מג’דרה של סבתות

Posted on

את המתכון הזה, בגרסה מעט שונה שלו, נתנה לי דליה קלדס. בשלנית מדהימה שמכינה את הקוסקוס הטעים ביקום. המג’דרה הזאת, ביחד עם הקוסקוס שלה, מככבים אצלה בבית שנים והיה לי ברור שיום יבוא והאוכל הזה יהפוך לדייר קבע גם אצלי, והוא אכן הפך לכזה.

עכשיו תורכם להתמכר.

מצרכים:
1 ו-1/2 כוסות אורז (יסמין, פרסי או בסמטי)
1 ו-1/2 כוסות עדשים ירוקות/חומות
2 כפות שמן זית או קנולה
3 כוסות מים רותחים
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה כורכום
3/4 כפית מלח

לבצל המטוגן:
2 בצלים לבנים (ואפשר גם יותר)
4-5 כפות שמן זית או קנולה

אופן הכנה:
– שוטפים היטב את העדשים והאורז במים (בנפרד) ומסננים.
– מבשלים במים רותחים את העדשים במשך 15 דקות ומסננים. העדשים לא צריכות להיות מוכנות לגמרי אלא 3/4 בישול.
– בסיר רחב עם תחתית כבדה (חשוב שיהיה רחב) מחממים שמן זית ומוסיפים כורכום וכמון. מטגנים את התבלינים במשך דקה, תוך כדי ערבוב כדי שהטעמים שלהם יפתחו.
– מוסיפים את האורז והעדשים, שכבר בושלו חצי בישול, ומטגנים במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד כדי שלא ידבקו לתחתית הסיר.
– מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבבים. סוגרים את הסיר (עם מכסה שמתאים בול לסיר, הוא צריך להיות סגור לגמרי) ומבשלים על הלהבה הכי קטנה במשך 20 דקות.
– בינתיים קוצצים את הבצל לרצועות דקות או קוביות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד שהבצל זהוב ומקורמל. זה לוקח זמן עד שהבצל מתקרמל ומזהיב לגמרי, אז סבלנות 🙂
– כשהאורז מוכן, שופכים לתוכו את כל הבצל עם השמן ומערבבים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

הערות, הארות ושדרוגים:
– חשוב! מה שהופך את המג’דרה למדהימה זה כמות וקרמול הבצל. בבקשה אל תשימו פחות מ-2 בצלים גם אם זה נראה לכם הרבה בהתחלה, ואל תתקמצנו על השמן בשלב טיגון הבצל. חשוב מאוד שהבצל יצא שחום ומקורמל היטב אז סבלנות עם הטיגון במחבת, זה אכן לוקח זמן אבל שווה כל דקה.
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל צנוברים קלויים ו/או פטרוזיליה קצוצה.
– למי שאוהב, אפשר להוסיף מעט אגוז מוסקט.
– ניתן להכין את המג’דרה עם בורגול או קינואה במקום האורז. שלבי ההכנה זהים.
– איזה סיר מתאים להכנת אורז ומג’דרה? הכנתי לכם מדריך מפורט לבחירת סירים מומלצים.

מג'דרה

105 תגובות

  1. נועה says:

    שלום רחלי,
    האם העדשים צריכים להיות מושרים לפני הבישול?
    תודה רבה,
    נועה

    1. רחלי קרוט says:

      לא, אין צורך. עדשים כל כך עדינות ומתבשלות מהר שאין צורך להשרות אותן. שעועית וחומוס לעומת זאת, ממש מומלץ כן להשרות.

      1. חגית says:

        לא משתמשים במי העדשים כדי לקבל צבע שחום של המגדרה?

      2. דיקלה says:

        ואם אני משרה לא צריך לבשל אותם בנוסף?

      3. גידגיד says:

        מתכון מעולה! פעם ראשונה שעשיתי מג’דרה, ויצא יותר טוב מבמסעדות. הוספתי ג’אלה ופטרוזיליה.
        תודה

    2. סיגל says:

      כן .
      יום לפני
      או שעה במים פושרים
      אחרת הם קשים כאבן

      1. דיקלה says:

        אם אני משרה כשעה לא צריך לשבת עוד 15 דקות?

    3. אורית says:

      זה בעיקר יותר בריא להשרות קטניות כמה שעות 🙂

  2. טל says:

    היי רחלי,
    הכנתי את המתכון הזה ויצא פשוט מעולה!!!
    ניסיתי בעבר המון מתכונים אחרים ולא יצא טעים כמו עכשיו,מתכון מדוייק ומצויין!!!!
    הייתי חייבת לרשום לך!בהמשך השבוע אכין את הפתיתים:)
    תודה רבה והמשך שבוע טוב!
    טל

    1. כרמית says:

      מתכון מעולה, ככ טעים
      גמר חתימה טובה

  3. Noga says:

    ואוו זה טעים טירוף! אבל ממש 🙂 איזה כייף , תודה!!

    1. רחלי קרוט says:

      מקסימה, כיף לשמוע.

      1. מאיה כהן says:

        רחלי שלום
        כעת הסיר על האש דבר אחד לא ברור ליאם האורז בושל חלקית וכן העדשים מדוע צריך להוסיף עוד 3 כוסות מים רותחים? זה ניראה לי לא צריך, הכנתי רגיל כמו שאני מכינה אורז עם מש וכו׳ניראה איך יצא ( אגב זה פעם ראשונה שלי) מאיה כהן

        1. אסתי says:

          אם הבנתי נכון רק העדשים מבושלים חלקית, האורז נכנס אחרי השטיפה ישר לסיר.

  4. אתי says:

    שלום רחלי,

    פשוט יצא נפלא 🙂 תודה על השיתוף והלבביות 🙂 כל טוב

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת. שיהיה שבוע מקסים

  5. עדן says:

    רחלי שלום, הגשמת לי חלום עם המתכון הזה! בכללי, מרגישה ההזדהות גדולה בתור הונגרייה עם הרבה מהמתכונים (: במתכון הזה, מתי האורז גם כן מתבשל וכמה? תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע 🙂
      האורז מתבשל עם העדשים (שבעצמן בושלו קצת קודם) במשך 20 דקות, תציצי בשלבי הכנה זה כתוב שם.

      1. ענת says:

        שימי לב שיש אי דיוק במתכון. כתוב מבשלים את העדשים ולא כתוב שעם האורז. אודה לך אם תוכלי לתקן.

        1. ענת says:

          עכשיו הבנתי משאר התגובות שצריך לבשל את העדשים בנפרד ואחר את האורז. קצת לא מובן

        2. רוני says:

          לא מדויק זה בלשון המעטה,סיר שלם הלך לפח

          1. טלי says:

            רק צריך לקרוא את ההוראות, הכל כתוב…

          2. סימה says:

            גם אני לא הבנתי את ההוראות אבל איכשהו אצלי הסיר ניצל מזריקה לפח. צריך לבשל חצי ריכוך את העדשים לפני שמוסיפים את האורז. והרבה הבינו שצריך גם לבשל את האורז חצי ריכוך ומכאן יוצא דייסה כי כמות המים גדולה לאורז חצי מבושל.

      2. שילת says:

        מה לגבי אורז מלא? מניחה שלא יצא אותו דבר אבל זה מה שמשתמשים בבית. אותה צורת בישול?

  6. מירה says:

    היי רחלי,
    חושבת שלא הבנתי משהו בניסוח, האם גם האורז צריך לעבור חצי בישול? 20 דקות זה לא קצת יותר מדי?

    1. רחלי קרוט says:

      לא, רק העדשים. ואחרי שהם עוברים חצי בישול מוסיפים אותם לאורז שלא בושל וביחד עם מתבשלים 20 דקות.

  7. לימור says:

    היי רחלי, כמה מים מוסיפים?

    1. רחלי קרוט says:

      3 כוסות

      1. דנה says:

        היי רחלי. זה ממש ממש יוצא טעים! יש דרך לעשות את זה גם עם אורז מלא עגול?

  8. חגית says:

    היי
    רציתי לשאול אם אפשר עם אורז מלא
    ואיך משנים את כמות המים וזמני הבישול בהתאם

    תודה

    1. ר. says:

      מצטרף לשאלה

  9. עדנה says:

    הי, הכנתי אתמול ויצא טעים מאודד!!
    לדעתי אפשר קצת יותר מלח.
    והתוספת של הבצל-אליפות!!!
    תודה:)

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה. ממש שמחה שאהבת.

  10. ליאת says:

    נראה מעולה! על איזה אש לקרמל את הבצל? נמוכה או בינונית?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף נמוכה, אבל אם מאבדים סבלנות באמצע אפשר לעלות לבינונית, רק לא גבוהה

      1. ליאת says:

        עוד שאלה מוזרה 🙂 הבישול של העדשים הוא רק במים שכבר רותחים 15 דקות או עם להבה פתוחה 15 דקות? … 🙂

  11. ליאת says:

    קבלי ביטול 🙂 בישלתי, יצא מעולה!! הייתי צריכה להכין אפילו 4 בצלים, זה משדרג 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      נכון? אין דברים כאלה כמה הבצל מוסיף <3 ואיזה כיף שאהבת

  12. מג'דרה בורגול ועדשים שחורות בסיר אחד – קרוטית – Krutit says:

    […] הרסתי את השילוב הקבוע של המג'דרה, זה טעים! – והנה גם מתכון קלאסי למג'דרה עם עדשים כמו שמכינות […]

    1. אתי חזן says:

      איך הכנת עם הבורגול ?

