בלינצ’ס גבינה מתוקה לזכרו של בר רהב ז”ל

Posted on

“בקצה השמיים ובסוף המדבר, יש מקום רחוק מלא פרחי בר”

די, מלמלתי לעצמי בפעם העשירית בשעתיים האחרונות, את חייבת להפסיק לבכות.

02:00 בלילה, כבר שעתיים שאני מנסה לכתוב אבל הדמעות לא מפסיקות לרדת. מרטיבות את המקלדת ואותי. את הפיג’מה שכבר הוחלפה ואת גליל נייר הטואלט שהנחתי לצידי. מבינה שקל זה לא הולך להיות.

“את בכלל לא מכירה אותו” אני מנסה להרים את עצמי מבור העצב שנפלתי אליו. אבל הכאב, לו אין אילן יוחסין ולי אין בעלות עליו. הוא מגיע גם כשאני לא רוצה.

לפני 6 שנים, בתאריך 19.07.2014, נהרג סג”מ בר רהב ז”ל במבצע צוק איתן. עד לפני חודש בכלל לא הכרתי אותו, לא הבטתי בעיניים היפות שלו וגם לא חייכתי אל מול חיוכו הקטן והמבויש שניצב מולי בפייסבוק.

שעות ארוכות גללתי אחורה בפרופיל שלו, קוראת על הגעגוע והכאב העצום שהותיר, על מי שהיה ועל מה שהספיק לעשות ב-21 שנותיו הקצרות. על העובדה ששירת בהנדסה קרבית למרות ששיחק בנבחרת הכדור-מים ויכול היה להתגייס לתפקיד של ספורטאי מצטיין.

קוראת על החברים שלא מאמינים שדווקא הוא ועל נעמה, אמא של בר, שנלחמת כמו לביאה ביחד עם אפי, להנציח את זכרו. לא לתת לו להשכח.

בר רהב ז”ל

בהלוויה של בר, בתחילתו של קיץ 2014, ספדה לו סבתא של בר, יהודית, ואמרה “ברי שלי. אני רוצה עוד פעם אחת לעמוד על קצות האצבעות כשאתה מתכופף אלי לחיבוק ולנשיקה, ואני מרגישה את השקע הזה בצוואר שנישקתי מאז שנולדת… שכב בשלום ילד שלי. עשרים ואחת שנים של שמחה הבאת לי. נכד בכור שלי, גאווה”.

ואני? קוראת ולא מבינה למה. למה סבתא צריכה לקבור נכד, למה האדמה הזאת חשובה מחיים של אדם, למה אלוהים בוחר לקטוף את ששתל. כל כך הרבה שאלות ותשובות אין.

את הבלינצ’ס גבינה הזה, שבר כל כך אהב, הכינה לו סבתא יהודית ודרכו למדתי להכיר את בר.

במסגרת פרויקט מתכון עם זכרון (כנסו ללינק, בחרו מתכון ודרכו הנציחו את מי שאינם) גיליתי את המתכון הזה ואת הסיפור מאחוריו. וכמה, כמה געגוע יכול להיות עצום ונוכח.

אוכל הוא זכרון, אני נוהגת שוב ושוב לומר, הוא זכרון מוחשי שמחזיר אותנו לרגעים שלא ישכחו. הוא סימנייה בתוך החיים שמאפשרת לנו להרגיש. לנבור אחורה בזכרונות שלעיתים נוטים להתמוסס, והנה, לשנייה אחת הם מקבלים חיים.

“תשמור עלינו מלמעלה, תעזור לנו לאהוב, לחבק וקצת לחייך היום. אוהב אותך בן, רוצה לחבק אותך”.

מקווה שגרמתי לך בר, וגם לך אפי, קצת לחייך היום. כי בר שלכם, לא ישכח ואין לי ספק שהוא מביט שם מלמעלה וכל כך גאה בדרך שבחרתם להנציח, להזכיר ולזכור אותו.

לא תאמינו כמה זה טעים. ואפשר למלא גם במילוי מלוח

האמת היא, שרציתי לכתוב לכם כמה הבלינ’צס הזה מדהים. כמה ברור לי למה בר אהב אותו. למה אתם חייבים להכין אותו וליצור זכרונות חדשים בבית.

רציתי לספר לכם, ולך בר, שהמשפחה שלי קיבלה קופסה מלאה בבלינצ’ס הזה וכל הוואטסאפ התמלא במחמאות. “זה נדיר” גיסתי כתבה שם. לא יודעת כמה נדיר היית. אתה ועד נשמות טובות כמוך שהיו ואינם.

בסוף החלטתי להניח אותו כאן ולתת לחיוך שלך לדבר.

עננים של שמחה
  • הכנתם את המתכון? העלו את התמונות וצרפו את ההאשטאג #הבלינצסשלבר (ללא גרש באות צ).
  • רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
  • הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.

בלינצ’ס גבינה מתוקה לזכרו של בר רהב ז”ל

מצרכים (ל-20 בלינצ’ס):
4 ביצים L
1 כוס חלב
1 כוס מים
2 כוסות קמח לבן רגיל

למילוי:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
בין 250 ל-500 גרם גבינה לבנה 5% או 9% (תלוי כמה גבינתי אתם אוהבים)
1-2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:
– שמים בקערה בינונית ביצים, חלב ומים וטורפים. מוסיפים את הקמח וטורפים עד שהבלילה חלקה. מניחים בצד לרבע שעה. אם בזמן הזה הבלילה הסמיכה יותר מדי (היא צריכה להיות יחסית נוזלית כמו טחינה נוזלית) אפשר להוסיף כמה כפות מים ושוב לטרוף. ובכל מקרה בכל זמן הטיגון, אם הבלינצ’ס יוצאים לכם קצת עבים, אפשר להוסיף מעט מים כדי שהבלילה תהיה עדינה יותר.
– משמנים ממש בשכבה דקה דקה (עדיף עם תרסיס שמן או עם מעט שמן ואז ניגוב שלו עם נייר סופג) מחבת של בלינצ’ס או מחבת רגילה נון סטיק ויוצקים מצקת מהבלילה ומטים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל תחתית המחבת.
– מטגנים משני הצדדים עד הזהבה עדינה ועורמים את הבלינצ’ס אחד על השני בצלחת.
– מילוי: מקציפים את השמנת והסוכר עד לקבלת קצפת רכה (לא יציבה, רכה). מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף עד שהקצפת יציבה. בשלב הזה מומלץ לטעום ואם הקרם לא מספיק מתוק לכם אפשר להוסיף עוד טיפל’ה אבקת סוכר. קחו בחשבון שמפדרים את הבלינ’צס באבקת סוכר או מגישים עם פירות אז לא להגזים עם הסוכר.
– מניחים בלינצ’ס על השיש ומניחים בחלק התחתון 2-3 כפות מהקרם ומגלגלים למעין רולדה הדוקה.
– חוזרים על הפעולה עם שאר הבלינצ’ס ומגישים. אם רוצים לשמור שמים בקופסה סגורה ושומרים במקרר.
– מומלץ להגיש עם אבקת סוכר למעלה ו/או רוטב שוקולד ו/או פירות טריים.

כל כך טעים ביחד עם פירות טריים

הערות ושדרוגים
– יהודית, סבתו של בר ז”ל, מוסיפה למילוי פירות מקופסת שימורים חתוכים לקוביות (קוקטייל פירות, אננס וכו). חשוב לסנן את הפירות מהנוזלים.
– הבלינצ’ס ניטרלי בטעמו ולכן אפשר למלא אותו גם במילוי מלוח כמו פירה תפוחי אדמה עם פטריות מוקפצות או גבינות מלוחות מתובלות בעירית ופלפל שחור.
– הכנתם את הבלינצ’ס עם מילוי מלוח? אפשר גם לכסות אותם בתבנית עם מעט שמנת מתוקה וגבינה צהובה מגורדת ולהכניס לתנור ל-10 דקות כדי שהחלק העליון יוקרם ויזהיב.
– מומלץ להוסיף למילוי כפית תמצית וניל איכותית.

20 תגובות

  1. אפרת says:

    שכחת לציין באופן ההכנה את החלב

  2. חגית סלימי says:

    נראה לך שזה יעבוד כעוגת בלינצ’סים?
    כלומר להשאיר אותם פתוחים ולמרוח בין השכבות את הקרם שיווצר מגדל?

    1. דורית says:

      בדיוק רציתי לשאול גם 🙂

  3. איה says:

    הדמעות זולגות לי.. בלינצ׳ס מתוק מלוח.. גם אני לא הכרתי אותו, אבל בהחלט זוכרת את השם והסרט לזכרו..

  4. אליש says:

    הכנתי ויצא מעולה, תודה!

  5. רוני says:

    תחליב לגבינה? ריוויון / יוגורט / לבנה / שמנת מתוקה

  6. שרון says:

    גם לנו יש את הבלינצ׳ס שלנו, שאני מכינה בכל יום שבת וברקע מתנגנת מוזיקה ישראלית. אנחנו גרים בארה״ב והיום בדיוק לפני ארבע שנים עברנו. נתקלתי במתכון שלך במקרה, ולמרות שלא מרגישים כאן את יום הזיכרון, הלב איכשהוא יודע שזה מתקרב. החלטתי להכין הפעם את הבלינצ׳ס לזכרו של בר. מקווה. יצא מעולה! יצא מהלב. תודה שבחרת להנציח אותו בצורה כזו… מנחמת!
    שאלוהים ישמור על הילדים שלנו!

  7. עוגיות קורנפלקס ממכרות לזכרו של יוסי קירמה ז"ל – קרוטית – Krutit says:

    […] בלינצ’ס במילוי גבינה מתוקה לזכרו של בר רהב ז”ל […]

  8. עדי says:

    במקום כוס מים תנסו כוס סודה – מעלה את זה ברמה

  9. יהודית בנימין says:

    הפייסבוק מזכיר “ומקפיץ” כיתובים מן העבר. והנה – בלילה ירד כאן הגשם הראשון וקמתי לבוקר עם ריח של סתיו. הכל שטוף וכה נקי מאבק הקיץ. וכאן על המסך, ברי היקר שלי, עדיין מחייך. וקרוטיט כותבת כל-כך נוגע. והזכרונות מציפים וכמוהם הדמעות. תודה לכל האנשים היקרים שזוכרים את בר. תודה לאלו שעוזרים לנו להנציח. בר יישאר בליבנו עד סוף הימים והבלינצ’ס שאהב כבר חצו יבשות וימים. סבתא יהודית

    1. שירה כהן says:

      סבתא יהודית האהובה
      כמה חיבוקים הייתי רוצה לשלוח לך.
      על בר שאיננו ועל מה שהיננו.
      תודה ששיתפת אותנו במתכון ובמי היה בר בשבילך.
      נזכור אותו תמיד.

  10. שירה כהן says:

    סבתא יהודית האהובה
    כמה חיבוקים הייתי רוצה לשלוח לך.
    על בר שאיננו ועל מה שהיננו.
    תודה ששיתפת אותנו במתכון ובמי היה בר בשבילך.
    נזכור אותו תמיד.

  11. סיגל כהן says:

    מכינה שנים בלינצס והפעם חיפשתי מילוי קצת אחר והגעתי לכאן החלטתי שהשנה אני מכינה את הבלינצס לזכרו של בר ⚘שולחת לך סבתוש יקרה חיבוק ענק ותודה ששיתפת אותנו ⚘

    1. רחלי קרוט says:

      מדהימה ומרגשת

    2. שמואל says:

      יהי זיכרו ברוך נוח בשלום

  12. מרים says:

    אני זוכרת את בר רהב אכין את המתכון לזיכרו

  13. גל says:

    מכינים היום את המתכון לזכרו של בר 💕

  14. אודיה דגני says:

    אפשר להכין עם קמח תפוחי אדמה?
    איך זה יוצא?

  15. סימון זיני says:

    הבוקר נתקלתי במתכון והחלטתי להכין אותו לבעלי ולילדה שלי בת השלוש. סיפרתי לה על בר ושזה היה הבילנצס שסבתא שלו הכינה לו. היא אהבה נורא!

  16. רויטל says:

    האם ניתן להכין בחמישי ולאכול רק בשבת? האם זה פוגם בטעם+?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend