ה-מזווה או: איזה חומרי גלם להחזיק בבית (המומלצים)

Posted on

השבוע שאלה אותי מישהי באינסטגרם מה חייב כל אחד להחזיק בבית מבחינת חומרי גלם. כאלה שיהיו זמינים ויוכלו לייצר מלא מנות ואוכל טעים.

עניתי לה בקצרה, בכל זאת סטורי, ומאז כולם ביקשו ממני לעלות את התשובה הזאת שוב ושוב.

ופתאום קלטתי כמה זה חשוב, כמה זה מפתיע אותי להגיע לחברה הביתה ולהבין שאין לה את הבסיס ולכן הרבה הרבה יותר קשה לה לבשל. כי לכו תרדו עכשיו לקנות שמן או קמח או פסטה בכל פעם כשחסר משהו במתכון – ותמיד חסר כשלא בונים מזווה נכון.

אז העלתי על הכתב את הדברים שהם מאסט בעיני. כמובן כמובן שאני מחזיקה הרבה יותר מזה, אבל בעיני אלה החשובים ביותר.

ואני מפצירה בכם להפסיק לקנות כמויות גדולות בגלל הנחה. זה גם נזרק כי לא תמיד משתמשים, גם תופס מקום ומעמיס על הארונות ואז לא יודעים מה יש בפנים וגם מקבע אתכם להכין פתאום משהו עם תירס במשך חודש כי קניתם 6 קופסאות שימורים שהיו במבצע.

והכי, אבל הכי חשוב, קנו ירקות ופירות. אם אתם לא רוצים או לא יכולים להוציא המון כסף, וצריך לתעדף, אז זה מקום ראשון. אני אדע שעשיתי את שלי אם אשמע שמישהו קנה פחות אבל איכותי יותר, עונתי יותר, טעים יותר. תסמכו עלי, בטווח הארוך כשיודעים איך לקנות ומה זה גם יוצא זול יותר.

הרשימה הזאת תמשיך להתעדכן כי בטוח שכחתי מלא דברים, אז מבטיחה לספר לכם אם עדכנתי אותה. במהלך היום גם אוסיף עוד לינקים למתכונים רלוונטיים לכל קטגוריה שיהיה לכם נוח ותרגישו חופשי גם להתייעץ מה לעשות עם משהו שקניתם.

ודבר אחרון – אם יש לכם חומר גלם שהוא חובה במטבח ולא כתבתי אותו, כתבו לי בתגובות <3

ספגטי בולונז

פסטה
יש לי בבית מיליון סוגי פסטה אבל הכי פופולרית היא הפסטה הקצרה וספגטי דק או זה עם החור. ממליצה לכם בחום לקנות פסטה של חברה איכותית ולא כאלה שנמכרים ב-3 ב-10. ההבדל בטעם משמעותי וההבדל במחיר לא הרבה יותר גבוה. ברילה אהובה עלי במיוחד כי ביחס למחיר מקבלים תמורה מעולה אבל באמת שיש עוד מלא סוגים.
>> מתכונים עם פסטה

קינואה
אני לא יכולה בלעדיה. לסלטים, תבשילים או תוספת. מדובר באחד מחומרי הגלם הכי שימושיים. המלצה שלי: קנו מיקס קינואה (ב-3 צבעים) או כל צבע בנפרד וערבבו בבית ביחד בצנצנת גדולה. אפשר למצוא את האדומה והשחורה בכל חנות תבלינים.
>> מתכונים עם קינואה

אורז
2 סוגי אורז שאני אוהבת במיוחד ותמיד יוצאים אחד אחד (ועדיין רכים) – בסמטי ויסמין. קצת יותר יקרים אבל מומלצים מאוד.
>> מתכונים עם אורז

אורז מיליון האוצרות

בורגול
נגיד ומתחשק לכם לאכול משהו בריא בערב. אבל שוב סלט ירקות בלי כלום? אז משרים בורגול בקצת מים רותחים למשך 5 דקות (זה יהיה מוכן עד שתחתכו את הירקות) ומוסיפים אותו לסלט. בום! ארוחה. ואפשר לשים באותו כמעט בכל מנה במקום אורז. אגב, קנו גם בורגול דק וגם עבה. ותרגישו חופשי להתייעץ איפה לשים כל אחד מהם.
>> מתכונים עם בורגול

