אם אתם אוהבים שוקולד וגבינה, האמת היא שגם אם אתם לא אוהבים :), העוגה הזאת בול בשבילכם. היא עדינה ומאוד קלה להכנה – אפילו לא צריך מיקסר, ומכינים אותה באמת בכמה דקות של ערבוב. החלק היחיד שמאתגר בה זה לחכות שהיא תתקרר כי היא צריכה להיות קרה כדי לפרוס אותה. מה שאומר שאתם צריכים להכין אותה יום לפני ההגשה או כמה ימים קודם.
אז מה בעצם עושים? ממיסים שוקולד וחמאה, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים. ומכאן לתנור. בינתיים מערבבים את כל מצרכי הגבינה, מניחים מעל שכבת הבראוניז שכבר התקררה ולתנור עד שהיא מוכנה. ומכאן כל מה שנשאר זה לתת לה לבלות לילה במקרר.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
עוגת בראוניז שוקולד וגבינה
תבנית בקוטר 20 ס”מ
לבראוניז שוקולד:
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס קפוצ’ינו או לאטה (או חלב למי שמעדיף בלי קפה)
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
2 ביצים L
3 כפות קקאו מנופה
2/3 כוס (90 גרם) קמח לבן
לעוגת גבינה:
2 קופסאות (500 גרם) מסקרפונה או גבינת שמנת בטעם טבעי
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה או 200 גרם שמנת חמוצה
1/2 כוס סוכר
3 ביצים L
1 כפית משחת וניל או תוכן ממקל וניל אחד
לקצפת וניל (לא חובה):
3/4 מיכל (180 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית משחת וניל או תוכן ממקל וניל אחד
אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמתאימה למיקרו שמים חמאה, שוקולד וקפה וממיסים בפולסים של 30 שניות. מערבבים בין המסה להמסה עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– מוסיפים סוכר לבן וטורפים.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם אחת, וטורפים עד שהן נטמעות.
– מוסיפים קקאו וקמח ומערבבים היטב עד שאין גושי קמח.
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– משמנים תבנית בקוטר 20 ומעבירים פנימה את הבלילה של הבראוניז.
– אופים במשך 25 דקות או עד שהחלק החיצוני יציב והחלק הפנימי יציב אבל רך. מצננים בחוץ.
– בקערה גדולה שמים את כל מצרכי עוגת הגבינה וטורפים היטב עד שהבלילה חלקה לגמרי.
– מעבירים את הבלילה לתבנית עם הבראוניז ומחזירים לתנור לאפייה של שעה ב-145 מעלות ולא יותר. שימו לב שאולי תצטרכו קצת יותר משעה. העוגה צריכה להיות יציבה בצדדים אבל עדיין מעט רוטטת באמצע.
– מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה או ל-5 שעות לפחות.
– מחלצים מהתבנית ומגישים עם או בלי קצפת וניל.
– להכנת קצפת וניל מקציפים יחד במיקסר עם וו הקצפה שמנת להקצפה, פודינג, אבקת סוכר ווניל עד שנוצרת קצפת יציבה. עורמים את הקצפת במרכז העוגה ושומרים במקרר עד להגשה.
הערות ושדרוגים
– אם לא אוהבים אפשר לוותר על הקפה ולהמיר אותו ב-1/2 כוס חלב.
– ניתן לעטר את העוגה, אחרי שהיא התקררה לגמרי, בשכבה של גאנש שוקולד. פשוט ממיסים 100 גרם שוקולד מריר ביחד עם 1/2 מיכל שמנת להקצפה עד שנוצר רוטב חלק. מזלפים על העוגה בזהירות ומיישרים.
מהמם! יש אפשרות להמיר את הקמח – למשהו ללא גלוטן?
אני חושבת שאפיתי יותר מידי את הבסיס שוקולד.
לזרוק? יש טעם להמשיך?
זה יצא טעים בטרוף
שמחה שהכנתי
יצא מתוק מתי? אני רוצה להכין קינוח לא מתוק מדי אז אני אשמח לדעת
יצא מתוק מדי? אני רוצה להכין קינוח שהוא לא מתוק מדי אז אני אשמח לדעת
לא משתמשים בקמח תופח או אבקת אפיה?
כמה זמן צריך לצנן את הבסיס לפני שמוסיפים את הבלילה של הגבינה?
שלום מה שלומך? יש לי תבנית 24 זה נורא?
ניתן להמיר את ה-500 גרם גבינת שמנת/מסקרפונה בגבינה לבנה 9% + שמנת להקצפה ביחס כלשהו?
(+ 200 גרם שמנת חמוצה)
היי
האם אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק?
אם כן, אז כמה תבניות צריך?
תודה
🙏