  13. גלית says:

    הי המתכונים שלך מעולים ♥️ הכנתי עם בורגול שהשרתי קודם במים, ויצאה לי קצת עיסתית המגדרה, יש מה לעשות…?

    1. רחלי קרוט says:

      פשוט פעם הבאה לא להשרות, בורגול ממש מתבשל בהשרייה אז כנראה שהוא עבר בישול יתר.

  14. ניצה says:

    היי
    רוצה להכין עם קינואה
    האם יחס המים וזמני הבישול זהים?

  15. מירי says:

    היי
    כמה מים צריך להוסיף ?והאםטם ניתן להשתמש בעדשים כתומות ועשיין יצא טעים ?
    תודה רבה ;(

  16. מירי says:

    היי
    כמה מים צריך להוסיף ?והאם ניתן להשתמש בעדשים כתומות ועדיין יצא טעים ?
    תודה רבה 😉

    1. רחלי קרוט says:

      3 כוסות, כתוב במצרכים 🙂
      אפשר רק קחי בחשבון שעדשים כתומות מתפרקות מהר אז הן לא תהיינה יציבות ומובדלות כמו השחורות/הירקות. יצא טעים אבל פחות פוטוגני.

      1. סוזי says:

        היי רחלי יקרה, אם אני מכינה כוס אורז וחצי כוס עדשים, כמה מים עלי להוסיף?

  17. אבי says:

    יצא פצצה אני מקוה שאישתי לא תהרוג איך יצא לי כזאת מגדרה ולא אף פעם הולך.

  18. מירי says:

    הכנתי היום.
    מתכון מעולה יצא לי אחד אחד .
    תודה רבה 😉

  19. מיכל says:

    בוקר טוב, האם נדרש לשטוף את האורז או לטגן אותו יבש יחד עם העדשים? תודה 🙂

    1. מיכל says:

      תודה, עכשיו גיליתי שבמתכון כתוב שנדרש לשטוף את האורז…

  20. מיכל says:

    היי, במידה ומכינים כמות גדולה יותר של אורז ועדשים יחס המים הוא עפ”י מס’ הכוסות? לדוגמא: ל-2 כוסות מים ו-2 כוסות עדשים מוסיפים 4 כוסות מים רותחים? תודה 🙂

  21. סופי says:

    היי רחלי, קיבלתי כל כך הרבה המלצות על המג’דרה הזו מחבריי לעבודה שאמרתי שאני מוכרחה לנסות!
    יש לנו אורז בסמטי מלא – האם הוא מתאים למג’דרה הזו? האם צריך לשנות משהו בהכנה?
    תודה מראש!

  22. בר says:

    אחד המתכונים המעולים!! הכנתי עם בורגול והסיר חוסל!
    יש לך עוד טיפים לתיבול מלבד כורכרום וכמון, משהו קצת יותר מיוחד? היה חסר לי טיפה טעם …
    מה שכן אחרי הרבה מתכונים שעשיתי, זה המנצח!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה שאהבת. לאחרונה אני ממירה כמעט כל מתכון שיש בו כמון בבהרט כי יש בו גם קצת קינמון והל/ציפורן ושלל תבלינים חמים וטעימים. לגמרי מומלץ 🙂

    2. אתי חזן says:

      איך הכנת עם הבורגול ?

  23. שרונה says:

    מתכון מעולה !
    החלפתי אורז בקינואה ויצא מצויין.
    תודה ?

  24. רותם says:

    יום שלם היה לי בראש שבערב אכין את המג’דרה של רחלי, הכל בסיר אחד. ברגע האמת גיליתי שאין לי עדשים שחורות, רק ירוקות, וגם שכמות הבורגול מוגבלת. אוקי, מזל שיש פה עוד מתכון. ואורז בסמטי בטוח יש לי. אה, בעצם יש לי רק חצי מהכמות הדרושה ובא לי להכין סיר גדול.
    המממ מעניין אם אפשר לשלב פה גם אורז עגול ביחד עם הבסמטי (משום מה דווקא עגול יש לי שפע, מתי לאחרונה הכנתי ריזוטו שאני מחזיקה מלאי של אורז כזה? לא ברור)
    ובכן, כן. אפשר הכל. יצא פשוט מעולה! מ ע ו ל ה!
    בניגוד להוראות התקמצנתי על השמן בבצלים, ירדתי לשתי כפות. עדיין טעים וככה לא ארגיש ייסורי מצפון מול הדיאטנית שלי.
    מתכון מעולה. באמת. חפרתי. שלום.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה מדהימה שאת. חולה עליך <3

  25. מיה says:

    כל מתכון שלך פגז!
    הבורגול והעדשים השחורות נכנס אצלי כמתכון קבוע מפני שזה הדבר היחיד שהבן שלי מסכים לאכול בבוקר לפני שהוא נוטל ריטלין.
    אשמח גם למתכון של הקוקוס שהזכרת בתחילת הפוסט!

