אתמול בלילה צפיתי כהרגלי בסרטוני אוכל ביו-טיוב. הצלחתי אמנם לצפות רק בסרטון אחד, עייפות של סוף שבוע, אבל איזה אחד זה היה! Nele Liivlaid, שהיא אחת הבלוגריות האהובות עלי, הכינה לחם כוסמת שנראה כל כך מעולה שמיד קמתי מהמיטה, שמתי כוסמת בקערה עם מים ונרדמתי.
בחמש בבוקר כבר קמתי, רצתי למטבח כדי לטחון את הכוסמת והכנתי גרסה דומה לזו של Nele.
מה אומר ומה אגיד, מדובר בגאונות.
הלחם יצא טעים, משביע מאוד, פציח מבחוץ ועם בועות קטנות והמון תוספות בפנים.
לא רק שמדובר בלחם ללא גלוטן, שגם כשר לפסח (לאוכלי קטניות), הוא גם קל מאוד להכנה ולא דורש לישה ואין בו ביצים או מוצרי חלב אז הוא גם טבעוני.
ובכלל, שמועות מספרות שלכוסמת יש מיליון בונוסים תזונתיים ושהיא אפילו משפרת את מצב הרוח. הידד.
ומילה לגבי השמרים, במקור לא צריך אותם אבל כן צריך התפחה של הבלילה במשך 6 שעות לפני ההכנסה לתנור. בגלל שחסרת סבלנות אנוכי, החלטתי לתת לבלילה פוש בדמות השמרים כך שכבר אחרי שעה יכולתי להכניס את הלחם לתנור. אתם כמובן יכולים לבחור בכל דרך שתרצו – או להמתין 6 שעות ולא להוסיף את השמרים או להוסיף שמרים ולהמתין רק שעה.
ואל תוותרו על התוספות! הן אלה שהופכות את הלחם לסופר טעים.
ויש גם סרטון עם כל שלבי ההכנה. צפו צפו:
נ.ב
שימו לב – מתחילים בהכנת הלחם יום קודם כי הכוסמת צריכה לספוג את הנוזלים. זה לוקח עשירית השנייה לעשות את זה.
לחם כוסמת ירוקה
מצרכים ל-2 כיכרות לחם בתבניות אינגליש קייק:
500 גרם כוסמת ירוקה, לא קלויה (יש בסופרים ויש בחנויות תבלינים)
320 מ”ל (1 ו-1/3 כוסות) מים
1 כפית שטוחה שמרים יבשים – אפשר גם בלי, הסבר בהערות למטה
2 כפות סילאן או מייפל – לא חובה
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית עלי טימין/רוזמרין מיובשים – לא חובה, תחליפים למטה בהערות
3/4 כוס תוספות שאוהבים – גרעיני חמנייה/גרעיני דלעת/שומשום/אגוזים/חמוציות/עגבניות מיובשות
אופן הכנה:
– שמים את הכוסמת בקערה גדולה ומכסים בהרבה מים. לפחות 5 ס”מ מים מעל הכוסמת. מניחים לה לספוג את הנוזלים ולהתרכך למשך הלילה או למשך 6-8 שעות.
– מסננים את הכוסמת מהמים ומעבירים לבלנדר. מוסיפים 1 ו-1/3 כוסות מים חדשים (לא את אלה ששפכתם הרגע) וטוחנים במשך 2 דקות עד שנוצרת בלילה שדומה לטחינה דלילה.
– מוסיפים את שאר המצרכים (כולל התוספות כמובן) ומערבבים היטב.
– מעבירים לתבניות אינגליש קייק משומנות היטב, עדיף ממש עם נייר אפייה בפנים, ומכסים עם מגבת או ניילון נצמד. מתפיחים במשך שעה בטמפרטורת החדר. במידה והחלטתם לא להשתמש בשמרים, מתפיחים את הבלילה בתוך התבנית, כשהתבנית מכוסה כמובן, במשך 6 עד 8 שעות במקום שעה עם השמרים.
– לפני האפייה מפזרים מעל קצת מהתוספת שבחרתם. למשל: גרעיני חמנייה או שומשום או גרעיני דלעת.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך שעה עד שעה ורבע ואז מוציאים, משחררים מהתבנית ואופים עוד 10 דקות ללא התבנית על מנת שהחלק התחתון, שנוטה טיפה להתרטב בתנור, יתייבש.
– מחכים עד שהלחם קר לגמרי, ולא דקה קודם, ורק אז חותכים אחרת יצא לכם מרקם בצקי בפנים.
– שומרים את הלחם הפרוס במקפיא, בשקית סגורה היטב, ומחממים בכל פעם שרוצים לחם טרי. מומלץ במצנם, בתנור או על מחבת.
הערות ושדרוגים
– במקום שמרים אפשר להניח את הבלילה בתבניות ולהמתין 6-8 שעות במקום שעה של התפחה. משם ממשיכים לאפות כרגיל.
– במקום טימין/רוזמרין אפשר לשים 1/2 כפית אבקת שום או אורגנו מיובש (לגרסה מלוחה).
– ממליצה לכם בחום לעשות מיקס של תוספות ולא לשים רק חמוציות נגיד אלא להוסיף גם גרעינים כלשהם. שומשום אגב עובד גם מדהים וגם גרעיני חמנייה ודלעת.
– הלחם צריך לצאת ממש זהוב, אם הוא עדיין קצת חיוור תאפו אותו עוד קצת, אחרת הפנים יצא בצקי. זה עדיין אכיל אגב, אבל פחות כייפי.
