כבר כמה שנים שאני מנסה להכין גרסה מוצלחת לסלט כרוב במיונז. למרות שאני מאוד אוהבת את הסלט הזה, לרוב לא תמצאו אותו אצלי בבית, בעיקר בגלל כמות הקלוריות והמתיקות הגבוהה מדי לטעמי שמתווספת לסלט.
בפעמים הקודמות כשניסיתי להכין גרסה ביתית שלו, גיליתי שלא פשוט להגיע לטעם הקנוי והכל כך ממכר ושלמרות שרוב המתכונים עושים שימוש בסוכר, אני ממש לא מחבבת אותו כאן. גם בגלל שהוא אגרסיבי מדי וגם בגלל שלוקח לו המון זמן להתמוסס ואז צריך לחכות כמה שעות לפני שאוכלים את הסלט.
אני? לחכות כמה שעות? בעייתי.
כדי לפתור את הבעיה הזו החלפתי את הסוכר במייפל (בבקשה מייפל אמיתי. ומה אם אין לכם? אפשר גם סילאן).
עוד בעיה שתמיד צצה הייתה שרצועות הכרוב נשארו תמיד מאוד יציבות, מה שאומר שמאוד קשה להכניס אותן לפיתה או לשדך לסנדביץ’, היציבות הזו גם הותירה את הסלט עם טעם “חי” מדי של הכרוב.
גם המחסום הזה נעלם הפעם ואחרי שתציצו בשלבי ההכנה תגלו איך הופכים את הכרוב לגמיש ונוח אבל עדיין פציח.
הבעיה השלישית, והלא פחות קריטית בעיני, הייתה עניין הקלוריות. בדקתי, בקופסת סלט כרוב מהסופר יש בין 1,000-1,200 קלוריות ל-500 גרם. כאן תקבלו בדיוק את אותה כמות, אם לא יותר (תלוי בגודל הכרוב, שלי היה ממש ממש קטן) בפחות מ-350 קלוריות. שליש! וזה לפני שהזכרנו את העובדה שאתם שולטים בכמות הסוכר, המלח, התוספים והמיונז.
בקיצור, כמו שהבנתם, אני כבר התמכרתי. וכמוני כל מי שקיבל קופסה לטעימה.
ודבר אחרון, אם תצליחו להתאפק תגלו שהסלט משתבח עם כל שעה שעוברת.
סלט כרוב אדום במיונז
מצרכים:
1 כרוב סגול קטן או 1/2 כרוב סגול גדול
3/4 כפית שטוחה מלח
3 כפות גדושות מיונז לייט איכותי (אפשר גם 2 כפות, תתחילו עם 2 ותראו אם חסר לכם)
3 כפות מיץ לימון
1 כפית סילאן או מייפל (לא סוכר ולא דבש) – אם אוהבים את הסלט מתוק יותר אפשר גם כף
אופן הכנה:
– חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד, כמה שיותר דק יותר טוב. את החלק הלבן באמצע לא מכניסים לסלט. מעבירים לקערה גדולה.
– ממליחים את הכרוב ומערבבים. נותנים לכרוב לנוח ולהזיע במשך 30 דקות. וכן, השלב הזה קריטי. הסבר בהערות למטה.
– סוחטים היטב עם הידיים את הכרוב, זה בסדר אם לא יוצאים נוזלים, המטרה היא למעוך את הכרוב, לרכך אותו ולשחרר את פיגמנט הצבע. אם יוצאים לכם נוזלים, אפשר להפטר מהם.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. אישית, אני אוהבת את הסלט מתקתק (אבל בעדינות), אז שמתי כף מייפל, אבל תתחילו עם כפית ותראו מה אתם מעדיפים.
– קראו את ההערות למטה, הן חשובות.
הערות ושדרוגים
– הכמויות כאן מתייחסות לכרוב הקטן שאני השתמשתי בו, ששקל בערך -600 גרם. זה ממש קטן יחסית. סה”כ יוצאת מהכמות הזאת חצי קילו סלט (קחו בחשבון שזורקים את החלק הלבן הפנימי של הכרוב).
– לגבי המיונז, אם אתם מעדיפים פחות קלוריות, אפשר בהחלט להכין את הסלט עם 2 כפות. מאוד תלוי באיכות המיונז ובטעם שלו. כך או כך, מיונז לייט עובד כאן נהדר אז לא רואה צורך להשתמש ברגיל וכמות הקלוריות שיש בכף יחסית קטנה אז אל תתקמצנו מדי.
– למה לא דבש או סוכר? לסוכר לוקח המון זמן להתמוסס לגמרי, בטח בתוך תערובת לא חמה שאמורה להמיס אותו, ולכן בעייתי לאכול את הסלט בשעות שלאחר ההכנה כי הסוכר עדיין מורגש. דבש לעומת זאת, מתמוסס מהר אבל יש לו טעם דומיננטי. לכן, או מייפל (אבל אמיתי!) או סילאן. ואפשר גם כל ממתיק אחר נוזלי שאין לו טעם דומיננטי.
– למה חשוב להמליח ולתת לכרוב להזיע? התהליך הזה מוציא מהכרוב את הנוזלים שלו ומצד אחד הופך אותו לגמיש יותר, כך שנוח לשים אותו בסנדביץ’, ומצד שני מותיר אותו פציח גם אחרי יומיים ושלושה. השלב הזה גם מוציא את פיגמנט הצבע מהכרוב כך שהוא הופך לסגול אחיד יותר.
– ככלל, בכל סלט שיש בו מיונז, סופר חשוב לבחור חברה איכותית. אני מאוד אוהבת להכין בבית את המיונז אבל זה כבר לפוסט אחר. אם אני קונה, המומלצים שלי הם היינץ (בגרסת הלייט) וגם מאסטר שף (גם הם בגרסת הלייט) שמאוד הפתיעו בטעם המעולה שלהם.
– טבעונים? פשוט משתמשים במיונז טבעוני (יש כמה אופציות ממש לא רעות בשוק).
במיונז לייט יש אולי פחות שומן, אבל יש יותר קלוריות.
דווקא בדקתי את הקלוריות והשוותי בינהם 🙂
במיונז לייט אין יותר קלוריות כמובן אבל מה שהופך אותו ללייט זה שיש בו הרבה מים. לפעמים קרוב ל50 אחוז. איך יודעים? מחברים את כל המרכיבים מבחינת משקל והשאר זה מים. את המים לא צריכים להכניס ברשימת המרכיבים. יוצא שבעצם זה מיונז מדולל וכך גם הטעם… בשביל להשיג אותו טעם שהתרגלנו אנשים שמים יותר מיונז ואז משלמים הרבה כסף על מיונז לייט שגם ככה יקר ממיונז רגיל.
גם אני משתמש במיונז ביתי ויש לי מתכון פשוט ומהיר , בכל מקרה זה עדיף כי בתכלס זה לא כל כך בריא אז עדיף שלא יהיה זמין כל הזמן.
סליחה על הטרחנות ותודה על המתכון
אני מעולם לא שמתי יותר מיונז בגלל שחסר לו טעם, תמיד שמה את אותה הכמות גם כשהמיונז לייז וגם כשהוא רגיל.
וממש לא טרחנות, תמיד שמחה ללמוד <3
מה בעניין תחליף למיונז, שמן זית?
לא טרחני בכלל. אהבתי את ההסברים וההשפעה!
כדי לרכך את הכרוב אפשר לשים אותו 10 דקות במיקרו על חום גבוה
גם אופציה 🙂
אני מעבירה את כמות המיונז שצריכה לצנצנת זכוכית מוסיפה מעט מים ומנערת, ואז שופכת על הסלט. מוסיפה ממש מעט
חומץ תפוחים.
רעיון נהדר, תודה על הטיפ
ממליצה לך לנסות כדי להוציא ממש את הצבע (הזרחני משהו…) שיש בכרוב קנוי לשים דבר ראשון מעט לימון ובאמת לשפשף את הכרוב ולא לזרוק כי אז הצבע ישטף ואז מיונז ותבלינים.
תופתעי כמה צבע תקבלי ?
כמה מעט?
לא נכון. בהחלט פחות קלוריות.
הכנתי עכשיו. השתמשתי רק ב-2 כפות מיץ לימון, והוספתי עוד 1/2 כף סירופ מייפל. יצא טעים מאוד!
ממש שמחה לשמוע. תודה 🙂
תודה, יצא טעים מאוד, נשמר במחברת מתכוני הבית 🙂
היי, שתי שאלות:
מיונז של הלמנס מומלץ או עדיף היינז?
האם אפשר להכין את הסלט יום קודם? ישמר טוב או שיהרס?
שניהם מצוינים בעיני, אם אני צריכה להחליט בסופר לרוב אני אבדוק את המחיר. ובכל מקרה, אני משתמשת בגרסת הלייט.
בטח, הוא אפילו ישתבח אחרי יום.
בהלמנס פחות קלוריות ופחות שומן.
טוב לדעת, אנסה גם אותם 🙂
איך את יודעת ? את
הכנתי עכשיו, כרוב גדול שלם, יצא פגזזז! הילדים טרפו, תודה רבה וחג שמח!!
ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף <3 אגב, הסיפוק הכי גדול זה כשילדים נהנים, יש משהו באמת שלהם שתמיד עושה טוב על הלב.
אפשר לרכך את הכרוב בהשריה במים רותחים רבע שעה ואז מסננים.
היי רחלי, האם אחרי ההשריה במלח, לא צריך לשטוף את הכרוב מהמלח??
יש קולפן מיוחד לכרוב, ולא צריך לרכך אותו…
כן, זה אחלה קולפן. אבל לא לכולם יש אותו 🙂
יש לי את הקולפן הזה אבל לא הסתדרתי אותו עכשיו, פעם ראשונה שניסיתי. לגבי המיונז אני גם משתמשת בלייט של מאסטר שף והוא באמת מעולה.
מלכה. איה מכינה ברגעים אלו! מדווח על התוצאות
כפרות עליך. געגועים. ואיזה כיף <3
הייתי ממושמעת ועשיתי בדיוק כמו שהסברת. יצא נפלא ! שאפו!(עם סילאן)
יצא טעים מאוד, תודה!
כמה זמן זה אמור להחזיק במקרר?
סליחה על העיכוב בתשובה.
בערך שבוע
בערך שבוע זה בתנאי שמקפידים לא להכניס כף מהפה בחזרה לסלט…
הכנתי בדיוק לפי הכמויות פה, אבל אז היה לי חסר טעם קצת יותר מתוק, אז העזתי להמרות את פיך והוספתי כף וחצי דבש. יצא טעים פצצות (ואפילו שמתי לבעלי בסנדויץ’ לתורנות בעבודה והוא לא הרגיש שזה לא הסלט התעשייתי ועל הדרך פינקנו עוד קולגה שלא היה לו אוכל במשמרת).
מיונז טומי, הכי איכותי וטעים (ולא בריא, אבל אם כבר מיונז אז שיהיה לזה הצדקה)
תודה רבה , הכנתי בדיוק כפי שאמרת . זו פעם ראשונה וכנראה לא אחרונה. טעים מאד!!!
ממש ממש שמחה לשמוע!
נהדר!!!!
יצא מעולה, תודה רבה!
יופי של הסבר. סוףסוף הבנתי את סוד הרכות והקרנציות.
:))) ממש משמח לשמוע
[…] סלט כרוב אדום במיונז […]
מכינה עכשיו . המלחתי את הכרוב האם אני צקיכה לכסות אותו במנוחה ?
הכנתי אתמל גרסה טבעונית, יצא שלמות !!!
ניסיתי לעשות בבית בעבר, ונחל תמיד כשלון, זה המאכל היחיד שאני העדפתי את הגרסה הקנוייה שלו ? עד שהגיע לידי המתכון שלך❤ אז תודה!
איזה כיף לשמוע! הכי משמח.
בתור מישהי שמנסה להכניס את הטבעונות הביתה – עם איזה מיונז השתמשת?
הכנתי, היה מצויין, תודה רבה…האם אפשר לעשות אותו דבר עם כרוב לבן?
כן, יצא מעולה <3 ואת יכולה להוסיף גם גזר מגורד דק.
הי , נראה לך שכרוב לבן יהיה דומה?
הי,
משקל הכרוב 600 לפני החיתוך ? כלומר שלם ?
הי עשיתי היום יצא פיגוז!! מאמצת את הסלט!
יא, כיף לשמוע!
יצא מושלםםםם!
ממש כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף
מיונז טבעוני לייט..: 1 כפית חרדל + 1כף חומץ או לימון + 1כף מים+2כפות שמן (אפשר שמן קוקוס או זרעי ענבים או זית)+1/4 כוס חלב סויה רצוי לא ממותק.
לדעתי הגרסה הקנויה משתמשת גם בתבלינים .כגון אבקת בצל למשל.ולחמיצות רצוי לערבב קצת חומץ. עם לימון. . כדי שהסוכר ימס שמים אותו יחד עם המלח בשעה שהכרוב מזיע. .אבל גם אופציית הסילאן או הדבש טובה וגם בריאה יותר. הסלט הזה טוב כשהוא קצת עייף.
הכנתי את המתכון רק עם מיוזד טבעוני יצא טעים ממש
אחלה מתכון תודה
רחלי, חולה עלייך ועל המתכונים המדויקים ורבי המלל המקסים שלך! אישית לא התחברתי אף פעם לסלטי כרוב במיונז. לא אוהבת לראות את המיונז בסלט שלי, על אחת כמה וכמה כשהוא צבוע בסגול זרחני. אבל בעלי מת על הסלט הזה (בגרסה הקנויה, בלית ברירתו). כשנתקלתי במתכון שלך החלטתי להתעלות על עצמי. מה אגיד ומה אומר? עכשיו הוא מבקש את הסלט כל שבוע. תודה לך אהובה 3>
אגב,99% מהתגובות פה חיוביות ומפרגנות – אז הכיצד הניקוד שקיבל המתכון הוא רק 3.3?
הי, תודה רבה על המתכון – הצליח לגמרי!
טיפ-טיפון לגבי הסוכר: הוספתי אותו ביחד עם המלח. הוא מסייע התהליך ה״כיבוש״ הראשוני, ונמס לגמרי אל נוזלי הכרוב. לא צריך לחכות בשלב מאוחר יותר, והטעם יוצא מדויק 🙂
מעולה, ממש שמחה לשמוע. ותודה על הטיפ, לגמרי ינוסה בקרוב <3
מושלם!!
ממליצה לך לנסות כדי להוציא ממש את הצבע (הזרחני משהו…) שיש בכרוב קנוי לשים דבר ראשון מעט לימון ובאמת לשפשף את הכרוב ולא לזרוק כי אז הצבע ישטף ואז מיונז ותבלינים.
תופתעי כמה צבע תקבלי ?
הרבה מאוד מלל לרצועת כרוב סגול עם מיונז ומייפל (טבעי) גברת קרוט. סאואר קרוט.
היי קרוטית! מאוד רוצה להכין את הסלט כרוב הזה,ואנחנו בתקופת קורונה ……יש לי רק דבש בבית….למה לא טוב לשים דבש? עד כמה זה עקרוני ? ולמה? תודה !
הבוקר גילינו שאין לנו כרוב (קנוי כמובן) לארוחת על האש של יום העצמאות. קראנו את המתכון, אמרנו שננסה ציק צ’אק והכנו סלט מושלם! תודה רבה על המתכון הזה, אומץ בחום
טוב, עוד מתכון לכאורה פשוט, אבל מצוין, אני רק מצטערת שכתבת לטעום ולתקן לפי הטעם כי טעמתי עד שזה נגמר. תודה
וואו! טעים טעים טעים!!! נכנס לספר המתכונים שלי.תודה על עוד מתכון מדויק!
המלח שרשום בתבלינים מיועד להמלחה או שלא קשור?
טעים בטירוף!
הכרוב שלי היה יותר גדול (700 גר נטו) וגם פתאום התחשק לי להוסיף לו צנון די גדול (משהו שאני ממש לא מתה עליו, אבל אם מתחשק לי אני מקשיבה לגוף שלי) תיבלתי בדיוק כמו במתכון רק הוספתי כף של סירופ עולש של בית השקד כי אני סוכרתית שהוא גם מעט פחות מתוק וללא פחמימות. יצא ממש מושלם. תודה
פשוט כל מתכון בול! סלט משגע טעים וקל, תודה!!
הכנתי אתמול לארוחת ערב ויצא פצצה 🙂
היו כמה מתכונים שניסיתי פעם לסלט כרוב ושום דבר לא יצא מוצלח כמו שלך.
שומרת במחברת מתכונים שלי
תודה לך המון על המתכון
בסלטים, במקום סוכר – אבקת סוכר.
נשמע מוזר אבל זה נמס מהר מאד וזה אותו הטעם של סוכר.
הכנתי את הסלט היום לערב חג. פעם ראשונה שסלט כרוב מצליח לי ויוצא טעים. סלט מעולה ממליצה ממש! תודה רבה, חג אביב שמח!!
ראה מעולה. אפשר לקצוץ בבלנדר?