ארוחה מעולה בתבנית אחת! עוף זהוב עם זיגוג מתקתק של סילאן ולצידו פריקה (חיטה ירוקה קלויה) שממש מזכירה בורגול והופכת רכה ומקורמלת. כמו חיטה רכה של חמין רק בלי הטעמים הכבדים. זה פשוט מעדן!
אל תפספסו: מאות מתכוני עוף מעולים
עוף בסילאן ושום עם פריקה, צנוברים וחמוציות
מצרכים:
3 כפות שמן זית
1 שקית (500 גרם) פריקה סוגת
צרור עלי כוסברה
צרור עלי פטרוזיליה
1/2 כוס צנוברים
1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
1 בצל לבן או סגול, קלוף
2 כפיות פפריקה מתוקה בשמן
3/4 כפית כורכום
1/2 כפית שום גביש או אבקת שום או 4 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית בהרט
2 כפות מייפל
לעוף ולזיגוג:
4-6 ירכיים או 3-5 כרעיים
2 כפות גדושות סילאן או דבש
1 כפית פטרוזיליה מיובשת (או אורגנו מיובש)
3 כפות שמן זית
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח דק או גס
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– שוטפים היטב את הפריקה במים זורמים ומסננים מנוזלים.
– קוצצים דק את עשבי התיבול וחותכים את הבצל לקוביות קטנות.
– בתבנית מלבנית גדולה, 25X35 ומעלה, שמים את כל המצרכים (פרט למצרכי העוף).
– שופכים מעל 3 ו-1/2 כוסות מים פושרים ומערבבים היטב.
– מניחים מעל את חלקי העוף, כשהצד של העור כלפי מעלה.
– מערבבים בקערה קטנה את מצרכי הזיגוג של העוף (סילאן, פטרוזיליה מיובשת, שמן זית, אבקת שום ומלח) ומברישים את העוף בזיגוג.
– מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעל מניחים רדיד אלומיניום. סוגרים היטב היטב שלא יברחו האדים.
– אופים בתנור שחומם ל-190 מעלות במשך שעה ועשרים. פותחים ואופים עוד 20-30 דקות עד שהעוף למעלה זהוב.
הערות ושדרוגים
– במקום חלקי עוף אפשר לשים פרגיות (חתוכות או שלמות) או חזה עוף שלם.
– אם אתם לא מוצאים פריקה אפשר להשתמש באורז או קינואה או בורגול עבה.
– המתכון בשיתוף סוגת.
מתכון מעולה, מאד טעים, טרפנו אותו 💖 תודה
מתכון מעולה !
שאלה: הזיגוג של העוף יצא סמיך ולא הצלחתי לכסות את העוף בצורה מספקת.
יש הצעות ?
יצא מושלם מכינה פעם שלישית כבר
אם מחליפים באורז, להחליף לאורז מלא או לבן?