– כשאתם מעבירים את הלחם לתנור שימו לב לא לנער את התבנית מדי כדי שבועות האויר ישארו בפנים.
– מאוד טעים לקלות את פרוסות הלחם בתנור/טוסטר.
טוב זה נראה מוש ♥
תודה אהובה שאת <3
ראשית התחיל שויזואלית איך שנכנסים לאתר אופף אותך קסם של פסח, אז האתר שלך אקטואלי מותאם ועדכני
הצבעים והעיצוב משדרים קלאסיות קלילות ופשטות
ואז כשמגיעים למתכונים השפה חברית ונוחה להבנה
מאוד אהבתי
תודה
אם רוצים לעשות את הגרסה בלי השמרים, את הבלילה משאירים בחוץ או שמים במקרר? קיץ או חורף, תודה
אני רואה את כל התגובות פה והכל ללא מענה…
רחלי ענתה למישהו מתישהו🤔?
כי גם לי יש שאלה קריטית (קרוטית😉)…
הי, הכנתי את הלחם בדיוק לפי ההוראות ויצא לי דחוס! מה פספסתי..?
מידות הנוזלים לא נכונות! 329 מ”ל מים זה לא כוס ורבע אלא כוס ו 3/4.
זה 320 מ״ל, וזה כוס ורבע!!! בכוס בדרך כלל יש 250 מ״ל, וה 70 הנוספים זה בערך רבע.
אני שמה 2 כוסות מים יצא מעולה
יצא מעולה. אישתי מאוד מרוצה
ותודה רחלי
המתכון הזה קבוע אצלינו בבית כבר הרבה סמן
תבורכי
האם אני יכולה להשאיר את התערובת לפני אפיה כל הלילה בחוץ?
שבת שלום🌈🌨
תודה על מתכון מושלם
איך יודעים שזה לא התקלקל לאחר תסיסה יש ריח חריף..??
מה לא נכון בתהליך?
הכנתי ויצא מדהים, ממש טעם של לחם רגיל! אפיתי בערב והשארתי על השיש, פרסתי בבוקר ובאמת לחם אוורירי ונהדר, תודה :-)!
רחל שבוע טוב
אני חדש במדור שלך. אפתי למשפחה לחם מכוסמת לפי ההוראות לך, תבורכי על כך.
כל בני המשפחה נהנו ועל כך תודתי לך .
אני מכין טורטיות של כוסמת וקינואה שילוב טוב לטורטיה.
שאלתי אליך האם ניתן להכין לחם מכוסמת וקינואה באותו מודל שלך.
בברכה דויד
היי אשמח לקבל את המתכון לטורטיות
תודה מראש אתי
לטורטיות :: 500 גרם כוסמת ירוקת להשרות במים לילה שלם לסנן לא לשטוף! להוסיפ מים מהברז עד לגובה הכוסמת לא יותר! מלח וזהו..
לטחון היטב כמו לצקת למחבת חשמלית חמה לשטח ולהפוך כעבור דקה לכל צד.
מושלם לגלגל עם טונה ביצה קשה סלט או אבוקדו וכל מילוי טעים אחר..
מקווה שעזרתי🌸
שלום דויד, האם ניתן להכין טורטיה מכוסמת בלבד? אני חדשה עם מתכוני הכוסמת.
כוסמת עושה לי טובבמערכת העיכול.. לכן מחפשת עוד גרכים להנות מהייתרונות הרבים שלה. תודה
יצא מושלם
אני לקוית שמיעה אז נהדר שיש כתוביות! ואת מתוקה על ההערות שלך. בהחלט הולכת לנסות מחר(שמעתי דברים טובים על הכוסמת, וזה בא לי בזמן כי אני צריכה לחפש מתכון לבצק לפסח)
הכי שימחת אותי <3
נראה ממש טוב וגם אהבתי את השדרוגים… הולכת לנסות אותו עם תוספות. אספר איך יצאה ?.
Bravo, esta frase brillante tiene que justamente a propГіsito
Rexuiz Shooter
הכי בריא שיש…
היי, נראה נהדר! האם זה שורד הקפאה?
מצטרפת לשאלה האם ניתן להקפיא את הלחם?
אני הקפאתי וזה מצויין
אני מקפיאה לאחר שאני פורסת את הלחם ואין שום בעיה. גם ניתן להסיף נייר אפיה בין הפרוסות או בין כמה פרוסות. יותר נוח להוציא להפשרה.
בול מה שאני עושה וזה מעולה
לחם כוסמת צריך לעשות
בטח זה מאוד טעים
ואם יש לי קמח מוכן של כוסמת זאת אומרת כבר טחון אז מה הכמויות של המים?
היי שאלה מציקה, כי לצערי עוד אין לי משקל ואני קונה בחנות תבלינים יותר מחצי קילו… אפשר לדעת כמה כוסות זה בערך 500 גרם?
תודה!
מדדתי, זה 2 ו- 3/4 כוסות מדידה
יש לי קמח כוסמת, אפשר להשתמש בו במקום לטחון את הכוסמת?
ואם כן, כמה מים צריך להוסיף?
תודה
היי האם ענו לך?
האם אפשר במקום לתת לזה לתפוח המון שעות לשים אבקת אפייה או סודה לשתייה?
