ה-עוגיות הכי טעימות לצד הקפה או התה בבוקר. לא מתוקות מדי, יפהפיות וקלאסיות ומלאות בשוקולד ופקאנים. ותזכרו שאמרתי, זה הבצק שהכי כיף להכין איתו מגולגלות כי הוא מאוד נוח לרידוד ולמילוי.
רק חשוב להקפיד לשמור אותו במקרר לפני הרידוד ולערבל אותו היטב עד שהחמאה לגמרי נטמעת.
ומה לגבי אופציות למילויים נוספים? כתבתי לכם הכל בהערות למטה.
ויש גם סרטון עם כל שלבי ההכנה!
View this post on Instagram
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
מגולגלות במילוי שוקולד ופקאנים
מצרכים:
200 מ”ל (3/4 מיכל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
350 גרם (2 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
6 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
למילוי ולעיטור:
250 גרם שוקולד מריר
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38% השף הלבן
3/4 כוס פקאנים
אבקת סוכר להגשה
אופן הכנה:
– במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק חלק. שימו לב להמשיך ולערבל עד שהחמאה נטמעת לגמרי ואין נקודות לבנות של חמאה.
– משטחים את הבצק עם הידיים למעין פיתה ומניילנים עם ניילון נצמד. מעבירים למקרר לחצי שעה או עד 3 ימים.
– בינתיים ממיסים ביחד שוקולד ושמנת מתוקה עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מעבירים למקרר לחצי שעה או עד שהנוצר שוקולד במרקם של ממרח.
– קולים את הפקאנים על מחבת חמה, ללא שמן, במשך 3-4 דקות או עד שיש ריח נהדר מהפקאנים. מצננים וקוצצים דק.
– מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים על משטח מקומח היטב (חשוב לקמח את הבצק מלמטה ומלמעלה) למלבן דק.
– מורחים מחצית מממרח השוקולד על הבצק בשכבה אחידה ומפזרים מחצית מהפקאנים הקצוצים.
– מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה והדוקה ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה.
– חוזרים על הפעולות עם יתרת הבצק והמילוי.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 1 ס”מ אבל מקפידים לחתוך עד 1/2 מגובה הרולדה ולא יותר. הרולדה צריכה להיות מחוברת ולא חתוכה לגמרי.
– אופים במשך 30 דקות או עד שהבצק מזהיב ממש ממש בעדינות. הבצק צריך להשאר בהיר.
– מצננים את הרולדות, חותכים את הפרוסות עד הסוף ומפדרים באבקת סוכר.
הערות ושדרוגים
– במקום להכין ממרח שוקולד אפשר להשתמש בכל ממרח שאוהבים. מממרח שוקולד ועד ממרח תמרים או חלבה או פיסטוק.
– במקום פקאנים אפשר להשתמש בכל אגוז קצוץ דק ואפשר גם לוותר לגמרי.
– המתכון בשיתוף השף הלבן.
היי רחלי לא צריך אבקת אפייה?
מצטרפת לשאלה, בלי א. אפיה?
הי רחלי, נראה מדהים!
האם ניתן להחליף את השמנת במילוי ליוגורט או משהו אחר?
תודה .
אפשר לגמרי. זה כמו בצק שק”ם רק עם פחות חמאה. כל שמנת חמוצה, יוגורט או לבן יעבדו כאן, וכמו תמיד – יותר אחוזי שומן, יותר טעים… אבל טעים מאוד גם עם גיל 3%.
סליחה, חשבתי שהכוונה לבצק…
אפשר להכין מכוסמין מלא?
היי רחלי, גם את ממרח השוקולד אפשר לשמור במקרר ליותר מחצי שעה? יהיה טוב ביום למחרת?
היי רחלי אפשר להכין את הבצק עם קרם קוקוס או חלב קוקוס במקום שמנת מתוקה?
יצא טעיםםםם