עדשים שחורות
יש מיליון סוגים של עדשים ובגלל שאני רוצה לתת לכם רשימה בסיסית וקבועה ולא להעמיס לכם על הארונות, בחרתי את העדשים השחורות שבעיני הן הכי מגוונות. אפשר להכין איתן מג’דרה ולשדך לסלט, אפשר לבשל אותן עם קצת מלח ולהגיש כתוספת ואפשר גם להנביט, לטחון לממרח, ולהכין איתן מרק. מה שטוב בהן, שהם לא הופכות לסמרטוטיות כמו העדשים הכתומות ומצד שני לוקח 10 דקות לבשל אותן כך שהן מוכנות ממש מהר.
>> מתכון לסלט כל טוב עם עדשים שחורות ובורגול
>> מתכון לסלט עדשים שחורות עם בטטה וגבינת פטה
>> מתכון למג’דרה בורגול ועדשים שחורות

קרם קוקוס
אם אתם רוצים לקחת רק המלצה אחת מהרשימה הזאת, קחו את זאת. תחזיקו בבית קרם קוקוס. אגב, איך יודעים שזה קרם ולא חלב או מים? פשוט, מציצים מאחורה, אם יש 17% שומן ומעלה זה קרם. קרם קוקוס נמצא לרוב במדפים של קופסאות השימורים (או במחלקה האסיאתית בסופר) והוא משמש למיליון דברים. הוא מחליף שמנת מתוקה בהמון מתכונים, אפשר להכין איתו רוטב קוקוס וקארי בדקה (על כל קופסת שימורים של קרם קוקוס שמים כפית משחת קארי ומבשלים ביחד 10 דקות) וביחד עם חמאת בוטנים או רוטב צ’ילי הוא הופך לרוטב ממכר. בקיצור, תקנו ותרגישו חופשי להתייעץ מה עוד לעשות איתו. אגב, בסופרים הוא די יקר ועולה באזור 10 שקלים לפחית. בסופרים אסיאתיים כמו דרגון או מזרח ומערב אפשר למצוא אותו גם ב-6 שקלים.
>> מתכונים עם קרם קוקוס

טופו וירקות ברוטב קארי וקרם קוקוס

רטבי עגבניות ועגבניות מרוסקות
אולי הנקודה הכי רגישה אצלי ואני מדברת עליה ארוכות בפוסטים. בבקשה בבקשה קנו רטבי עגבניות של חברה טובה. כבר הרסתי כמה תבשילים כשקניתי עגבניות מרוסקות עם טעם של לימון. אז מי מומלץ? יש לי ניסיון מעולה עם אלה של Mutti וגם אלה של מאסטר שף (הסדרה האיטלקית). בטוחה שיש עוד חברות אבל אלה תמיד עבדו מעולה. אז מה להחזיק בבית? עגבניות מרוסקות דק, רכז/רסק עגבניות ורוטב עגבניות מוכן. כן, מוכן. דווקא ברטבים המוכנים אגב יש לא מעט טובים וגם קנור עושים עבודה מצוינת בתחום הזה. עכשיו שיש לכם רוטב עגבניות מוכן תוכלו להכין בדקה שקשוקה, פסטה, בולונז, לזניה, מוסקה וגם סתם לפתוח לקערה ולנשנש עם נאצ’וס!
>> מתכון  למוסקה חצילים במילוי עוף ברוטב עגבניות
>> מתכון לספגטי ברוטב בולונז
>> מתכון לפלפלים ממולאים
>> מתכון לספגטי עם כדורי עוף ברוטב עגבניות
>> מתכון למרק עגבניות עם אורז רך

קמחים
אלא אם אתם מגדלים מחמצת, מכינים לחמים מיוחדים או אוהבים מאוד להתנסות, בעיני הקמח היחיד שצריך להחזיק בבית הוא קמח לבן. פשוט קמח לבן. לא תופח, לא עם שמרים, לבן רגיל. אם אתם רוצים לשמור אפשר גם כוסמין. כל השאר מדהימים, ואני משתמשת בהם לא מעט, אבל הם לא מאסט ואנחנו כאן בענייני מאסט.
>> מתכונים לעוגות שמרים

אבקות ושמרים
לא מכבירה במילים אבל חייבים שיהיה בבית – אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, שמרים יבשים. שלושתם נשמרים יובלות ויהפכו את הקמח הפשוט שלכם לעוגת שמרים, לעוגיות ולעוד מיליון מאפים. תמיד תחזיקו את שלושתם. ומה לגבי אבקות מרק? אני מחזיקה בבית קבוע אבקת מרק בטעם עוף, בצל ופטריות. אני מכירה את הדיונים על האבקות האלה, לא מבינה אותם יותר מדי ולא מסכימה, אז אם בא לכם, מומלץ ? כל עוד זה במינון וזה מקצר לי משמעותית את זמני הבישול ומסמיך תבשילים בצ’יק, אני בעד.

