עוגת שוקולית קשת בענן

Posted on
עוגת שוקולית קשת בענן

אני לא אגזים אם אומר שכבר כמה שנים אני מחפשת רעיון איך להכין עוגת קשת בענן. בכל העוגות ברשת תמצאו עוגות גבוהות, עם שכבות בצבעים ססגוניים (אני פחות חסידה של צבעי מאכל בתוך הבלילה של העוגה) או כאלה שיש עליהן קשת בענן שמכינים מבצק סוכר או מחמציצים צבעוניים. הנה, כמו פה שהכנתי את הקאפייקס.

אבל היי, אני לא אוהבת את העוגות האלה ☹ ואני כל כך גרועה בעיצוב בבצק סוכר.

שנים שאני תוהה איך אפשר להכין עוגה שהיא גם צבעונית, גם שמחה, גם מרשימה אבל גם – ואולי הכי חשוב – קלה להכנה וכזאת שבאמת מתאימה לילדים ולאנשים שאין להם שעות לבלות במטבח. קצת כמו המתכון לעוגת כדור שוקולד.

והנה, בסוף מצאתי!

מדובר בעצם בעוגת שוקולית שכולם אוהבים, גם ילדים וגם מבוגרים, שמכינים בשנייה וחצי. רק מערבבים בקערה וקדימה לתנור.

ואיך עוגה עגולה קלאסית הופכת ליצירה צבעונית?

הכי קל – חוצים אותה לאמצע, ואז יש 2 עוגות בצורת חצי ירח, וכל עוגה מעמידים על החלק הישר. מכאן נשאר לשחק – למרוח עליה קרם וניל או שוקולד ולהדביק עדשים צבעוניות וסוכריות בצורת קשת בענן. בצדדים, כעננים, שמתי מרשמלו שפשוט חתכתי ל-4 אבל אפשר לשים גם מיני מרשמלו.

מחכה ממש לראות איך יצא לכם.

עוגת שוקולית קשת בענן
אפשר לשלב כמה סוגים של עדשים צבעוניות ובכל מקרה מומלץ לשים מרשמלו גדול מהעדשים כדי שיראה פרופורציונלי

עוגת שוקולית קשת בענן

מצרכים:
2 ביצים L
2/3 (130 מ”ל) שמן מכל סוג שאוהבים
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38% או 32% או קרם קוקוס
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
5 כפות גדושות שוקולית לאפייה
1 כוס קמח תופח

לקרם עיטוף:
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (לא מומסת)
6 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
2-3 כפות שמנת מתוקה או חלב

לעיטור:
עדשים צבעוניות
מרשמלו וניל
סוכריות צבעוניות

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים ביצים, שמן, שמנת וסוכר וטורפים היטב.
– מוסיפים שוקולית לאפייה וקמח וטורפים רק עד שהקמח נטמע ולא יותר.
– מעבירים לתבנית עוגה בקוטר 20 או 22, משומנת ועם נייר אפייה בתחתית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 במשך 30-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– מצננים את העוגה לגמרי. מומלץ במקרר ורק אז ממשיכים.
– בקערת מקיסר עם וו הקצפה שמים חמאה רכה, סוכר ווניל ומקציפים במשך 10 דקות עד שנוצר קרם אוורירי ובצבע לבן. חשוב מדי פעם להוריד את החמאה שעל הוו ועל דפנות הקערה ולהמשיך להקציף. שימו לב – החמאה צריכה להיות בטמפרטורת החדר ולא מומסת במיקרו.
– מוסיפים 2-3 כפות שמנת מתוקה ומקציפים עוד דקה.
– ועכשיו מרכיבים: חוצים את העוגה לחצי באמצע כך שיווצרו לכם 2 חצי ירח. אם רוצים קשת יותר גבוהה חוצים את העוגה ל-1/3 ו-2/3 ומשתמשים רק בחלק הגדול ואת הקטן מפוררים ומכינים כדורי שוקולד. אפשר גם לחצות לחצי בדיוק ואז תהיינה לכם 2 עוגות.
– מניחים את העוגה על צידה, כשהחלק החתוך והישר כלפי מטה, על מעמד הגשה או צלחת.
– מורחים את קרם החמאה על החלק העליון של העוגה, למעלה, ומגלגלים את החלק הזה בתוך צלחת עם סוכריות צבעוניות. אפשר גם פשוט להדביק אותן עם הידיים לחלק העליון.
– מורחים שכבה חלקה ואחידה של קרם חמאה על דופן העוגה (על הדופן הישרה והחלקה).
– חותכים את המרשמלו ל-4 ומניחים ב-2 צידי העוגה כמו עננים (ראו תמונה).
– ואפשר מדביקים את העדשים, לפי הצבעים, בקשת של העוגה ממש כמו קשת בענן (ראו תמונה).
– שומרים במקרר בקיץ או בחוץ בחורף.

עוגת שוקולית קשת בענן
הילדים יתרגשו וגם אתם

הערות ושדרוגים
– אפשר לשלב כמה גדלים של עדשים צבעוניות ואפשר לשים גם נשיקות מרנג קטנות.
– ניתן להשתמש גם במרשמלו מיני במקום מרשמלו רגיל שחותכים ל-4.
– בחלק העליון של העוגה אפשר לשים טופרים של עננים (יש בעלי אקספרס) או נר או סטנד של יום הולדת שמח או לנעוץ למעלה סוכריות על מקל!
– לקרם עיטוף שוקולדי מוסיפים לקרם חמאה, כמה דקות לפני סוף ההקצפה, 2 כפות שוקולית או קקאו.

  • לשתף זה כיף

53 תגובות

  1. רותם says:

    מהמם! איפה אפשר לקנות סוכריות כאלה גדולות?

    1. רחלי קרוט says:

      יש מלא סוגים של עדשים צבעוניות. לעלית יש כאלה שהן בלי צבעי מאכל אלא טבעיים והם הקטנים.
      ל-m&m יש את גדולים יותר שאת רואה פה.
      בחנויות אפייה יש גם גדלים וצבעים נוספים שאין לי מושג של איזה חברה הן 🙂

  2. קארין says:

    וואו!!! בא לי בול ליום הולדת מתקרבת. רק לא בטוחה שהבנתי איך העוגה עומדת.הבסיס מספיק רחב?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, הבסיס הוא בעצם מה שהיה קודם הגובה של העוגה

      1. שירי says:

        היי, אפשר שוקולית רגילה במקום זו לאפיה?

  3. יפעת says:

    מהמם !! איך הופכים לפרווה? לאלרגית לחלב

    1. רחלי קרוט says:

      קרם קוקוס או חלב צמחי ♥ לעיטוף אפשר להכין גאנש שוקולד משוקולד מריר וקרם קוקוס (על כל 100 גרם שוקולד מריר 70 מ”ל קרם קוקוס). רק חשוב שהגאנש יהיה קצת יציב וימרח ולא יהיה רוטב חם.

      1. עירית דגן says:

        אפשר לשלב שוקולד לבן וקרם קוקוס למעטפת כדי שיהיה בהיר? מה היחסים?

        1. מעיין says:

          את מחברת את שני חצאי העוגה? כי חצי עוגה לא תספיק להרבה אנשים

      2. נועה says:

        וואו מהמם! אפשר להחליף את השוקולית בעוגה בקקאו?

  4. מור says:

    היי
    האם הצד השני נשאר חלק או שגם עליו מורחים קרם חמאה?

  5. נאילה says:

    אם אין לי מיקסר עם וו הקצפה אפשר להשתמש במיקסר ידני? ?

  6. נום נום says:

    מאיפה הסטנד?

  7. טל says:

    מה מיוחד או שונה בשוקולית לאפייה? ואם אין- האם שוקולית רגילה זה בסדר?

    1. בלה אוסטרובסקי says:

      מכיוון שבעלת הפוסט לא עונה, אז בדקתי רכיבים של שוקולית רגילה ושוקולית לאפיה, וזה אותם רכיבים

      1. רותם says:

        בטוחה ? אפשר להכין עם שוקולית רגילה ואבקת אפיה ?

  8. קרן says:

    אפשר להשתמש בשוקולית רגילה? להפחיתת מכמות הסוכר?

  9. מרינה says:

    אני רוצה להכין ליומהולדת בגן לבערך 30 ילדים
    תבנית 26 תספיק? להכפיל כמויות של הכל?

  10. בלה אוסטרובסקי says:

    שלום! רציתי לשאול אם אפשר להחליף שוקולית בקקאו, ושמנת מתוקה ביוגורט/חלב/שמנת חמוצה?

  11. מור says:

    בהכנה של הציפוי כתוב סוכר וניל אך ברשימת המצרכים זה לא כתוב .. אשמח להסבר למיתקשות

  12. הילה says:

    אשמח לדעת מאיפה המגש התכלת המהמם שעליו עומדת העוגה המהמממת

  13. אסתר says:

    וואאוו וואאוו מהמםםם 🤩
    מושלם תודה רבה על ההסבר המפורט
    לגבי הקרם עיטוף אפשר להישתמש במחמאה רגילה או מחמאה על בסיס קוקוס במקום בחמאה
    יעשה את העבודה? 😁🙏

  14. נטע גבע says:

    אני גרה בחו״ל ואין לי שוקולית, במה אפשר להחליף?

