לזניה היא כנראה המאכל שהכי קל להכין ביחס לתוצאה המרשימה. אבל כמה קלה ככה חשוב לדייק בה. כי אם רוצים לזניה שנחתכת מעולה ולא מתפזרת לכל מקום, אם רוצים לזניה שהרוטב שלה לא מיימי ונוזל מדי לצדדים ובעיקר אם רוצים שהיא תצא עסיסית וטעימה, חשוב להכין אותה כמו שצריך. שזה אומר בגדול לעקוב אחרי המתכון הפשוט שכאן 🙂
מדובר הפעם בגרסה מיוחדת וחגיגית ללזניה שיש בה שכבות של דפי פסטה רכים ובינהם מילוי גבינה עדין מהגבינות שיש בבית, בצל מקורמל שבעיקר דורש מכם סבלנות עד שהבצל יתרכך, פטריות צרובות ורוטב שמנת פונגי נהדר שמחבר הכל יחד ומוסיף טעמים מעולים. את הרוטב אגב, אפילו לא צריך לבשל או להכין קודם. פשוט מערבבים רוטב פונגי ביחד עם שמנת מתוקה וזהו, זה מוכן.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
לזניה פטריות ובצלים מקורמלים ברוטב שמנת פונגי
מצרכים לתבנית פיירקס בגודל 20X30:
6 כפות שמן זית
4 בצלים לבנים, קלופים
2 סלסלות פטריות פורטבלו או שמפניון
מלח ופלפל שחור גרוס
12 עלי לזניה – לא מבושלים
למילוי:
1 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי או ריקוטה
150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת + 50 גרם נוספים לחלק העליון
150 גרם גבינת פטה או בולגרית
1 גביע קוטג’ או גבינה לבנה
1 ביצה L
2 כפות קמח או קורנפלור
לרוטב:
3/4 מיכל שמנת להקצפה 38% או שמנת לבישול 15%
1/2 צנצנת רוטב פונגי אסם
אופן הכנה:
– פורסים את הבצלים והפטריות לפרוסות דקות.
– בסיר רחב ונמוך מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. חשוב שהבצל יהיה זהוב ורך. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס בנדיבות. מניחים בצד.
– במקביל מטגנים בסיר רחב ונמוך את הפטריות עם 3 כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים בצד.
– להכנת המילוי: בקערה בינונית מערבבים היטב את כל מצרכי המילוי. שימו לב להשאיר מוצרלה לפיזור מעל.
– להכנת הרוטב: מערבבים היטב את השמנת עם רוטב פונגי.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מרכיבים ואופים: מניחים בתבנית מלבנית שמתאימה לתנור 3 עלי לזניה ומורחים מעל 1/3 מכמות מילוי הגבינות. צריכה להתקבל שכבה דקה יחסית.
– מפזרים מעל מחצית מכמות הבצלים המקורמלים. מומלץ לפזר את הבצלים בשכבה אחידה.
– מניחים מעל הבצלים עוד 3 עלי לזניה ומעליהם שוב 1/3 מכמות מילוי הגבינות.
– מפזרים מחצית מהפטריות הצרובות וסוגרים עם 3 עלי לזניה נוספים.
– מורחים מעל את מילוי הגבינה שנותר ומפזרים את יתרת הבצלים והפטריות ביחד באותה שכבה. מכסים ב-3 עלי לזניה.
– שופכים מעל רוטב שמנת פונגי כך שיכסה את כל עלי הלזניה למעלה וכמובן ינזל לצדדים ולמטה ומפזרים את יתרת המוצרלה.
– עוטפים את התבנית היטב ברדיד אלומיניום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך שעה. מוציאים את הכיסוי ואופים עד הזהבה בחלק העליון (בערך 15-20 דקות).
הערות ושדרוגים
– חשוב לתבל היטב את הבצלים והפטריות כי ברוטב שמנת פונגי מעל אני לא שמה תיבול. ותמיד אפשר גם להמליח קצת אחר כך.
– אפשר להשתמש פה רק בבצלים או רק בפטריות פשוט תכפילו כמות.
– ניתן לשים בכל שכבה בלזניה שילוב של פטריות ובצל ולא להפריד פעם בצל ופעם פטריות.
– אם לא מצאתם רוטב פונגי אפשר להשתמש רק בשמנת (ואז חשוב לתבל אותה במלח ופלפל) ואפשר במקום הפונגי גם רוטב פסטו בכמות של 2 כפות או 2 כפות רסק עגבניות לקבלת רוטב רוזה.
– המתכון בשיתוף אסם.
היי, נראה מושלם, מה אפשר לשים במקום פטריות ?
מה זה רוטב פונגי?
מה זה רוטב פונגי?
אפשר להכין כמה ימים לפני ולהקפיא?
היי באיזה מצב בתנור צריך לאפות?
הכנתי את הלזניה הזאת לפני כמה זמן –
נראה לי שזה המתכון הכי טוב ללזניה שהספקתי לפגוש אי פעם!
ממש ממש מוצלח! כל המשפחה ליקקה אצבעות