האמת היא, שממש לא התכוונתי לשבת היום לכתוב מתכון ובטח לא לעבד תמונות, לכתוב טקסט מקדים ולדאוג לעלות את הכל לבלוג. התכוונתי לנקות, לבשל, להכין את הקינוחים לערב.
אבל אז נזכרתי בקינוח הזה, שהמשפחה שלי כל כך אוהבת ולא הכנתי להם כמה שנים ובשש בבוקר קפצתי לסופר השכונתי כדי לקנות תותים ולהכין את העונג הכל כך טעים ומרענן הזה.
ואגב, בגלל המהירות וגם כי הכי לא תכננתי להכין את זה, לא הייתה לי בבית טפיוקה לבנה (היא זאת שנמכרת בכל הסופרים כמעט) אלא רק טפיוקה צבעונית שהבאתי מחו”ל (אל תקנו אותה, זה מטופש). בקיצור, כאן בתמונה אמנם לא ממש רואים אבל במציאות יש כאן כדורים קטנים בצבע ורוד, ירוק וצהוב. לא ממליצה להשתמש בזה, סתם כי זה לא יפה במיוחד.
וגם לא היה לי סוכר! אני קצת לא מאמינה שזה קרה, כי תמיד יש לי סוכר, וקמח, ומלא שוקולד, אבל איכשהו הסוכר נגמר אז השתמשתי בסוכר דמררה. אל תלמדו ממני, סוכר לבן עדיף כאן ?
יאללה, לכו להכין, אני רצה למטבח לוודא שהעוגה לא נשרפת.
חג שמח חברים ❤
טפיוקה בכוסות אישיות עם תותים וקוקוס
מצרכים:
1 כוס טפיוקה (הפנינים הקטנות) – להשיג כמעט בכל סופר
7 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
1 פחית קרם קוקוס (בדקו בטבלה מאחורי הקופסה שיש מעל 17% שומן)
לפירות למעלה:
1-2 סלסלות תותים
כוס מיץ אננס (נמכר בפחיות) או כוס מיץ תפוזים
כף מיץ לימון
4 פסיפלורה (לא חובה)
כפית מייפל או סוכר
קוקוס לעיטור
אופן הכנה:
– בסיר גדול שמים את הטפיוקה והמים וממתינים 10 דקות. מוסיפים את הסוכר.
– מבשלים על אש בינונית עד שהמים מגיעים לרתיחה. מקפידים לערבב כל הזמן עם כף עץ.
– מנמיכים את האש ומבשלים, תוך כדי ערבוב, עד שהטפיוקה הופכת כמעט לגמרי לשקופה ובאמצע נשארת רק נקודה קטנה לבנה. זה לוקח בערך 10 דקות.
– מוסיפים קרם קוקוס, מערבבים היטב, ומבשלים על אש נמוכה עוד 5 דקות.
– מעבירים לכוסות הגשה, וממלאים עד 3/4 גובה כדי שיהיה מקום לתותים. מניילנים כל כוס כדי שהחלק העליון לא יקבל קרום. מעבירים למקרר לשעה לפחות (הטפיוקה במיטבה כשהיא קרה מאוד).
– בינתיים חותכים תותים לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים מיץ אננס או מיץ תפוזים, מיץ לימון וסוכר ומערבבים. את התוכן של הפסיפלורה מוציאים לתוך מסננת ואת הנוזל שניגר למטה מוסיפים גם לתותים (בלי הגרעינים). מעבירים למקרר.
– כשטפיוקה קרה לגמרי שמים מעליה כמה כפות מהתותים עם המיץ, מפזרים קוקוס (אפשר לקלות אותו מעט על מחבת חמה כדי לקבל טעמים אגוזיים) ומגישים קר מאוד.
הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לתותים קוביות מנגו, קוביות אננס, קוביות קיווי, שקיקים קטנטנים של פומלה או תפוז.
