משולשי בלינצ’ס במילוי קרם גבינה וניל שמתמוסס בפה מרוב רכות. וגם: רוטב תפוזים קרמלי שמוסיף ניחוח הדרי נהדר.
המלצה שלי: אפשר להכין את הבלינצ’ס יום ויומיים קודם להגשה ולשמור במקרר, עטופים היטב היטב שלא יתייבשו, ואפשר גם להכין את הקרם ולשמור בקופסה במקרר. ביום ההגשה רק ממלאים ומגישים. אפשר כמובן למלא כמה שעות או קודם או יום קודם ולשמור במקרר. כך או כך חשוב רק שיהיה עטוף היטב.
אז איך מקלפים למשולשים? הנה סרטון עם הסבר ושלבי הכנה:
View this post on Instagram
ואגב, את הבלינצ’ס אפשר להגיש גם בגרסה המלוחה עם מילוי של פטריות ובצלים או פירה. אם רוצים למלא בבשר אפשר להמיר את החלב במתכון של הבלינצ’ס למים. על הסוכר במתכון אפשר לוותר במידה ומכינים מלוח.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
משולשי בלינצ’ס במילוי גבינה עם רוטב תפוזים מקורמל
מצרכים ל-20 בלינצ’ס:
1 כוס מים
1 ו-1/2 כוסות חלב
2 כפיות סוכר לבן
4 ביצים L
2 כוסות קמח לבן
תרסיס פאם שמן קנולה או זית
למילוי:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
2/3 כוס חלב
1/2 קופסה (120 גרם) גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת בטעם טבעי
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כפית משחת/תמצית וניל
2 כפות אבקת סוכר
להגשה (לא חובה):
3/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס סוכר או סילאן או מייפל
קליפה מגורדת דק מתפוז אחד
אבקת סוכר – לעיטור הבלינצ’ס מעל
אופן הכנה:
– להכנת הבלינצ’ס: בקערה בינונית שמים מים, חלב, סוכר וביצים וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח וטורפים עד שאין גושי קמח.
– מתיזים תרסיס שמן לתוך מחבת בקוטר 20 ויוצקים מצקת מהבלילה. מטים את המחבת בצורה סיבובית כך שהבלילה תגיע לכל החלק התחתון בצורה שווה ותייצר בלינ’צס דק.
– מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה עדינה. מומלץ להתיז תרסיס בכל טיגון של בלינצ’ס. שימו לב: אם הבלילה מסמיכה בקערה בזמן ההכנה תוסיפו מדי פעם 2-3 כפות מים ותטרפו שוב. ככל שהבלילה תהיה נוזלית יותר הבלינצ’ס יצא דק יותר.
– להכנת המילוי: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את כל מצרכי המילוי ומקציפים על מהירות בינונית עד שנוצר קרם יציב.
– חותכים כל בלינצ’ס לחצי ואת החלק המעוגל בצד הבלינצ’ס מקפלים פנימה.
– מניחים כף מהמילוי בתחתית החלק הצר של הבלינצ’ס ומקפלים פנימה לצורת משולש. ושוב מקפלים פנימה לצורת משולש עד לסיום הבלינצ’ס.
– אם רוצים מפדרים את הבלינצ’ס באבקת סוכר.
– להכנת הרוטב: בסיר בינוני שמים את כל מצרכי הרוטב ומבשלים יחד עד שהרוטב מסמיך. זה לוקח בערך 15-25 דקות תלוי אם השתמשתם בסילאן או סוכר.
– מגישים את הרוטב לצד הבלינצ’ס.
הערות ושדרוגים
– אני הכנתי בצורת משולשים אבל אפשר כמובן גם למלא ולגלגל למעין רולדה (כמו אגרול).
– רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי, בזמן ההקצפה, 2 כפות ממרח שוקולד שאוהבים. תצא לכם מעין קצפת שוקולד נפלאה ולא מתוקה מדי כי הגבינה תאזן.
– המתכון בשיתוף פאם.
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן? ומה היחס של ההחלפה?
לא הבנתי איך יוצרים את צורת המשולש, אשמח להמחשה.
יש לך אינסטגרם במקרה? כי העלתי לשם סרטון