש קצת בשכבה אחידה, ומטגנים כמה שניות בודדות רק עד שהאטריות נעשות לבנות ותפוחות. מוציאים לקערה גדולה עם נייר סופג וחוזרים על הפעולה עם שאר האטריות.
– מעטרים את הסלט בערימה של סלסולי אטריות קריספיות ומגישים מיד.
הערות ושדרוגים
– ואם רוצים להגיש מאוחר יותר? מכינים את הסלט, כולל העוף, ואת הרוטב שומרים בנפרד. לפני ההגשה מזלפים את הרוטב ומכינים בשנייה את האטריות.
– בדקתי, האטריות נשמרות בחוץ, בלי שיגעו בסלט, בערך שעה וחצי. אחרי זה הן פחות קריספיות.
– אם הלימון שלכם לא מוציא הרבה מיץ אפשר לשים גם מיץ מ-2 לימונים.
– אפשר לוותר על הכוסברה או הפטרוזיליה אם לא אוהבים ואפשר גם להמיר לעירית קצוצה דק או לטבעות דקות של בצל ירוק.
– רוצים לשדרג? מעטרים מעל בשומשום שחור. בכוונה לא כתבתי לכם את זה במצרכים כי שומשום שחור מאוד יקר ולא מאוד מוסיף לטעם פה, אלא בעיקר משדרג בנראות. אם יש לכם בבית אפשר בשמחה לעטר איתו. שימו לב שזה שומשום שחור ולא קצח.
– רוצים לשדרג2? מוסיפים רצועות גזר דקיקות, ג’וליינים, לסלט. כמה? בערך גזר אחד שלם.
יואו זה נראה כל כך טעים! איך אני אוהבת סלטי כרוב, והאטריות האלה נראות שוס אדיר!
נראה מעולה! אפשר במקום עוף להכין עם טופו?
בטח, רק לצרוב אותו קודם במחבת עם קצת סויה. ואפשר גם לוותר פשוט על העוף, עדיין יצא נהדר.
היי, נראה מעולה, יש אפשרות להוריד את המיונז ולהחליף אותו במשהו אחר?
אפשר מיונז טבעוני (במידה ורוצים טבעוני) ואפשר גם מיונז לייט (במידה ורוצים לחסוך בקלוריות אם כי צריך לקחת בחשבון שיש פה 3 כפות מיונז על מתכון שמספיק ל-8 אנשים אז זה ממש בקטנה).
עוד אופציה היא להמיר לקרם קוקוס. הטעם קצת ישתנה כמובן אבל ההגיון והקרמיות יהיו זהים.
היי, מה התחליף שלך למיונז (למי שממש סולד מזה) ??
בנוסף, האם אפשר להחליף את העוף בסלמון?
אפשר מיונז טבעוני (במידה ורוצים טבעוני) ואפשר גם מיונז לייט (במידה ורוצים לחסוך בקלוריות אם כי צריך לקחת בחשבון שיש פה 3 כפות מיונז על מתכון שמספיק ל-8 אנשים אז זה ממש בקטנה).
עוד אופציה היא להמיר לקרם קוקוס. הטעם קצת ישתנה כמובן אבל ההגיון והקרמיות יהיו זהים.
ובטח, רעיון מושלם עם סלמון.
אפשר לא לשים סויה?
אפשר. רק תטעמי ותמליחי כמה שצריך כי הסויה מוסיפה מליחות. אם הרוטב יוצא לך מעט סמיך אפשר להוסיף עוד קצת מיץ לימון או שמן זית.
כמה קלוריות בערך במנה?
מה אפשר במקום מיונז?
אפשר מיונז טבעוני (במידה ורוצים טבעוני) ואפשר גם מיונז לייט (במידה ורוצים לחסוך בקלוריות אם כי צריך לקחת בחשבון שיש פה 3 כפות מיונז על מתכון שמספיק ל-8 אנשים אז זה ממש בקטנה).
עוד אופציה היא להמיר לקרם קוקוס. הטעם קצת ישתנה כמובן אבל ההגיון והקרמיות יהיו זהים.
נראה מושלם, לא הבנתי את הקטע עם האטריות, מטגנים אותם במקום לבשל?
בדיוק. תציצי בסטורי שלי באינסטגרם.
זה לוקח פחות משנייה.
אשמח גם לתחליף למיונז אם בכלל אפשרי
תודה רבה?
אפשר מיונז טבעוני (במידה ורוצים טבעוני) ואפשר גם מיונז לייט (במידה ורוצים לחסוך בקלוריות אם כי צריך לקחת בחשבון שיש פה 3 כפות מיונז על מתכון שמספיק ל-8 אנשים אז זה ממש בקטנה).
עוד אופציה היא להמיר לקרם קוקוס. הטעם קצת ישתנה כמובן אבל ההגיון והקרמיות יהיו זהים.
מה אפשר לשים במקום חמאת בוטנים?
הממ טחינה גולמית ואפשר גם פשוט לוותר
רחלי המהממת, יילך גם עם פרגית במקום?
רחלי רציתי להגיד לך שעכשיו עשיתי את הסלט והיה מעדן הרוטב משגע!
הכנתי וזה פשוט מושלם…כמו כל מה שלקחתי מכאן עד היום. במקום חמאת בוטנים (כי אין לי) הוספתי חרדל דיז’ון ובמקום הסויה- רוטב מוכן של טריאקי עם שום ג’ינגר. תודה?
תחליפים נהדרים! <3 וממש שמחה שאהבת
רחלי, מתה על המתכונים שלך! כל מה שהכנתי יצא מעולה וקצר הרבה מחמאות…
המתכון פה יעבוד עם עם רצועות של פרגיות?
הי הבלוג שלך מקסים!!
רציתי להבין גם את האטריות של הסלט עצמו גם מטגנים או רק את הקריספיות למעלה?
היוש, אפשר להשתמש בשמן רגיל\זית במקום שמן שומשום או שזה קריטי?
תודוש
אפשר להשתמש בכרוב סגול במקום לבן?
רשמת מיונז איכותי, איזה מיונז הוא איכותי לדעתך ?
היי, האם השמן שומשום חובה לרוטב?
היי, אין לי שמן שומשום קריטי?
מצאנו רק מקלוני אורז 🙁 הולך?
אני רק שאלה שלא קשורה ישירות לסלט אלא לעוף:
פילה עוף- ציינת שצריך להוציא את הגיד. יש לך שיטה מוצלחת להוציא אותו בלי לפרק את הנתח לגוש עיסתי?
סלט מושלם וכל מילה מיותרת
מכין אותו כבר כמה שנים טובות
ומחילה מכבודך זו הפעם הראשונה שאני גולל מטה
אחרת הייתי מודה לך מיד
אני למוד נסיון ולחך שלי ושל יקיריי שום שינוי מהמקור
לא התקבל כלל בלשון המעטה
וזה רק בפעמים הבודדות שהיה חסר מרכיב אחד
ולכן המלצתי היא לוודא שיש לכם את כל המרכיבים ולא לבזבז מצרכים
שומשום קלוי חובה
תודה רבה רבה
אשמח לקבל לינק למתכונים נוספים
[email protected]
שבת שלום ומבורך