– חשוב להגיש את הטפיוקה והתותים מעל כשהם קרים מאוד, טפיוקה בטמפרטורת החדר זה פחות מוצלח ומרענן.
נראה מעולה
רעיון נפלא לקינוח קל ומרענן.
בהחלט אכין ואפתיע את כולם?
שמחה שאהבת <3 חג שמח!
היי רחלי,
זה נראה נהדר! האם לבשל עם המכסה או בלעדיו?
בלי
חג שמח!
נראה מעולה וממש טעים! כמו כל המתכונים שלך בבלוג!
יש אפשרות להכין את הקינוח לפסח?
עד עכשיו לא מצאתי תשובה חד משמעית
האם הטפיוקה כשרה או לא לפסח?
איזה כיף לשמוע! תודה רבה.
עד כמה שאני יודעת היא כשרה גם לאוכלי קטניות וגם לאלה שלא, אבל מודה שאני מספיק חזקה בתחום 🙂
לפי אתר כיפה נראה שהיא אכן כשרה:
http://www.kipa.co.il/ask/show/209052
היי, כמה זמן תחזיק רק הטפיוקה במקרר ?
האם בשלב הראשוני, רק להניח את הטפיוקה במים ל10 דקות או שהכוונה להפעיל את הגז בזמן זה?
רק להניח 🙂
היי
יש 2גדלים של הטפיוקה. הגדול או הקטן?
עשיתי עם הקטן.. מקווה שיצא טוב?
הי רחלי, נראה מעולה והצילום מגרה;)…לכמה כוסות מספיקה הכמות שאת מכינה?..תודה ושנה מתוקה.
בסביבות 10-5 קטנות
רחלי המדהימה,
בפעם הראשונה יש בלוג שמצליח לגרום לי להכין דברים בריאים יותר, ואני אסירת תודה לך על כך.
קינוח הטפיוקה הזה הוא פשוט מדהים. טוב יותר מכל שוקולד. (טוב, כמעט טוב יותר… ? עדיין כבודו של השוקולד במקומו מונח. אני מתכוונת להכין מחר את הטריקולד שלך. ? נראה מעולה). הכנתי את קינוח הטפיוקה להיום, ואפילו הילדונת שלי, חולת הג’אנק, ביקשה עוד כוסית קינוח! יצא טעים בטירוף! ההסברים פשוטים והתמונות… אין מילים.
תבורכי!!! ❤️
ממש ממש שימחת אותי! תודה רבה על המילים החמות
יש אפשרות להחליף את הסוכר לחולי סכרת
אפשר להוריד את הכמות ל-1/2 כוס ולשים תחליף סוכר למשל “כמו סוכר”.
היי
תודה רבה על המתכונים המעולים!!!
אפשר להכין את זה יום לפני??
היי רחלי, התערובת יוצאת מעט נוזלית, הכוונה לא סמיכה כמו מלבי או מעדן, האם זה בסדר?
בוקר טוב. עד היום לא הצלחתי להכין טפיוקה רק דייסה שנזרקה מייד. עבדתי לפי המתכון וקיבלתי שוב דייסה. יש לך מושג למה? אני כבר מיואשת כי מאד אוהבת טפיוקה ולא מצליחה.
גם לי זה קרה בהתחלה. אם זה קורה (לפעמים זה תלוי בחברה), פשוט תוסיפי עוד מים רותחים ותעבירי למקרר אחרי שזה מתרכך גם אם נראה לך שזה דייסתי. אחרי הקירור זה פי מיליון יותר טוב. ובכל מקרה כאן זה מתכון שמאוד מזכיר קצת דייסה, אם את רוצה טפיוקה “אחת אחת” צריך לסנן אותה אחרי הבישול מהנוזלים הסמיכים ולהעביר לנוזלים אחרים חדשים ואז לא תתקבל דייסה.
תודה רבה!!!
הי רחלי, כמה מ”ל הפחית קרם קוקוס?
היי רחלי, יכול לכתוב כמה מים במ”ל וכמה סוכר בגרם?