מהניסיון שלי קמח כוסמת לא מחליף את הכוסמת הטריה.. זה ממש חומר גלם שונה
זה נראה מעולה, אפשר להכין מראש ולהקפיא?
אפשר להשתמש בקמח כוסמת מלאה מוכן?
לחם מדהים!!!
אם אני רוצה להוסיף לו פסיליום… את יודעת להגיד לי יחסים? אם צריך להוסף עוד מים?
איפה להתפיח בלי שמרים ? בחוץ או במקרר?
להתפיח מחוץ למקרר. בימים החמים מספיקות 8 שעות התפחה
לא ברור למה ללכלך קערה.אני שמה את התוספות בבלנדר,שנים שלושה פולסים,וזהו..אגב או מייפל,או אגבה.או דבש..הכל עובד נפלא…לפעמים אני מפזרת מלח גס למעלה,עובד נהדר…המתכון מאד מוצלח..
תודה על המתכון מאיר עיניים תרתי משמע.
אני מעוניינת לאפות לחמניות . כמה זמן אפיה את ממליצה והאם דרך ההכנה היא אותה הדרך?
בתודה מראש
שרי
האם יש בעייה לטחון את זה בפוד פרוססור ?
אין בעיה
הי רחלי !
זה בדיוק מה שחיפשתי! מצות לא מיטיבות עם המעיים שלי במיוחד ( גם לא לחמניות מוכנות של פסח…) וחיפשתי משהו שיכפר על המחסור בלחם
והרי גאלת אותי מייסורי! אני הולכת עכשיו להשרות את הכוסמת כדי שמחר בבוקר כבר אוכל להתפיח. שאלתי היא : אם אני מתפיחה ללא שמרים,
האם אפשר להוסיף אבקת אפיה או לא כדאי? ובכל אופן להתפיח במקרר או בחוץ ? אשמח לתשובתך !
תודה רבה על שאת משתפת אותנו במידע ובמתכונים המופלאים!
פסח כשר ושמח לך ולבני משפחתך 🙂
קודם כל, באהבה רבה <3
אין צורך באבקת אפייה, פשוט שימי בחוץ על השיש, מכוסה במגבת או ניילון למשך 5-6 שעות.
חג שמח!
עשיתי ככה יצא לי דחוס ונמוך. לא תפחת בכלל גם אחרי 8משעות . לא יודעת מה לא עשיתי בסדר.
האם חייב להכין את המתכון עם כוסמת ירוקה? או שגם עם כוסמת רגילה זה יעבוד?
צריך כוסמת לא קלויה אז ירוקה 🙂
יצא מושלם! טרפנו. מקווה שעדיין יהיה טעם אחרי ההקפאה
ממש שמחה לשמוע. יצא מעולה, גם אני מקפיאה 🙂
הקפאתי. הכי טוב לחמם בטוסטר כי במיקרוגל פחות טעים לדעתי. איך את מקפיאה? ארזתי כל שתי פרוסות בזיפ לוק והתייבש לי האמצע של הפרוסה משום מה. תודה! חג שמח
היי הכנתי וקצת הסתבכתי, (מבחינת הטעם יצא ממש טעים) השארתי את הבלילה להשריה כל הלילה במקרר ולא היה אפקט תפיחה בכלל. הלחם ייצא ממש
דחוס ונמוך, והאם ניתן לוותר על הסילאן?
ככה קרה גם אצלי, לא ברור לי למה
כמי שאוכלת לחם כוסמת כבר שנתיים, הנה כמה טיפים למכינים:
1. עדיף להכין שתי כיכרות בבת אחת, הלחם שורד הקפאה מעולה. את הכוסמת אפשר להשרות בכלי פיירקס גדול ומרווח.
2. מומלץ להשרות את הכוסמת ל-24 שעות
3. את הטחינה של הכוסמת (אחרי סינון) עם המים (באותו יחס שכתוב במתכון) אפשר לעשות בכלי פיירקס עם *בלנדר מוט*. זה חוסך כלים, ורוב הבלנדרים-מוט עומדים במשימה בכבוד.
4. את הבלילה המוכנה מומלץ להשאיר בכלי פיירקס (או אפילו שני כלים אם הבכמות גדולה) ***בתנור סגור וכבוי למשך 24 שעות***, מכוסה במגבת מטבח. זה מבטיח תסיסה איכותית לאללה.
5. אחרי שהבלילה נחה 24 שעות, מערבבים עם כף עץ, מעבירים לתבניות ואופים כשעה. התנוא חייב להיות ים מאוד כשמכניסים את הבלילה לאפיה (250 מעלות), ואחרי עשר דקות להוריד ל-200 מעלות. זמן אפיה כולל: 50-60 דקות (תלוי בתנור).
6. אחרי האפיה לצנן לחלוטין, לפרוס כל כיכר לחצי ולשלוח להקפאה.
7. את פרוסות הלחם מומלץ לחמם בטוסטר לפני שאוכלים (בין אם הלחם יצא מהקפאה ובין אם הוא בטמפרטואת החדר). החימום הופך את הלחם לקריספי וטעים.
8. אין צורך באבקת אפיה בכלל.
טיפים נהדרים! תודה רבה <3
מה לעשות שונה אם כבר טחנתי את הכוסמת כשהיתה יבשה ויש לי עכשיו קמח מכוסמת שלא הושרתה?
היי, תודה רבה על הטיפים!
לי הלחם המשיך לתפוח בתוך התנור בהתחלה ואפילו נזל מהתבנית ואז פתאום צנח לגמרי ויצא טעים אבל ממש נמוך. מה עשיתי לא נכון?
