עד לפני כמה שנים חששתי להכין תבשילי בשר. לא הייתי בטוחה לגבי סוגי הנתחים שיעבדו, פחדתי שהם לא יצאו רכים ובגדול העדפתי להתרחק ממתכוני צלי למינהם. אבל אז הכנתי אחד, ועוד אחד, וכולם יצאו כאלה מדהימים שהבנתי שסתם חששתי. כל מה שצריך זה לדעת איזה נתחים טובים לבישול ארוך ומה היתרון של כל אחד מהם (אסאדו למשל שומני יותר ובשריר יש שכבה ג’לטינית שאני פחות אוהבת אבל העולם לא מסכים איתי :)) והדבר שהכי צריך בתבשילים כאלה זה סבלנות. לרוב זה נראה כאילו הבשר לעולם לא יתרכך אבל תסמכו עלי – הוא יתרכך. לוקח לו קצת זמן אבל בסוף זה קורה.
ואם רוצים לקצר את הזמן? מבשלים בסיר לחץ. אני השתמשתי פה בסיר לחץ חשמלי שנקרא אינסטנט קוקר שיש לו גם אופציות לטיגון, בישול ועוד אבל גם בסיר רגיל זה יעבוד. רק יקח כפול זמן. אם אתם רוצים לראות באיזה מכשיר מדובר אפשר להכנס לאינסטגרם שלי שמתי שם סרטון הכנה איתו ויש פה לינק לרכישה בהנחה מיוחדת רק לנו. במקום 599 ש”ח, שגם זה מחיר מיוחד בהנחה מראש, תשלמו 10% פחות עם קוד קופון RAHELI. הנה פה הלינק לרכישה: https://bit.ly/3lqaWdY
וכן, אפשר לגמרי להכין יום-יומיים קודם ורק לחמם לפני ההגשה. ומה לגבי הקפאה? כל עוד זה בלי תפוחי אדמה אין בעיה להקפיא. עם תפוחי אדמה זה יותר בעייתי כי הם לא קופאים טוב לטעמי האישי. ואז אפשר להכין את התבשיל בלי תפוחי האדמה ולבשל אותם בנפרד כשרוצים להגיש. מה שתרצו.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
תבשיל בשר עם פטריות, ערמונים ותפוחי אדמה
מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, קלופים
3 ענפי סלרי, כולל העלים
7-8 שיני שום קלופות
1 ו-1/2 קילו קוביות גדולות אסאדו או אוסובוקו או אונטריב או צלעות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת שום
1 כף מלח גס
3/4 כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות דבש או סילאן
4 כוסות מים רותחים
1 סלסלה פטריות שמפניון או פורטבלו
1-2 חבילות ערמונים רכים
6-8 תפוחי אדמה, קלופים
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות ואת הסלרי פורסים לפרוסות.
– בסיר גדול או סיר לחץ (אני השתמשתי באינסטנט קוקר) שמים שמן זית ומטגנים את הבצל ביחד עם הסלרי והשום עד ריכוך.
– מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן יחד מ-2 הצדדים עד שהבשר משנה את צבעו. מדי פעם מערבבים כדי שהבצל לא ישרף.
– מוסיפים פפריקה, אבקת שום, מלח גס, פלפל שחור ודבש ומערבבים ביחד 2-3 דקות.
– מוסיפים מים ועכשיו תלוי בסיר שלכם. אם השתמשתם בסיר רגיל פשוט מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה-בינונית במשך שעתיים או שעתיים וחצי עד ריכוך של הבשר. תלוי בסוג הבשר, בגודל הסיר ובגודל קוביות הבשר. אם השתמשתם בסיר לחץ מבשלים במשך שעה עד שהבשר רך רך.
– בינתיים חותכים את הפטריות לרבעים ואת תפוחי האדמה חותכים ל-3 כל אחד. העיקר שיהיו חתיכות יפות ולא קטנות מדי.
– כשהבשר רך מוסיפים פטריות, תפוחי אדמה וערמונים ומבשלים יחד, עם מכסה פתוח, עד שתפוחי האדמה רכים. טועמים ומתקנים תיבול במידה וצריך עוד קצת מלח ופלפל.
– אם רוצים אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה מעל.
הערות ושדרוגים
– אפשר לשים פה גם 2 קילו בשר ואפשר לערבב בין סוגי הבשר. בגדול כל נתח לבישול ארוך יתאים פה גם שריר.
– אם אתם אוהבים טעם מעט פיקנטי תוסיפו 1/2 כפית פפריקה חריפה או 1/2 פלפל צ’ילי חריף.
– אם יש לכם עלה דפנה בבית אפשר לשים בתוך התבשיל 2 עלי דפנה.
– לא חובה להוסיף תפוחי אדמה.
– אל תדאגו אם נוצר לכם הרבה רוטב. הוא כל כך טעים שתרצו עוד ועוד ממנו.
– במידה ונשאר לכם מהתבשיל וכבר פחות בא לכם לאכול אותו בתצורה הזאת אפשר לפרק את הבשר ולערבב אותו עם רוטב ברביקיו מוכן ולהגיש בתוך לחמניות או מעל פירה/אורז. את הרוטב, במידה ונשאר, אני אוהבת לסנן ולשמור במקפיא ויש לכם ציר שאין כדוגמתו. אפשר לבשל איתו אורז, להוסיף לתבשילים, לבשל בתוכו פסטה ומה לא. זה זהב.
איך אפשר להכין בלי סיר לחץ?
תודה על המתכון! את יכולה לפרט בבקשה איזו רמת לחץ את שמה? יש לי סיר כזה ויש רמות שונות…
את החלק השני, פטריות ותפוחי אדמה, מבשלים לא בתכנית סיר לחץ?
האם אפשר לשים יין אדום במקום מים?
איך אפשר להתאים את הבישול לפלטה בשבת? מחפשת בשר לבוקר שבת במקום החמין שלר יתייבש על הפלטה
טעים ברמות !!! הכנתי בסוטאז’ רגיל ובישלתי על אש נמוכה בערך 2.5 שע’ עם קוביות קטנטנות של אסאדו ויצא מושלם !
בהחלט מתכון שאחרוש עליו. תודה 😘
היי,
חייב אבקת שום או שאפשר להוסיף שום כתוש?
תודה,
מורן
הכנתי לפי ההוראות והילדים ממש אהבו! תודה על מתכון מעולה
טעים ברמות אחרות!
עשית לנו את החג!