אם יש משהו שכולנו חיכינו לו בבית זה למרק עוף של אמא שלי. גם בגלל שהוא טעים בצורה יוצאת דופן ותמיד מזכיר את הבית, וגם בגלל שלאחריו הופיעה על הכיריים מחבת עם פשטידת אטריות.
איך קשורה הפשטידה אתם תוהים? הו, שאלה מעולה. הפשטידה הזאת נולדה מעוף שנותר במרק וההורים לא רצו לזרוק. במקום זה, אבא שלי טיגן המון בצל, הוסיף את העוף שהוא חתך מתוך המרק ואת המילוי הזה, שהיה אדיר גם ככה בלי שום תוספת, הוא שם בתוך ערימה של אטריות במחבת. קצת כמו לביבת אטריות ענקית במילוי עוף.
לפעמים נדמה לי שכולנו חיכינו למרק רק כדי לקבל פשטידה.
בשנים האחרונות, אבא שלי כבר לא מבשל, והעוף, שפעם נותר ממנו בסיר, כבר נעלם בשנייה. בכל זאת המשפחה התרחבה והסיר צר מלהכיל.
כך קרה שהפשטידה הזאת נעלמה ואני מצאתי את עצמי עם געגוע.
אז שאלתי את אבא איך מכינים, ובמקום עוף מכובס מהמרק (אגב, אפשר להשתמש בכל עוף אחר שנשאר לכם – נגיד מעוף בתנור) הכנתי פשוט מפרגיות שקניתי. אם אתם צמחוניים אפשר להחליף את העוף בקוביות של קישואים או גזר או פטריות עם ערמונים.
יצאה פשטידה, שממש נחתכת כמו עוגה, עם מעטה חיצוני שחום ופציח ופנים רך ומלא בבצל מטוגן. ארוחה שלמה במחבת. געגוע שקשה להסביר במילים.
אל תפספסו:
מתכון לחמין הכי טעים שתכינו
מתכון למלפוף – מיני כרוב ממולא באורז
מתכון לעוף בדבש ולימון עם אורז – ארוחה בתבנית אחת
מחכה לראות איך יצא לכם <3 שתפו אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם.
פשטידת אטריות במילוי עוף ובצל מטוגן של אבא
מצרכים:
1 חבילה אטריות ביצים בינוניות או רחבות סוגת
5 ביצים L
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון הפשטידה
למילוי:
2-3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
2 נתחי פרגית
מעט מלח ופלפל
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים במחבת רחבה עם שמן עד הזהבה. תהיו סבלניים זה לוקח קצת זמן עד שהבצל רך.
– בינתיים חותכים את הפרגיות לקוביות קטנות או חותכים כל עוף שנשאר לכם (מהמרק, מהגריל, מתבשיל) לקוביות. מוסיפים לבצל ומטגנים ביחד עד שהעוף מזהיב. מוציאים ומצננים.
– מרתיחים המון מים בסיר גדול וממליחים היטב. מוסיפים את האטריות ומבשלים עד ריכוך.
– מסננים מתחת למים קרים זורמים ומעבירים לקערה.
– מוסיפים את שאר המצרכים (ביצים, מלח ופלפל) ומערבבים.
– במחבת רחבה מחממים שמן בגובה 1/2 ס”מ ומניחים 1/2 מתערובת האטריות. מטגנים במשך 5 דקות על אש בינונית עם מכסה פתוח.
– מניחים באמצע הפשטידה, כך שלא יגיע לדפנות המחבת, את מילוי העוף ומכסים ביתרת תערובת האטריות.
– מכסים עם מכסה ומטגנים על אש נמוכה במשך 15 דקות או עד שהחלק התחתון זהוב מאוד. חשוב לבדוק מדי פעם ולהרים בעדינות עם תרווד כדי לוודא שהחלק התחתון זהוב.
– הופכים בעזרת צלחת גדולה ומטגנים מהצד השני עד הזהבה יפה.
– מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
הערות ושדרוגים
– במקום פרגיות אפשר לשים חזה עוף.
– אם יש לכם עוף מוכן בבית (מהמרק, מהתנור, מתבשיל) אפשר וכדאי להשתמש בו. פשוט חותכים לחתיכות גסות ומוסיפים לבצל המטוגן.
– במקום עוף אפשר לשים קוביות של 2 קישואים או 2 גזרים או פרוסות של סלסלת פטריות עם חבילה של ערמונים קצוצים גס.
– הפשטידה נשמרת מעולה גם יומיים אחרי ואפשר לחמם אותה בטוסטר אובן, בתנור, במיקרו או לאכול אותה בטמפרטורת החדר.
– המתכון בשיתוף סוגת. עוד מתכונים מעולים תוכלו למצוא במתחם ‘מתכונים אחד אחד‘.
נראה מעולה ובא לי להכין. אפשר לאפות?
בהחלט, רק בתוך תבנית משומנת או מחבת ולהפוך באמצע האפייה
נראה מעולה! יש אפשרות להכין עם אטריות אורז רחבות?
אפשרי רק חשוב מאוד לשמן כדי לאטריות אורז יש נטייה להדבק
האם אפשר להכין מכל סוג פסטה? רוצה להכין מפסטה מלאה/ספגטי מלא
הפשטידה יצאה טעימה רק הבעיה שהאיטריות העליונות לא התאחדו עם שאר הפשטידה והיא התפרקה לשניים. מה עשיתי לא נכון?
היי רחלי, יש לי חבילה גדולה של נודלס. תוכלי להגיד לי על כמה ריבועים מדובר?
תודה
אשמח לקבל מתכונים טובים