עוגת שמרים במילוי שוקולד

סוכר
אז תראו, נכון שאני משתמשת בסוכר קנים וגם סוכר דמררה אבל אם אתם צריכים להחזיק בבית רק סוג אחד או שניים לכו על סוכר לבן וסוכר חום כהה (זה שנראה דביק יותר). עם הכהה מכינים רטבים, עוגיות, עוגות ועוד המון דברים. אני נוהגת להוסיף 1/2 כפית בכל פעם כשאני מטגנת בצל, נסו גם.

רוטב צ’ילי
רציתי לכתוב לכם בכללי על רטבים אבל רוטב צ’ילי חשוב יותר מכל רוטב אחר בבית אז מקדישה לו פסקה משלו. אני תמיד אומרת שרוטב צ’ילי הוא כמו חמאה – משפר כל מאכל. הוא מדהים ברטבים ובמוקפצים, מצוין בתבשילים במקום לשים קצת מתיקות וחריפות, הוא מושלם על עוף ומקרמל אותו וגם נהדר ככה לבד לטבילה. אז איזה רוטב לקנות? הופה, הפעם יש שינוי בקונספט. רוטב צ’ילי אני ממש ממש רוצה שתכינו בבית. יואו, אתם לא מבינים איזה הבדל. נסו פעם אחת ואם לא תאהבו תחזרו לקנות מוכן. בכל מקרה, תחזיקו תמיד אחד בבית. אה, וגם רוטב סויה.
>> מתכון לרוטב צ’ילי ביתי

ממרחים
4 ממרחים שאתם חייבים להחזיק בארון – חמאת בוטנים (חלקה או עם שברי בוטנים) – ביחד עם קרם קוקוס ורוטב צ’ילי יצא לכם רוטב מהחלומות, ממרח שוקולד (נוטלה או השחר), מיונז מוצלח וחרדל דיז’ון. כל השאר הם בונוס.
>> מתכון לכדורי עוף ברוטב חמאת בוטנים
>> מתכון לעוגת בננות עם חמאת בוטנים
>> מתכון לספרינג רול עם רוטב חמאת בוטנים
>> מתכון לסלט קוסקוס עם עוף ברוטב חמאת בוטנים

עוגת בננות וחמאת בוטנים עם ממרח שוקולד

שמנים וכו
לא נכנסת לסוג השמן אבל קנו שמן זית טוב, שמן צמחי (סויה/חמניות), שמן קוקוס (אני יודעת שזה יקר ☹ אוף, אבל זה ממש ממש חשוב ומומלץ) ושמן שומשום שאי אפשר לסיים אותו גם אחרי 10 שנים והוא נועד להעמקת הטעם של אוכל אסיאתי בעיקר וגם לחמוצים וכאלה.

קקאו
דנתי על סוגיית הקקאו המון באינסטגרם שלי בשבוע האחרון אז רק אחדד – זה לא חשוב לקנות קקאו איכותי, זה חובה. אלא אם בא לכם עוגת שוקולד בצבע שוקו דלוח וטעם אנמי. אני קונה של קליבו או ברי או ולרונה בשוק לוינסקי אצל יוסף מלמד (לוינסקי 55 תל אביב) ויש גם אצל מזרחי בשוק בירושלים ואצל מר קייק בנתניה. באזור 50 שקלים לקילו  שזה אומר 5 שקלים ל-100 גרם, בול כמו המחיר של הסופר רק טוב פי מיליון.
>> מתכונים לעוגות שוקולד

שוקולד
וואו, חתיכת סוגייה. אכתוב לכם פוסט בנפרד על איכות השוקולד ואיזה חברות אני קונה. בינתיים, הקפידו להחזיק בבית לפחות 2 חפיסות שוקולד מריר. השאר זה בונוס.