הי, תודה על הטיפים!
רציתי לשאול 2 שאלות:
1. את מחליפה את המים של הכוסמת לאורך ההשריה?
2. ההתפחה של ה-24 שעות זה עם שמרים או בלי?
תודה לרחלי על המתכון! משום מה לא תפח לי… אבל יצא טעים ומקווה שבפעם הבאה גם יתפח
היי, הטיפים שלך נהדרים, אני עשיתי כך ויצא לי מושלם. באיזה תבניות את משתמשת? והאם שמה נייר אפיה?
היי, אז לגבי המעלות של של התנור , לשים כמו שכתוב פה או כמו שכתוב במתכון?
תודה על הטיפים.
אם אני רוצה להוסיף גרעינים לבלילה, מתי מוסיפים?
לפני ההתפחה או אחריה?
ומה לגבי המלח? אם אני מוסיפה אותי לפני ההתפחה היא לא מעכב/מונע?
הכנתי את הלחם בדיוק לפי ההוראות והוא יצא מאוד דחוס. יותר כמו גוש גבינה קשה. אומנם טעים, אבל אני תוהה מה לא עשיתי טוב.
שאלה- אחרי שמשרים את הכוסמת ומוציאים את המים, צריך לשטוף אותה? היא נשארת דביקה. לא שטפתי כי עקבתי בדיוק אחר ההוראות והיה כתוב רק לסנן.
אין צורך לשטוף אחרי.
זה יוצא דחוס אם התפיחה הייתה מעטה מדי. התפחת עם שמרים או בלי? כמה זמן?
ובכל מקרה הוא לא אמור לצאת אוורירי כמו לחם רגיל אבל לא דחוס כמו גוש גבינה 🙂
המרקם מושלם! אני רק חושדת שהשתמשתי בכפית מידה אחת של חצי כפית ולכן יצא קצת תפל – אבל עם ממרח כלשהו זה ממש בסדר . השתמשתי בבלנדר מהסוג ה״חייתי״ ואחרי פחות מדקה העיסה כבר הייתה חלקה ואפילו התחילה להתחמם, כך שעצרתי אחרי דקה. את התוספות ערבבתי ישר לבלנדר עם פולס אחד – קודם סילאן ומלח, אח״כ שמרים (כדי שלא יגעו במלח), ובסוף גרעינים כדי שלא יטחנו אלא רק יתערבבו. בפעם הבאה אנסה להתסיס ללא שמרים כפי שמציעה כאן עין לציון. תודה רחלי על עוד מתכון קל, בריא וטעים (:
איזה יופי, ותודה על הטיפים על הדרך <3
הכנתי שוב, הפעם ללא שמרים. הנחתי בתנור סגור וכבוי כשמונה שעות אך לא נראתה תסיסה כלשהי. הלחם יצא מאד דחוס ונמוך בטקסטורה דמוית גומי / גבינה קשה במראה ובמגע, אך די נעימה לאכילה . מעניי ואיך יצא אחרי הקפאה וחימום בטוסטר. מניחה שזה כן אפוי לגמרי וגם אם לא אין בעיה לאכול מאחר שכל החומרים ידידותיים. בכל מקרה, אני בוחרת בגרסה עם השמרים.
הי רחלי בתחילת המתכון ציינת שמדובר בלחם כוסמת ללא גלוטן הבעיה היא שחיפשתי כוסמת ירוקה שהיא ללא קליה ראיתי שעל האריזה מצוין עלול להכיל גלוטן חיטה וגלוטן שעורה.
אני דיי מפחדת להכין מתוך רגישות לגלוטן של חולי צליאק.
האם קיים בשוק כוסמת ללא גלוטן?
שרית אם זה עדיין רלוונטי לך
תדעי שאין בכוסמת עצמה גלוטן והם כותבים שהיא עשויה להכיל עקבות גלוטן כי זה עלול היה לגעת בעקבות גלוטן ולכן אם תשטפי טוב את הכוסמת לפני השימוש אין לך ממה לחשוש..
שרית אם זה עדיין רלוונטי לך
תדעי שאין בכוסמת עצמה גלוטן והם כותבים שהיא עשויה להכיל עקבות גלוטן כי זה עלול היה לגעת בעקבות גלוטן ולכן אם תשטפי טוב את הכוסמת לפני השימוש אין לך ממה לחשוש..
המתכון מצוין
שאלה לגבי אחסון לאחר יומיים הוא נעשה בצקי ולח מבפנים מדוע? כיצד ניתן למנוע זאת?
תפח לי יופי בלי שמרים אבל באפיה הכל נהרס. יצא אפוי מבחוץ ודייסתי מבפנים. אולי בגלל החום הגבוה בהתחלה שאטם את הכיכר ולא נתן לאדים לצאת?
מה גורם לזה לתפוח ללא השמרים?
צריך לשטוף את הכוסמת 4 פעמים לפחות ואז אם נחסף לגלוטן הכל נשטף. אבל! הבעיה היא האם הגיע גרגר חיטה ושעורה לכוסמת .! לכן חשוב לפזר במגש ולברטר. גן לי יש צליאק ואני נוהגת לשטוף ןלברור כל קוניה וכל תערובת גרעינים. ל ב ר י א ות
היי רחלי ממש רוצה לנסות את המתכון אבל… אין לי בלנדר.. אז אפשר במג׳ימיקס? בלנדר ידני?
תודה תודה
שמאית
המייפל זה לטעם או לתסיסה ?
אפשר בלי מתוק ?
שלום. אני מעונינת להכין את המתכון הזה ללא שמרים.
מהכתוב למעלה הבנתי שצריך להתפיח את הבלילה לילה שלם
ולאפות בתנור.מתי בעצם כדאי להוסיף את המייפל, מלח, והתוספות כדי לא לשבור את התפיחה שנוצרה?
מצטרפת לשאלה
הי רחלי בתחילת המתכון ציינת שמדובר בלחם כוסמת ללא גלוטן הבעיה היא שחיפשתי כוסמת ירוקה שהיא ללא קליה ראיתי שעל האריזה מצוין עלול להכיל גלוטן חיטה וגלוטן שעורה.
אני דיי מפחדת להכין מתוך רגישות לגלוטן של חולי צליאק.
האם קיים בשוק כוסמת ללא גלוטן?
הי.
נראה מעולה.
תנור על טורבו? רגיל?
השתמשתי בשמרים ומשום מה לא תפח בכלל ויצא נורא דחוס. יש לך רעיון למה?
היי. עשיתי אתמול לחם כזה במקרה.
הוספתי לבלילה מעט שמן זית ושימרי בירה (למי שאין בעיית גלוטן זה נהדר). את המסה הגדולה עשיתי בתבנית אינגליש קייק גדולה ולקח המון זמן עד שהייתה מוכנה (בערך, וכמו שנאמר כאן, להבדיל מלחם אין כאן בעיה לאכול את הלחם גם אם הוא לא מבושל ממש מאחר וכל הרכיבים ידידותיים גם כשהם לא אפואיים) אך חלק קטן מהבלילה אפיתי בתבנית סיליקון לקייפקייקס. ולא רק שזה נאפה טוב ומהר, הלחם יצא אורירי וטעים מאוד. שווה לנסות.
היי.
כמה מים שמים בבלנדר עם הכוסמת?
משהו בעריכה שיבש את הטקסט ולא ברור כמה לשים.
כל המתכונים שלך פשוט מעולים ומגוונים!!
תןדה 🙂
גם אני התבלבלתי. ברשימת המצרכים כתוב 1 ו-1/3, אז נראה לי שזו הכמות
גם אני התבלבלתי. ברשימת המצרכים כתוב 1 ו-1/3, אז נראה לי שזו הכמות
היי רחלי,
תודה על המתכון!
אני מכינה את הלחם כבר כמה חודשים ומרוצה.
הפעם הנבטתי קודם כל את הכוסמת, ואז הכנתי את הלחם. אך הלחם יצא דחוס ממש ולא אכיל.
האם הכנת את הלחם בעבר עם כוסמת נבוטה?
אני מנסה להבין אם זו הבעיה או שפישלתי במשהו אחר.
תודה!
לא יצא לי להכין. אנסה לשאול חברה שמכינה הרבה עם עדשים וכוסמת שהיא מנביטה אולי יש לה תובנות.
וממש שמחה שאת אוהבת את הלחם!
היי:) את מהממת וגם המתכונים שלך. אשמח לדעת אם ניתן להכין את המתכון ללא מייפל ובלי ממתיקים בכלל? תודה!
רחל יקרה.אני חובבת מושבעת של מתכונייך ועוקבת אחריהם באדיקות השריתי את הכוסמת ואחזור לעדכן איך יצא.ברצוני לדעת אם יש לך עוד מתכונים דומים לאלה.מה עוד ניתן להכין מהכוסמת הירוקה?(בעלי קנה לי כמות גדולה?) תודה אהובה
אפשר להכין עם קמח כוסמת ירוקה?
יס
זה הלחם הכי טעים בעולם
שלום לך,
הכנתי את הלחם לפי ההוראות ויצא פשוט מצויין!! ממש דומה ללחם ובמרקם של לחם!
בפעם הקודמת שהכנתי לא יצא כזה טוב כמו המתכון שלך.
תודה על ההסבר המפורט.
היי, לאחר שהשארתי את הכוסמת הטחונה לשמונה שעות התפחה היה ריח מאוד חזק של תסיסה(גופרתי מאוד), האם זה תקין או שהבלילה התקלקלה?
הי, האם התנור צריך להיות על מצב טורבו או רגיל?
שאלה: יש לי קמח כוסמת קנוי, בכמה כוסות קמח להשתמש בהתאם ל-500 גרם כוסמת שבמתכון?
תודה.
יצא מושלם!!!!!!! הנבטתי יום אחרי שהשריתי יום ואז התחלתי את התהליך. עשיתי אותו אתמול בערב בשתי תבניות אינגליש קייק. השארתי אותן בלילה להצטנן בחוץ ורק הבוקר פרסתי והכנסתי להקפאה( לא לפני שטעמתי וזה נהדר!!!!) אז תודה רבה על מתכון נפלא
הי רחלי.
הגיוני שהכמות שיצאה לי מהמתכון היא לתבנית אינגליש אחת בלבד?
לחם פשוט מושלם!! הכנתי כבר שלוש פעמים, למי שתוהה כמה זה 500 גרם כוסמת אז מדדתי, זה 2 ו- 3/4 כוסות מדידה
אלופה! ותודה שמדדת <3
היי רחלי! תודה רבה על כל המתכונים שלך!! כיף שיש כזה אתר שהכל יוצא מוצלח בו… הכנתי ויצא מדהים!! לא להאמין שזה לא מקמח.. אחרי כמה מתכונים שהכנתי מכן אני יודעת שעלייך אפשר לסמוך… :), רציתי לשאול: בלחם יש טעם דומיננטי מאוד( לטעמי) של כוסמת, מה לדעתך אני יכולה להוסיף כדי להשתלט על הטעם? אולי טחינה? או רעיון אחר..? בתודה מראש!!!
אחד המתכונים הטובים
וכול כך קליםםם
היום זאת הפעם השישית שאני מכינה את הלחם אבל בצורת לחמניות קטנות מרובעות הם תוספות מגניבות
1.צימוקים שחורים
2.אגוזים
3. עשבי תיבול
4 רגיל חובה
אז ממש תודה על שיתוף המתכון
חבל שזה לא נותן להוסיף תמונה
מתכון מעולה!! תודה רבה??
אופה כל שבוע, פורסת ומכניסה למקפיא. פרוסה-שתים ביום ואני מסודרת
אוי ככ התרגשתי להכין את זה אבל לא יצא לי טוב בכלל :/ לא בטוחה מה עשיתי לא נכון כאילו כל החלק הפנימי פשוט לא היה אפוי כמו שצריך והתפרק
נגמר הלחם בבית. גם טורטיות הכוסמת הירוקה נגמרו, אתמול ב 15.00 החלטתי שאני רוצה לחם. ב 23.30 יצאו 2 לחמים ריחניים עם קראסט משוגע.
הבוקר אחרי שפרסתי וטעמתי, אני יכולה לכתוב שזה חלום! הלחם במרקם מושלם!
כתוספות שמתי מעט בצל מיובש, אבקת שום (הכרחי), קליתי גרעיני חמניה, שומשום, צ’יה, פשתן. יצא מדהים!
תודה!
תודה!
תודה!
אויש כמה שימחת! איזה כיף לשמוע עשית לי את היום
יצא מוש! למרות ששכחתי להוסיף עוד תוספות למעלה.תודה!
שלום לא ממש מבינה את ההסבר…
שמתי בבוקר להשרות את הכוסמת עם מים 5 ס’מ מעל הגרעינים… ל6-8 שעות. אחר כך אני מסננת ומוסיפה מים חדשים וטוחנת? ועכשיו?
אחרי הטחינה עם המים החדשים את מוסיפה את שאר המצרכים ומערבבת
שופכת לתבנית ומתפיחה. אם את עושה עם שמרים מתפיחה שעה. אם את עושה בלי שמרים מתפיחה לפחות 24 שעות, בחוץ מכוסה במגבת. בהצלחה 🙂
איזה סלטים מצולמים ליד הלחם?
הוספתי עגבניות מיובשות, זעתר, כף שמרי בירה ולמעלה קישטתי ברוזמרין טרי מהגינה. יצא מושלם! תודה רבה!
הי 🙂 נראה אחלה מתכון
אני בהמתנה להתפחה בלי שמרים
בינתיים עברו כמעט 4 שעות ולא נראה שקורה שם משהו
האם יכול להיות קשור בזה שעבדתי עם מוט טחינה ולא פוד פרוססור ויצא לי קצת פחות נוזלי ואחיד משלך?
וגם, אם רוצים להשתמש בקמח כוסמת להבא, האם מומלץ ומה הכמות והיחסים?
וכמובן אעדכן בהתפתחות פה 🙂
טוב,
קצת מבאס….
הוצאתי עכשיו מהתנור, כיכר הלחם יצאה ממש נמוכה…
לא שמתי שמרים, השארתי 8 שעות בתבנית לפני האפיה.
כשיתקרר אטעם, מקווה שיהיה טעים
תודה רבה על המתכון! 🙂 3>
כמה שאלות:
– יש לי כוסמת שהשריתי אותה במים לילה ולאחר מכן הנבטתי אותה (במסננת מעל קערה והרטבתי אותה כל כמה שעות) והיא הצמיחה נבטוטים קטנים. אפשר להשתמש בה? אם כן, כמה מים לשים בבלנדר?
– עם איזה שמן לשמן את התבנית?
בטח, זה יהיה נהדר.
אותה כמות מים ואיזה שמן שתרצי.
היי,
אפשר דבש במקום מייפל/סילאן?
איזה מתכון נהדר… רק שאלה – במתכון המקורי כל הכמות נכנסת בתבנית אחת, ואצלך בשתי תבניות? האם לא יוצא נמוך מדי?
תלוי מאוד בגודל התבנית. לצערי ולשמחתי יש היום כל כך הרבה גדלים של אינגליש קייק שזה מבלבל את כולם. פשוט שימי לפי גובה הלחם שאת אוהבת.
אם רוצים לעשות את הגרסה בלי השמרים, את הבלילה משאירים בחוץ או שמים במקרר? קיץ או חורף, תודה
היי
יש לי שאלה(הלוואי ותראי בזמן)
התחלתי להכין את הלחם ויש לי כוסמת רגילה(ולא ירוקה)
יש הבדל בינהם?
תודנ?
עבר זמן, אבל למען הדורות הבאים – כוסמת ‘רגילה’ (חומה וקלויה) לא מתאימה למתכון הזה.
היי! אפשר להשתמש בקמח כוסמת ירוקה?
האם התנור צריך להיות על טורבו או רגיל?
קודם כל תודה על כל המתכונים! מתה על הבלוג שלך והכל נראה וגם יוצא מעולה 😉
בלחם כוסמת – את חושבת שיעבוד באותו אופן גם עם קינואה מושרת במים?
