אני כבר יודעת מה תגידו – אבל רגע, זאת לא באמת שווארמה. ואתם יודעים מה? אתם צודקים. זאת לא שווארמה זה צ’אנקים פרוסים של כרובית, צרובה וזהובה, עם מלא בצל מקורמל וריח חלומי של על האש. טוב נו, ויש לה ריח עדין של שווארמה ומגישים אותה בלאפה או פיתה עם טחינה וסלט כמו שווארמה. בקיצור, עזבו אתכם מהגדרות – רוצו להכין. מדובר לגמרי במנה מעולה שאפשר להגיש ממש כמו שווארמה בפיתה או בלאפה, לצד סלט או חומוס, עם צ’יפס או אורז. הכל יעבוד.
ואגב, הנה עוד רעיון לשווארמה מדהימה שאין בה בשר.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
שווארמה כרובית של השמחות
מצרכים:
4 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים (לא פחות)
1/2 כפית בהרט (אפשר גם קצת יותר)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה אדומה
1 כפית מייפל
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כרובית יפה ומוצקה
אופן הכנה:
– פורסים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים בשמן זית עד הזהבה יפה.
– מוסיפים את התבלינים והמייפל וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. אם צריך, מוסיפים עוד קצת שמן כדי שלא ישרף. מוציאים לקערה ומניחים בצד.
– בינתיים מפרידים את הכרובית לפרחים ואותם חותכים לפרוסות דקות.
– צורבים את פרוסות הכרובית בסיר כמה שיותר רחב עם שמן זית עד הזהבה יפה וממליחים מעט. חשוב לצרוב את הכרובית על אש גבוהה שהיא תצרב יפה.
– מוסיפים את הבצל, מערבבים ביחד ומגישים בתוך פיתה עם סלט, חומוס ופטרוזיליה או מעל לאפה פתוחה.
הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לתבלינים קצת 1/2 כפית כורכום שיתן צבע משגע.
– אפשר לערבב כאן גם פרוסות כרובית וגם פרוסות דקיקות של טופו.
– ממש ממש חשוב לצרוב את הכרובית היטב כדי לקבל חריכה טעימה. ושימו לב שהכרובית מצטמקת בטיגון אז אל תחששו לשים הרבה כרובית בהתחלה.
– אפשר להוסיף לכרובית גם 1/4 כוס צנוברים.
שלום רחלי.
שאלה:
מצריבה, הכרובית מספיק מתרככת?
לא כדאי “חצי” בישול לפני?
מצטרף לשאלה
מצטרף גם
האם אפשר להשתמש בכרובית של סנפורסט?
שלום רחלי
האם אפשר להכין את זה גם עם כרובית קפואה?
הצ’יפס נראה אפוי.. אני טועה?
אם כן, אשמח לקבל מתכון לצ’יפס אפוי טוב בלי יותר מידי שמן. 🙏
האם ניתן לאפות את הכרובית? (או לטגן בנינג׳ה?)
אפשר עם כרובית קפואה של סנפרוסט?
אפשר עם כרובית קפואה של סנפרוסט?
תודה על המתכון! סידרת לנו ארוחת ערב מפנקת בלילה חורפי אחרי שהילדים נרדמו 🙂
מתכון מעולה!! הוספתי טופו כמו שהמלצת ויצא מדהים, הייתי סקפטית שהכרובית תתרכך מספיק אבל זה בהחלט עבד. תודה לך!
המתכון הזה ממש מצריך סרטון.
איך פורסים מטגנים את הכרובית?
לא הכל נכנס למחבת למרות שהיא גדולה. כמה זמן הטיגון וכו’….
הי מצטרפתתת מצריך סרטון…איך.פורסים איך מטגניםםם כל הכמות של כרובית? זה מצליח להיצרב?…סרטטן יעזור. תודה ושבוע אוב.
למה לא עונים לכל השאלות שנשאלו כאן??