כשהתחלתי לחשוב על המתכונים של שבועות, לפני 4 חודשים (!) הדבר הראשון שעלה לי לראש היה לזניה. אולי המנה הכי מזוהה עם החג וזאת שאני הכי אוהבת להכין.
מצד שני, ידעתי שאני רוצה להביא משהו חדש יותר, מיוחד יותר ובעיקר עם הרבה פחות התעסקות והרבה פחות פסטה.
מפה לשם, אחרי אינספור ניסיונות במטבח, נולדה לזניה שאין בה פסטה בכלל אלא שכבות של בטטה מתקתקה, תרד וגבינות מושלמות שמחברות הכל יחד. אפילו את הכמות הקטנה של הקמח במתכון אפשר בקלות להמיר לגרסה נטולת גולטן.
ואגב, תעשו טובה ותטעמו את רוטב הגבינות לפני שאני מוסיפים את הביצה – תקשיבו, מדובר ברוטב הכי טעים ביקום. קחו אותו ושימו מעל פסטה (אחרי הבישול) ותקבלו מנה וואו.
כך או כך, אני ממש ממליצה לכם להכין את הלזניה הזאת שהיא ספק פשטידה. גם לשבועות אבל גם לארוחת ערב או כשמארחים.
- שימו לב: הכמות פה מספיקה לתבנית בגודל 20X20 שהיא לא תבנית מאוד גדולה. אם רוצים גדול יותר אפשר להכפיל כמויות.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
- אל תפספסו: כל מתכוני שבועות במקום אחד.
לזניה בטטה עם תרד וגבינות
מצרכים לבשמל גבינות:
50 גרם חמאה
3 כפות קמח לבן או 2 כפות קורנפלור לגרסה נטולת גלוטן
1 ו-3/4 כוסות (420 מ”ל) חלב
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
קמצוץ אגוז מוסקט
100 גרם בולגרית (או פטה) פיראוס, ללא נוזלים
130 גרם קשקבל COLLECTION, מגורדת דק
1 ביצה L
לתרד מוקפץ:
שקית (800 גרם) עלי תרד קפואים סנפרוסט – מופשרים על פי הוראות היצרן
1/2 כפית מלח
מעט אגוז מוסקט – לא חובה
וגם:
3-4 בטטות, קלופות
40 גרם קשקבל COLLECTION, מגורדת דק
אופן הכנה:
– מכינים את בשמל הגבינות: בסיר בינוני ממיסים חמאה. כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עם כף עץ במשך 2 דקות.
– מוסיפים את החלב וטורפים היטב עם מטרפה ידנית עד שנוצר רוטב שמנתי קרמי וסמיך שמשאיר שבילים על הרוטב. מתבלים בפלפל שחור ואגוז מוסקט. חשוב לבשל את הרוטב עד שהוא מסמיך.
– מורידים מהאש ומוסיפים גבינת פטה וגבינת קשקבל ומערבבים.
– מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהיא נטמעת לגמרי. מצננים בצד.
– מכינים את התרד: סוחטים היטב היטב את התרד וקוצצים גס. מתבלים במלח ומעט אגוז מוסקט.
– מכינים את הבטטה: יוצרים פרוסות בטטה דקות בעזרת סכין דקה.
– מרכיבים (בתבנית בגודל 20X20): משמנים עם מעט חמאה תבנית פיירקס 20X20 ומניחים שכבה של פרוסות בטטה.
– מורחים מעל 1/3 מכמות הבשמל ומעל מפזרים 1/3 מכמות התרד – חשוב: את התרד יש לסחוט היטב מהנוזלים לפני שמוסיפים ללזניה. חוזרים על השכבות 3 פעמים כשהחלק העליון הוא רוטב הבשמל.
– עוטפים את התבנית עם רדיד אלומיניום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50-60 דקות ואז מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים גבינת קשקבל ואופים עד הזהבה יפה.
– מניחים ללזניה להתקרר מעט לפני שמגישים.
הערות ושדרוגים
– למי שרוצה, אפשר להוסיף בין השכבות גם דפי לזניה (ללא בישול מקדים).
– לא חובה לפזר מעל הבשמל שוב גבינה מגורדת, מה שכן, אחרי האפייה עם הרדיד אלומיניום כדאי להחזיר לתנור ללא הכיסוי לכמה דקות עז הזהבה יפה.
– לא חובה אגוז מוסקט אם אין לכם.
– רוצים לשדרג? אפשר להקפיץ את התרד, אחרי הסחיטה שלו, עם בצל מטוגן וקצת שום. יוצא מושלם. רק ממש חשוב להכניס את התרד לתבנית כשהוא ללא נוזלים.
– צילום תמונה עליונה: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב.
– המתכון בשיתוף תנובה.
800 גרם תרד קפוא, כמה זה בתרד טרי ?
בשביל להפוך לדיאטטי אפשרי להחליף את החמאה במשהו?
האם זה יעבוד להחליף את החלב בחלב סויה? (כדי להתאים לרגישות מסויימת, לא גרסא טבעונית של המתכון)
לא הבנתי איפה הלזניה ??
נראה מעולה!
אפשר להחליף את התרד במשהו אחר?
אשמח לדעת אם יש תחליף לביצה? היא הכרחית?
הי, האם אפשר במקום בטטה לעשות עם תפוח אדמה ?
הי, האם אפשר במקום בטטה לעשות עם תפוח אדמה ?
שלום רב,
האם אםשר חלב קוקוס במקום חלב?
בהחלט
אפשר להכין יום קודם ולחמם למחרת?
יצא ממש ממש מעולה. היה מסמר הערב
אפשר תרד טרי?
ומה תפקיד הביצה בבשמל?
תודה!
לא צריך לאפות את הבטטות לפני כדי שלא יצאו קשות?
כמה תרד טרי לשים? נראה מקסים – רוצה להכין