    1. מיה says:

      הכוונה קוסקוס

    2. סוני לוק says:

      היי יקירה
      אשמח לקבל את המתכון של הבורגול והעדשים השחורות
      אני טבעונית
      זה מעניין
      תודה
      לבריאות איתנה

  26. לירון says:

    מאוהבת במתכונים שלך אחד אחד
    איזה אורז יותר מומלץ?

  27. דניאלה לוין says:

    הערב קטנה ביותר
    כפית מלח לא מספיקה אצלנו חחחחצ
    אבל!! ביקשו שידור חוזר עם יותר מלח
    מה שאומר שיצא ממש מוצלח!!
    תודה!!

  28. נועה says:

    יצא לי ממש לא משהו?
    בישלתי בדיוק לפי הזמן על אש הכי קטנה שיש, כל המים ״נבלעו״ אבל האורז היה ממש קשה ולא מוכן.. הטעמים טובים אבל היה בלתי אכיל. (הוספתי מים והמשכתי לבשל אבל זה לא היה ״זה״)
    מה לעשות שונה בפעם הבאה?

    תודה!

  29. הילה says:

    הי רציתי לשאול לגבי הכמון האם מג’דרה לא מקבלת טעם דומיננטי של פלאפל מהכמון? מניסיוני זה תבלין מאוד חזק ואנחנו פחות אוהבים. תודה

  30. עדי says:

    זאת הפעם המי יודע שאני מכינה את המג’דרה המופלאה הזאת ואני נהנת כל פעם מחדש!
    יש לך מתכונים מדהימים.

    1. רחלי קרוט says:

      כמה שימחת אותי. תודה רבה!

  31. לאל says:

    יצא מעולה!
    עשיתי מראש 2 כוסות עדשים (ומאש)
    2 כוסות אורז ו 4 בצלים.
    יצא מצוין!

    1. רחלי קרוט says:

      איך אני אוהבת מאש! 🙂
      וממש שמחה שאהבת.

  32. צופית says:

    הכנתי ויצא מעולה!! תודה רבה

  33. זהבה says:

    האם אפשר עם בצל סגול?

  34. אוסנת says:

    תודה על המתכון. יש לי שאלה. האם חייבים לבשל את האורז עם העדשים. האם יהיה הבדל בטעם אם אכין כל אחד מהם בנפרד ואז אערבב אותם ואוסיף את הבצל.
    תודה מראש

  35. אינשם says:

    יצא מ-ע-ו-ל-ה
    המג׳דרה שגם הקטנה והעקשנית ליקקה את הצלחת בחדווה.
    הוספתי טיפה ממש קינמון בסוף.
    תודה רבה

  36. חופית says:

    הבצל המקורמל – יציאה היסטרית. מעולה

  37. ספיר says:

    אני מכינה באופן קבוע את המג’דרה עדשים שחורות ובורגול ואוהבת ממש! לשם הגיוון אני רוצה לנסות את המתכון הזה.
    במידה ומכפילים כמויות של עדשים אורז, צריך להכפיל גם את כמות המים או פחות מכפול?

  38. אושרת says:

    רק לוודא – 4 בצלים, פי 2 שמן זית כן? 😉
    והאם מהתחלת טיגון הבצל לגון על אש חלשה?

    1. סוזי says:

      היי רחלי יקרה, אם אני מכינה כוס אורז וחצי כוס עדשים, כמה מים עלי להוסיף?

  39. קובי says:

    וואו, איזה שידרוג! זאת המג’דרה הכי טעימה שהכנתי, מתכון מדוייק.

    תודה רבה רחלי

  40. אולגה says:

    היי. נראה מעולה.
    ניתן להכין עם עדשים קפואים של סנפרוסט?
    במידה וכן – האם צריך לשנות משהו בהוראות?
    תודה מראש.

  41. ליאל says:

    היי,
    יצא לי ממש ״עיסתי״ 🙁
    מה עשיתי לא טוב?

    1. רחלי קרוט says:

      כנראה בישלת יותר מדי זמן

  42. ליזה says:

    היי, מתוך הרגל השריתי את העדשים למשך לילה+
    אז לא להרתיח? או פחות זמן?

  43. שני says:

    הבטחתי לעצמי שאחזור לכתוב – המג’דרה הזו פשוט מושלמת!!!
    אני אישית השריתי כמה שעות את האורז עם העדשים ובישלתי הכל יחד מטעמי עצלנות, יצא רך וטעים!

  44. חגית says:

    הכנתי את זה היום לצהריים, עם קינואה, יצא מדהים!!!! אפילו בן העשר שלי שלא נוגע בקינואה טרף והתפעל, תודה!!!

  45. אסתר says:

    שלום! נראה נפלא.
    האם אפשר להשתמש בעדשים מוכנות מקופסת שימורים? אם כן – מה לשנות?

  46. לי says:

    מתכון מושלם!!! פעם הבאה אכפיל את כמות הבצל.
    תודה רבה

  47. מירב says:

    היי רחלי, תודה על המתכון. השריתי כל הלילה את העדשים. האם עדיין אני צריכה לבשל אותם 15 דקות או ישר להכניס לסיר עם האורז?

  48. גלית says:

    רחלי שלום, המתכון לא ברור וחסרות הוראות לגבי האורז למשל את רושמת להוסיף את האורז שבושל כבר חצי בישול , אבל זה לא רשום לפני במתכון.

  49. דוד says:

    יצא פשוט מושלם. קיבלתי בזכותך מלא נקודות זכות על הבישול שלי מאשתי… גם הילדים אהבו!
    תודה רבה!

  50. רמי כהן says:

    הכנתי למתכון יצא ממש טוב העדשים רכות האורז 1/1 רחלי את מדהימה אחלה מתכונים תודה

  51. ריקי says:

    היי
    יצא לי ממש מושי יש לך מושג למה ??

  52. מיטל says:

    אפשר להכין עם עדשים שחורות במקום ירוקות?

  53. איתמר says:

    יופי של מתכון. תודה רבה!

  54. דנה says:

    היי, אם אני מנביטה את העדשים לפני, עדיין אצטרך להרתיח אותם כמו שכתוב במתכון?

  55. נועה says:

    וווואווו זה יצא טירוף!!!!!!

  56. מיכל says:

    לפי המתכון, משאירים על אש הכי קטנה מיד לאחר הכנסת המים הרותחים. שואלת אם צריך לתת קודם למים לרתוח מחדש לאחר שהוספתי לסיר, ורק אז להקטין אש, או שהכוונה כפי שכתבת. תודה לך מראש

  57. אורית says:

    יצא ממש טעים! תודה רבה 🙏🏻
    התחלתי את הקרמול של הבצל כדבר הראשון , זה מצריך הרבה זמן
    וכמו שהמלצת – החלפתי את הכמון בבהרט

  58. סיון ברק לביא says:

    מתכון מדהים! אני טיגנתי את הבצל בסיר והוספתי תבלינים ולאחר מכן את האורז והעדשים (עדשים בושלו קצת לפני) באותו סיר ייצא משגע! ובכלל כל המתכונים שלך מדויקים ותמיד מצליחים:)

  59. אליאס רות says:

    לא מבינה איך אנשים כותבים שנזרק לפח פעם ראשונה שעשיתי מגדרה ויצא טעים ברמות ומעולה

  60. שירה says:

    אני רוצה מאד להכין, רק יש לי כמה שאלות:
    אפשר להשתמש בעדשים שחורות?
    האם ניתן קודם להשרות ולהנביט אותן ע”מ להגדיל את הערך התזונתי?
    כמה זמן לבשל אותן בנפרד?
    תודה מראש…

  61. עידית מורגנשטרן says:

    הי רחלי,
    תודה על המתכון.
    שאלה – האם אפשר עם בסמטי מלא ? ואם כן – האם לשנות כמויות מים וזמני בישול ?

  62. אסתי says:

    יאבללההה איזה טעיםםםםם
    תודה רבה ❤️❤️❤️

  63. מיכל says:

    מתכון חלום! מכינה כל שבוע ויוצא מושלם
    תודה! 🙂

  64. אלה says:

    שלום,
    מקווה שתעני. אני מכינה את המתכון ואני יודעת שהוא נפלא. אבל יש מקום שבו לא פירטת וזה ממש חסר לי ואף אחד לא שאל:
    כמה מים לשים בעדשים בבישול לבד הראשון?? זה ממש משפיע לי על כל המתכון, אודה לתשובה ❤️ וגם האם לסנן אותם אחר כך?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.