    1. יעל says:

      מצטרפת לשאלה לטובת הגרות בחו״ל! ☺️

  15. הילה says:

    היי, האם אפשר להחליף את השוקולית בקקאו?
    ואם יש לי קמח רגיל, להוסיף כפית אבקת אפייה?

  16. דנה says:

    עוגה יפהפיה!!
    איך ממירים ללא גלוטן? נניח על בסיס קמח שקדים?

    1. נחמה says:

      אשמח גם לדעת אם ניתן להחליף את הקמח בתחיף קמח או קמח תפוא?

  17. ויקי says:

    היי רחלי!
    אפשר להכין עם תבנית בקוטר 24 ס”מ?

    1. רחלי קרוט says:

      יצא נמוך מדי. תוסיפי עוד 20% לכל המצרכים.

      1. שיר says:

        חושבת שיהיה אפשר להכין את זה עם תבנית עם חור באמצע? או שזה יקרוס?

        1. רחלי קרוט says:

          אפשר לגמרי

  18. פז says:

    נראה מהמם! אם מחליפים את השוקולית בקקאו, להוסיף סוכר? משהו נוסף?

  19. נעמה מה מה says:

    אפשר לשמור במקרר יחד עם הקישוט ללילה אחד ? או עדיף לקשט לפני הגשה?

    1. טל says:

      מצטרפת לשאלה

    2. יעל says:

      היי,
      מה עשית בסוף אני באותה בעיה כרגע

  20. גל says:

    אפשר להחליף את הקרם חמאה בגנאש שוקולד או שלא יהיה “דבק” מספיק חזק?

  21. אופק says:

    מהו קוטר התבנית שהשתמשת?

    יש לי תבנית בקוטר 26.

  22. ליאת says:

    הי, נראה וואו! אשמח לנסות להכין אותה
    בעוגה שלך- כמו זו שרואים בתמונה- השתמשת בחצי עוגה בשני החצאים?
    תודה

    1. שלמה says:

      סתומה זה לא טעים

  23. שיר says:

    אפשר להכין את העוגה ולשמור במקרר? עם הסוכריות?
    או עדיף לשים קרם לשמור במקרר ולפני הגשה לקשט??

    1. שלמה says:

      סתומה זה לא טעים

  24. עמית says:

    היי אפשרי להכין היום ולשמור במקרר למחר?

  25. ליה says:

    יצא גרוע

  26. אפרת says:

    העוגה יוצאת דקיקה כמו מצה
    לא מומלץ

  27. שירה says:

    מהמםםםםםםםםםםםםםםם !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  28. יערה says:

    עשיתי לפי המתכון. תבנית 22. יצאה עוגה בגובה 2-3 ס”מ!! על הפנים!! וגם מבחינת הטעם, לא משהו בכלל ושומנית בטירוף.

  29. נעמה says:

    היי רחלי, אתמול אפיתי את העוגה ועכשיו עטפתי בציפוי. רוצה להגיש הערב (וגם צריכה לשנע אותה…) ומתלבטת אם לקשט ולשמור במקרר או לקשט רק בערב לפני הגשה. מעדיפה לקשט עכשיו אבל חוששת שהסוכריות יתרככו, הצבעים ינזלו ובת השש תנזול יחד איתם… מה דעתך?

    1. גל says:

      היי, מה עשית בסןף?
      הסוכריות נזלו או שהיה בסדר?

  30. שיר says:

    היי.
    האם את מחברת את שני חצאי העוגה או משתמשת רק בחצי עוגה?
    איך אפשר להפוך אותה לפרווה ? כולל הקרם…
    אשמח לתגובה.תודה

  31. ברכה says:

    עוגה על הפנים, ספוגה בשמן ודקה, זרקתי לפח!!!

  32. טל says:

    העוגה יצאה על הפנים. דקה ולא טעימה. נאלצתי להכין עוגה חדשה לפי מתכון אחר.

  33. דינה גרינבלט says:

    וואו! יצא כל כך יפה! היה קל וכיף להכין! גרף המון מחמאות, ולא פחות טעימה ממרשימה!! תודה!!
    עשיתי בתבנית של 24 ס”מ אז חיברתי את 2 החצאים עם קצפת והשתמשתי בכל העוגה.

  34. אברי says:

    הערות לבניית העוגה: מומלץ לחתוך לשני חצאים
    חיתוך נוסף לחתוך את החלק העליון של העוגה על מנת שתתקבלנה 2 פרוסות בעובי שווה.למרוח בקרם עיטוף לקשט להכניס למקרר ורק אחרי כן להדביק באמצעות קרם עיטוף או גנאש. ואז למרוח את הדופן החיצונית ולקשט ולהכניס למקרר לייצוב

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend