אחד הדברים שאני הכי אוהבת זה סושי. הבעיה היחידה שאין לי כח לגלגל אותו ואז לגלות שזה יוצא עקום וגם חסר בו אבוקדו או סלמון כי הרולדה של הסושי קטנה מדי.
אז הנה פתרון! כל מה שצריך זה להכין אורז ולהשרות את הסלמון (אני מבקשת מהמוכר שיחתוך לי לקוביות) ביחד עם רטבים טעימים וזהו. מכאן כל מה שנשאר זה להניח הכל יחד בתבנית שקעים ולהכניס לתנור. 10 דקות וזה מוכן. וכן, זה אומר שאם תאפו את זה כמו שצריך זה גם יתאים למי שלא אוכל דגים נאים.
את המתכון הזה הכנתי עם הרטבים של מאסטר שף שמה שאני אוהבת בהם, חוץ מהטעם המעולה שלהם, זה אחוז הצ’ילי הגבוה גם ברוטב סרירצ’ה (80%) וגם בצ’ילי המתוק. שזה אומר שהם איכותיים במיוחד. כנ”ל אגב בסויה שם תמצאו 46% פולי סויה. בקיצור, אהבתי 🙂
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
קאפקייקס סושי או: מיני סושי מפורק
מצרכים לאורז (16 קאפקייקס):
1 כוס אורז לסושי או אורז עגול
1 ו-1/3 כוסות מים רותחים
2 כפות חומץ אורז
1/2 כפית סוכר
3/4 כפית מלח
מצרכים למילוי:
500 גרם פילה סלמון טרי, ללא עצמות, חתוך לקוביות קטנות
1 כפית שמן שומשום – מאסטר שף
2 כפיות רוטב צ’ילי מתוק – מאסטר שף
2 כפות סויה – מאסטר שף
1/2 כפית אבקת שום
וגם:
4 אצות
2 אבוקדו בשלים
מעט רוטב סרירצ’ה
מעט מיונז איכותי
2-3 כפות שומשום קלוי או שחור
אופן הכנה:
– שוטפים את האורז היטב במים ומעבירים לקערה. ממלאים במים קרים ומניחים לאורז למשך 20-40 דקות.
– מעבירים את האורז לסיר, ללא המים של ההשריה, ומוסיפים מים רותחים ומלח. מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה במשך 20 דקות. סוגרים את הגז אבל משאירים את הסיר סגור.
– בינתיים מחממים בסיר קטן את החומץ והסוכר עד שהסוכר נמס. זה לוקח דקה אז לא להתרחק.
– מוסיפים את החומץ והסוכר לאורז החם בסיר ומערבבים בעדינות. מצננים את האורז לפני שמשתמשים בו לסושי.
– חותכים את האצות ל-4 ריבועים שווים.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי המילוי.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מתיזים תרסיס שמן לתוך שקעים בתבנית קאפקייקס.
– מניחים כף אורז באמצע כל ריבוע אצה ודוחפים את האצה, כשהאורז בפנים, כלפי פנים. ראו סרטון.
– מניחים מעל כל אחד 1-2 כפות מהסלמון עם הרוטב שיש בקערה של הסלמון.
– אופים במשך 10-12 דקות או עד שהסלמון משנה את צבעו ולא יותר.
– בינתיים חותכים את האבוקדו לקוביות.
– לפני ההגשה מניחים קוביות אבוקדו מעל כל קאפקייקס סלמון ומזלפים מעט סרירצ’ה ומיונז. מעטרים בשומשום ומגישים.
הערות ושדרוגים
– ניתן להשתמש בדג לבן טרי במקום סלמון.
– לגרסה טבעונית/צמחונית ממירים את הסלמון בקוביות טופו.
– ניתן לעטר את הקאפקייקס מעל בעירית קצוצה או כוסברה.
– המתכון בשיתוף מאסטר שף.
נראה מעולה! ינוסה בקרוב…
חייבים לאפות או שאפשר לוותר ולאכול נא?
היי, חייב סלמון נע טרי או אפשר גם מקפוא?
איך, לדעתך, יכול להיות בארץ סלמון טרי? הרי הוא מגיע מאירופה או רחוק יותר! אולי הוא בא בשחיה….
כמה מים לאורז לא רשמת
רשום
כוס ושליש מים
הי, נראה מעולה. מצורף באמת סרטון? אני רואה רק תמונות.
יוצא טעים בטירוף ויפהפה ברמות,
אין על קרוטית 🤩
הכנתי היום לכבוד יום נישואין 52 שלנו. יצא פצצה !@ תודה על הרעיון. חבל שאי אפשר לצרף תמונה…
הי , הכנתי יצא טעים אבל האצה יצאה די מושי , האם להגיש חם או קר?
האם אפשר לנסות גם עם קוביות חזה עוף ?