טחינה
אם אני באה אליכם הביתה ואין לכם טחינה אני ארגיש שנכשלתי ? איזה טחינה? יש כל כך הרבה סוגים טובים. תבחרו מה שבא לכם העיקר שיהיה בבית.
>> מתכון לכרובית בטחינה
>> מתכון ללחם טחינה
>> מתכון לטראפלס שוקולד וטחינה
>> מתכון למאפינס בננות עם טחינה

טראפלס שוקולד וטחינה

מייפל/סילאן
אני חושבת שזה חומר הגלם הכי בעלייה אצלי. אני שמה מייפל כמעט בכל דבר. אבל קנו בבקשה מייפל וסילאן אמיתיים, בשום פנים ואופן לא “בטעם” מייפל או “בטעם” סילאן.

אגוזים וחבריהם
תמיד תחזיקו סוג אחד או שניים. לי יש תמיד המון סוגים אבל עדיף לקנות טרי בחנות מאשר לשמור כמוני. מצד שני, אני משתמשת בכל כך הרבה סוגים בבישול ובאפייה שאין לי ברירה. ועוד דבר – חמוציות או אוכמניות מיובשות או משמשים. תמיד נחוץ לסלטים ולתבשילים.

תבלינים
מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון, קינמון. כל השאר בונוס. אגב, שומשום ופרג שלם נחשב תבלין? אם כן, קנו גם אותם.

קפואים
אלה 2 הקפואים שיש לי תמיד במקפיא לכל צרה שלא תבוא: תירס ואפונה עדינה. אתם יכולים לקנות גם לקט למרק שמכינים איתו מרק בדקה. כל השאר לא הכרחי מדי.

ירקות ופירות
טוב, תקשיבו, מצידי אל תקנו כלום אבל תקנו ירקות ופירות. זה המסר הכי חשוב שלי אליכם מכל הרשימה הזאת. כי לא יעזור לכם קרם קוקוס ורוטב צ’ילי אם אין לכם עשבי תיבול ולא יעזור עוף טחון אם אין לכם גזר. אז מה חשוב? קודם כל לקנות במקום שאתם יודעים שלא החזיק את הירקות שנה במקרר עד שהם יצאו למכירה. זה אומר בשווקים (ובבקשה אל תגידו לי שיקר בשוק הנמל/צפון/שרונה -הכל שם טרי פי כמה ונשמר פי כמה יותר זמן ולכן שום דבר לא נזרק אז גם אם שילמתי 10 שקלים יותר ולא זרקתי כלום והיה לי חשק לאכול הכל כי הכל נראה כל כך מגרה וטעים, זה שווה את זה ומשתלם). לגבי רשימה, קבלו את הכי חשובים: גזר, בצל, שום, קישואים (זוקיני טוב יותר), מלפפונים קשים (עדיף מיני), עגבניות אדומות (אל תקנו סתם אם הן לא טובות, עדיף שלא יהיה בבית מאשר לאכול את הדליחות הירוקה ועדיף לשלם עוד כמה שקלים על שרי תמר אם לא מוצאים עגבניות טובות וזולות יותר) ועשבי תיבול בדגש על עירית וכוסברה/פטרוזיליה וגם נענע לאוהבים. כל השאר – כרוב, כרובית, ברוקולי, חצילים, תפוחי אדמה, בטטה וכו – קנו רק לפי הבישולים השבועיים. אל תשכחו שיש לכם אורז ופסטה ולא תמיד צריך תפוחי אדמה, בעיקר בארץ כשהם מפתחים עיגולים ירוקים תוך דקה בערך.

לגבי פירות – בבקשה רק עונתי, רק מה שנראה ונטעם מיליון דולר ובכמות קטנה. עדיף שתלכו שוב לירקן אחרי 4 ימים ולא תזרקו פירות. אני יודעת, אפשר להכין ריבה ועוגה, אני בעצמי עושה את זה, אבל עזבו, לא תמיד יש זמן. לא חבל לזרוק העיקר קניתם כמות גדולה בשקל פחות? ואל תשכחו תמיד להחזיק לימונים. מניסיון, זה הדבר שתמיד חסר לי בכל מתכון ואז אני מתרגזת ששכחתי לקנות.

סלט עגבניות

חלבון ושות
אני לא מחזיקה בשר/עוף/דגים בבית מטעמי אידיאולוגיה (בעלי חיים). זה לא תמיד עובד ואני כן קונה הביתה לעיתים אם כי נקודתית כשאני מכינה משהו שהתגעגעתי אליו מאוד או כי יש לי הפקה שמחייבת. אם אתם כן קונים, קנו טרי ועדיף לא קפוא. מצד שני, אני יודעת כמה זה קשה כל פעם לרדת לקנות עוף אז אם כבר קפוא קנו מהאטליז שטחן לכם לידכם ולא מהאריזות המוכנות.