מהממת פעם ראשונה שיוצא לי כזה מרקם הורס חבל שאי אפשר לצרף פה תמונות יצא שווה בטירוף
הכנתי את הלחם פעם אחת ועכשיו בדיוק מכינה שוב פעם- יצא מעלף, התאהבתי!!עשיתי בגרסא של השמרים, וזה טעים, בריא וכיף לגוון מלחם “רגיל”. תודה!
אפיתי היום את הלחם, מתכון מצויין וממש ממש טעים!!! מומלץ כפי שכתוב בתום האפיה להפוך אןתו ולאפות את החלק התחתון יוצא קריספי וטעים
היי רחלי
אם אני רוצה להכין את הלחם כוסמת באופה לחם
ידוע לך איך ?
עושים את אותו תהליך ולבחור בתוכנית לאפיית לחם מלא?
תודה רבה
היי רחלי
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמת ירוקה.
אם כן מה היחסים?
תודה !!!
נראה מדהים! האם אפשר להשתמש בכוסמת חומה במקום?
הי. תודה על המתכון. אפשר להשתמש בשמרים טריים?
אהלן,
ניסיתי את הגרסה בלי השמרים, וכמו שראיתי שכבר הגיבו כאן, הלחם לא תפח כלל. הטעם היה מעולה, אך המרקם היה משהו בין גבינה קשה לבטון רך. אני רואה גם תגובות משבחות, ואני מניחה שהן עקבו אחר המתכון עם השמרים. האם ניסית את הגרסה ללא השמרים? אם כן, איך היא יצאה? 🙂
תודה רבה! נגה.
היי,
לא ברור לי מה כמות המים שצריך לשים. וגם על איזה תוכנית אפיה טורבו או רגילה? תודה :*)
הכנתי כבר פעמיים, בהתפחה ארוכה ללא שמרים. יצא מעלף.
הוספתי זיתים, גרעינים ותבלינים (5)…. כיף גדול לשחק עם הטעמים.
המון תודה על המתכון שמשפר את תזונתי (:
היי במתכון כתוב כוס ושליש מים על 500 גר של הכוסמת,אבל בסרטון נראה שיש הרבה יותר מים מכוסמת, מה אני לא עושה נכון?
לדעתי הכמות של המים במתכון אינה מדויקת או שיש פחות מ 500 ג׳ כוסמת במתכון כי גם לי הבלילה לא יצאה כל כך נוזלית כמו בסרטון והכנסתי כ 2 כוסות מים.
אפשר להמיר חלק מהנוזלים בסלק טחון? כמו בלחם סלק למשל
הי, הכנתי אתמול את המתכון של הלחם בדיוק כמו שכתוב. ללא שמרים. נתתי לעיסה לתפוח 6.5 שעות, העיסה לא תפחה והלחם יצא מאוד דחוס. האם יש לך איזו עצה מועילה? כי אני לא מתלהבת מלהוסיף שמרים. תודה
לא הבנתי כמה מים לטחון בבלנדר.
תודה
הי, אני מתפיחה ללא שמרים, איפה לשים את התבנית? במקרר או בחוץ?
בחוץ, מכוסה.
עשיתי ככה יצא לי דחוס ונמוך. לא תפחת בכלל גם אחרי 8משעות . לא יודעת מה לא עשיתי בסדר.
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמת? יש לי קמח של קמח הארץ. ואם כן, באיזו כמות?
תודה מראש!
יצר נהדר!
הייי, האם זה יעבוד עם מחמצת??
תודה רבה:)
שלום רחלי
הכנתי את הלחם על פי המתכון שלך וזה פשוט הצליח בגדול,תודה על המתכונים שאת משתפת
בברכה
תמרה
הי
האם אפשר לשים אבקת אפייה במקום שמרים?
עשיתי את הגרסא ללא שמרים השארתי עם מגבת לשמונה שעות אבל לא ממש תפח…מה יכולה להיות הסיבה?
מניסיון של כמה פעמים שהכנתי את הלחם, כדאי להתפיח לפחות 24 שעות מכוסה במגבת.
ואז הוא גם מקבל קצת טעמים של לחם מחמצת שזה מושלם למי שאוהב 🙂
תודה לך ולכולם על התגובות המחכימות!
500 גרם זה לפני השריה? כי בהשריה הכמות גדלה ( לפעמים מכפילה את עצמה,לפעמים פחות..) או אחרי השריה?
השריתי חצי שקית(של 500 גרם) כוסמת ואחרי השריה יש לי בערך 3 כוסות. השאלה כמה כוסות לשים? ( כמה גרם? אבל מעדיפה לדעת גם בכוסות) וכמה מים?
רוצה לדעת אם זה נחשב חצי כמות ואז אוריד בחצי את המים וכו’
בקיצור אשמח בבקשה להבין כמה כוסות אחרי השריה וכמה מים?
התפחה בלי שמרים ( על השיש/בתנור?) כדאי 24 שעות ולא 8 שעות? זה לא מתקלקל בחום הזה? זה כבר היה בחוץ בהנבטה..חשמלי במקרר, מקוה שיחזיק מעמד כ’כ הרבה זמן בחוץ..
תודה מראש!
חן
וואו יצא מדהים!!! טעים כמו עוגה✨
תודה
אפשר לעשות את המתכון עם קמח כוסמת ירוקה?
