רביולי פטריות ברוטב רוזה בתבנית אחת! מטורף

Posted on
רביולי פטריות ברוטב רוזה

מכירים את הטרנד המטורף של הפסטה ברוטב עגבניות ופטה בתבנית אחת? אני משערת שאתם מכירים. אז קבלו את הגרסה המשודרגת! אותו הגיון בריא וחכם של הכנה בתבנית אחת בתנור רק שהפעם במקום פסטה נכנס לרוטב רביולי פלין פטריות וריקוטה (של פסטה ריקו) שהוא באמת באמת מדהים. הבצק שלו לא עבה מדי אבל עדיין נוכח ומאוד איכותי וגם הטעם העדין של הכמהין מוסיף המון עושר לרביולי. ואני מקדימה תשובה לשאלה, את הרביולי (יש גם עם בטטה וגבינות) אפשר למצוא בכל הסופרים במקררים.

רביולי פטריות ברוטב רוזה
תראו איזה צורה מושלמת יש לרביולי!

גם הרוטב, שבמקור הטרנדי מתבסס על פטה ועגבניות, השתדרג כאן ובזכות הגבינות הרכות נוצר סוג של רוטב רוזה מופלא.

בסטורי שלי באינסטגרם תוכלו גם לראות סרטון עם שלבי ההכנה המהירים (לוקח באמת 5 דקות להכין) ולכם כל מה שנותר זה רק להמתין בסבלנות שהגבינות ימסו בתנור ויעטפו את הרביולי וכמובן לא לשכוח לחייך כשכל המחמאות יגיעו.

רביולי פטריות ברוטב רוזה
אפילו לא צריך לבשל את הרביולי קודם

רביולי פטריות ברוטב רוזה בתבנית אחת

מצרכים:
3 כפות שמן זית
5 שיני שום, קלופות
15-20 עגבניות שרי מסוג תמר
1/2 פלפל צ’ילי אדום
1/2 כפית מלח גס
1/4 כפית בזיליקום יבש או 6 עלי בזיליקום טרי
2 כפות גדושות גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
4 פרוסות גבינת עיזים פרומעז
120 גרם פתיתי מוצרלה COLLECTION
1 שקית רביולי פלין פטריות וריקוטה של פסטה ריקו (אפשר גם רביולי גבינה)
1/2 מיכל שמנת להקצפה 38% (הכחולה לא הורודה) או שמנת לבישול 15% השף הלבן

אופן הכנה:
– חותכים את העגבניות לרבעים ופורסים דק את השום וה’צילי.
– בתבנית שמתאימה לתנור שמים שמן זית, עגבניות, שום, צ’ילי, מלח, בזיליקום, גבינת שמנת וגבינת עיזים.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות רק על חום תחתון ואז עוד 10 דקות על חום עליון ותחתון או עד שהגבינות מזהיבות.
– מוציאים, שופכים פנימה את הרביולי הישר מהשקית (לא צריך לבשל קודם) ומוסיפים 3/4 מהמוצרלה. מערבבים היטב.
– לאחר הערבוב שופכים מעל את השמנת המתוקה בצורה חופשית כמה שיותר על הרביולי ומפזרים את יתרת המוצרלה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות או עד הזהבה.

רביולי פטריות ברוטב רוזה
אפשר לחמם במיקרו או בתנור לפני ההגשה

הערות ושדרוגים
– אם אתם אוהבים רוטב חלק יותר אפשר לשים כוס מחית עגבניות או עגבניות מרוסקות דק (לא רסק).
– אפשר להשתמש בבזיליקום טרי או בבזיליקום מיובש.
– במקום פרומעז אפשר לשים חמד או פטה או בולגרית.
– אם אתם אוהבים הרבה רוטב שימו מיכל שלם של שמנת מתוקה ולא חצי.
– במקום מוצרלה אפשר להשתמש בעמק, גאודה או קשקבל מגורדת.
– המתכון בשיתוף פסטה ריקו.

4 תגובות

  1. אורלי says:

    היי, לא מצאתי את הרביולי שמופיע במתכון יש אפשרות להכין את זה עם רביולי אחר ? ואם כן עדין לא צריך לבשל קודם ?

  2. תמר says:

    הכנתי אותו כבר פעמיים ויצא מצויין! ממש ! תודה

  3. זיו says:

    היי רחלי,
    באיזה גודל של תבנית את מציעה להשתמש?
    תודה

  4. יעל says:

    וואו וואו ווא.. הכותרת מטורף מתאימה בול!
    הבן שלי נתן ביס – ויצא ממנו “וואו גן עדן..מה זה הדבר הזה.. אבא טעם את זה?”
    ואני.. שלא מתה על פחממות ריקות.. חייבת להודות שבאמת שווה!
    תודה יקרה על מתכונים מושלמים.. היית ואודך כוכבת אצלי במטבח

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend