אני לא בטוחה מה אני אוהבת יותר – טחינה, יוגורט או כרובית. כך או כך, מדובר בשילוש שאין לתאר כמה הוא טעים. או כמו שחכם סיני אמר – 1+1+1 הם הרבה יותר מ-3.
עד לפני שנה כרוביות מטוגנות היו הפייבוריטיות שלי במסעדה, עד שהכנתי גרסה ביתית, מטוגנת אף היא, וקלטתי כמה שמן זה סופג וקצת נבהלתי. ואז הכנתי גרסה אפויה ו-וואו, זה אותו דבר. רך וזהוב, קראנצ’י בחלק מהמקומות אבל גם מתמסר בפה. בקיצור – יוסטון, יש לנו מנצחת.
מכאן הדרך לסלט כרוביות בטחינה היה מהיר והפעם גם הבאתי לכם את האהבה החדשה שלי – טחינת יוגורט שג’יימי אוליבר הכין לא מזמן בתכנית שלו וגרם לי לקום מהספה ולהכין גם. שובב האיש הזה.
היוגורט מוסיף כאן לא רק רעננות וקרמיות אלא גם חמיצות שמחמיאה מאוד לטחינה וביחד נוצר רוטב נהדר שמתאים לא רק לכרוביות אלא גם בפיתה עם סלט, על לחם ככריך, כמטבל לירקות וגם כרוטב לקינואה או לסלט. מאוד תלוי כמה מים תוסיפו וכמה נוזלי או סמיך תכינו אותו.
בקיצור, שישי היום, אין הרבה זמן, עזבו הכל ולכו להכין סלט כרוביות בטחינת-יוגורט. רק לא לשכוח חלה ליד. וכמובן – אל תשכחו לתייג אותי כשהכנתם. אחרת איך אתרגש? 🙂
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
סלט כרוביות בטחינה ויוגורט (אפויות בתנור)
מצרכים:
5-6 כפות שמן זית
1 כרובית גדולה וצחורה
מעט מלח ופלפל שחור
5 כפות טחינה גולמית
1/2 מיכל יוגורט BIO 3% תנובה
1 כפית מייפל או רוטב צ’ילי מתוק
1/4 כפית בהרט או כמון
1 כף מיץ לימון
מים קרים קרים
להגשה:
2 עגבניות בשלות – לא חובה
עלי זעתר או אורגנו טריים – לא חובה
1/4 כוס צנוברים
אופן הכנה:
– קולים את הצנוברים, במחבת חמה ללא שמן, עד הזהבה קלה ומצננים.
– מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים בגודל 4 ס”מ בערך. מומלץ שהם יהיו פחות או יותר באותו גודל כדי שבתנור כולם יהיו מוכנים באותו זמן.
– מעבירים לקערה, מזלפים שמן זית בנדיבות, ממליחים ומפלפלים. מערבבים היטב היטב. אם תהיה כרובית בלי מעטה עדין של שמן היא תתייבש במקום להתרכך.
– מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהכרובית זהובות ממש. מומלץ מאוד לערבב מדי פעם כדי שהצריבה תתקבל מכל הכיוונים. כמה זמן? מאוד תלוי בגודל הכרוביות. לי זה לקח חצי שעה.
– בינתיים מערבבים בקערה טחינה, יוגורט, מייפל, בהרט ולימון עד שנוצרת טחינה סמיכה ובהירה. מוסיפים מים קרם, בכל פעם 1/4 כוס, עד שהטחינה במרקם שאתם אוהבים. ספציפית כאן מומלץ שהיא תהיה קצת יותר סמיכה ממה שאתם אוהבים כדי שתעטוף יפה את הכרוביות. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפות שלכם.
– ועכשיו 2 אופציות הגשה: מניחים את טחינת היוגורט על צלחת כמו חומוס ומעל מניחים הר גדול של כרוביות וצנוברים בנדיבות. אופציה שנייה היא לערבב הכל יחד לכדי סלט אחד ביחד עם הצנוברים כמובן.
– למי שרוצה, אפשר לחצות עגבנייה ולמעוך את הלב שלה מעל הסלט. זה מוסיף חמיצות כיפית. ואפשר גם לפזר מעל עלי זעתר או אורגנו טריים. כן, גם פטרוזיליה תעבוד.
הערות ושדרוגים
– לגרסה פרווה/טבעונית ממירים את היוגורט לממרח סויה (יש לאלטרנטיב) בכמות זהה. במקרה הזה חשוב להוסיף עוד כף מיץ לימון. אופציה נוספת היא להמיר בחלב סויה או אורז.
– הסלט נשמר בקופסה סגורה במקרר עד שבוע.
– אל תוותרו על הצנוברים, הם מוסיפים כאן קראנצ’יות כיפית וגם עושר בביס. ואפשר גם שקדים פרוסים, רק לא לשכוח לקלות עד הזהבה.
– הסלט הכי טעים כשהוא חמים או בטמפרטורת החדר.
– המתכון בשיתוף תנובה.
צריך לבשל את הכרובית במים לפני?
אני לא בישלתי ויצא מצויין
כמה זמן זה נשמר במקרר?
יש אפשרות להשתמש בכרובית קפואה? אם כן, באותה הדרך?
יצא מושלם
יש אופציה לוותר על הצ׳ילי ו מייפל? אסור לי שום סוכר שהוא
אפשרי ♥
אבל אני שונאת צנוברים… מה אפשר במקום?
להכניס את היוגורט לטחינה??
טוב, זאת הכרובית הכי טעימה שאכלתי בחיים!! פשוט מעדן, אי אפשר להפסיק לאכול! מתכון מושלם (ואני די בטוחה שגיליתי את הטחינגורט לפני ג’יימי אוליבר, אבל אני אסלח לו הפעם… 😄)
תודה על המתכון המדהים ובכללי על הבלוג! האם הסלט נשאר שבוע במקרר לאחר שהוא כבר מטובל כולל הוספת הצנוברים? אני רוצה להכין לארוחת שבת
היי, אפשר להשתמש ביוגורט עיזים של תנובה?