היי! יעבוד במיכל בלנדר של 1.4 ליטר? תודה!
האם קרה לכן שהכוסמת נהייתה ורדרדה? אולי זה מיתר שעות של השרייה/ התפחה? ואז זה גם חמצמץ קצת
הי, אני מכין את הלחם באופן קבוע
לעיתים קרובות הוא יוצא מאוד סדוק מלמעלה כאילו שהיתה רעידת אדמה בעוצמה גבוהה מה הסיבה? איך להמנע ולקבל קראסט חלק? תודה
יצא מעולה!!!!
ידוע לך במקרה ערכים תזונתיים?
שלום
יש לי חבילת קמח כוסמת ירוקה אורגני 500 גרם של הרדוף
האם אוכל להשתמש בה למתכון שלך, ואם כן, אם כן מה היחסים? האם עלי להוסיף שמרים יבשים
בתודה על התשובה וחג סוכות שמח
תודה רבה,
יצא מוצלח הרבה מעבר לציפיות.
הי רחלי.
אין לי בלנדר.
אפשר לטחון במג’ימיקס?
הי אני מכין את הלחם בהתאם למתכון מספר שנים ממש מעולה. לאחרונה אני מכין כמות כפולה, משמן היטב סיר 24 סמ’ יוצק את התערובת לסיר מפזר מעל את גרעינים השונים שהשארתי ממה שהכנסתי לתערובת, לאחר התפחה מכניס את הסיר לאפייה, בסיום האפיה הופך את הסיר על רשת קירור וטופח קלות שהלחם יצא מהסיר, יוצא לחם עגול גבוהה וטעים.
חייבת לציין שבתור סוכרתית הלחם הזה מציל את החשק לפרוסה טובה ואפילו שתיים. אני עושה את כל החצי קילו בתבנית של איקאה שהיא כמעט כמו 2 תבניות אינגליש והיום הצלחתי לשמור על התפיחה היפה שלו. טחנתי את הכוסמת עם כוס אחת של מים רותחים, בכוס קטנה בצד שמתי מעט מים חמימים עם כף שמרים(כן, פי 3 ..) ורבע כפית אינולין שזה חומר ששמרים מתים עליו ואין בו פחמימות, ולעיסה הוספתי גם כפית אבקת אפייה. אצלי הוא תופח תוך רבע שעה למילוי מלא של כל התבנית(האינולין הזה הוא מטורף) אבל פעמים קודמות באפייה הכל קרס.. והיום החלטתי לתת לו 20 דקות ב220 מעלות ואחכ הורדתי ל170 ואפיתי שעה נוספת והוא שמר על התפיחה שלו והפך להיות ממש אוורירי!!! פשוט מושלם ❤ תודה!!!
לחם מדהים!!!
אם אני רוצה להוסיף לו פסיליום… את יודעת להגיד לי יחסים? אם צריך להוסף עוד מים?
היי
ראיתי את המתכון של עבור לחם כוסמת ויש לי שאלה הקשורה לנושא.
אני מנסה להכין לחם מקח טף שיוצא כבד ומרוכז (השמרים לא עובדים אתו בהצלחה מרובה) וכן הוספתי בהכנה קמח כוסמת בכמות של 25% מכמות קמח הטף. התוצאה הייתה יותר טובה מבחינת ה”כבדות”, אבל יש מקום לשפור.
השתמשתי בשמרים יבשים ככף לכמות של 600 ג”ר קמחים ומשך ההתפחה היה כשעתיים.
אשמח לשמוע המלצות לשיפור.
בברכה
דני
היי הכנתי כמה פעמים ויצא מדהים ! תודה
אבל הקשה הופרד מהרך .. יצר מן תעלה בכל הלחם .. יש לך מושג למה זה יכול לקרות ? מנסה להבין ולא מצליחה ! תודה רבה על העזרה
הי רחלי, אני אוהב את המתכונית שלך שהם ברורים, קליליים וען לא מעט הומור!!
אני רוצה להכין לבתי (היא כבר מעבר לגיל 30, אימא בעצמה אבל אני עדיין אוהב לבשל לה…) לחם מקמח כוסמת – לא כוסמת ירוקה שיש להשרות ולעבד כי אם, מכוסמת במרקם קמח. יש משהו?
תודה
אני הוספתי לבלילה זיתים אורגנו וקטשופ ללא סוכר וזה יצא בטעם פיצה .יאמי
מתכון מאוד מוצלח, הלחם יצא מצוין. הפעם אנסה ללא שמרים. תודה רבה. גיל
באהבה רבה. שמחה שיצא מוצלח.
אני מצטטת מהטקסט של ההוארות:
מסננים את הכוסמת מהמים ומעבירים לבלנדר. מוסיפים ו-1/3 כוסות מים חדשים (לא את אלה ששפכתם הרגע) וטוחנים במשך 2 דקות עד שנוצרת בלילה שדומה לטחינה דלילה.
שאלתי: מוסיפים 1/3 כוס או 1 ועוד 1/3?
תודה!!!
יצא מעולה, ולא ייאמן כמה פשוט. תודה
האם אפשר להשתמש במקום שמרים באבקת אפיה?
היי. הכנתי פעמיים את המתכון. פעם עם שמרים ופעם בלי שמרים. בשתי הפעמים הלחם יצא ממש נמוך. גובה של 3 ס”מ. השמרים חדשים פתחתי אותם ומיד השתמשתי. מה יכול להיות לא בסדר?