הוא מתפקד ממש כמו אורז, מככב בהמון מטבחים ובשלל מנות והוא בעיקר מאוד קל להכנה והכי ורסטילי – קבלו את הבורגול! גרגירי חיטה מבושלים וגרוסים דק או עבה שאפשר להכין איתם מגוון מנות.
הפעם בחרתי להביא לכם מתכון שאני ממש ממש אוהבת – אושפלאו בורגול שכל מי שאכל ממנו תהה איך לא הכינו אותו מיומו הראשון עם בורגול. קשה להסביר כמה טעים וכמה עשיר ומצד שני כמה פשוט להכין.
במקור האושפלאו (או פלוב) היא מנה מהמטבח הבוכרי שמשלבת אורז (לרוב עגול) בשר עם אחוז שומן גבוה שהופך את האורז לעסיסי במיוחד, גזר שגם מוסיף צבע אבל בעיקר טעם מעט מתקתק ורכות משגעת, פירות יבשים שמביאים איתם מתיקות ולעיתים גם גרגירי חומוס.
ארוחה שלמה, עשירה וחגיגית, שמכינים בסיר אחד. שימו לב שחשוב להשתמש כאן בבשר עם שומן (גם פרגיות זה נהדר) אחרת הבורגול ו/או האורז יצאו אחד אחד ומופרדים במקום רכים ומעט דביקים.
אז קדימה, בואו נכין.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
אושפלאו בורגול
מצרכים:
1/3 כוס שמן זית או שמן רגיל
2 בצלים, קלופים
5 גזרים, קלופים
1 כפית זרעי כמון
1 כפית כמון טחון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
800 גרם בשר כבש/טלה, חתוך לקוביות
2 כוסות בורגול עבה
1/3 כוס אוכמניות מיובשות
אופן הכנה:
– פורסים את הבצל לטבעות וחותכים את הגזר למקלות דקים.
– בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל במשך 5 דקות.
– מוסיפים זרעי כמון, כמון טחון, מלח ופלפל ומערבבים.
– מוסיפים את הבשר ומטגנים ביחד במשך 5 דקות.
– מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומכסים את הסיר (משאירים פתח קטן שחלק מהאדים יצאו).
– מבשלים את הבשר במשך שעה וחצי עד שהוא מתרכך. חשוב שהוא יהיה רך בשלב הזה כי לבורגול לוקח זמן קצר להיות מוכן.
– מוסיפים את הגזרים וגרגירי החומוס ומערבבים. מבשלים במשך 10 דקות. אם חסר מים אפשר להוסיף מעט.
– מוסיפים את הבורגול והאוכמניות ומערבבים. מוסיפים מים רק עד לסף גובה הבורגול.
– סוגרים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה עד שהבורגול מוכן ורך.
הערות ושדרוגים:
– מומלץ ממש לא לוותר על זרעי הכמון (הם חשובים כאן יותר מאבקת הכמון) וניתן לרכוש אותם בכל חנות תבלינים. אם בכל זאת אין לכם זה בסדר להכין גם בלי, אבל יותר טעים עם 🙂
– אני השתמשתי בשוק טלה שביקשתי מהמוכר שיחתוך לי לקוביות ויוריד חלק מהשומן כדי שלא יהיה שומני מדי.
– חשוב להשתמש כאן בבורגול עבה ולא דק כי הדק יהפוך למושי בבישול.
– כן, יש פה הרבה גזרים. אל תפחיתו בכמות שלהם כי הרכות והמתיקות שלהם חשובה כאן לטעם.
– במקום בורגול אפשר לשים אורז עגול (לא פרסי ולא יסמין – עגול).
נראה נפלא !!
אפשר משהו אחר במקום האוכמניות?
חמוציות ילך?
יש עוד ירקות שמומלץ להוסיף??אוהבת את זה יותר ירקותי מאשר פחמימתי
היי,
כל הקטע באושפלוב זה הגזר ויש כאלה שמוסיפים חומוס..
אם את רוצה יותר ירקותי זה לא יהיה אושפלוב 🙂
היי רחלי,
תודה על המתכון!
נשמע שדרוג מעניין לאושפלוב המסורתי 🙂
אם את רוצה יותר קירבה למקור במקום האוכמניות מוסיפים פרי מיובש שנקרא “ברבריס” שהוא חמצמץ וראש שום בשלמותו שמתבשל בתוך הסיר 🙂
רעיון לאלטרנטיבה צמחונית אולי? 🙂
יעבוד עם קוביות בקר?
אם כן, צריך לשנות משהו באופן או משך הבישול כדי שייצא רך?
גם לפרגיות צריך כלכך הרבה זמן על האש ?
אשמח לשמוע שאם משתמים ספרדיות, מה יהיה זמן הבישול?
תודה