אז רגע, מאיפה מתחילים, איך מתארים קציצות פלאפל שמכינים מעדשים שחורות. איך מסבירים שמדובר באחת הארוחות הטעימות והקלות להכנה. איך גורמים גם לכם להתרגש שלעומת פלאפל לא צריך כאן השרייה של לילה אלא רק כמה שעות.
ושאפשר להכין את הפלאפל כקציצות קטנות ולהגיש לצד סלט, פירה או אורז ואפשר להכין אותן כהמבורגר בתוך לחמנייה (פה בתמונה בתוך לחמניות כוסמין שהן ענן) ואפשר גם להכין ככדורים בצורה הקלאסית.
אה וכן, אפשר לטגן או לאפות. איך שנוח לכם.
אני הכי אוהבת לצרוב אותן כקציצות במחבת עם שמן זית. ככה זה מקבל מעטה קריספי קריספי עם שטח חיצוני גדול שכולו זהוב ומתפצח בפה אבל כל שיטה תהיה נהדרת.
בקיצור, עזבו אתכם מתיאורים, לכו להכין!
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
המבורגר פלאפל עדשים (טבעוני)
מצרכים:
1 כוס עדשים שחורות אורגניות (לא מבושלות) GREEN
1/2 כוס אפונה צהובה או עדשים כתומות (ללא בישול)
1 בצל סגול, קלוף
5-6 שיני שום, קלופות
3 ענפי בצל ירוק, שטופים היטב
1/2 צרור עלי כוסברה או בזיליקום או פטרוזיליה (או שילוב)
1/2 כפית כמון
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית מלח
3 כפות שמן זית
4 כפות פירורי לחם או שיבולת שועל דקה
שמן לטיגון או לאפייה (זית, חמניות, ענבים או כל שמן שאוהבים)
אופן הכנה:
– שמים את העדשים והאפונה בקערה וממלאים בהרבה מים. משרים במשך 3 שעות לפחות ועד יממה. מומלץ מדי פעם לסנן את המים ולמלא שוב עד שהמים צלולים ולא עכורים. בסיום מסננים לגמרי מכל הנוזלים.
– במעבד מזון שמים את כל המצרכים, פרט לפירורי לחם, וטוחנים עד למרקם גרגירי דק. שימו לב לא לתכון למרקם של משחה אלא גרגירים קטנטנים.
– מעבירים לקערה ומוסיפים את פירורי הלחם. מערבבים היטב ומאפשרים לתערובת לנוח בחוץ או במקרר במשך 30 דקות (ואפשר גם כמה שעות עד שרוצים לטגן). בזמן הזה פירורי הלחם יספגו את הנוזלים.
– מחממים שמן בגובה 2 ס”מ במחבת ויוצרים קציצות בכל גודל שאוהבים. מטגנים, מ-2 הצדדים, על אש נמוכה יחסית כדי שלא ישרף. חשוב אש נמוכה וקצת יותר זמן כדי שהחלק העליון לא ישרך בזמן שהפנימי עדיין ישאר חי מדי.
– מעבירים לנייר סופג ומגישים לצד אורז/פירה, בתוך פיתה או בתוך לחמניות כוסמין מושלמות. והכי טעים? לשדך להם טחינה.
הערות ושדרוגים
– אם אתם אוהבים טעם פיקנטי אפשר להוסיף, בזמן הטחינה, גם 1/2 פלפל חריף טרי או 1/2 כפית צ’ילי גרוס.
– ממש ממש חשוב להשרות את העדשים לפחות 3 שעות אחרת הן תהייה קשות מדי. ולמה אגב לא מבשלים אותן? כי אז יהיו לכם קציצות/המבורגר במרקם של קציצות בטטה רכות ולא פלאפל פריך.
– רוצים לאפות? מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים אותו בעזרת מברשת ושמן זית. מניחים את הקציצות על נייר האפייה ומשמנים שוב למעלה. אופים ב-190 מעלות במשך 15 דקות (8 דקות מכל צד) או עד שהפלאפל זהוב ופריך.
– המתכון בשיתוף שופרסל גרין.
אפשר להחליף את האפונה הצהובה לאפונה ירוקה?
אפשר ♥ אבל לא לשכוח להשרות מספיק זמן
הי, כדאי לתקן בתוך המתכון שגיאת כתיב – לטחון . בהצלחה
כמה יחידות יוצאות?
כמה זמן אפשר לשמור במקרר? 🙂
מאוד תלוי בגודל ההמבורגר או הקציצות. בערך 8 המבורגרים או 20 קציצות. באמת מאוד תלוי בגודל ובעובי
אפשר להקפיא בתום האפייה?
יצא ממש טעים, הכנתי בתנור
אחלה מתכון תודה
תחליף בפירורי לחם לשיבולת שועל -להכנה מהירה או גסה?
מהירה ♥
לצערי, בניגטד למתכונים אחרים שלך, הפעם זה היה כשלון מוחלט. 4 שעות השריה אולי לא היו מספיקות, נשארו עדשים קשוצ, והעיסה פשוט לא נדבקה אלא התפוררה לגמרי.
היי, העיסה לא נדבקת. מה אני עושה לא נכון?
עשית בול לפי המתכון או ששינית משהו?
אני עשיתי בול לפי המתכון. העיסה לא נדבקה. אז הוספתי ביצה וזה לא ממש עזר. חלק בכל זאת אפיתי אבל הם יצאו קשים ולא טעימים, ואת יתר העיסה לצערי פשוט זרקתי. אולי היה צריך להשרות יותר מארבע שעות. בכל אופן, יש לך הרבה מתכונים טובים אחרים שיצאו לי מוצלחים.
תודה על המתכון המושלם הזה
הכנתי היום לארוחת צהריים לאחר שהנבטתי את העדשים הכתומות והשחורות מאתמול יצא נדיר גם בתנור וגם בגז
האם אפשר להקפיא?
הי רחלי, אולי צריך להוסיף ביצה? הקציצות מתפרקות בטיגון
יצא מעולה!!!!
קריסםי מבחוץ ורך מבפנים!!!
תודה על עוד מתכון נהדר:)
אפשר לוותר על הבהרט?
[…] מתכון בריא #1 – המבורגר טבעי עשוי מפלאפל עדשים (באדיבות רחלי קרוט) […]
במה אפשר להחליף את פרורי הלחם, ללא גלוטן?
יצא מושלםם. עשיתי קציצות. תודה רבה!
רגע
לא מבשלים את העדשים בנוסף להשרייה?
היי רחלי 🙂 אני לא רואה את הכמויות של הטחינה במתכון.
אלין יקרה,
היא התכוונה לטחינה הכוונה לריסוק בבלנדר לא לטחינה אכילה (-;
הי,
עדשים כתומות גם צריך להשרות?
אפשר להחליף פרורי לחם בלחם רטוב או בקמח מצה?
תודה רבה
גם לי העיסה התפרקה לאחר המתנה של חצי שעה. השארתי לילה במקרר ו- וואו!!!! יצא מדהים
יצא מושלם!!!
יצא טעיםםם לאללהה!! תודה רבה.
קצת עשיתי שינויים כי לא היה לי בדיוק הכל בבית- במקום העדשים השחורות והאפונה שמתי עדשים ירוקות, במקום בצל סגול בצל רגיל ולא היה לי בצל ירוק אז לא שמתי
הייי!! המתכון נשמע אש
יש מצב להמיר את פירורי הלחם באבקת חלבון ללא טעם?
תודה
במה אפשר להחליף את העדשים השחורות? אולי בעדשים ירוקות?
יצא ממש טעים, הבלילה גם התפרקה לי בהתחלה אחרי המתנה של יותר מחצי שעה. הוספתי טחינה לפי העין וזה עזר להדביק הכל יחד ויצא ממש טעים