כבר כמה ימים שאני מקפידה לאכול אוכל שפוי וטוב יותר. כזה שאין בו מלא סוכר, שמן או חומרי גלם שעושים לבטן שלי פחות טוב. והאמת? בינתיים הולך לא רע. להוציא שתיית מים – שם אני עדיין תקועה.
כך או כך, אם יש משהו שלמדתי מפעמים בהם הצלחתי להקפיד על תזונה מאוזנת, זה שאני חייבת להיות מאורגנת עם אוכל במקרר. כי ברגע שאני רעבה ואין משהו לאכול, רוב הסיכויים שאפנה לחטיפים או מתוקים.
את הקציצות האלה, שבזכות פסח גם נעדר מהן הקמח, אני אוהבת להכין בכמות גדולה ולשמור במקרר. הן מעולות לארוחת ביניים או לארוחת ערב עם סלט גדול, והכי טעים להגיש אותן חמות חמות עם רוטב יוגורט קר ומרענן.
והכיף הגדול? אני בטוחה שאת כל המצרכים הבסיסיים של המתכון יש לכם בבית או למטה במכלת השכונתית – כרובית, תפוח אדמה, קוטג’, ביצים והאמת שזהו. אפילו קמח שקדים יש בכל מקום ובכל מקרה, אם אין לכם בבית, אין צורך לרדת לרכוש. כתבתי לכם בהערות למטה המון אופציות לתחליפים ואתם יכולים גם לכתוב לי בתגובות אם יש לכם קמח מסוג אחר שתרצו להשתמש בו במידה והוא לא כתוב כבר פה במתכון.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- אל תפספסו: מלא מתכונים מעולים לפסח.
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
קציצות כרובית וקוטג’ ללא גלוטן
מצרכים (ל-20 קציצות):
1 כרובית קטנה או 1/2 כרובית גדולה
2 תפוחי אדמה, קלופים
2 ביצים L
1/4 כוס קמח שקדים (אופציות נוספות בהערות למטה)
1/2 צרור עירית
1/2 קופסה קוטג’ תנובה
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
לרוטב יוגורט:
1 מיכל (200 מ”ל) יוגורט 3%
5 כפות שמנת מתוקה 38%
1/4 צרור עירית
מעט מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
– ממלאים מים עם כפית מלח ב-2 סירים בינוניים.
– בינתיים מפרקים את הכרובית לפרחים וחותכים את תפוחי האדמה לחצי או לרבעים. ככלל – ככל שהכרובית ותפוחי האדמה יהיו קטנים יותר ככה זמן הבישול יהיה מהיר יותר.
– מבשלים את הכרוביות ותפוחי האדמה במים, כל אחד בסיר אחר, עד שהם רכים לגמרי.
– מסננים מכל הנוזלים היטב ומועכים את תפוחי האדמה לפירה ואת הכרוביות קוצצים דק. מצננים מעט לפני שממשיכים כדי שהביצים שיתווספו לא יהפכו לחביתה.
– פורסים את העירית לטבעות דקות ומעבירים לקערה.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים את נייר האפייה בתרסיס שמן או בעזרת שמן זית ומברשת.
– יוצרים קציצות מהתערובת בעזרת ידיים רטובות, הן תהיינה רכות וזה בסדר, ומניחים על נייר האפייה.
– מתיזים תרסיס שמן על הקציצות, או מזלפים מעט שמן זית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15 דקות. הופכים לצד השני ואופים עוד 10 דקות עד הזהבה.
– רוטב יוגורט: פורסים את העירית לטבעות ומערבבים עם שאר המצרכים. מגישים לצד הקציצות.
הערות ושדרוגים
– במקום קמח שקדים אפשר לשים קמח עדשים כתומות, קמח חומוס, שיבולת שועל דקה או טחונה (לא כשר לפסח אבל נטול גלוטן) או כל קמח נטול גלוטן שאתם אוהבים. מחוץ לפסח, ואם אין לכם בעיה עם גלוטן, אפשר להמיר גם בקמח רגיל לבן או מלא (אפשר גם כוסמין).
– במקום קוטג’ אפשר להשתמש בגבינת פטה או בולגרית או צפתית או חמד.
– במקום כרובית אפשר להשתמש בברוקולי.
– במקום עירית אפשר להשתמש בפטרוזיליה, כוסברה או בצל ירוק. חשוב לקצוץ דק דק כדי שהביס יהיה נעים ולא תתקלו פתאום בחתיכה גדולה מדי של בצל ירוק.
– לגרסה נטולת מוצרי חלב אפשר לוותר על הקוטג’ ולהגיש את הקציצות לצד טחינה.
– במקום תפוחי אדמה אפשר להשתמש בבטטה אחת גדולה.
– האם אפשר להשתמש בכרובית קפואה? כן. חשוב אפשר להפשיר אותה לגמרי ואז לסחוט מנוזלים בעזרת הידיים לפני שקוצצים ומוסיפים לתערובת.
– רוצים לשדרג? אפשר לטגן 2 בצלים קצוצים עד הזהבה ולהוסיף לתערובת. עוד אופציה מעולה היא להוסיף 2-3 שיני שום כתושות.
– המתכון בשיתוף תנובה.
היי
אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה במקום?
הי, ממש בא לנו לנסות! תוכלי בבקשה להעריך את משקל הכרובית, לטובת המשתמשים בקפואה – ובעיקר לטובת המשתמשים בפתיתי כרובית קפואים? תודה מראש
מצטרפת לשאלה.. מצאתם את התשובה?
מה אפשר במקום תפ׳א?
היי יש אפשרות להחליף את השמנת מתוקה ביוגורט במשהו עם פחות אחוזי שומן? תודה
שמנת חמוצה או שמנת לבישול 15% או ריקוטה
נפלא … האם יעבור טוב הקפאה ?
הכנתי את המתכון היום לראשונה. הריח מעולה והן נראות ממש טוב. לוקח לי בתנור למעלה משעה. כשהוצאתי אותן אחרי שהשחימו למעלה לאחר כארבעים וחמש דק’, בפנים הן היו עדיין רכות ולא עשויות. יש הסבר לכך? רוצה לדעת מה לעשות להבא טוב יותר. עבדתי לפי ההסברים שלך אחד לאחד
קרה לי בדיוק אותו דבר