זריקה מרוכזת של שוקולד לורידים – היעדר הקמח הופך את המרקם לפאדג’י ונמס בפה. ואפילו לא צריך מיקסר. רק קערה, מטרפה ו-30 דקות פנויות.
והפעם גם בחרתי להביא לכם 2 אופציות לעיטור – אחת עם גילופי שוקולד ותותים ואחת עם שברי דפי שוקולד. אתם כמובן מוזמנים לבחור את אחת הדברים או לקשט כראות עיניכם.
ואגב, העוגה מאוד עשירה ולכן מומלץ לחתוך אותה לפרוסות דקות לכן גם אם נראה לכם שהיא קטנה היא תספיק להרבה אנשים.
עוגת שוקולד פאדג’
מצרכים לעוגה בגודל 20 ואז היא תהיה גבוהה יותר או 22 לעוגה קצת יותר נמוכה:
130 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
130 גרם חמאה, חתוכה לקוביות (או שמן קוקוס לגרסת פרווה)
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
3 ביצים L
1/2 כוס (55 גרם) קקאו איכותי, מנופה
גנאש שוקולד:
130 גרם שוקולד מריר, שבוק לקוביות
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לגרסת פרווה)
לדפי שוקולד מעל העוגה (לא חובה):
150 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן צמחי
פולי קקאו – אופציונלי
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– שמים בקערה את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים עד שנוצר רוטב מבריק.
– מוסיפים סוכר וטורפים מעט עד שהסוכר נבלע בתערובת.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת וטורפים עד שהיא נבלעת.
– מוסיפים קקאו מנופה ומקפלים עם לקקן או מטרפה רק עד שהתערובת אחידה.
– מעבירים לתבנית עגולה משומנת בגודל 22 ואופים במשך 25 דקות. העוגה תשאר מעט רכה בפנים וזה בסדר. לא מדובר על בצק פירורי אלא בעוגה שמזכירה בראוניז. מצננים מעט.
– ממיסים שוקולד ושמנת במיקרו ומצפים את העוגה.
– מניחים לעוגה להצטנן במקרר לפחות שעתיים-שלוש (חשוב, כי היא רכה מאוד אחרי אפייה) לפני שפורסים עם סכין שנטבלה לפני במים רותחים.
– דפי שוקולד קראנץ: ממיסים שוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות, ומערבבים. מוסיפים שמן צמחי ומערבבים היטב.
– משטחים את השוקולד על תבנית עם נייר אפייה ומפזרים פולי קקאו. מעבירים למקרר עד שהשוקולד מתמצק.
– שוברים את השוקולד ומניחים בצורה אלכסונית (כדי שיהיה קל לפרוס) על העוגה.
הערות ושדרוגים:
– לשדרוג הטעמים אפשר להוסיף לבלילת העוגה 3-4 כפות ליקר שאוהבים: ליקר דובדבנים, אמרטו, ליקר קפה או כל ליקר אחר.
– כדי שהעוגה תצא טוב (כי אין קמח שיחזיק אותה) חשוב להשתמש בשוקולד איכותי שמוצקי הקקאו בו גבוהים יותר (נגיד 60% ומעלה). אבל אל דאגה, גם מריר רגיל יעבוד.
ויש גם וידאו! כדי שתוכלו לראות כמה קל להכין ואיך מכינים את דפי השוקולד:
היי כתבת בפוסט שזה פרווה
איך הופכים את זה לפרווה בלי חמאה ושמנת?
יש בסוגריים המרה לפרווה 🙂
קרם קוקוס במקום שמנת ושמן קוקוס במקום חמאה
כמה שמן קוקוס שמים במקום החמאה? תודה!
כמה שמת?
במתכון לא רשום להוסיף וניל, בסרטון כן.
נכון, וגיליתי את זה רק אחרי שהכנתי כבר את העוגה, לא ידעתי שצריך וניל….מקווה שהעוגה טעימה גם בלי 😉
היי רחלי, העוגה מהממת! ! יותר כמו בראוניז, וחתכתי לקוביות והכנסתי למקפיא, מושלם!!
האם אפשר להוסיף פטל קפוא? תודה!
בסרטון רשום 170 מעלות במתכון רשום 180 מעלות.
עדיף 170
הי אפשר שמן קנולה במקום קוקוס ושמנת צמחית בגנאש?
תודה
היי האם אםשר המקום שמן קוקוס באוץה כמות נטורינה?
יצא טעם ממש קוקוסי. אני חושבת שהיה עדיף שמנת צמחית בגנאש, הקוקוס ממש השתלט על כל העוגה..
במקום חמאה נטורינה ובמרום שמנת קרם קוקוס
נטורינה זו לא חמאה זה שם אחר למרגרינה, אבל השינוי הוא שזה משמן קוקוס או שמן זית במקום חלב, אבל זה מרגרינה לכל דבר
היי רחלי, העוגה נראית מעולה!
בסרטון רשום שמוסיפים וניל אבל זה לא רשום ברכיבים או בהכנה – כמה מוסיפים? כפית?
תודה רבה 🙂
נראה מהמם! נראה לך שזה יעבוד עם אחליף את הפולי קקאו בפצפוצי אורז? זה יתפוס טוב?
נראה מעולה
אפשר להכין בקפקייקס ?
מתכון מעולה
החום היה קצת גבוה (180) בדיעבד
אבל הטעם מצוין. תודה 🙂
היי רחלי, נראה מעולה!!!
האם ניתן להמיר את החמאה למרגרינה לגרסת הפרווה?
אין לי שמן קוקוס…
בנוסף, מה קוטר התבנית?
אם אפשר להמיר את הסוכר למייפל או סוכר קוקוס? יהפוך את העוגה למתאימה לתזונת פלאו
היי. אולי אפשר שוקולית במקום קקאו למי שאין? חד פעמי..
האם אפשרי להכין את העוגה יום קודם לפני ההגשה? אם כן, כדאי להכין את הכל כולל דפי השוקולד?
היי,
איך אפשר להתאים את המתכון לתבינת 26?
תודה מראש…
ענת
היי,
אם אני אופה את העוגה היום ומחר נוסעת איתה שעתיים באוטו, היא תחזיק?
היי רחלי,
אפשר להשתמש בשמן זית במקום חמאה?
לא
תשתמשי בנטורינה
היי רחלי,
האם יש תחליף לביצים?
האם יש תחליף לביצים מלבד בננה או רסק תפוחים?
אני במקום ביצים שמתי 2 כפות ממרח שוקולד (במקם כל ביצה) ויצא מעולה
היי רחלי, אני צריכה עוגה גדולה יחסית ויש לי תבנעת עגולה
26. אפשר לדעתך לעשות 2 עוגות אחת על השניה ולשים בינהן איזה שכבה של שמנת מתוקה ופודינג וניל? יש הצעה אחרת?
אשמח ממש אם תוכלי לענות בשעתיים הקרובות. תודה!!
את יכולה להכפיל את המתכון ותהיה לך עוגה גדולה
היי מה הסיבה שמנפים את הקקאו?
האם אפשר להחליף את השמן הצמחי בשמן קוקוס בדפי שוקולד?
טוב, אז הכנתי אותה כבר פעמיים(פעם אחת לברית, התחסלה), והיא הצלחה. היא מצוינת למי שלא אוכל שרויה, ולרגישים לגלוטן. תודה!!
אפשר לעשות את העוגה בלי קקאו?
בדיוק מה שרציתי לשאול
הכנתי את העוגה,מוצלחת מאד,הוספתי שמנת מתוקה שהקצבתי,זייפתי מעל,יצא מרשים וטעים מאד…תודה רבה
ממש ממש שמחה לשמוע! חג שמח
היי, האם אפשר להכין בתבנית 26?
היי רחלי 🙂 נהנת מהבלוג שלך כל פעם מחדש!
רציתי לשאול, ניתן להכין גם במאפינס לדעתך?
תודה נוי
פחות 🙂 זה פשוט נורא דחוס. אבל יעבוד כבראוניז
מתה על המתכונים שלך! תודה.
יש אפשרות להכפיל בחצי?
מתכון מעולה ומדויק ומוצלח!
היה בא להכין משהו שוקולדי שמרגישים בו את החמאה, משהו עשיר, וזה היה בדיוק זה!
זה באמת יוצא משהו בין פאדג’ לבראוניז.