כתחליף, יש לי תמיד בבית טופו במקרר.

מקרר
3 החשובים שלי: שמנת מתוקה 38% שנשמרת המון זמן יחסית, ביצים, חמאה. כל השאר משתנה עם המתכונים ומה שהיה בסופר.

קציצות עוף אפויות עם גזר וקישוא

והנה הרשימה בקצרה:
פסטה קצרה וספגטי
קינואה
אורז בסמטי או יסמין
בורגול דק ועבה
עדשים שחורות
קרם קוקוס
עגבניות מרוסקות דק ורכז/רסק עגבניות
רוטב עגבניות מוכן
קמח לבן
אבקת אפייה
אבקת סודה לשתייה
שמרים יבשים
סוכר לבן וסוכר חום כהה
רוטב צ’ילי וסויה
ממרח חמאת בוטנים
ממרח שוקולד
מיונז
חרדל
שמן זית
שמן צמחי
שמן קוקוס ושמן שומשום – חצי חובה ?
קקאו איכותי
שוקולד מריר
מייפל/סילאן
אגוזים שאוהבים (טבעיים)
חמוציות או אוכמניות מיובשות או משמשים מיובשים
תבלינים וחבריהם: מלח, פלפל שחור, כורכום, כמון, פפריקה מתוקה וחריפה, שומשום, פרג שלם
קפואים: תירס ואפונה עדינה
ירקות ופירות: בצל, שום, לימונים, גזר, קישוא (עדיף זוקיני), עשבי תיבול, מלפפונים ועגבניות
מקרר: שמנת מתוקה, ביצים וחמאה

  • לשתף זה כיף

25 תגובות

  1. ספיר says:

    פוסט מהמם וחשוב!!
    תודה ??
    הייתי רוצה שתקדישי גם סעיף למוצרים שהם לא בסיסיים כדי לפתוח קצת את הראש לפרודוקטים אחרים (;

  2. הדר says:

    וואו תודה!אין ספק שהרשימה הזו הולכת לעזור לי.
    שאלה לגביי שמרים יבשים, הם בדרכ נמכרים בוואקום או בקובייה נכון?את מתכוונת שהם נשמרים גם אחרי שפתחתי אותם?או רק כשהם סגורים?אני תמיד זורקת כי לא בטוחה אם מותר לשמור אחרי פתיחה..

    1. שירה says:

      שמרים יבשים צריך לשמור אחרי הפתיחה במקרר/פריזר

      1. הדר says:

        תודה!כמה זמן אפשר לשמור?במידה ואני שומרת בפריזר

  3. מלכה says:

    פוסט מהמם!! תודה רבה על ההשקעה והמחשבה 🙂

  4. עידית says:

    איך אני אוהבת אותך! איך את כותבת בגובה העיניים, עניינית אך אישית, יודעת להתנסח בדיוק כמו שבן אדם רוצה לקרוא . קיצר- אחלה רשימה וממממש שמחתי לגלות שאשכרה יש לי בבית הכל ( טוב, חוץ מקינואה אדומה…) יש לי רק שאלה אחת – בתור אחת שלא אוכלת עגבניות או פלפלים בכלל רוב הירקות שלי הן בעצם רק מלפפון בצל גזר וחסה עם שרי. תהיתי למה רשמת מלפפונים קשים (עדיף מיני) ? מה היתרון שיש להם?

  5. סיון says:

    תודההההה איזו רשימה מעולה;)
    רציתי לשאול לגבי סוג הטופו
    למתחילים בתחום כמוני איזה טופו כמה ולמה

  6. יונה says:

    יופי של פוסט. חשוב ופרקטי..תודה

  7. שירה says:

    פוסט מהמם,חשוב ועוזר בטירוף! אין ספק שאחזור אליו בהמשך עוד כמה פעמים.. רציתי לשאול איפה ניתן לקנות קינואה מעורבת בשלושה צבעים? מצאתי בסופרים רק את השקית האורגנית שהיא קטנה ועולה 20 שקל.
    מפחדת לקנות בנפרד ולערבב כי אני לא יודעת בדיוק אץ הכמויות..

