זה הגיוני שאני מאוהבת בלזניה? טוב, האמת שדי ברור למה – היא קלה להכנה בצורה יוצאת דופן, בחיתוך שלה מתגלים עיגולים קטנים ומשמחים והיא בעיקר מאוד מאוד טעימה בזכות הגבינות ורוטב העגבניות. וקצת לא להאמין אבל יש בה רק 5 מצרכים.
אז איך מכינים? יותר פשוט מזה אין – מניחים רוטב עגבניות בתחתית התבנית ומעל מניחים גבינות מעולות (הפעם שילבתי בין כנען שהיא גבינה נייטרלית ויציבה שלא מגירה הרבה נוזלים ביחד עם שמנת לבישול ומוצרלה שמחברת הכל יחד). ואז שמים שכבה של ספגטי עם חור באמצע – ולא, אין צורך לבשל אותו קודם! ושוב רוטב עגבניות וחוזר שוב עד שמסיימים עם הרוטב, הפסטה והגבינות. וזהו, מכאן מעבירים לתנור, ממתינים חצי שעה וזה מוכן.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
לזניית ספגטי מהירה עם רוטב עגבניות וגבינות
מצרכים (לתבנית אינגליש קייק גדולה או תבנית פיירקס מלבנית בינונית):
300 גרם ספגטי בוקטיני (מספר 9 – זה עם החור באמצע)
250 גרם (1/2 חבילה) גבינת כנען תנובה
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת COLLECTION
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
אופן הכנה:
– שוברים את הפסטה כך שתתאים לאורך התבנית. אם נשארה לכם פסטה קצרה יותר מאורך התבנית זה בסדר גמור פשוט מפזרים אותה גם בפנים.
– בקערה בינונית מערבבים גבינת כנען, שמנת לבישול ו-150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת, את השאר שומרים לחלק העליון. ממליחים ומפלפלים.
– בתוך תבנית אינגליש קייק או תבנית מלבנית שמים 2 כפות רוטב בתחתית ומורחים לשכבה דקה.
– מניחים ספגטי בשכבה אחת ומעל שמים שכבה של תערובת הגבינות ושכבה דקה של רוטב עגבניות.
– חוזרים על הפעולה עד שכל הפסטה, הגבינות והרוטב נגמרים. חשוב לסיים את החלק העליון עם רוטב עגבניות מעל.
– מפזרים את גבינת המוצרלה שנותרה וסוגרים את התבנית עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 35 דקות ואז מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות או עד שהלזניה זהובה ויפה.
הערות ושדרוגים
– את שברי הפסטה, במידה ויש לכם (לא תמיד צריך לשבור אותה תלוי באורך התבנית) מפזרים בתוך הלזניה.
– רוצים לשדרג? מוסיפים פנימה בין השכבות קוביות בטטה רכות או פלפלים קלויים או עלי בזיליקום טריים או פטריות שמטגנים קודם עם קצת שמן ושום.
– במקום רוטב עגבניות אפשר להרטיב את השכבות עם מיכל אחד של שמנת מתוקה 38% ואז תקבלו מעין לזניה לבנה.
– המתכון בשיתוף תנובה.
גאונות תודה ושנה טובה
מקסימה ♥
שאלה קצת טיפשית, אפשר גם עם ספגטי רגיל?
ממש ממש לא טפשית.
אפשר, כל עוד מדובר בפסטה יחסית דקה ולא נגיד פנה אין בעיה.
האם יעבוד עם ריקוטה או farmers cheese במקום כנען?
יעבוד ♥
תודה רחלי! איזה בלוג משובח!!!!! אפשר עם פסטה מסולסלת, בצורת הביסלי? זה יעבוד?
כיף שאהבת! ולצערי לא יעבוד כי הפסטה הזאת זקוקה ליותר זמן בישול וגם ליותר נוזלים.
מה רע בגבינות?
הידעת שעגבניות כרוטב, מומלצות מאד?
רחלי, אחלה מתכון. רוצה להכין לארוחת הערב. איזה רוטב עגבניות אפשר להכין אם אין לי מוכן?
יש לי עגבניות מרוסקות מוטי
רוטב עגבניות מהיר: מטגנים בשמן זית קצת בצל ושום (אפשר גם סלרי וגזר), הכל קצוץ דק. מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות חתוכות דק (קופסת שימורים) או מיץ עגבניות, מים אם צריך. מתבלים במלח, פלפל, צ’ילי, אורגנו ופטרוזיליה. מבשלים 10 דקות וטועמים. אם רוצים טוחנים בבלנדר מוט.
אפשר לשמור מה שנשאר במקרר ולהשתמש כממרח בכריכים.
תוסיפי לעגבניות קצת מלח, אורגנו ופלפל שחור ואם העגבניות טיפה חמצמצות אפשר גם כפית מייפל או סילאן.
אפשר גבינה אחרת במקום גבינת כנען? לא ככ מכירה אותה.
אפשר ריקוטה או כל גבינה חצי קשה נייטרלית בטעמה. גם גבינת שמנת תעבוד.
היי. מה זה אומר צנצנת רוטב עגבניות ? יש כל מיני גדלים. 700 ג? 400 ג?
היי. יש כל מיני גדלים של צנצנת רוטב. על איזה גודל מדובר? 700 ג? 400 ג?
הי
יצא טעים
אבל הספגטי כשאני מוציאה מהתבנית לא דבוק אחד לשני
מה עשיתי לא בסדר?
היי רחלי יקרה, התוודעתי אליך לא מזמן, כשחבר לעבודה העביר לי את המתכון ללחם הכוסמת המופלא, שאני לא מפסיקה לנשנש ולהתפעל ממנו.
שאלת תם לגמרי – אפשר פשוט לעשות עם המתכון הזה לזניה קלאסית עם עלי לזניה?
מה הכמויות לתבנית מלבנית 35/25 סמ ?