לא היה לי שוקולד מריר, אז שמתי שוקולד חלב וזה עבד.
תודה רחלי!!!
ממש ממש שמחה לשמוע! ושוקולד חלב זה החיים <3
היי,
באיזה שמן כדאי להשתמש כדי להכין את דפי השוקולד?
שמן קוקוס?
תודה 🙂
היי,
תודה רבה על מתכון מפורט 🙂
לא הצלחתי לעשות את דפי השוקול כמו שצריך. גם אחרי שהיו במקפיא חצי שעה הם קרסו לי על העוגה וממש נמסו מהר ולא נשארו יציבים.
אשמח לעצתך, תודה רבה.
היי, המתכון נראה מעולה , האם ניתן לשים על העוגה הזו קישוטים? כמו דף סוכר או דמויות משוקולד? היא יציבה מספיק?
אפשר לגמרי. רק לא לשכוח לצנן אותה במקרר קודם.
רחלי תודה רבה יצא לי ממש טוב כולם עפו על העוגה ועל הקישוט עוד יותר!!
ממש ממש שמחה לשמוע!
שלום. האם העוגה יוצאת ממש שטוחה? היא נראית גבוהה יחסית בתמונה אבל אין אבקת אפייה בכלל.
היא לא יוצאת שטוחה אבל גם לא מהסוג הגבוה והאוורירי. זאת עוגה דחוסה ומאוד שוקולדית שדומה במרקמה יותר לבראוניז טעימים.
היי,
הכנתי את השוקולד לקישוט העוגה כמו שהסברת ויצא נהדר! השאלה אם באותה הדרך של המסת השוקולד, אני יכולה גם להכין ביצת שוקולד יחסית גדולה (בערך 15 סמ)?
אפשרי, לא בקיץ 🙂
תודה לך על התשובה המהירה:) ואם בשיטה שלך אוסיף אבקת מיקריו האם זה יהיה בסדר מבחינת הטמפ’? אני פוחדת להסתבך עם המדחום…ואגב הכנתי את עוגיות השקדים ששמת בדף הפייסבוק שלך והן פשוט חלומיות!!! חיסלתי שליש מהכמות עוד בכלל לפני שהוצאתי לאורחים!!
האם ניתן להוסיף פירות? אם כן על מה היית ממליצה?
אפשר לקשט מעל בתותים, דובדבנים או פירות יער אבל עדיף מאוד לא להכניס פנימי פירות כי הם ירטיבו את העוגה והבלילה כאן שוקולדית מדי בכדי לספוג את המיצים האלה
תודה רבה!
רחלי שלום, אם אני צריכה עוגה ליומולדת בגן של בתי שתספיק ל-25 ילדים להכין ככה או להגדיל כמויות פי 1.5 או 2?
אני חוששת שהעוגה הזאת כבדה ושוקולדית מדי לילדם קטנים ?
היי רחלי, אוהבת את המתכונים שלך, תודה על השיתוף ושנה טובה.
יש לי תבנית של 24 הכי קטנה , מה כדאי לעשות עם הכמויות כדי שהיא לא תצא נמוכה?
ואגב, במקום שמן קוקוס יש היום את הנטורינה שהיא מעולה לקינוחי פרווה.
האפייה בטורבו או בחום עליון/תחתון? תודה
היי רחלי, אפשר במקרה להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק… ? אין לי תבנית עגולה בקוטרים הקטנים
היי רחלי, האם שמים כמות שמן קוקוס זהה לכמות החמאה בגרסת הפרווה?
האם מגישים מהמקרר?
הבלוג מהמם
יצא מושלםםםםםם!!!! כולל הדפים המדהימים לקישוט, לא האמינו שאני הכנתי את זה!
פשוט פשוט וטעים טעים!
ממש ממש כיף לשמוע!
אפשר להכין את העוגה יום לפני ולשים במקרר?
בוקר טוב,
נראה מעולה אני אכין בעזרת השם לכבוד שבת 🙂
רק שאלה, לדפי השוקולד זה הכרחי שמן צמחי או שאפשר גם שמן קנולה רגיל?
תודה מראש!!
מתכון מנצח עוגה פצצה ממש כמו במסעדות
הכנתיייי והיא נראית מצוין וגם מאוד טעימה..
לא היו לי פולי קקאו ושמן צמחי אז הכנתי את דפי השוקולד עם שומשום ושמן קנולה יצא מעולה ונראה מרשים מאוד.. תודה רבה על מתכון מוצלח!!
היי רחלי,
אם אני מעוניינת להכין את העוגה בתבנית 24 – בכמה צריך להכפיל את החומרים?
תודה
היי, כמה זמן מראש ניתן להכין את העוגה?
האם אפשר להמיר את השמנת מתוקה ואת החמאה לשמן קנולה?
איפה שומרים את העוגה? במקרר? וכמה זמן היא מחזיקה?
תודה!
עשיתי את העוגה פרווה מספר פעמים יצאה מצויין, תודה
יש אולי תחליף לביצים?
היי,
אפשר להחליף את השמן קוקוס בשמן קנולה?
תודה
הי.
שאלה קטנה..כמה..
אני צריכה ל30 אורחים. שאוהבים מתוק.
אני רוצה להגדיל לתבנית 24 או אפילו 26.
איך להגדיל את המתכון? לעשות כפול או מספי 1.5?
בנוסף אני מכינה אותה יום לפני החג. זה עדין יהיה טעים ועם המרקם הפאדגי? לשמור במקרר כל הזמן? גם את הקישוטים?
תודה על העזרה
שלום רחלי, האם אפשר להכין את העוגה יום מראש? או שלא עדיף?
הי, ראיתי שהשאלה הזאת נשאלה המון פעמים אבל לא היתה תשובה, אולי יש לך רעיון איך להמיר את העוגה לתבנית 26?
ממש אשמח אם תוכלי לתת עצה, ממש בונה על להכין את העוגה הזאת ליומולדת עוד כמה ימים
תודה! נראה מעולה!
כמה זמן מראש כדאי להכין אותה? ממש באותו יום של הסדר או שתהיה טובה יותר יום אחריי? ולשמור אותה במקרר?
עשיתי גרסת פרווה יצא מושלם!!!!!!תותחית ❤❤❤
הי רחלי, המתכון נראה מעולה! רוצה לנסות את הגירסא הפרווה. אבל אצלנו ממש לא אוהבים טעם של קוקוס, האם הוא מורגש?ואם כן, יש תחליף אחר אפשרי לפרווה?
תודה!
הכנתי את המתכון הפרווה, עם השמן קוקוס. מתכון מעולה. חוסלה מהר מאוד.
היי, זו עוגת הדגל שלי בבית 🙂 בתי צליאקית.
שאלה, מישהי מהגן של בתי מכינה אותה ליום הולדת של בתה ושאלה האם ניתן להכין את העוגה הזו בתוספת קמח להתפחה כך שהיא תצא גבוהה יותר.. האם זה אפשרי? אם כן, אשמח להנחיות.
תודה מראש, סיון.
בסרטון וידיאו רשום במצרכים ששמת וניל אבל ברשימה של המצרכים לעוגה לא צוין וניל, מה הכמות שצריך?
היי
אני רוצה להכין בשתי תבניות אינלגיש קייק חד פעמיות
צריך להכפיל כמויות?
תודה על המתכון. אך לי כמות הקקאו היתה גבוהה ומודגשת מידי. ניתן להחליף מחצית ממנה לקורנפלור?
האם העוגה צריכה להיות במקרר עד לרגע ההגשה? אני צריכה להביא אותה ליעד מסוים ואין לי איך לקרר אותה ב45 דקות נסיעה. האם אני יכולה לקחת אותה בכל זאת?
נראה טוב, מתכננת לנסות.
היי 🙂
הכנתי את העוגה כבר כמה פעמים בגרסה הפרווה ויצא מעולה! כולם אהבו והופתעו מכמה שטעים😍
הפעם יש לי שאלה.. האם לדעתך אפשר להקפיא את העוגה? (רק את העוגת שוקולד עצמה ללא הגנאש והקישוטים)
עוגה מעולה ושוקולדית מאוד, יפיפיה במראה ובטעם.
תודה על המתכון המהמם!
אשמח להבהרה בנוגע ל2 דברים:
1. האם מוסיפים וניל? אן כן, אז כמה?
2. מה יחס ההמרה אם אני מכינה בתבנית קוטר 26? פי 1.5??
היי, האם אפשר לשמור בהקפאה? אם כן, האם קודם לצנן במקרר שעתיים שלוש ואז להעביר למקפיא או לחכות שיתקרר בטמפ החדר ואז להקפאה? וגם כמה זמן מראש צריך להוציא לפני הגשה?
היי רחלי,
האם ניתן להקפיא את העוגה לפני ההגשה?
אני רוצה לקחת אותה איתי לנסיעה מחוץ לעיר של
כחצי שעה ואני פוחדת שתמיס
תודה רבה .
היי רחלי,
שאלה נוספת, יש לי תבנית 26 ס”מ
ואני חוששת שתצא נמוכה מדי ,מה נין לעשות
על מנת לעבות אותה ?
תודה רבה .
היי רחלי,
לגבי הקרם קוקוס – כמה אחוזים?
יש תחליף לשמן ולקרם קוקוס במידה ואין לי ועדיין מעוניינת בפרווה?
תודה על מתכונים נהדרים
שכחתי לשמן את התבנית, איך כדאי לחלץ אותה? עם מגבת חמה כמו בעוגות קרות ילך? העוגה כרגע במקרר
היי
במקום לעשות את העוגה בתבנית אחת, אפשר לעשות ב מאפינס אישים?
(ואם כן, לכמה בערך נראה לך שיספיק?)
❤️
הי רחלי , הכנתי את העוגה בחג ויצא מעולה ברמות !!! האורחים לא הפסיקו להתפעל.. שאלה לגבי הדפי שוקולד- אני רוצה להכין את העוגה בערב ולקחת אותה למחרת בנסיעה של כחצי שעה , האם דפי השוקולד יימסו? והאם עדיף לקח אותם בנסיעה בקופסה ולסדר כשאגיע למקום היעד או לסדרם מראש כקישוט על העוגה והם יישרדו את הנסיעה, תודה
עוגה מעולה!! מכינה אותה לכל מקום, מתכון קל וטעים שאין דברים כאלה!!
אפשר להכין את העוגה יום לפני ולשים במקרר?
בהחלט אפשר
העוגה יצאה ממש דקה בקוטר של 18 ולא גבוהה אולי הכמות מתאימה לעוגה קטנטנה (אישית)רוב האובי זה הגנאש . עשיתי עוגות פאדג’ אך עם קמח שקדים והיא יוצאת מעולה , מה גם שהעוגה דקה וכבדה מאוד . קצת מאכזב!! ולמי ששואלת אם זו עוגה שמתאימה לילדים . אז לא !
היי, רציתי לדעת האם העוגה תשרוד נסיעה של כשעה באוטו במזגן?
תודה
זה בראוניז, לא פאדג’ שוקולד. טעים אבל לא מה שחיפשתי. ולמה אין תיקון של המתכון?, לא הוספתי וניל והיה צריך אבל לא צוין.
חזרתי לעדכן שכולם אהבו ופירגנו לי על העוגה, תודה רבה על המתכון!!
עוגת טעימה מאוד אבל- יוצאת מעט בלילה וכשאפיתי בתבנית 20 ס״מ והיא יצאה ממש ממש נמוכה
בנוסף התנור שלי חלש ואפיתי פחות מ20 דקות, אם הייתי אופה 25 היא הייתה מתייבשת
חג שמח ותודה על המתכון המעולה! עוגה עשירה ומטריפה בשוקולדיות שלה
במקרה צפיתי בסרטון אחרי שהעוגה יצאה מהתנור.
בסרטון רואים שצריך לשים וניל ואת הטמפ’ על 170.
באסה, שמתי על 180 והיא לא יצאה פאדג’ית
עוגה מעולה. תודה!
הכנתי את העוגה אתמול והיא יצאה מעולה! התחתית הייתה אפויה מידי, למרות ששמתי בתנור רק 20 דק. וטיפ – אם אין פולי קקאו אפשר לפזר קצת טסטרס צויס, נותן טוויסט טעים וכיפי 😊
שלום רב
האם את אופה בטורבו או בחום עליון תחתון?
הכנתי את העוגה כמה פעמים ותמיד יצאה מושלם. מאוד טעים. במיוחד לחובבי שוקולד