  8. אולה says:

    הי רחלי!
    יש לי המלצה ושאלה.
    ההמלצה: עשינו סיור אוכל באיטליה עם מדריכים איטלקים וגילינו ששם פסטה ברילה דווקא לא נחשבת כטובה והמליצו לנו על פסטה בשם garofalo שהתחילו מסתבר למכור בארץ לפני בערך שנתיים. בדרך כלל מוצאת בטיב טעם והיא מעולה, קשה להרוס אותה גם אם עוברים את זמן הבישול והיא נשארת קצת אל דנטה.

    שאלה: הכנתי את רוטב הצ’ילי ולא הצלחתי כל כך. אנסה שוב. אבל רוצה רק ךדעת אם יש דרך למתן את החריפות? זה הקנוי לא חריף.
    אולה

  9. נטע ליבנה says:

    כבר אמרתי לך שאת גאון?!!
    אני רוצה להכין רשימה שחייבים שיהייה בכל בית בריא כבר מלא זמן ופשוט עם ליאו לא מספיקה. נתת לי השראה רצה לכתוב רשימה בריאה ונותנת לך קרדיט מלא על היותך גאונה ומוטיבטורית (יש דבר כזה בכלל? 😉 )

  10. עידית says:

    הפוסט הזה מושלם!! תודה רבה: מוסיפה לך: בלסמי (מצומצם..) טמה באגף הלחם? מחזיקה במקפיא?

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת, אכתוב גם על הלחם <3 ותודה!

  11. אילונה אנגרט says:

    קטע. חוץ מקרן קוקוס) כי קוקוס זה הדבר היחיד בערך שאני לא אוכלת) ושמן סומסום (שבדיוק תכננתי לקנות) יש לי את הכל. הייתי רוצה רשימה שלנה של תבלינים שאת מחזיקה ושימוש לכל תבלין. ותודה רבה על ההשקעה שלך:)

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, רעיון נהדר. אעשה זאת בקרוב ואעדכן כשהפוסט התעדכן <3

  12. עידית says:

    תודה רבה רחלי, איזה כיף שאת משקיעה ועוזרת לנו לעשות סדר במטבח וגם חשק לארגן ולהשקיע באוכל. ואני הייתי מוסיפה טחינה לרשימה 🙂 תודה

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה! וטחינה ברשימה 🙂 אני מאוהבת בטחינה

      1. עידית says:

        נכון! פספסתי ברשימה. תודה רבה!!

  13. קארין says:

    את מדהימה!! בדיוק נמצאת בחופשת ומחפשת מוטיבציה לחזור להשקיע ולהכין לעצמי קצת אוכל בריא עשית לי חשק לקחת את הקטן לקניות ופשוט להתחיל!! בזכות הכתיבה המעולה והאכפתיות שמשתקפת דרך המילים ?? תודה!!

  14. מרק ירקות עם גריסים ועדשים כתומות – בלוגיסרי says:

    […] שהכנתי לכם רשימה של המזווה המושלם? וזוכרים שאמרתי לכם שמבחינת ירקות הכי חשוב גזר ובצל? אז […]

  15. קתרין says:

    כטיפ, ישר אחרי שאני קונה קטניות – בגדול עדשים שחורות, שעועית, חומוסים אני משרה אותם ללילה, לסננת מהמים, מפרידה לשקיות ושמה במקפיא. זה חוסך המון טרחה למתכונים! עוד מצרכים חשובים מבחינתי זה סווה, טריאקי, סרירצ’ה וכו, שעועית ירוקה עדינה קפואה, סוכר חום, תמצית וניל, אבקת שקדים, איזו ריבה וטונה בשימורים כמובן! חוץ מזה שמחה לגלות שיש לי את כל הרשימה למעט רוטב צ’ילי (לא מחבבת את המרקם)

  16. יערה says:

    חיפשתי מה להוסיף לרשימה לסופר והרגשתי שהלכתי לאיבוד לר משנה מה יש תמיד מרגיש שחסר אז עשיתי סדר ולקחתי את הרשימה שלך לסופר! ביחד עם מתכון או שניים?

  17. סיון says:

    לגבי הקקאו – התכוונת לאבקת קקאו? כי יש גם שלם וגרוס שהם שונים מהאבקה
    לפי מה יודעים אם הקקאו איכותי? מה עושה את ההבדל באיכות?
    תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      אבקת קקאו. אעלה כתבה מיוחדת על קקאו בקרוב.

  18. עדי says:

    הייתי מוסיפה גם חומץ תפוחים איכותי וחומץ בלסמי.
    הצלחתי עם לא מעט מהמתכונים שלך! תודה רבה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend