העוגיות שכבשו את הרשת ובצדק. הן יפהפיות, טעימות בצורה יוצאת דופן ואפשר להכין אותן מראש (ללא אפייה), להקפיא ולאפות כשמתחשק. לי אגב תמיד מתחשק 🙂 מתכון מושלם של עדי קלינגהופר.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
עוגיות מגולגלות קקאו במילוי ממרח שוקולד לבן
לבצק:
500 גרם קמח
1/4 כוס סוכר או אבקת סוכר
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים או חלב
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
4 כפות קקאו לבצק החום
למילוי ולעיטור:
צנצנת ממרח שוקולד לבן (ממרחית לבנה עלית או צ’וקולטה)
4 חבילות אצבעות שוקולד (קינדר או עלית)
אבקת סוכר לעיטור העוגיות
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר, מצננים את הבצקים כשעתיים. אפשר לקצר קצת את הזמן ולהעביר למקפיא ל-30 עד 50 דקות. פשוט תגעו בבצק תראו שיש לו מרקם כמו של פלסטלינה יציבה.
– מניחים מחצית מהבצק על נייר אפייה מקומח, מקמחים גם מלמעלה ומרדדים למלבן דק. הרוחב של המלבן צריך להיות כפול 3 מאורך אצבעות השוקולד. גובה לא משנה. ראו תמונה. 2 הצדדים ליד האצבעות זהים ברוחב שלהם לרוחב האצבעות.
– מורחים ממרח שוקולד בנדיבות, בשכבה אחידה, ומעל מניחים את אצבעות השוקולד בשורה כלפי מעלה. ראו תמונה. מניחים אצבעות שוקולד ממש מהקצה למטה עד הקצה למעלה.
– סוגרים את הבצק מימין מעל אצבעות השוקולד ואת צד שמעל גם מעל האצבעות ומעל הבצק שכבר שמנו למעלה. כמו מעטפה.
– מעבירים את הרולדה, יחד עם נייר האפייה, למשטח חלק כמו קרש חיתוך ומעבירים בזהירות למקפיא לשעה או עד שרוצים לאפות.
– מחממים תנור ל-180 מעלות – חום עליון תחתון.
– אופים במשך 22 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט בצדדים. הוא לא אמור להיות זהוב לגמרי אלא מעט זהוב.
– מצננים לגמרי, זהירות בדקות הראשונות הבצק מאוד רך והוא מתייצב ככל שהוא מתקרר, ור אחרי שהוא כבר לא חם מפדרים באבקת סוכר וחותכים לעוגיות ברוחב 1 ס”מ.
הערות ושדרוגים
– ניתן להוריד את הקקאו ולשים במקום עוד קמח כך שיתקבל בצק לבן.
– במקום ממרח שוקולד לבן אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולד שאוהבים.
– במקום אצבעות שוקולד אפשר לשים קוביות שוקולד לבן או בלונדי.
– במקום חמאה אפשר להשתמש בנטורינה.
אפשר טיפ שהעוגיות לא ישברו באפייה?
הבצק היה מאוד יבש ופירורי, הוספתי עוד 1/4 כוס שמן בשביל לעבוד איתו. אבל סה”כ יצא מצוין..תודה לך💗
הי. למה רשום מחצית מהבצק. מה עם החצי השני. לא הבנתי
החמאה רכה או קרה?
קרה
היי אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן?
חייבת לציין שהתאכזבתי ברמות
תחילה הבצק היה פירורי מאוד אי אפשר לקרוא לזה בצק אלא חול
ואז ראיתי שמישהי אמרה בתגובות להוסיף רבע כוס שמן אז הוספתי גם ובאמת הבצק היה נראה קצת יותר בכיוון.
אחרי שעתיים במקרר הוצאתי אותו והוא פשוט לא אחיד מתפורר אי אפשר לרדד אותו כי הכל מתפרק.
אני מכינה הרבה עוגות שמרים ויודעת לעבוד עם בצק אבל המתכון הזה על הפנים!
בהמשך לזה שהוא פשוט לא כתוב טוב
תחילה לא היה כתוב באיזה וו להשתמש במיקסר אז פשוט החלטתי לנחש, שנית כתוב להשתמש בחצי מהבצק ומה עם החצי השני? פשוט זרקתי את כל הבצק לפח במלא אכזבה
אנא מכם ממליצה להשתמש במתכונים אחרים 🙁
הבצק פחות מתאים… הכנתי והיה נוראי לעבוד איתו אפילו שעובדתי מספיק זמן במעבד והיתי צריכה להוסיף עוד מעט חלב כדי שיהיה אפשרי בכלל הוא מאד פירורי ולא נוח ולדעתי מה שהכי הורס גם את הטעם שלו שיוצא יבש ולא נעים בפה זה הכמות של הקקאו לדעתי יותר מדי קקאו. הכנתי לא פעם מתכונים שלך וממש מעריכה ואוהבת את האתר שלך רק המתכון הזה פחות מוצלח
בצק מושלם ועוגיות טעימות בטירוף!
מי שלא יודע לרקוד אומר שהרצפה עקומה…
המתכון מדהים וטעים…
נחזור שוב…
יצא מושלםםם תודה
הכנו את העוגיות לפי המתכון שלך לזכרו של ר״ן גואלי שנפל ב-7 אוקטובר וגופתו חטופה, רן אהב את העוגיות האלה, כחלק ממשלוח מנות, הבצק מעולה והתוצאה מצוינת ואנחנו לא קונדיטורים, תודה רבה (:
הכנתי ויצא מושלם.
עד כמה העוגיות מתוקות ומושחתות
חסרה לי ביצה במתכון.