לחמניות ביס בייגל בלי קמח מ-3 מצרכים

Posted on
לחמניות ביס בייגל

השבוע בקושי התחיל וכבר הכנתי אותן 3 פעמים. הן נפלאות, משביעות, רכות וטעימות ומכינים אותן מ-3 מצרכים עיקריים ובלי טיפת גלוטן. כל מה שצריך זה לערבב את המצרכים, ליצור כדורים ולצפות אותם וקדימה לתנור.

אני ממש ממש ממליצה שתשתמשו בתבלין ‘הכל על בייגל’ יש אותו בכל הסופרים והוא בעצם תערובת של שומשום, פרג, בצל מיובש, שום ומלח.

לחמניות ביס בייגל
לחמניות ביס בייגל

לחמניות ביס בייגל בלי קמח מ-3 מצרכים

מצרכים:
1 כוס (120 גרם) קמח שקדים (שקדים טחונים דק)
½ גביע (125 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
½ כפית אבקת אפייה
1 כוס תבלין הכל על בייגל – לציפוי

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים קמח שקדים, גבינה לבנה ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
– בעזרת ידיים רטובות יוצרים 7-8 כדורים בגודל פינג פונג (ולא גדול מזה) ומצפים בתבלין בייגל.
– מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-22 דקות או עד שהחלק העליון זהוב והלחמניות יציבות. פותחים רק אחרי שהן מתקררות.

הערות ושדרוגים
– אם לא מצאתם תבלין הכל על בייגל – לפעמים הוא נקרא תבלין למאפים (ממש ממליצה לרכוש בסופר) אפשר להשתמש בשומשום מעורבב עם קצת מלח גס.
– שימו לב תמיד תמיד להשתמש בכוסות מדידה ולא כוסות בשלל גדלים כמו כוס חד פעמית.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לתערובת הלחמניות 1/2 כפית אבקת שום או פטרוזיליה מיובשת.
– במקום גבינה אפשר להשתמש ביוגורט או קוטג’.
– במקום קמח שקדים אפשר להשתמש בקמח לבן או קמח כוסמין.
– המתכון בשיתוף תנובה.

43 תגובות

  1. יובל says:

    היי, אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא/קמח חיטה מלא?

  2. hana says:

    כמה זה חצי גבינה. בגרמים. אני קונה מיכל גדול

    1. נעמה says:

      125 ג’ גבינה למתכון

    2. Orly אורלי Derei bouganim says:

      מה במקום גבינה וכו’… המתכון פרווה

      1. לילי says:

        גבינה מסויה

      2. רחלי קרוט says:

        יש בסופר גבינות טבעוניות נהדרות בסגנון גבינה לבנה או יוגורט.

    3. סיגלית says:

      אם מכינים עם יוגורט (250גר) כמה צריך לשים? ןשאלה נוספת אם אפשר להכין עם קמח כוסמין לבן אם וכו כמה?

      1. רחלי קרוט says:

        אפשר עם קמח כוסמין באותה כמות.
        לגבי היוגורט – כמות זהה לגבינה.

  3. קלרה says:

    שלום, אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום קמח שקדים?

    1. אתי רום says:

      מה אפשר לשים במקום גבינה?(טיבעונית(

      1. לילי says:

        למה לא גבינה טבעונית?

    2. רחלי קרוט says:

      כן אין בעיה. בכמות זהה.

      1. מלאכית says:

        יצא שטוח
        לדעתי משהו במתכון לא מחזיק

  4. רוני says:

    חצי גביע של 250 גרם? כלומר סל הכל 125?
    או חצי גביע גדול?

    1. רחלי קרוט says:

      בדיוק – 125 גרם.

  5. לי says:

    אפשר גבינת שמנת לקטוגנים?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר

  6. ריקי says:

    איך להפוך לפרווה?

    1. מירית says:

      חצי גביע גבינה גדול או קטן ?

      1. רחלי קרוט says:

        חצי גביע רגיל (של ה-250)
        סך הכל 125 גרם

        1. רונה says:

          יצא לי ממש שטוח ולא עגול… מה הסיבה? עקבתי אחרי ההוראות…

    2. רחלי קרוט says:

      עם גבינה טבעונית

  7. דודי says:

    מה זה התבלין הזה שמצפה את הלחמניות? בשום סופרמרקטים לא שמעו עליו

    1. זורה says:

      מצאתי במכולת, תבלין למאפים מלוחים

    2. לילי says:

      יש לגאיה שמן זית תערובת כזו
      הכי טעימה שניסיתי

    3. רחלי קרוט says:

      יש בכל סופר בגדול. שמתי בסטורי לפחות 5 חברות שיש להן בינהן תבליני מימון, תבליני פרג ועוד. ובכל מקרה אם את לא מוצאת אפשר שומשום.

    4. איריס says:

      קוראים לו בעברית ״הכל על הבייגל״ של פרג או שאני מזמינה אותו ב- iherb (נקרא everything bagel, 64₪ לחצי קילו)

  8. מירי says:

    אפשר קמח רגיל? ואם כן אשמח להסבר תודה.

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר. באותה כמות.

  9. אסתי says:

    אפשר שמנת רגילה???

    1. רחלי קרוט says:

      אין בעיה

  10. זלדה says:

    עשיתי היום מקוטג’12%.טעים אבל לא מחזיק את הצורה.יצא פיתה גדולה

  11. 𐭟ꃀ𐌺י𐔂 says:

    תודה רבה!
    מתכון מדהים וטעעעעעעים מאוד
    אני השתמשתי ב-150 גר’ גבינה.
    ❤️

  12. פז says:

    יצא כמו פיתה- מה עשיתי לא נכון?
    השתמשתי בקוטג’

    1. רחלי קרוט says:

      השתמשת בכוס מדידה לשקדים? שימי לב להשתמש בכוס מדידה ולא חד פעמי או כל גודל אחר.
      הבצק צריך לצאת נעים לעבודה ולא רך ממש ממש אחרת חסר קמח שקדים.

  13. מור says:

    אפשר לקטוגנים שמנת חמוצה במקום גבינה לבנה? גם 125 גרם?

  14. נורית says:

    טעים מאוד!

  15. נועה says:

    אפשר לשמור? או לאכילה מיידית?

  16. נועה says:

    שאלה נוספת, האם אפשר שקדים טחונים עם קליפה?

  17. נועה. says:

    שאלה נוספת, האם אפשר שקדים טחונים עם קליפה?

  18. תמי says:

    בעקבות גולשות שהעוגיות השתטחו אצלן ולא נשארו כדוריות: אני מניחה שגבינת 5% לא מאפשרת להן להישאר עגולות. מה יחזיק אותן עם אחוזי שומן ככ נמוכים? אני הכנתי את אותה כמות מחולקת בין קוטג’ 9% וגבינת שמנת. זה מה שהיה לי במקרר. והן נשארו עגולות.
    עוד הערה: חושבת שמעט מלח בתערובת יכול להוסיף. כן שמתי קצת אבק’ שום שיש בה גם מידת מליחות. אבל עבורי זה לא מספיק. הציפוי היה תוצרת בית. אולי ציפוי קנוי הוא מלוח יותר..

  19. רונה says:

    אני השתמשתי בכוס מדידה. הבצק היה נעים לעבודה.
    כדורים נעשו בקלות…ועדין אפייה הפך לפיתה . האם אולי החום גבוה? 190 ?

  20. שרה says:

    שקלתי את השקדים והקוטג’ ויצא בדיוק כמו בתמונה 🙂
    תודה רבה על המתכון החכם.
    אני נמנעת מלהוסיף מלח איפה שלא חייבים. הרי קוטג’ מכיל מלח.
    זה הרגל מגונה שמוטב להימנע ממני כי הוא מזיק בטווח הרחוק.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend